mirdita
Papirus rex
- Te pash ne ënderr sikur u martove...
Te erdha ne dasem dhe pse nuk më ftove...
U bera mbretëresh për ty zemra ime...
U nisa drejt teje me mijra kujtime...
Force i kerkova Zotit ne ate cast...
...
Kur ne mes te dasmes dhender ty të pash... Tu afrova ngadale e te putha ne faqe... Dhe ti me
perqafove fort per nje cast...
Te urova me shpirt se të desha shume...
Të thash jete të lumtur dhe pse larg nga une...
Nga endra u zgjova e mbytur ne lot...
Dhe me vete mendova lamtumir s'te thash dot
--------------------------------------------------------------------- Nje dite te pashe ne rruge ecje me koken larte ,te pershendesnin te gjithe dhe ti ecje krenare pa i shikuar sikur te ishe sundues i gjithe botes. Atehere tu afrova ngadale, te shikova ne sy, te pershendeta, pastaje me shikove dhe ti. Ne ate shikim kuptova se nuk ishe me ai qe kisha njohur dikur, mbase dicka kishte mbetur e mire ne ty por kur me fole u binda plotesisht qe ti nuk ishe si dikur.
"Me falni, kush jeni ju? Ndonje fanse imja?"-mu drejtove ti. U shtanga cfare te paska ndodhur keshtu thashe me vete.
"Mbase dikur kam qene fanse juaja per miresine qe banonte tek ju, por me kalimin e viteve paska humbur. Me falni qe ju takova ne kete kohe kur nuk keni kohe dhe nevoje per asnje. Por mos harroni nje dite do keni nevoje edhe ju per ata qe dikur kishin nevoje per ju. E di qe sot nuk me besoni, por ju lutem mos i harroni keto qe ju thashe." U largova e zhgenjyer por nuk kaloi shume kohe dhe fati me buzeqeshi, arrita te krijoja nje karriere te suksesshme ndersa ai cdo dite dhe me shume vuante tashme rrezikonte shembjen e gjithckaje qe kishte ndertuar nder vite. Une e lumtur dhe ai duke vuajtur duhej te ishte fundi i historise por une nuk e pranova dot kete. E ndihmova te kalonte pengesat dhe te ngjitej akoma me larte.
- Nje dite te pashe ne rruge ecje me koken larte ,te pershendesnin te gjithe dhe ti ecje krenare pa i shikuar sikur te ishe sundues i gjithe botes. Atehere tu afrova ngadale, te shikova ne sy, te pershendeta, pastaje me shikove dhe ti. Ne ate shikim kuptova se nuk ishe me ai qe kisha njohur dikur, mbase dicka kishte mbetur e mire ne ty por kur me fole u binda plotesisht qe ti nuk ishe si dikur.