Thone se paraja.........

Thug_Mentality

Primus registratum
Re: Thone se paraja.........

Sonida me thuaj si e cileson nje femer te mire ti ? Cila eshte femra e mire per ty?
Per mua te gjitha njesoj jane, nuk krahasohen me asgje.<qesharake dhe mendjelehta>

AnilaM

Primus registratum

po ,gjithcka blen po t`kesh para,p,sh,mb ca pati Nanoja jon qe mori per nuse Xhoanken ,he?Pare mer pare.Kurse sa pe jeten ,ne mos e riblen(kuptohet qe jo)e rishtyn .Do thoni ju -epra eshef ...gjysem sakat.Po ja qe eshte e shtrenjet jet e shkret.

igli83

Primus registratum

paraja..............
mund te blej......... por smund te rikthej.......
me pake fjale doja te thoja qe me leke miund te blesh pothuajse gjithcka e vetmja gje qe nuk blen dot eshte MENDJA.se po te blinin dhe ate atehere do te ishte me verte fillimi i budallallekut :smash:

Petroninsja

Primus registratum

Budallalleku tashme ka nisur, pyetja eshte kur ka per te bitisur?!
Paraja blen, mendje, njerez mbase dhe jeten tone, tek e fundit mbase dhe dashurine....
Por me problematike eshte kush i ka rene preh zgjedhes se parase e kush e ka rradhen.... /pf/images/graemlins/frown.gif

Seriozi

Primus registratum

Thone se paraja.........

....te jep gjithshka te gjitha ti jep,tek tema e titulluar:"tri femije kerkojne driten e syrit" titulli eshte vene keshtu per mos te thene ..kerkojne para per driten e syrit,se s'tingellon mire.

Gjerat e tjera jane aksesuare.Thote dikush: dashurine nuk mund ta blesh, kush tha qe duhet ta blesh e fiton,dhe kjo eshte me e lehte kur ke para.

Poseidon

Primus registratum

paraja mund te bleje 'gjithcka' po kurre nje miqesi dhe shoqeri te mire. ah dhe sa ka nevoje njeriu per ate :shrug:

Odea

Primus registratum

Thone se paraja te heq menjen...
E keni nigju kete ju njerez? Jam e sigurte qe po se duhet ta keni ndjere pak sa here merrni rrogen dhe mendoni se keni ca pare dhe menjehere menja fluturon ne hapesira te pafundme dhe te co atje ku sdo doje te ishe, broke again /pf/images/graemlins/frown.gif

Paraja mund te bleje gjithcka materiale por asnjehere ate qe ka natyre shpirterore. Paraja sblen dot dashurine (ai qe thote po genje veten se ska njeri ne bote te dashuroje nje njeri tjeter vetem per paret) as miqesine e vertete dhe per me teper respektin e te tjereve. Keshtu qe nqs beheni te pasur ndonjehere, mos harroni ti vini fre menjes dhe egos se perndryshe, aha, e humbet fare /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mu kujtua nje shprehja tani: "Money is not important, power is everything."

"Paraja nuk eshte e rendesishme, fuqia eshte gjithcka."

"Powerful" words, eh?

Odea :wave:

Dua

Primus registratum

Mire, pajtohem. Fuqia eshte gjithcka. Deri sot une nuk kam takuar nje njeri te fuqishem pa baze te forte materiale.

Fatkeqesisht, sot it's all about the money.... :rockband: eshte pse une shpesh nuk dua t'i pranoj vetes kete fakt, e edhe nese i pranoj, me dhemb. /pf/images/graemlins/frown.gif

D.

Le_Routard

Forumium maestatis

Simbas permbledhjes se mendimeve paret nuk ke ci do! Keshtu qe ti kot i kerkon /pf/images/graemlins/laugh.gif

Trista

Primus registratum

Fillimisht postuar nga LR:
[qb] Simbas permbledhjes se mendimeve paret nuk ke ci do! Keshtu qe ti kot i kerkon /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
te ikesh me mendimet e ketyre ketu, s'ke c'do asgje po un ec me mendimet e kokave te medha si Trump-i psh ... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Na dolen te gjithe idealista :rolleyes:

Odea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Belinda...:
[qb]
Fillimisht postuar nga LR:
[qb] Simbas permbledhjes se mendimeve paret nuk ke ci do! Keshtu qe ti kot i kerkon /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
te ikesh me mendimet e ketyre ketu, s'ke c'do asgje po un ec me mendimet e kokave te medha si Trump-i psh ... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Na dolen te gjithe idealista :rolleyes: [/qb]
hahaha, Trumpi vallai o mire per vete. Ne te zgjutit ketu si naiva qe jemi mendojme se bota do permiresohet nepermjet idealeve tona me baze morale. Ah, sikur te ishte keshtu.

Mgjth, prape se prape nuk e humbas besimin qe kur vjen puna per fuqi te vertete, ajo gjithmone eshte ne doren e atij qe e ka natyralisht, dmth nje njeriu qe fiton respekt dhe admirim nga te tjeret nepermjet madheshtise se karakterit te tij/saj. Paraja sot ben fuqine, por dijeni se ajo e humb forcen e saj para karakterit apo fames se nje njeriu te madh.

P.S. Me duket se kalova prape ne idealizem une :eek: lol /pf/images/graemlins/laugh.gif

Odea :wave:

Odea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dua:
[qb] Mire, pajtohem. Fuqia eshte gjithcka. Deri sot une nuk kam takuar nje njeri te fuqishem pa baze te forte materiale.

Fatkeqesisht, sot it's all about the money.... :rockband: eshte pse une shpesh nuk dua t'i pranoj vetes kete fakt, e edhe nese i pranoj, me dhemb. /pf/images/graemlins/frown.gif

D. [/qb]
Dua, varet se me cfare nenkupton i fuqishem ti.
Psh, une per vete mendoj dy menyra se interpretuari fjalen i fuqishem. E para do ishte qe ke mundesi te realizosh cfare te duash nepermjet ndihmes financiare, e dyta do ishte qe je kaq i fuqishem sa ke ndikim ne jeten e njerezve, ke ndikim ne veprimet e tyre nepermjet zemres apo emocione qe iu percjell. Fuqia me e madhe per mendimin tim eshte ajo qe ve ne pune autoriteti i fituar nepermjet respektit dhe nivelit te larte te karakterit.

Odea

inanissa

Primus registratum

THONE SE PARAJA---------->NUK ESHTE GJITHSHKA NE JETE POR TE REHATON GOXHA!......
THONE SE PARAJA---------->PER NJERZIT E MENCUR ESHTE MJET....PER BUDALLENJTE QELLIM!.....

Le_Routard

Forumium maestatis

Mire, pajtohem. Fuqia eshte gjithcka. Deri sot une nuk kam takuar nje njeri te fuqishem pa baze te forte materiale.

Fuqia mund te jete muskulore. Fuqia mund te jete pushtet, kush arrin e zgjidhet minister ose president ka nje fare fuqie ne dore.

Por fuqia eshte edhe terheqja shpirterore e mendore qe dikush ushtron kundrejt dikujt tjeter, qoft edhe nje popull.

Njeriu nuk mund te jete i fuqishem se ka para, jan njerezit qe shohin ke paraja fuqin qe ju duket edhe njeriu qe zotoren paran si para.

Ne vendet e varfera, ku mungon paraja, njerezit e vlersojn me shume se cduhet parane dhe ata qe kan para.

Ne vendet ku njeriu ka mjaft para per te jetuar pa kokecarje, njerezit nuk e perdorin paran si shabllon per te matur fuqin dhe zotesin e dikujt.

Paraja eshte mjet qe siguron jetesen, mjet per te pervetesuar mjete te tjera dhe mjet per plotesimin e disa qejfeve. Pra njerezit e vlersojn paran si nevoje dhe si deshire. Kush eshte me shume i dhene mbas qejfeve materiale eshte edhe me shume i dhene mbas paras.

Rendesi ka qe njeriu te di se cfare deshiron ne jete. Ne qoft se e lidh gjitheshka me paran mund edhe te zhgenjehet prej saj ate dite kur do te kuptoj qe nuk ishte paraja ajo qe deshironte.

Dhe meqe ra llafi une e dua paran /pf/images/graemlins/laugh.gif Jo me shume se veten kuptohet. Dua ta fitoj leht, pa u lodhur, pa u rrezikuar, dhe dua ta shpenzoj pa u menduar. /pf/images/graemlins/laugh.gif Dua te jem i pasur por jo te vdes i till, thon qe vendi ne parajs nuk mund blihet. /pf/images/graemlins/laugh.gif

kozeta lala

Primus registratum

Paraja nuk eshte gjithshka ,por po pate para ke LIRI te zgjedhesh,dhe liria eshte gjithshka.

xixa

Primus registratum

PARAJA! Edhe pse urrej ta pranoj, ndihmon qe bota te funksionoje, nese gjithcka do te ishte “free” do te ishte nje kaos dhe kompanite nuk do te mund te funksiononin. Ne s’do te mund te zhvillojme diskutime ne kete forum, po te mos kishim pasur te hollat per te blere kompjuter dhe per tu lidhur me internet… Cdo gje ne bote nderlidhet me para. Na nevoiten para per te blere ushqim, veshembathje, cdo gje tjeter qe na duhet per te jetuar “kurre nuk behet mjaft”…
Vertete me para mund te besh dhe blesh shumecka, te kesh para aq sa te mbulosh shpenzimet e duhura eshte OK, mirepo shume njerez lakmojne te behen shume te pasur, por nuk eshte paraja ajo e cila te ben te lumtur.
Dita dites, fatkeqesisht interesi po rritet, edhe prinderit I duan femijet e tyre per interes, po punove dhe u dergove para prinderve, do te jesh shume I mire dhe do degjosh shume levdata, ne te kunderten pasojne sharjet dhe grindjet… Megjithate nuk besoj se keshtu eshte 100%.
:shrug: