Te rrahesh femijet, psikologjia e gabuar!

blabla

Primus registratum
Re: Te rrahesh femijet, psikologjia e gabuar!

Psikologjisht asnji nuk argumenton se femijet nuk duhen ndeshkuar. Ndryshon vetem grada ne te cilet kto duhet te ndeshkohen. Un per vete jam e mendimit qe nga nje shpull e vogel bytheve nuk u ben keq kalamojve. Dmth, kur jan te vegjel, se pastaj s'ta var njeri...

melankolikjaE

Primus registratum

Rrahja mendoj un eshte gjeja qe duhet te behet atehere kur eshte e vetmja zgjidhje...dmth kur prindri ka falimentuar me fjale...gjithmone njerezit kane manine tju japin vetem urdhra femijve si dhe idene qe i madhi ka gjithmone te drejte dhe i vodli nuk duhet te kundershtoje... a degjohen ndonjehere femijet?Gjeja me e shpeshte qe degjoj te behet eshte vetem tu flitet: sduhet te besh kete ,ate mos... jo ...nuk...por rralle here kjo gje ndiqet nga nje arsye se pse femija nuk duhet ti beje te gjitha keto.Atij i jepen thjesht si urdhera qe ai vetem duhet ti zbatoje por jo diskutoje apo kundershtoje,dhe nga kjo gje vijne te gjitha te tjerat me vone... /pf/images/graemlins/shrug.gif

MLK

Primus registratum

Nese femijet behen per te rrahur, atehere duhen rahur prindit qe i kan rrit.
Femija eshte si plastelina e i jep formen qe deshiron, nese formen ja jep te shemtuar, nuk mund te ankohesh e tu kerkosh llogari per formen qe kane, ne nje kohe qe fajtor eshte ai qe u dha formen, pra prindi.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

po mire atehere ti themi prindit qe te rrafi prindin qe rref femijen

MLK

Primus registratum

E njef ti qe ti thush? /pf/images/graemlins/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

po njof gjyshen...qe mund te rrafi prindin dmth babin tim...qe mund te me kishte rrahur mua...po s'kam çfare ti them se mua nuk me ka rrahur njeri...megjithate...nuk me intereson te lexoj mendimet e mesiperme...per te rrit femijet e mi,nuk pyes as njeri as forum as revista psikologjike per femije...lexova nja dy idealiste me lart...qe flasin neper endrra...s'diskutohet s'kane pare ndonjehere femije...femija duhet te njohe limitet, qe ja ve prindi...kete e dine te gjithe...puna eshte se jo te gjithe femijet jane njesoj...dhe jo te gjithe prindit jane njesoj...ti fusesh nje shpulle Bytheve nje femije dhe ti shkulesh veshin per gabimin qe ka bere...nuk do te thote dhune...do te thote ti tregosh vendin...do te thote qe heren tjeter...as mos ti shkoje nepermend qe te perserisi te njejtin gabim....ta rrahesh mjes dreke darke ti ulerasesh gjithe kohen, sepse prindi eshte alkolik,me probleme psikologjike a ku di une...s'ka asnje lidhje me shpullen e nje momenti...por si zakonisht ketu ne AF gjithe gjerat behen supe me qepe dhe hahet e ftohte...i ka dale era çdo lloj teme...

kurkushi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Pranej kur sot shofim një njeri që rreh fëmijën e tij e quajmë kafshë, pasi ai udhëhiqet vetëm nga instiktet natyrore ....

[/ QUOTE ]
Dhe instiktet natyrore per ty jane te pashmangshme meqe edhe ti je nje kafshe natyre dhe asgje tjeter!

[/ QUOTE ]
me fal te nderhyj une pak ti ke te drejte per instiktet natyrore por ne dallim nga kafshet njerezit kane ate qe quhet ndergjegje. eshte pikerisht kjo ndergjegje qe ne na perfeksionon (ose mundohet te pakten) keshtu qe njerezit nuk drejtohen nga instiketet natyrore te lindura apo te fituara gjate jetes por nga ndergjegja

[/ QUOTE ]

Eh sa banale kjo pergjigjje...

Po ju i/ e ndareuar kete ndergjegjjen e konsoderoni nje prodhim jashtenatyror apo jo? Kjo Ndergjegjje qe ju doni ta veqoni nga instinktet natyrore te te gjitha gjallesave perfshire ketu edhe kafshen njeri, eshte poashtu nje instinkt natyror! Logjikoje pak, nese njeriu eshte kafshe natyrore si mund te kete, te posedoje ai elemente apo karakteristika jo natyrore? Kesaj i thone: si mund te mos rrezohet njeriu qe prene degen e pemes ku ai vet eshte ulur apo varur?
Absurditet total!

kurkushi

Primus registratum

Nese femijet behen per te rrahur, atehere duhen rahur prindit qe i kan rrit.
Femija eshte si plastelina e i jep formen qe deshiron, nese formen ja jep te shemtuar, nuk mund te ankohesh e tu kerkosh llogari per formen qe kane, ne nje kohe qe fajtor eshte ai qe u dha formen, pra prindi.

[/ QUOTE ]
Edhe kjo pergjigjje eshte e palogjikshme!
Gjer me sot,ne asnje vend te botes nuk egzistion nje ligj qe detyron mashkullin dhe femren te cilet duan te behen prinder qe te diplomojne ne lemine e mesuesit,pedagogut apo psikologut!Sipas teje do te duhej qe prindi te jete domosdo edukator i shkolluar dhe tek atehere ai-ajo guxon te linde femije!
Ku ka kesi marrie ne bote?Ne Cilin vend te botes?
Dhe,femijet e prinderve te shkolluar per mesues,pedagoge dhe psikologe,sot bejne problemet dhe krimet me te medha se ata te atyre prinderve qe i kane rrahur se s`kane dijtur se si ti frenojne ndryshe kerkesat megalomane te femijeve te tyre!
Bye,bye...varfanjake!

abs

nuk e di...

Sic e kam thane me pare jam dhe une per zhdepjen e "fmive" (te rritur) sic pretendon Kerkushi!
Fundja `placka` e vet asht, ban cfare te doj me te. Si perfundim femija e `tij` do bahet msues, psikolog, politikan dhe se fakti qe bota eshte ne nje chaos pa fund e krye, e pse mos te rrihen fmite?
Psh: po te kisha ne dore dicka qe te ndryshoja boten, te gjithe paret qe jepen per te shkollu profesione te ndryshme do i shpenzoja per pregaditjen e prinderve, dhe se nje nga lendet kryesore do vejsha rrahjen e tyre me kamzhik para se te bahen prinder.
Keshtuqe kur te bahen prinder te jen ngop me rrahjen qe krijesat e brishta mos ti prekin me dore.

Mram i thoshte njena vajzes se vet (gati tre vjece): shuj bre se ti theva turijt, dhe po nxorre t vjedht prap do ta mbledh dhe do ta fus prap n goje!
ai fmija dhe me shume rrebelonte.

Jete e veshtire vallahi /pf/images/graemlins/laugh.gif i jap te drejt Kerkushit!

MLK

Primus registratum

Ke fillu tu nejt me shoqni t'keqe ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

tushe

Primus registratum
Re: Dhuna ne familje, psikollogjia e gabuar!

me te vertete eshte nje psikologji e gabuar

abs

nuk e di...

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: MLK</div><div class="ubbcode-body">Ke fillu tu nejt me shoqni t'keqe ti &lt;img src="/pf/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /&gt; </div></div>

keshtu e ka jeta, nga s'te bjen rruga /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif e c'fare s'te sheh syni /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

jimmy84

Primus registratum

Me kujtohet nje tip ne film qe thoshte:
Une nuk e kam lene cigaren se kam frike se me ze kanceri.Une nuk e pi cigaren se jam i bindur qe po e ndeza, im ate do hyje nga ajo dere dhe do me hyje ne dru.
Futini dru kalamajve. Jep rezultat. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

lu_lu

Primus registratum

Po kurseve thupren, ke prishur femijen thote populli.
Nje thuper e holle nuk i ben gje, mjafton qe tja besh te qarta rrigullat e familjes,lirite dhe te drejtat e ti ne menyre qe kur t'i shkele ta dije se nga i erdhi... pse e rrahe dmth.

Femijet nuk duhen keqtrajtuar, dhunuar psikologjikisht ashtu sikurse nga ana tjeter nuk ju duhen njohur ca te drejta ne moshe fare te vogel.
Duhet ti besh te qarte se famijja ka rregulla dhe perderisa ai eshte pjestare ka edhe liri por edhe pergjegjesi...kuptohet qe kto te fundit vine duke u shtuar me kohen duke i lene atij kohe te rritet dhe te shijoje femijerine ( mos ta rrisesh para kohe )

Kuptohet qe duhet shume diplomaci per te rritur nje femi.
Napoloni ka thene:
" Qe te edukosh nje femi duhet te fillosh 25 vjet para lindjes se tij " ( me edukimin tend si person ) sepse nese vete nuk je njeri i realizuar dhe me kulture, nuk ke ç'i ofron femijes.

Singapuras

Primus registratum

Totalisht dakort me lulu.

"nji thuper e holl" asht metod efektive per edukim tradicional dhe disiplinim te tyne.

Cleopatra

Forumium praecox

hmmm.Me keqardhje e them por sjam dakort hiq me &quot;rrahjen e femijve&quot;S'jam skam qene as do jem.
Mendoj dhe jam e bindun qe nga e &quot;rrahura&quot; nuk vjen asgje e mire,moralisht e psikollogjikisht.
Sado kudo te jemi te nevrikosur mendoj se nese jemi bere prind duhet te gjinden e jam e sigurt qe ka shume metoda tjera pervec rrahjes.Nje nder to eshte:KOMUNIKIMI.
Degjoj nganjeher qe thon &quot;thupra ka dal prej gjenetit&quot;
hmmm si e shoh une kete fjali?
Pak injorante me duket.Ky eshte mendimi im.

p.s.psh thupren do e perdorja tek keto prinder qe e perdorin te femijet e tyre
mad.gif

eshte nje shprehje qe thote:MOS I BEJ KUJ ATE GJE QE S'DO QE TJERET TE TA BEJNE TY!!!

Has

Primus registratum

hmmm pse e merri ters gjanem ket gje?
PO nji thuper e let e me kujdes do i bente mir ne momente te veqanta.

Jep rezultate kur perdoret veq nje her
jam kunder mos perdorjes se thupres por nuk jam per rrahjen siq e shkruani ju ketu. Jan fmit tone ore sna i ka dhuruar kush, e po qe se i bie atyre me shume me dhemb mua se atij.

kurse per shprehjen me siper:
&quot;MOS I BEJ KUJ ATE GJE QE S'DO QE TJERET TE TA BEJNE TY!!!&quot;
Eshte e let per tu then por e veshtir per tu bere Mindhunter_girl
wink.gif

e jo vetem per fmit por kudo e per kedo

Megg

Carpe Diem
Te rrahesh femijet eshte injorance sepse ne momentin qe e rreh femijen mendon se do te zere mend por kjo nuk eshte e vertete,,,,
femijet duhen mesuar me miresjelljen dhe me edukaten qe mer nga prindi dhe nese dhunohet ne kete rast ashtu do ta ushqeje ate ves dhe
do te ece me ate menyre ne jeten e tyre,,,

Wise

Valoris scriptorum
te rrahesh femijen!!!...vertet nuk e kuptoj se cfare duan te arrijne prinderit me kesi lloj veprimesh..duan t'i mesojne qe keshtu te veprojne edhe me femijet e tyre...dhe sa per ato te shkruara me lart ,,a duhet qe femijes t'i mesosh rregullat e familjes me dhune ???ne jemi njerez, sa do te vegjel te jemi kuptohemi me fjale..

gangsterja

Primus registratum
Nuk eshte kulture ta rrahesh apo te ushtrosh dhune psikologjike duke e ofenduar ate.Nese do qe femija yt te te kuptoje duhet ta mesosh se cilat jane veprime te mira e cila te keqija,apo sesi te sillet neper evenimente.Por,edhe liria e femijes e ka nje limit te caktuar,mbasi me vone do ta paguash shtrenjte.