e ka then Platoni,,, nuk e kam shpjeguar mire aty por qe ka te bej me te ashtuquajturen "dualizem platonian" ,,, thote se shpirti po rikujton,, dicka mbi boten e ideve,, une se kam sh te qarte,, prandaj e shkruajta ketukush thote i here ?
dhe ndoshta,, hahah se diUniverse paralele?
hahha po pra ,, sa e cuditshmepo Ana psh ke pare dicka qe e ke pare ne nje jete te meparshme, kjo do te thote qe ai objekt qe egziston ketu ka egzistuar edhe diku tjeter, ne nje vend(planet) tjeter ku ke jetuar. Objekti mund jete shume i ngjashem po ngjarjet te ndryshme
po sme intereson se cfare rikujtonin,,, dua te them a eshte e vertet qe kemi jetuar me perpara ,, qe nuk eshte as hera e pare dhe as e funditEpo ndoshta e kam gabim, por Platoni me shume e kishte per "Njohurine" se per perjetimin. Sipas tij te gjithe njerezit ishin te krijuar qe me pare. ATa kishin njohuri qe si femije nuk i mbanin mend por duke u rritur i rikujtonin
Do ishte e bukur te jetonim serish.po sme intereson se cfare rikujtonin,,, dua te them a eshte e vertet qe kemi jetuar me perpara ,, qe nuk eshte as hera e pare dhe as e fundit
mbase ke te drejt,, une e lexova diku dhe me beri pershtypje,, thjesht doja te qartesoheshaDo ishte e bukur te jetonim serish.
Sdq ideja e te jetuarit mepare nuk lidhet me Platonin (per aq njohuri sa kam une), por me budizmin dhe ri-misherimin. Sipas budizmit, njeriu me pare, ne nje jete tjeter ka qene nje krijese tjeter dhe ringjallet si dicka tjeter.
Ideja gjendet vetem tek Budizmi dhe mund te perkoje me ndjesi qe ka njeriu ne femijeri, por nuk ka asnje mundesi per t'u provuar dhe asnje arsyetim llogjik per tu shpjeguar.
Fakti eshte qe ne jetojme vetem njehere. Eshte pak tragjike por fatkeqesisht ... vetem nje jete!
Beethoven ka thene "Einmal ist keinmal" (njehere eshte asnjehere), dhe e ka thene shume bukur.
E rendesisshme eshte ta jetosh jeten si do ti, dhe jo si duan te tjeret, e te mos behesh kurre pishman per gabimet qe ben.