Terminatori- Governator???

Terminatori- Governator???

Arnold Shvarceneger ka vene kandidaturen e tij per governator dhe kohet e fundit eshte perfolur shume nga mediat amerikane. As qe nuk i diskutoj vlerat e tij si aktor por ne politike nuk e di...
Presidenti Bush ne nje interviste tha me ironi "nqs arnoldi behet governator nuk do te pranoj asnjehere te bej mundje dore me te."
C'mendoni...

gezim lame

Primus registratum
Re: Terminatori- Governator???

Neser jane zgjedhjet per Governatorin e Californise...

Mesa po degjoja nga sondazhet per votimin nese do mbanin Davis per governator akoma, shumica ishte qe ai te hiqej. Kjo do e bente te vlefshme votimin per governator....

Nga sondazhet Schwarzenegger ishte gati i sigurte qe do fitonte mgjth se kane dale goxha akuza te forta kunder tij(15 femra e kane akuzuar per ngacmime ndaj tyre para 30 vjetesh)

DFV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ian:
[qb]
Fillimisht postuar nga marko:
[qb] LOL
Mos e shaj O'Reillyn or tej, se derdhet xhaku lum (lol)
Po pse mo Ian?
A mund te ma argumetnotsh pse eshte gomar?
Nuk e di po mua me duket shume i zgjuar, dhe shume realist. [/qb]
Nuk me pelqen personalisht Marko pa mund te jete edhe i zgjuar edhe realist . Gomar eshte kafsha qe une e krahasoj /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Nuk eshte gomar,por eshte nje krye maskara. Qe eshte i zgjuar ai eshte por nuk eshte realist. Asgje nga stacioni i Fox Newsit nuk mund te quhet reale.

jula

Primus registratum

Cfare lumturie! Une s'ia kam idene se c'governator mund te behet (ndoshta i suksesshem), por e kam urryer perhere si aktor.
Kinemaja shpetoi! :rockband:

godfather

Primus registratum

m'duket se e kish fituar... nuk kane dale akoma shifrat zyrtare por sipas te gjithe sondazheve te rrjeteve me te medhaja e kaloi lumin me duket.

Fillimisht postuar nga fujiko:
[qb] Cfare lumturie! Une s'ia kam idene se c'governator mund te behet (ndoshta i suksesshem), por e kam urryer perhere si aktor.
Kinemaja shpetoi! :rockband: [/qb]
Me c'siguri flet ti per shpetimin e kinemase. Me aq ambicje sa ka ai mund te "pull" nje alla edi rama me west side family /pf/images/graemlins/wink.gif .

Sidoqofte urime kalifornianeve, ma riforcuan idene se jane shteti me karagjoz ne union.

olti

Neo

Sidoqofte ne birin tone te Stajermarkut e duam, cfare do te kete bere, fundja gra ka ngacmuar. Ai tjetri u be president edhe se i kish ** grate /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pastaj pse shtet karagjoz?! Ne kete vije aryetimi duhet te quhet i tere SHBA, qe kur zgjodhen Reganin!

4 here rilexova mesazhin tim, me shpresen se mund te shikoja ku kam shpalosur vijen time te arsyetimit. 4 here dola duar bosh!!!

I dashuri im, mos deshe te thoje vijen e arsyetimit qe ti paramendove, dhe me bindje te plote vendose te ishte e imja?

Guest

uaaa uaaa po si fitoi Arnoldi me duket eee te gjithe ate qe u tallen duhet ta kthejne mbrapsht ate qe thane /pf/images/graemlins/laugh.gif
aktoret mund te behen governatore :rolleyes:

olti

Neo

Sidoqofte urime kalifornianeve, ma riforcuan idene se jane shteti me karagjoz ne union.

Fillimisht postuar nga - Neo -:
[qb] Sidoqofte urime kalifornianeve, ma riforcuan idene se jane shteti me karagjoz ne union. [/qb]
Vazhdoj te perpiqem te gjej se ku ne kete fjali kam shpallur vijen e llogjikes time . Fjalia eshte nje perfundim ne te cilin kam mberritur por si kam mberritur ne ate perfundim se shoh ta kem shkruar.

Po te jap nje hint te vogel per insistimin tim kaq te eger. Faktin qe arnoldi eshte nje aktor se morra hic parasysh kur mberrita ne perfundim :wink:

Kordelja

Valoris scriptorum

U zgjodh...e zgjodhen edhe pse nuk ishte marre KURRE me politike, me sa duket calofornia nje prej shtate shteteve me te fuqishme ekonomike ne bote nuk ka nevoje per politikane ne krye te saj, eshte edhe shkolle e mire per te mesuar. :wink:

That was your point Nelk@, I assume :wink:

Guest

Fillimisht postuar nga - Neo -:
[qb] Sidoqofte urime kalifornianeve, ma riforcuan idene se jane shteti me karagjoz ne union. [/qb]
EPO STHONE KOT QE DHE POLITIKANET AKTORE JANE

Olta

Forumium praecox

s'du ta shaj arnoldin se eshte aq kollaj sa te vjen keq por nje gje duhet thene,
nuk ka vend ne evropen e vjeter, tradicionale e nacionaliste ku nje i huaj te zgjidhet per nje post kaq te rendesishem sa rasti ne fjale,
mund te nxirrja konkluzionin qe amerika paska shpetuar nga keto komplekse por nuk di si do te kishin perfunduar zgjedhjet po te ishte arnoldi afro-amerikan!! :shrug:
ja si mendoni ju qe coku e njihni me mire mentalitetin e atyshem?

marko

Primus registratum

Ne kaliforni do kishte fituar po te ishte afro amerikan.
Nuk e di nese e dije ti kete Olta, por ne Kaliforni, te bardhet jane minoritet, maxhoranca jane hispanic.
Akoma me rracizmin juve? Ne Amerike ka me dhjetera senatore e kongresmene, kryetare bashkie qe jane afroamerikane.
Ktu ne Amerike je me fat po te jesh i zi. Hyn ne shkolle, gjen pune sidomos ne gvt, merr benefite, bursa etj, etj, sa te te doje menderja.
Te vetmit qe e hajne ketu, duke filluar qe nga benefitet e deri tek puna e special protection e neper shkolla, jane te bardhet, sidomos kur jane beqare dhe jo gay.

renea

Primus registratum

amerika eshte vendi i cudirave, heq nje te pafate pet te vene nje te paafte tjeter

renea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga fujiko:
[qb] Cfare lumturie! Une s'ia kam idene se c'governator mund te behet (ndoshta i suksesshem), por e kam urryer perhere si aktor.
Kinemaja shpetoi! :rockband: [/qb]
Hahahahaha, I agree, mabe pushon se theni hasta la bista se na merziti me shprehejt nga filmat ne fushate

Olta

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga marko:
[qb] Ne kaliforni do kishte fituar po te ishte afro amerikan.
Ktu ne Amerike je me fat po te jesh i zi. Hyn ne shkolle, gjen pune sidomos ne gvt, merr benefite, bursa etj, etj, sa te te doje menderja.
[/qb]
ti nuk mund te me pyesesh "akoma me racizem ju?" edhe te besh te cuditurin sikur amerika te ishte steril dhe e pa prekur nga kjo ane filluar qe nga historia se si eshte formuar si shtet (te fala indianeve :wave: ) deri te filmat dhe dokumentaret qe shohim sot ketej nga evropa mbi situaten e zezakeve ( megjithse perbejne ne disa shtete nje perqindje shume te vogel burgjet jane deri ne 80% mbushur me zezake, pse eshte kaq e perhapur droga ne getot e tyre?, gezohem qe shteti ndihmoka ata te paktit qe harrijne te mbarojne shkollen po pa me thuaj sa e lehte eshte te gjesh nje pune private si afro amerikan? mos te flasim per te ish-te burgosurit ne florida(shumica e te cileve ishin prape zezak)te cileve ju hoq pa te keq e drejta e votes etj etj etj..)
por ndoshta dokumentaret e lartpermendur dhe c'ka kemi mesuar ne shkolle jane informacione te njeanshme e ndoshta ka vend per kritika)
p.s: per statistika hapim nje te teme te re po pate takat

marko

Primus registratum

O Olta ti flet me dokumentare, une kam 8 vjet ketu mikja ime.
Paraqitja e vetes si viktime ketu ne USA nga ana e zezakeve eshte shume biznes fitimprures.
Nuk ka kompani sot ne Amerike qe nuk te puneson se je zezak.
Kete ta dish mire, dhe ti dhe kushdo tjeter nuk e beson.
Jo se ju dhimbsen njeriu, po se gjobat, dhe ligjet jane te tilla, saqe mos e dhente zoti ta besh ate gabim, se te vjen padia per nja 2-3 milion ne zyre.
Problemi i droges dhe varferise, nuk ka fare lidhje me racizmin, por me faktin qe familjet e afroamerikaneve jane krejt te apqendrueshme.
Rreth 85% e femijeve afroamerikane jane te lindur jashte martese, dhe jetojne vetem me nenen ose ne shume raste me gjyshen.
Pa nje familje stabel, natyrisht qe do kesh tendenca te shkosh pak andej nga droga (parja e shpejte) krimi etj prandaj dhe natyrisht qe do biesh ne burg. Po te jetosh ketu, do shohesh se ato shifra i pergjigjen realitetit, shumicen (ndoshta 80%) e krimeve e kryejne zezaket.
Ketu ne Amerike nuk ka ndonje lagje ku po te jesh zezak nuk kalon dot, ndersa ka lagje ne LA, ku po te jesh i bardhe (madje dhe policia) mund te futesh vetem me tanke.
Olta, klithmat per pengimin e zezakeve ne votime, perhapen nga njerez si Rev Jessie Jackson, qe ka bere miliona, duke bere allishverishe ne kurriz te afroamerikaneve, dhe pa britma te tilla ai ngelet pa pune, dhe s'ke me para per te mbajtur dashnoren dhe femijen e paligjshem, me para nga organizata e tij qe eshte dhe e pataksuar. Ne amerike ka ligje, dhe nuk ka rendesi se je i zi apo i bardhe, nese ke qene i denuar per felony (mbi 300$) te hiqet e drejta e votes per nje kohe te caktuar. Jo i zi, i kuq apo i verdhe, por i denuar. Eshte ligj, nuk u ndryshua per dy dite, ka qene dhe eshte ktu e 100 vjet.
Olta, Amerika nuk te shef me nga ngjyra, por nga xhepi.
Ketu si zezak vetem lehtesira ke, p.sh. rasti i fundit i Universitetit te Michigan, ku merrje pike extra per pranim po te ishe zezak.
Te jesh zezak sot ne Amerike eshte biznes, madje shume fitimprures.
Sic te thashe dhe me lart, ketu nuk ke asnje fare ndihme vetem nese je i bardhe, beqar dhe heteroseksual. Ata jane zezaket e amerikes sot, si pasoje e ligjeve antidiskriminuese.
A e di ti Olta qe nuk u themi dot black ne atyre, se te pushojne nga puna, ose shkolla? A e di ti Olta se po te kandidojme per te njejtin vend pune, ai zezaku dhe une, megjithese me te njejtat kualifikime, ai fiton, pasi cdo kompani ka nje % per te mbushur?
Une do te te keshilloja mos te degjoje dokumentaret por nese ke ndonje pyetje na pyet neve qe i jetojme perdite.
Gjithe te mirat nga marko!

Admir

Forumium maestatis

Bravo marko! I qarte, real dhe i llogjikshem si perhere! :thumbsup: