The passion of the Christ!

moonlight

Primus registratum
Re: The passion of the Christ!

Une sot e pashe filmin. Prita ca qe te gjeja karrige bosh majtas e djathtas te shtriqesha gjate nje filmi dy ore e ca, por edhe sot nga dreka, u desh te ulesha tek rreshti i dyte me kembe te puthitura per te mos i hyre 'komshijes' ne pjese.
Pjesa qe me rrengjethi me se tepermi, ishte skena kur gjate rruges per ne kryqezim, Jezusi shihte rrotull njerezit e tij qe e gjuanin me gure... ishin po ata njerez qe pak me pare i shtronin rrugen me gjethe palmash!
...te ben te mendosh...

I love new york

Primus registratum

Kete weekend me ne fund pashe "Passion of the Crist" - shume film i realizuar nga ana kinematografike, ndricim i mrekullueshmem, xhirime te shkelqyera, muzik shume e mire, editim shume i mire. kostumografia fantastike dhe loja e aktoreve ishte brilante gjithashtu.

Subjekti nuk ka surpriza sepse hisoria dihet pamvaresisht se ky film fokusohej vetem ne 12 oret e fundit te Krishtit, gjithsesi surpriza audio-vizive per mua te pakten ishte menyra c'njerezore dhe dhuna e perdorur mbi Krishtin, ashtu si dhe roli i Pons Pilatit dhe ca te tjere ne histori dhe kryqezimin e Krishtit.
Dhe ajo qe akoma nuk arrij t'a kuptoj (historia perserit vetveten si nje mikrokozmos kudo) eshte kenaqesia dhe orgazma shpirterore qe arin njeriu nga dhuna, dhimbja dhe lendesat qe i krijon nje njeriu tjeter.
nejse filmi eshte
must-see" :thumbsup:

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Filmi nuk eshte antisemit.
Ne nje kohe kur njerezit nuk duan te degjojne absolutisht asgje te Krishtere, Mel Gibson qellimisht ka perdorur keto imazhe te dhimbjes, per te bezdisur dhe shokuar shikuesit e filmit, ne menyre qe t'i vere ne mendime.
Antisemit? Te gjithe personazhet pozitive ne film jane Heebrenj. [/qb]
Steven Spilberg do te bej movie me Mel Gibson. Jane parrulla per te futur ne sherr te krishteret me hebrenjte qe kane ndare edhe ndajne 1 armik te perbashket boterror.

the gimp

Primus registratum

Nuk e kam pare kete film,po nga ato pak skena qe kam vene re dhe nga c'me kon thone eshte,nga pikepamja thjesht artistiko-emotive,shume mire i realizuar.Me lart jane shpenzuar shume fjale lavderuese mbi aspektet teknike qe krijojne gjendjen shpirterore globale te duhur(sipas Mel Gibsonit) te spektatori.Jam plotesisht dakord me ato.

Mu s'me intereson absolutisht fare asgje qe ka lidhje me fene,sidomos me fene e krishtere dhe islame.Jam thellesisht ateist,materialist,pragmatist,racionalist,etj.Gjithmone kam menduar se Jezu Krishti,ashtu si Muhameti(dhe Mel Gibsoni,ndoshta)ka qene,objektivisht,realisht nje wacko,rob me fiksime,fanatik psikopat i ekzaltuar.Autoritetet romake(dhe governatori Pontius Pilatus) e trajtuan si te tille,ashtu si bota e qyteteruar(Perendimi) trajton Bin Ladenin sot.

Nga ana kinematografike duhet te jete nje film shume i arrire.Mel Gibson ka arritur t'i afrohet realizimit te idealit te tij jetesor,prej artisti,se "shpirti" dhe trupi jane nje dhe te pandashem,se e jashtmja eshte shprehje e te brendshmes dhe forma shfaqet.

Ky film eshte i pershkuar nga fryma e krishtere(dicka,per mu,e huaj dhe e percmushme) si apologji e vuajtjes,peruljes,nenshtrimit,frikes,mosguximit,deshtimit.Ju jep shprese,ngushellim te emarxhinuarve dhe te paafteve per t'u pershtatur ne shoqeri.

Mel Gibson,ashtu si gjithe "fetaret" dhe moralistet,eshte nje rob i ndrydhur dhe wacko,por edhe nje regjisor dhe aktor i shkelqyer.

renea

Primus registratum

ahahaha !

Ti doje te thoje si trajton Bota sot Majkell Xhekson, se ne ca vende Bin Laden eshte hero.

the gimp

Primus registratum

Fillimisht postuar nga renea:
[qb] ahahaha !

Ti doje te thoje si trajton Bota sot Majkell Xhekson, se ne ca vende Bin Laden eshte hero. [/qb]
Eshte i cik si vone tashi ktu m'Tirone ene po m'vje gjume,megjithate po boj i precizim.Michael Jackson as qe ia vle t'i japesh me shume rendesi se ajo e nje pedofili vulgar qe nuk ka asgje intelektualisht terheqese.Kurse per Bin Ladenin(nje miliarder psikopat) e kisha fjalen se si pjesa me e evoluar dhe e bukur e njerezimit,qe jeton ne Perendim kryesisht, e gjykon dhe trajton.Bin Ladeni eshte "hero" ne mes bashkesish njerezish shpellash.Doktrina e Jezu Krishtit kontribuoi ne shkaterrimin e Perandorise Romake,qyteterimit te atehershem,doktrina e Muhametit dhe Bin Ladenit jane po ashtu te rrezikshme dhe te paperputhshme me parimet dhe konceptet e nje sistemi politik shteteror demokratik.

Ky ishte saktesimi.Michael Jackson is a di*ckless piece of sh*it!

drenicaku

Primus registratum

pimp, as une nuk jam shume fetar por aij krahasimi qe ti bon ne mes bin ladenit dhe jesusit dhe muhamedit eshte krahasim i gabuar. Bin ladeni eshte nje terrorist i cili mbyt njerz te pafaj dhe mundohet te bej perqarje ne mes besimeve fetare si dhe rajoneve, ndersa jezusi dhe muhameti jane kan paqedashes, e qellimi i tyre eshte kan me i mesu njerzit tolerance dhe mirekuptim .

Futbollisti

Forumium maestatis

Mbase si film per kete bote mund te jete i arrire, por i themi te krishtereve ketu te kene kujdes nga dritat e kesaj bote, ndryshe do dalim si ata njerzit atje ne turme qe bertisni Barnaba...
Nuk e di pse B. Graham paska thene qe ky qeka shume ne perputhje me Biblen sepse mua nuk mu duk dhe aq. E pranoj trillimin artistik por kjo nuk duhe te kaloj ne dhenin e imazhit te gabuar.
Nqs doni me shume per kete mund te sqarohem, edhe pse nuk desha tu prishja temen duke e kthyer ne studim Bible.
Sidoqofte, perfundimi im per kete film eshte:
"The catholic church did it again..."

Sinqerisht
Une

Futbollisti

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Nahar:
[qb] barabba mer ti, barabba...barnaba eshte dishepull! [/qb]
Lum une qe kam ty thuaj /pf/images/graemlins/smile.gif . Me falni per "n" e tepert /pf/images/graemlins/smile.gif

Une

Presidenti

Forumium maestatis

edhe ato pak dishepuj do i besh kriminela ti?! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Wow!

kam qare duke e pare...me duket mese i arrire tek tregon lidhjen nene femije.Veshtiersine per te marre nje vendim...
Per mendimin tim ka pasqyruar shume bukur boten njerzore, friken, zhgenjimin, besimin, dashurine, perskushtimin....te gjitha ne baze kishin pasionin!

Fation

Primus registratum

Pershendetje!
Une e pashe sot filmin , edhe te them te drejten sme pelqeu dhe aq , me mire te shkoja e te shikoja film horror.Tashi mua mu duken shum shtesa aty ne film , edhe kjo gje dihet se do ket shtesa por jo kaq shum se ska lezet se po flitet per profetin e Zotit.Ishalla presim ndonje film me te buker edhe me real
bye all

Guest

common horror noooooo... as me shtesa.
ishin efektet e kinemase qe e ekzagjeronin...dhe ideja jone qe njeri nuk perballon dot turtura.ama para ketij filmi kam lexuar librin 7 vjet ne tibet dhe menyra e ndeshkimit tibetian isshte me rrahje torturuese sa qonte ne vdekje.nga ana tjeter tibetianet nuk vrasin as nje lloj gjallese dhe nuk kishin denim me vdekje....so per te arritur sa te vdesi nga torturat mendoj se jane te ngjashme me ato te ketij filmi.
PAstaj mbaj mend te kem lexuar nje artikull mbi ekspertizen e bere asaj "copes"(qe se mbaj mend se si quhet) qe tregonte per arte dhe artikulacione te thyera dhe disa plage te tjera qe ndersa shihja filmin mu kujtua...so me duket mjaft i arrire dhe nga kjo pikpamje.
Mbas filmit me thane disa fotokopje mbi kritikat e filmit. e kishin cilesuar si film pa Zot dhe mungon fjala "lerini femijet te vijne tek une". Prezenca e zotit ndihej...pasi mundesia per tu liruar ju dha...ama per te kryer profetesine nuk e pranoj.Shenje besimi ne nje dicka me te madhe pra ne Zot.

Edhe figura e nenes, Maria-s del mjaft mire ne pah. fetyra e saj me ato veshjet kujtonte me verte veprat e Caravaggio-s. Ajo ngjyra e zeze nen sfondin e lekures.... dhe skena e fundit e nje kryevepre tjeter si "La pietà".

Nje film i arrire, pasi ka mbledhur shume pershkrime ne nje te vetem.

Antionline

Primus registratum

Fillimisht postuar nga RED DEVIL:
[qb] Ja vlen ta blej ne dvd? [/qb]
JO!

Pse nuk provon ta download me pare dhe nqs te pelqen ta blesh si te duash, kritiket e kinematografise nuk e kane vlersuar sa duhet 3 ylla ka marr si film nga 5 te mundshmet, sapo e download nga emule kete film, dhe nuk me pelqeu fare the same bored story always