The Pianist

rinigjon

Primus registratum
The Pianist

A e keni pare kete film??
Cfare pershtypje ju ka lene?
Cka ju ka pelqyer me se shumti??
ETJ ETJ

Guest
Re: The Pianist

hmmm shuem ee kane lavderuar kete filmin une per vete se kam pare akoma po do ta shoh she shpejti pasi ka marre edhe Oskar /pf/images/graemlins/blush.gif

Petroninsja

Primus registratum

Se kam pare, por kam degjuar fjalet me te mira.... them ta shoh se shpejti...
MOs na filloni me tregu filmin tani... /pf/images/graemlins/tongue.gif

rinigjon

Primus registratum

E ka merituar oskarin, eshte aktor i mrekullueshem, shume origjinale.
C'ka thoni ju

Guest

Fillimisht postuar nga ToNy MonTaNa:
[qb] E ka merituar oskarin, eshte aktor i mrekullueshem, shume origjinale.
C'ka thoni ju [/qb]
that movie is da best yo
but oo burdel

Odea

Primus registratum

Hey, o devil's messenger, ta mor vesh une ihere, shqipo je ti apo amerikon/zezak?

Nejse, une per vete e kom pa filmin dhe me ka prekur shume. Me preku jashtemase shfaqja e realitetit te pameshirshem te asaj kohe.
Une mendoj qe protagonisti e meritonte plotesisht oscarin dhe ata qe ia dhane u treguan shume te drejte. Filmin ua sugjeroj ta shifni te gjithe pasi eshte te ben te mendosh gjate per jeten dhe mizerjet e saj. Me kane lene mbresa me verte te medha ai film. Sdo e harroj kurre ate pjesen kur e hodhen plakun qe ishte sakat ne karrige, nga ballkoni i apartamentit. Me verte njerez cruel... :smash: :smash:

Odea :cry:

Dua

Primus registratum

Oh Zot, cfare filmi! Urime Polanskit! Filmi shume prekes, me trishtoi, me kujtoi kohet e luftes ne Kosove. Me vjen shume mire qe regjisoret si Polanski nuk derdhin parate ne filma aksion, o filma dashurie por punojne rreth temave sikur Pianisti. Mirren me realitetin dhe me historine njerezoe qe fatkeqesisht perseritet sikur te mos kishte ndodhur kurre me pare. Me pelqen ky film se perveq realizimit te perkryer ka edhe nje mesazh paqeje per njerezit. Mesazh per ata qe kane vesh e sy.

....nga Dua

Dua

Primus registratum

Sdo e harroj kurre ate pjesen kur e hodhen plakun qe ishte sakat ne karrige, nga ballkoni i apartamentit.

/pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif :cry: :cry:

Te gjitha skenat ishin prekese, kjo me plakun dhe ajo me ate gruan qe perseriste "why did i do that?!" qe kishte mbytur femijen e saj duke i mbyllur gojen, per te mos iu degjuar vaji duke u fshehur nga Gjermanet. Me pas kur ky pianisti ndahet nga familja. Kur per here te pare pas sa vitesh luan me piano ne mes te luftes.....etj, etj

:cry:

...nga Dua

karamel

Primus registratum

FILLIMI I FILMIT AS NJE VERETJE, ME PAS KUR HISTORIJA FILLON DHE FOKALIZOHET TE PERSONAZHI PRINCIPAL FILMI BEHET I MERZITSHEM!

Diddy19

Su@mi

Filmi ne asnje moment nuk behet i merzitshem !Perkundrazi!Edhe atehere kur fundi i filmit imagjinohet pak a shume,ka nje moment ironie, me teper ironi e fatit kjo.E kam fjalen per momentin kur personazhi kryesor,nderkohe qe lufta kishte mbaruar,desh vritet nga hebrenjte,sepse mbante veshur uniformen e nje ushtaraku gjerman.Nqs e quan te merzitshem nje film te tille atehere ....
Filmi eshte nje kryeveperm e kinematografise boterore,pothuaj si te gjithe filmat e Roman Polanskit.Te ben te njihesh me nje realitet edhe pse aspak te kendshem dhe te ben te ndihesh fatlum.Ne kete piketakim ndermjet dy ndjenjave te kunderta i ka rrenjet madheshtia e nje regjizori.

ruud

Primus registratum

film i mrekullueshem....nji nder filmat me te mire qe kam pare......

roberto

Primus registratum

nuk besoj ne shume gjera po nje eshte qe biznes me nje pedofil nuk do bej kurre
e pra ky eshte Roman Polanski qe duhet te kthehet ne USA e te beje denimin para se te marri Oskarin

ameba

Forumium maestatis

mua me ka pelqyer i gjithe filmi sepse mu duk i mrekullueshem si realizimi viziv si dhe historia prekese...

DRITAN SEJAMINI

Primus registratum

Eshte nje film trondites. mendoja se pas "Listes se Shinglerit" nuk do te kishte film tjeter me te realizuar per cifutet, por erdhi "Pianisti"...
Ajo qe me pelqen eshte se ndryshe nga filmat e tjere personazhi nuk lind dhe nuk zhvillohet ne baze te skenarit, por gjithcka ndodh ne baze te veprimeve fizike "etydeve" gje qe te familjarizon dhe te jep nje ndjesi tjeter.
Ti lind, jeton dhe vdes me ate personazh.

Diddy19

Su@mi

Postuar nga Roberto:

nuk besoj ne shume gjera po nje eshte qe biznes me nje pedofil nuk do bej kurre
e pra ky eshte Roman Polanski qe duhet te kthehet ne USA e te beje denimin para se te marri Oskarin
:eek: :eek: Si the si the ? Pedofil?? Vertete??

bengu

Primus registratum

Mu mrome me zuri gjumi duke e pare, po e provoj prap sot, ishalla me pelqen /pf/images/graemlins/smile.gif

glamdring

Forumium praecox

Pershendetje!

Mua me eshte dukur nje humbje kohe dhe parash (ne Finlande te shkosh ne kinema kushton nja 10 euro!!!). Jo vetem qe nuk ofron ASGJE per te cilen nuk eshte shkruar apo bere kinema me pare, por duket sikur i vetmi qellim qe filmi ka eshte te tregoje pamundesine ose padeshiren e çifuteve per te bere nje resitence te organizuar, sepse si mundesite ashtu edhe parate nuk mungonin. Kete te fundit une nuk do arrij ta kuptoj kurre sesi eshte e mundur qe 2 oficere gjermane te mbajne 2000 veta ne rregull. E kuptoj shume mire qe 10 te paret qe do i hidhen ne gryke oficereve do vriten, por nese kjo do te thote liri per 1890 njerez te tjere, une jam gati te hidhem!!!

Per mendimin tim eshte nje film shume shume i dobet, pavarsisht nga kritika e mire qe ju be. Mbase njerezit qe e kritikuan duhet te lexojne apo te shikojne qe te njejtat gjera jane thene nje 100 here!

E vetmja gje qe une shiojova nga filmi eshte pjesa e fundit kur luhet Grande Polonaise e Chopin nga Janusz Olejniczak. Mbaj mend qe shkova per ta pare filmin me te dashuren dhe ndejtem deri ne fund te pjeses muzikore, sepse te dy adhurojme Chopin. Do e kisha shijuar ate film shume me teper sikur te luhej Chopin gjate gjithe kohes...