Te kthehem ne Shqiperi????

qafiri

Primus registratum
Te kthehem ne Shqiperi????

Ka ca kohe qe ky mendim po me mundon.
Ka shume kohe qe jam larguar dhe kohet e fundit malli per token time nxorri koken nga thellesia e shpirtit tim.
Isha betuar qe te mos kthehesha ne Shqiperi por deshira per tu kthyer eshte kaq e forte.
Vecse kam frike...
...kam frike se nese kthehem do te ngelem i zhgenjyer....
Une nuk dua te zhgenjehem.
Nese kthehem nuk dua te perjetoj te qenit "EMIGRANT" kurre me.

ju lutem,ndricomeni!!!
Ia vlen te kthehem apo eshte nje marrezi???

p.s
kam 7 vjet qe jam larguar.

alinos

Forumium maestatis
Re: Te kthehem ne Shqiperi????

Un te keshilloj te kthehesh si turist njehere, ndoshta mund te marresh rreth 1 muaj leje ne pune, nese punon mbi normen.
Kur te vish do te jepet mundesia per te pare se si eshte gjendja dhe pastaj vendos nese do te rrish ne Shqiperi apo jo.
Shpresoj qe kjo teme s'ka te beje me faktin qe Luan Rama dhe ambasadori britanik ne Shqiperi firmosen sot kthimin e te gjithe emigranteve shqiptare pa dokumenta ne Britanine e Madhe...

Marimba

Primus registratum

Ne te njejten dileme jam edhe une. Problemi i dokumentave, ne radhe te pare, dhe i racizmit shoqeror (nuk te jepet mundesia qe te kesh nje pune TE MIRE tenden, duhet gjithmone te jesh vartes i dikujt tjeter dhe punonjes me rroge, kurre i pavarur) jane arsyet qe me shtyjne te iki.
Nga ana tjeter, kam frike per menyren e jeteses atje, mendoj se jane mbrapa per sa i takon trajtimit te grave dhe punesimit te tyre. Mentaliteti i vjeteruar me pengon te kthehem. Dua pergjigje nga ju qe jetoni ne Tirane. Nqs dikush ka te ardhura te mira ekonomike, a mund te beje nje jete te kenaqshme, pa i rene kush ne qafe? *

*Pervec shtetit, se ate e dime qe eshte i korruptuar, por nuk e kemi problem. E kam fjalen per njerezit ne jeten e perditshme, a mund te dalesh naten, te defresh etj.

alinos

Forumium maestatis

Tirana eshte me ndryshe, por edhe atje hiq ndonje pub mbremjeve te vjeshtes se vone dhe dimrit te gjithe rrine mbyllur. Blloku eshte zona me e gjalle.
Per qytetet e tjera mund te besh dicka vetem nese ke shoqeri te gjalle dhe nje grup kompakt, per ndryshe veshtire. Per te mos fol per etiketimet.
Si pozite femre, mund te besh kariere deri ne nje pike, aty ku fillon perandoria e meshkujve. Duhet me qene vertet burrneshe qe te besh perpara (nuk flas per kembet me lesh :wink: )

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga heartbreaker:
[qb] Ka ca kohe qe ky mendim po me mundon.
Ka shume kohe qe jam larguar dhe kohet e fundit malli per token time nxorri koken nga thellesia e shpirtit tim.
Isha betuar qe te mos kthehesha ne Shqiperi por deshira per tu kthyer eshte kaq e forte.
Vecse kam frike...
...kam frike se nese kthehem do te ngelem i zhgenjyer....
Une nuk dua te zhgenjehem.
Nese kthehem nuk dua te perjetoj te qenit "EMIGRANT" kurre me.

ju lutem,ndricomeni!!!
Ia vlen te kthehem apo eshte nje marrezi???

p.s
kam 7 vjet qe jam larguar. [/qb]
Hap syte te besh letrat nqs nuk i ke bere dhe rri atje se mire je lal

lil-butterfly

Primus registratum

jam dakort me Alinos kur thote qe te kthehesh per nje muaj e te shikosh situaten, menyren e jeteses, mundesite per pune apo edhe per karriere edhe te shikosh nqs do arrish qe te ambjetohesh pas 7 vjetesh larg. eshte e veshtire fillimi sepse une e kam te veshtire javen e pare pas 9 muajsh sa te ambjentohem perseri me idene qe jam ne shtepi e jo me kur ke 7 vjet.

but...anyway good luck :thumbsup:

Tara

Primus registratum

Hey Hartbreaker!

Edhe une do kthehem ne Shqiperi, Tirane. Ne 12 muajt e kaluar kam qene 4 here ne shqiperi, dhe kam vene re qe gjerat kane ndryshuar. Ka akoma 1 milion gjera te tjera qe te merzisin, por gjithmone duhet te pyesesh veten : Sa fitoj/humbas duke u kthyer ne shqiperi, dhe a ia vlen te sakrifikosh apo jo?

Une me profesionin qe kam mund te gjej nje pune shume te mire. Institucionet e huaja paguajne nga usd $800 - $2000 ne muaj. Por nga ana tjeter une mund te largohem ne cdo kohe nga shqiperia.

Ndonjehere me duket se edhe shqiperia me eshte bere nje vend ku mund ta quaj veten edhe njeçik emigrant. Pse? Sepse duhet ca kohe te mesohesh me rruget qe kane ndryshuar ne Tirane, me menyren e te folurit te njerezve, me oraret e punes. Edhe ushqimi dhe kafja jane ndryshe.

Une te besoj se jam duke e perjetuar nje situate te tille,nuk me ze gjumi mire Megjithate ki guxim!! :wave:

qafiri

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Tara:
[QB] Hey Hartbreaker!

.

Ndonjehere me duket se edhe shqiperia me eshte bere nje vend ku mund ta quaj veten edhe njeçik emigrant. Pse? Sepse duhet ca kohe te mesohesh me rruget qe kane ndryshuar ne Tirane, me menyren e te folurit te njerezve, me oraret e punes. Edhe ushqimi dhe kafja jane ndryshe.

----------------------------------------------
ja pse kam frike te kthehem.
kam frike se do te ndihem i huaj ne shtepine time!

qafiri

Primus registratum

[Shpresoj qe kjo teme s'ka te beje me faktin qe Luan Rama dhe ambasadori britanik ne Shqiperi firmosen sot kthimin e te gjithe emigranteve shqiptare pa dokumenta ne Britanine e Madhe... [/QB][/QUOTE]
--------------------------------------------
-------------------------------

jo,aspak.
Po kush eshte ky Luan Rama??
Dhe nese vertet kjo paska ndodhur,nuk ka te beje asgje me mua.
Une ,vecse ndihem si i zene ne kurth kohet e fundit.Gjithcka qe mund te mendoj eshte ai moment i bukur kur te shoh njerezit e mi pas kaq kohe te gjate!!!
...por problemi eshte se une nuk ia kam as idene me te vogel se c`mund te ndodh me pas???????

Ka ndryshuar Tirana gjate 7 vjeteve te fundit?????

qafiri

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Belinea:
[qb] Mos o trim /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Thanx 4 ur cuddle.....
..I really needed that. :kiss:

Princesha

Primus registratum

Un them qe si paske ndenje pa shku 7 vjet, nejse nuk e di se si i ke pase hallet,por them qe te shkosh nje here per pushime dhe ta shohesh vete se si ndihesh atje.

Good luck :wave:

Seriozi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga heartbreaker:
[qb] [/qb]
"Gjithcka qe mund te mendoj eshte ai moment i bukur kur te shoh njerezit e mi pas kaq kohe te gjate!!!
...por problemi eshte se une nuk ia kam as idene me te vogel se c`mund te ndodh me pas???????

Ka ndryshuar Tirana gjate 7 vjeteve te fundit?????"
[/QB][/QUOTE]

Eh lere lere se e kam kaluar vet nji gje te tille.Kur mbas 6 vjetesh shkova per here te pare.Ne traget bera sikur fjeta gjasme po ora 4.00 e mengjezit me zuri ne kuverten e tragetit dhe aty ndejta deri sa anija hyri ne port.
Po ti merr dokumentat njeher pastaj shko ne Shqiperi,se mallin per nja 2 jave e shuan dhe mendjen e ke te ngritur per tu kthyer prape ne Angli. Kjo pune keshtu e ka: Shkon me mall dhe iken po me mall

b.k.

Primus registratum

per fat te keq ngado te shkosh, mendjen do ta kesh tek vendi tjeter

vjen kendej thua kur do te iki ne shqiperi, dhe shkon ne shqi, e thua kur do te iki jashte...

eshte pune dreqi
:shrug:

zog

Primus registratum

ti kerkon te kthehesh, pse? ngaqe ne angli je zhgenjyer, por edhe ne shqiperi do te zhgenjehesh, pra njesoj, a ka valle ndryshim midis dy zhgenjimeve. mendoj qe po.

puna eshte mos vdesesh (te gjithe do vdesim nje dite) i zhgenjyer. ne angli mendoj se ti mund te vdesesh i tille, duke menduar "pse su ktheva ne shqiperi", ndersa ne shqiperi ka pak raste te ndodhe kjo, ngaqe ti angline dhe zhgenjimin e saj e provove.

keshtu foli allamudhi.

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Triny:
[qb] per fat te keq ngado te shkosh, mendjen do ta kesh tek vendi tjeter

vjen kendej thua kur do te iki ne shqiperi, dhe shkon ne shqi, e thua kur do te iki jashte...

eshte pune dreqi
:shrug: [/qb]
:) fiks ke fole

FALKO

Forumium maestatis

Tirana 7 vjetet e fundit ka ndryshuar teresisht, por mos u nis nga kjo llogjike per te gjykuar ne te vish apo jo.
Mos mendo se do te te prese njeri krahehapur edhe do te te ofrojne pjeset me te mira qe jane ne dispozicion. Mendo qe duhet tia fillosh edhe nje here nga 0 edhe per me shume pa ndonje prespektive te qarte per me vone.
Ne shqiperi, mesa kam pare une ekziston akoma ligji i xhungles edhe jo ai i tregut te lire e konkurues, keshtu qe duhet patur kujdes.
Nese ndonje te siguron shpatullat do te ishte me mire.
Tani, si ne vendin tend nuk jetohet me asnje vend tjeter, por jane disa kushte minimale qe duhen plotesuar per te jetuar aty.
Beji llogarite mire para se te vendosesh /pf/images/graemlins/smile.gif

lil-butterfly

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] ti kerkon te kthehesh, pse? ngaqe ne angli je zhgenjyer, por edhe ne shqiperi do te zhgenjehesh, pra njesoj, a ka valle ndryshim midis dy zhgenjimeve. mendoj qe po.

puna eshte mos vdesesh (te gjithe do vdesim nje dite) i zhgenjyer. ne angli mendoj se ti mund te vdesesh i tille, duke menduar "pse su ktheva ne shqiperi", ndersa ne shqiperi ka pak raste te ndodhe kjo, ngaqe ti angline dhe zhgenjimin e saj e provove.

keshtu foli allamudhi. [/qb]
une nuk mendoj se ka te beje fare me zhgenjimin ketu pasi nje person zhgenjehet nga nje vend qe ne javen e pare edhe kthehet ne vendlindje. teme hapesi ka 7 vjet qe jeton ne angli edhe fazen e zhgenjimit e ka kalu me kohe pasi i eshte pershtatur jetes (te pakten shpresoj), sa per ate qe do ndjenje kur te kthehet ne shqiperi me mire ta zbuloje vete se mbase he can fit in there without any prob at all

lil-butterfly

Primus registratum

Fillimisht postuar nga FALKO:
[qb] Tirana 7 vjetet e fundit ka ndryshuar teresisht, por mos u nis nga kjo llogjike per te gjykuar ne te vish apo jo.
Mos mendo se do te te prese njeri krahehapur edhe do te te ofrojne pjeset me te mira qe jane ne dispozicion. Mendo qe duhet tia fillosh edhe nje here nga 0 edhe per me shume pa ndonje prespektive te qarte per me vone.
Ne shqiperi, mesa kam pare une ekziston akoma ligji i xhungles edhe jo ai i tregut te lire e konkurues, keshtu qe duhet patur kujdes.
Nese ndonje te siguron shpatullat do te ishte me mire.
Tani, si ne vendin tend nuk jetohet me asnje vend tjeter, por jane disa kushte minimale qe duhen plotesuar per te jetuar aty.
Beji llogarite mire para se te vendosesh /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
pse shkon ne shqiperi ti FALKO per pushime??? do isha kurioze te shikoja nje pergjigjje per kete pyetje