The Wire

PARANOID

Forumium praecox
The Wire

Pershendetje,
Kjo teme eshte hapur pasi un nuk po gjej asnje fans te vertete te ketij seriali kryeveper; pa eksagjeruar un do e quaja seria me e arritur ne Tv sot per sot, po fatkeqesisht nuk ka terhequr vemendjen e shume vetave, ne krahasim me 24, ose CSI.
Me pak fjala The Wire eshte cilesuar show me inteligjent per televizon. Eshte prodhuar nga HBO kshuqe detyrimisht eshte cilesor.
Ta pershkruash me nje fjali eshte e pamundur: shfaqje me polica? Shperndares droge ? Te droguarit ne getot e Baltimores? Kush jane te miret, kush jane te keqinjte? Ndryshe nga serialet e tjera ku gjithshka zgjidhet brenda 1 ore, The Wire do te pakten 3 episode qe te fillosh te kuptosh se cfare po ndodh, pastaj gjithshka ndodh vete. Film 13 oresh mund ta quash.
Gjeja qe me goditi qe ne fillim eshte fakti sesa isha mesuar me seriale policesk, ku polici lufton krimin dhe ne fund fiton. Nga ana tjeter, personazhet jane shume dimensionale.
Po e lej me kaq njehere, duke ftuar ne diskutim ata qe e kane ndjekur nga fillimi, ose qe duan ta shofin dhe te diskutojme.
Per ata qe e kane pare, episodi me quoten "this is me yo, right here" (Wallace) eshte nje nga momentet me te prekshme qe kam pare ndonjehere ne Tv.

PARANOID

Forumium praecox
Re: The Wire

folni mer, sa te turpshem qe jeni. Show me i mire ne Amerike dhe asnji se ka pa akoma ?

personazh

Valoris scriptorum

stilin e paska si The Shield pak a shume. s'e kam pa, kismet kur te vije knej nga europa.

PARANOID

Forumium praecox

personazh, rrofsh qe shkrujte ktu, se u bo jave qe le njeri mesazh per qamet. Tashi, un ofendohem icik qe e krahason the Wire me The SHield, pasi The Shield eshte me shume shfaqje per argetim, kurse The Wire eshte me shume realiste , te ben te mendosh dhe te reflektosh per shume gjera. Ne Europe, e di qe ne Itali dhe Angli ka dale dhe ne Tv, dhe ne DVD. Ose shkarkoje nga interneti, vetem filloje nga episodi 1 i sezonit te pare, dhe shif ta pakten 3 episodet e para para se ta gjykosh.

personazh

Valoris scriptorum

kur ta shof do jap nji gjykim me "te thelle" le te themi. po nga elementet qe ke shkrujt ti i ngjan shume: fakti qe eshte me realist se telefilmat normale, ku i keqi eshte i keq e i miri i mire. nga fotoja qe ke vene fotografia dhe realzimi duket i ngjashem me ate ngjyre bojkafe-sepje e Shield qe e ka marre nga filmi Traffic. me nje fjale ka elemente te perbashket mesa kuptoj, por normalisht qe do kete elementet origjinale si telefilm perderisa paska patur sukses.

PARANOID

Forumium praecox

Personazh, pershendetje. Me behet qejfi qe dikush ka marre mundimin te shkruaje ke kjo teme. Ok, fotografia e The Wire mbase ngjan dicka me the shield, po te garantoj un qe asgje tjeter nuk ngjan me te /pf/images/graemlins/smile.gif E para, Shield eshte krijim i FX qe eshte kanal kablli dhe konkuron per numrin e shikuesve( kjo gje kompromenton cilesine e filmin pasi disa gjera behen per sensacion) The Wire eshte prodhim i HBO qe do te thote nuk ka infulenca te tilla. Tjeter, te The Shield personazhi kryesor eshte Vic qe paraqit me shume si superhero sesa nje polic normal. Plus krimit qe ka kryer ai, do meritonte dhe denimin me vdekje (edhe ne Kaliforni) The Wire eshte anti seriali policesk, po ne nje menyre qe nuk te tille qe nuk te ofendon inteligjencen /pf/images/graemlins/smile.gif gje shume e rralle per televizionin e sotshem.
Megjithe keto qe thashe, po pres qe ti te shkarkosh apo blesh sezonin e pare. Dy keshilla kam un, 1) filloje nga seria e pare e episodit te pare, prit 3 episode derisa te hyje ne rrjedhen e ngjarjeve, dhe 2)mos lexo asgje ne internet per ngjarjet pasi do te te prishi eksperiencen e te parit /pf/images/graemlins/smile.gif rock n' fu cking roll

PARANOID

Forumium praecox

Mbreme pashe nje episod te the shield dhe jam shume i zhgenjyer. Vic personazhi kryesor, kap nje grup qe merrej me tregetine e heroines, rref nje zezak qe ishte me i madh se ai qe ti tregoi emrin e bosit te madh ( ai cuditerisht tregon), detektivet e tjere zbulojne nje krim brenda 10 minutave pfff...tamam serial per nje shikues dembel qe e do cdo gje te servirur brena 40 minutave.
Personazho, e ke gjet sezonin e pare apo jo?

PARANOID

Forumium praecox

Nje nga batutat e preferuara; meqe s'besoj se ka njeri qe i do greket ktu:

Det. William Moreland: Them Greeks sure have some weird-ass names.
Det. James 'Jimmy' McNulty: Hey, don't knock the Greeks. They invented civilization.
Det. William Moreland: Yeah, and ass-fucking, too.

pippo

Primus registratum

Me sa zjarr e mbroke kete telefilmin ..... nejse mua ne qoftese te intereson nuk me pelqejne telefilmat .... te keshilloj te shikosh The Doberman (nqs nuk e ke pare) nese nuk te pelqejne finalet "e mira"

Al-Punk

Still here

Shoku, ja i marova une 2 sezonet e pare! Ky sezoni i dyte ishte shume i dobet e la. Sado qe perpiqet me qene film realist, ka ca zgjidhje artificiale situatash. Te pakten sezoni i dyte!
Po ate te fortin qe lexonte gazeta politike ku e kishin gjet me qafsh? Po gjithe ato pederasta gangstera, me verte i ka Baltimora? Po ca skena seksi pa lidhje, apo nxjerrje gjoksesh (i bejne me promovu aktoret) apo me rrit nivelin e birres qe pihet ne shtepi

DriniS

Ecejak

Ue, Mono paske ik para shume ti lale, na i sill pak ato sezonet e tjera meqe i ke shkarku. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Al-Punk

Still here

Nuk i kam pare ndonjehere keto CSI e te ngjashem. Copeza qe kam pare kalimthi me jane dukur si telefilma qe shuajne kureshtjen e tipit "Wow, ca dikan me bo"

The Wire eshte film qe jo cdokush e pelqen. Eshte i thjeshte dhe flet per jeten e niveleve te ndryshme te shoqerise duke arsyetuar veprimet e tyre (si te atyre qe dalin e shesin droge neper rruge se eshte e vetmja pune qe mund te bejne, si per ata qe punojne ne zyra shteterore dhe karriera perfundon me e rendesisshme se puna apo ajo qe duhet te bejne.)
Ne plan te pare jane disa police te Baltimore, por ama nuk eshte nje film aksioni, por nje film ku tregon si zhvillohet nje hetim qe jo gjithmone eshte i suksesshem. Nuk e di pse e pelqej, po praktikisht filmi ka idealizem dhe thyerje te idealizmit ne shume raste!

PARANOID

Forumium praecox

Mando, s'ke per te pare asnje serial televiz si the Wire, ta kam thene 100 here /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Sezoni i 5 fillon ne janar kshuqe s'ke per ti gjet dot torrentet. Po shikoji prape nga e para, ke per tu cudit sa gjera te vogla te kane shpetuar pa i pare heren e pare.

Al-Punk

Still here

ja fut kot o Paranoid,
Jam i sigurt qe me kane ngelur detaje pa pare, shpeshhere e shihja me FastForward :p
Si ere e vran Bodin?

2celjan-fr3

Primus registratum

Te humburit eshte me madheshtori dhe me cilesi te jashtzakonshme nuk ka kundershtim per kete pasi tregu ka vendosur!
The Wire eshte thjesht nje serial i zakonshem qe pasi te mbaroj jo me shume se nje jave me vone nuk do ta mbaj mend njeri.

PARANOID

Forumium praecox

si mer pis, edhe ti me zhgenjeve kshu? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif ta kam thene 100 here,madheshtia e The Wire eshte 1) tematika dhe 2) menyra sesi shfaqen personazhet, detajet e vogla etj.
Bodie do ikte, se ashtu eshte, the game is rigged yo ! :p