Ti duhet ta dish kufirin!

tirana

Primus registratum
Re: Ti duhet ta dish kufirin!

Durimi dhe perkushtimi. I pari te meson te presesh (ç'do gje ka kohen e vet), i dyti nuk te le te ngurosh kur vjen momenti!

mostro

Putraku

Fillimisht postuar nga Majmuni Hirko:
[qb]Durimi dhe perkushtimi. I pari te meson te presesh (ç'do gje ka kohen e vet), i dyti nuk te le te ngurosh kur vjen momenti![/qb]
Me thene te drejten,tek ky i dyti una vuj pak!
ose me ka ardh momenti dhe skam patur perkushtimin,ose kam perkushtimin dhe nuk me ka ardhur akoma momenti.....
sa inat qe me vjen o zotttttt!!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

bebivogel

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Majmuni Hirko:
[qb]Durimi dhe perkushtimi. I pari te meson te presesh (ç'do gje ka kohen e vet), i dyti nuk te le te ngurosh kur vjen momenti![/qb]
whoa ... jam shume dakort ... !

abs

nuk e di...

- nje nene i thoshte femijes se tij te vogel çiltersisht duke e pare ne sy "degjo shpirti i mamit, mami tani po shkon ne pune, e shikon oren, kur ky akrepi i vogel te arrij `ktu` dhe ky i madhi `ktu` do vije mami ne shtepi e do marri me te mirin e saj ne krahet e vet dhe do ta perqafoje foooort foooort. /pf/images/graemlins/smile.gif
( ky femi ka krijuar nje `kufi`imagjinar, durushem dhe i qete pret orarin) ...

- nje nene tjeter i thote femise, ika me te ble nje gje te mire per ty dhe erdha menjehre, tani ( edhe pse do vonohet gjithe diten)...femija saj eshte i pa qete, nguron te lozi, eshte i paorientuar, qane... /pf/images/graemlins/frown.gif

duron kur pret/imagjinon piken e arritjes se qellimit

nguron kur je i pakjarte...

----------------

Bora

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb]Gjërat e mira u vijnë atyre që durojnë, por jo atyre qe hezitojnë.

Cili eshte kufiri midis durimit dhe ngurimit?[/qb]
Them se kufinjte nuk ekzistojne.
Ose mbase ekzistojne po jane vija aq te holla sa nuk i sheh dot as durimi e as ngurimi e nuk i shohin dot.

Kam tere mengjesin qe mendohem:ti shkruaj,mos ti shkruaj,ja i shkrova,cfare ti shkruaj,si ti them,po pastaj????

Durohet per frike,si rrjedhim ngurohet pa durim! /pf/images/graemlins/smile.gif

Anasykaltra

Primus registratum

Ne nate Ema dhe Monique po benin darken une si shtatanike qe jam i futa duart ke qoftet dhe Emes na i ngeli hatri... ti te me nderhysh mua ne pune etj etj dhe nuk hante darke, mua nga ana tjeter ma ngeli hatri pse mi tha gjithe ato gjera ...nejse une ika ne dhomen time dhe Monika nga te treja me e duruara(tja bej qjefin)perfundoi darken dhe erdhi tek mua duke me thene se nuk eshte mire te bejme si femije dhe iku.
Tani kishte dy rruge
1-te duroja dhe te vdisja per buke
2-te nguroja dhe perseri te vdisja per buke

Une zgjodha nje te trete u cova vajta ne kuzhine dhe hengra darke u pajtova me Emen dhe kaq!!!

PS:Blendo mos duro dhe mos nguro lere buzen e shkrete rehat dhe mos prit qe te rritet bari kerkoje tani.

saimir08

Primus registratum

FUNDI I DURIMIT ESHTE NGURIMI DHE FILLIMI I

NGURIMIT ESHTE KUFIRI.

dolce_vita

Primus registratum

Who dares loses one step at the time
who won`t dare loses one-self /pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb]=

Cili eshte kufiri midis durimit dhe ngurimit? [/qb]
Te durosh do te thote te jesh Brave kuptohet qe ka me shuem veshtire por suksesi eshte i garantuar
Te ngurosh do te thote te Shpresosh he se po behet me mire apo dicka tjeter po ashtu nuk mund te ecesh perpara ..

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Mendoj se pak a shum jan e njejtja gje...dhe s'ka noi diferenc qe ja vlen te nenvizosh...

P.s Une ngurtesohem gjithmon&duroj....si ka mundsi qe s'me vijn ato gjojnat e mira?!
Ehhhh...fluturojm me fjal te hedhura ne ajer...!!!

skin

Primus registratum

Ne fakt... mund te ishte me llogike pyetja:
Cili eshte Ndryshimi ndermjet durimit dhe ngurimit... te pakten une keshtu e kuptova

Durim: te presesh duke qene i bindur se dicka e mire do te ndodhe
Ngurim: te kesh dyshime se dicka e mire do te ndodhe..

Skin

samanta

Primus registratum

Duron,kur shpreson
nguron kur s'ke force
Thenia ime e preferuar"Mos luaj me durimin tim" /pf/images/graemlins/smile.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Kufiri!
Shpesh kur më kërkojnë të bëj diçka dhe nuk jam i sigurtë në përgjigjen që duhet të jap them "Kismet". Më duket një mënyrë e mirë për të studiuar kufijtë e mi!
Megjithatë personalisht jam për të vepruar, më vonë, pasi e kam përfituar eksperiencën, sido qoftë ajo, reagoj ndaj pasojave të veprimit. Nuk është rruga më e sigurt por sigurisht rruga më eksituese. Kusuri varet nga aspiratat dhe guximi i njeriut! :thumbsup:

joetisti_

Locus omnem
"te vepruarit dhe ngurrimit", me duket me e qarte si pyetje, po te ishte. Por keshtu sic eshte, s'di.

Po te ishte per ate qe thashe, kufiri sipas meje eshte te moslendimi i tjetrit.