Re: Te rinjte shqiptar qe ndihen "inferior" ndajt kulturave evropjane.
Fillimisht postuar nga atman:
[qb] Turing, çfare thua keshtu?! Ne mund ta shajme Shqiperine, (edhe pse jam kunder kesaj menyre te shprehuri)pra ne mund te shajme dhe kjo eshte normale midis shqiptaresh te preokupuar qe vendi i tyre te çlirohet te pakten nga nje pjese e barres se problemeve qe i rendojne mbi kurriz, por qe te njejten gje ta bejme edhe para te huajve?! Jo nuk eshte normale. Ndoshta midis njeri tjetrit mund te jemi shqiptare te keqinj, por para te huajve i vetmi qendrim eshte te jemi shqiptare qe e duan atdheun. Nese ti nuk do nenen tende, si mund te duash nenen time? Eshte absurde, jo? Nuk ke pse i tregon zorret e barkut nje te huaji dhe sidomos ta shash vendin. Nuk e di egzakt ne cilen zone te Shqiperise veriore por kane nje shprehje te tille: secili i nden teshat ne oborrin e vet.
Sa per AnaBlue, me duket shume korrekt qendrimi, s'ka asgje te keqe ne ate qe ben. Biles them se ke vepruar mire sepse ke mburrur vendin tend. Ne kushte normale ky qendrim eshte normal, ne kushtet ne te cilat eshte ende vendi yne, qendrimi tend eshte per tu lavderuar.
Sa per interesin Gene, sot per sot ne vendin tone vine pak turiste, por mos harro se eshte nje numer qe rritet nga viti ne vit. Duke u stabilizuar duke hyre ne normalitet. Natyrisht nese kupton thjesht nje interes te kesaj natyre.
Per fat te keq, tashme shikoj qe tema eshte te rinjte inferiore ndaj kulturave europiane. Atehere paskemi shkruajtur ne hava, te pakten mua keshtu me duket ne relacion me temen, sepse per ato qe iu drejtova turing mendoj se kam te drejte.
Ne rast se flasim per raportin inferior te te rinjve shqiptare ndaj kulturave europiane, le shume per te deshiruar tema si e tille. Nuk eshte e vertete qe egziston nje inferioritet i tille. Te rinjte shqiptare shkojne per te studiuar dhe natyrisht jane nga studentet me te mire. Kete e vertetton Padova dhe te dhenat qe vijne nga ai universitet. Pra kultura e tyre eshte e nivelit te larte sepse absorbon ate europiane shume shpejt. Kete gje nuk mund ta beje as nje qenie me intelekt inferior as edhe nje qenie me kulture inferiore. Nuk jam dakort dhe nuk ia vlen te diskutohet apo hapen tema per tema. [/qb]
Se tani korcare jemi, por ... per kete ceshtje une jam deri diku per te mos thene plotesisht dakort me Turing. Te flasim per Korcen apo per Shqiperine?! Kuptohet jane dy gjera te ndryshme, por ... le ta analizojme sado pak "gjene" shtruar, ndonse e di se s'kam per t'ju ndryshuar mendim.
Ore une e deklaroj hapur ce ne duhet ta lavderojme Shqiperine, para te huajve, por gjithmone per se MBRAPSHTI. Po c'ka per te sharre vendi yne bre. Te gjithe te punesuar, te gjithe te pafrikesuar se neser do te humbasin vendin e punes, sepse ndryshe nga koha e "xhaxhit" sot te nxjerrin ne rruge, dhe... nuk te vrasin por te lene te vdesesh urrije. Apo te themi se ndodh ndonje krim ne Shqiperi. Shpifje!!! Ne Shqiperi ekziston nje rrend me perfekt se edhe ne vendet Skandinave, para tre muajsh u vra ministrja e jashtme e Suedise ne qender te Stokholmit; kini degjuar ju te vritet ndonje "burre" shteti ne Shqiperi. JO!!! ... Vecse gazetat jane te mbushura per dite me te vete-flijuar nga varferia, fototoksina eshte bere sot per te pashpreset sikurse aspirina qemoti, per ata ... kishin ndonje dhimbje te lehte koke.
Ore po jemi goxha shtet me peshe ne. Simotrat tona te Europes lindore vitin tjeter hyjne ne BE, ne s'kemi nisur akoma negociatat per te hyre ne klasen e pare fillore te BE. Edhe .. republika e Serbise & Malit te Zi ka per te hyre me pare se ne ne BE. Po a s'e braktisem edhe ne diktaturen pak muaj pas Cekise, Hungarise, Rumanise, Sllovenise, etj. ata po ... duhet te mburren, ppor perseri nuku mburren se mendojne per te ardhmen.
Gjithesesi te tejmbushur prej cmires te trasheguar brez-pas-brezi prej pasardhesve tane te dyshimte, por ama me te lashtet - Pellazget, ne ushqejme nje urri te tepruar per tu mburrur me thanat e Zeqos.
"duke u stabilizuar duke hyre ne normalitet" - e Kuptoni ju se une s'para jam aq i zgjuar, korcar hesapi, s'besoj te jemi prej te njejtes mehalle, gjithesesi duhet te mburremi se Korca edhe ato dy rrugica me kalldreme ... kishte sot i ka me balte. Ti do te thuash se ka uje 24 ore, prite byrazer edhe ca vjet dhe do ta shikosh se c'tubacione skarco jane perdorur. Tender jo shaka, sot punohet me Euro!!!
"Ne kushte normale ky qendrim eshte normal, ne kushtet ne te cilat eshte ende vendi yne, qendrimi tend eshte per tu lavderuar." :sleep: :sleep:
Lapidar - therras une - ti ngrem nje lapidar!!!
"Nuk eshte e vertete qe egziston nje inferioritet i tille."
Po edhe une dakort jam, s'ka se si!!! Tani ne jemi mbledhur nje grusht me shqiptare ne nje forum shqiptar, me 5000 e ca anetare, ku vetem 30 prej tyre aktivizohen rregullisht, ndersa pjesa tjeter ajo me inteklektuale shkruan vetem "yessss...", "bravoooooooo", etc, gjera te ketij lloji. Por ...,nuk duhet te harrosh Atman i nderuar se sa eshte rritur shkalla e analfabetit ne shqiperi, se ne Korce neper gjimjnaze , nga 7-8 klasa ... ka nje vit, vetem njera ka nxenes me synime per jeten, per te ardhmen, por mos harro se neser kur te behen 18 vjec, edhe ata te tjeret kane te drejte per te votuar, per te vendosur te ardhmen e Shqiperise.
"Nuk jam dakort dhe nuk ia vlen te diskutohet apo hapen tema per tema."
Ore edhe une nuk jam dakort, por ... nuk duhet te mbulojme me nje ferexhe te ndritshem imazhin e zymte ku ndodhet Shqiperia. Tani me thuaj ti perse duhet te jemi krenare ne. Per nxenesit e universitetit te Padoves?! I ka korcarlleku keto, nuku te ve faj, korcar jam edhe vete, por ... i gatuar ndryshe, kam qene shume i prape ne femijeri, te gjithe librat per femije i grisja. Ata studentet e Padoves jane 1 : 1000, krahasuar me gjithe ata "studenta", ... sa kane marre vizen dhe kane perfunduar kamariere, pjata lares, apo edhe deri ne tregtare te denje "mielli".
Ai vend, d.m.th. Shqiperia duhet te jete krenare per ne, se ... ka dy copra mishi me mend, ... s'e kane braktisur ende mbiemrin "shqipetar" prej pashaportes. tani ti mund te me thuash mua ate shprehjen serbe: Vendi s'ka asnje detyrim ndaj shtetasve te tij, por jane shtetasit ata ... bejne vendin." Dhe une te them se "Cdo popull ka qeverine ... meriton!!!"
Lart e me lart, t'i mbani flamujt e krenarise shqipetare, ky ka per te qene amaneti im i fundit, n.q.s. neser me ndalohet te postoj ne AF!!! :lol: :lol: