Te huaj per dokumenta apo shqipetare per dashuri?

pertejdhnjak

Primus registratum
Te huaj per dokumenta apo shqipetare per dashuri?

hej!shoku im me i ngushte martohet kete jave!!!!ne dasmen e tij pak shqip do te flitet!orkestra do te mungoje!ne vend te saj muzike e huaj!shoku im po martohet!une duhet te jem i lumtur per te!...por...rete kane pushtuar syte e tij si nje qiell vjeshte...nuk flet...vec hesht...menduar...larg,diku ne SHQIPERI nje zemer thyhet!!!!dy sy te vyshkur humbasin shpresen per te pare perseri!!!!

giulia

Primus registratum
Re: Te huaj per dokumenta apo shqipetare per dashuri?

Kam degjuar shume djem te rij ne Angli bejme kete zgjidhje martohen me Angleze per dokumenta me vjen keq po jeten do e kalojne te trishtuar vetem se nuk patem pak kurajo te linin cdo gje e te kthehen tek personi qe duan. Mgjth i uroj fat e nje jete sa me te mire. Njeriu lind fale dashurise jeton per dashurine pa te jeta nuk do kishte kuptim.

I love new york

Primus registratum

ka nga te dyja rastet
martese fiktive thjesht per dokumenta, ka raste kur dashurohen dhe martohen me te huaj.

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Cruel_Intentions:
[qb] nderthurje e te dyjave /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
A nuk ju shkon ndermend se dikush eshte i deshtuar? Me vjen keq qe ndodh kjo. Sepse ka me shume mundesi te fitonit dokumenta pa arritur ne kete pike qe ne te vertete poshteroni me shume veten tuaj. Megjithate secili mban pergjegjesine vete. Nuk me behet qejfi por as nuk gezohem, por hidherohem me teper. Koka ben koka peson. Ndonese do i gjendej emer ai emer do ishte deshtim total, rrenjet e te cilit jane qe nga Shqiperia. Te lindur nga njerez te deshtuar, qe deshtuan Shqiperine, dhe deshtuan dhe veten pa kthyer rruge nga deshtimi.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Ka edhe martesa me te huaj vetem per dashuri /pf/images/graemlins/wink.gif

Seriozi

Primus registratum

Kam nji shoqe ketu qe eshte martuar me nji te huaj.E di si na thote kur duam ti shkojme per vizite:hajdeni neser se nuk e kam burrin,jo me kuptimin e keq te fjales por, edhe ne sikur jemi me te shpenguar kur ai nuk eshte ne shtepi.Plus qe dhe ai vihet nji çik ne siklet kur t'fillojme ne nga qyfyret tona alla shqiptarçe.E veshtire pak martesa me te huaj sidomos ne mardheniet me rrethin shoqeror.

Per sa i perket pyetjes secili e di vete çfare kerkon dhe ç'duhet te beje ne jete.Dashuria dhe halli te bejne te zgjedhesh.

Petroninsja

Primus registratum

Mund te jete shqipetar per dashuri dhe dokumenta, ne rast se sgjendet kjo, ne djalle te shkojne dokumentat, i bej naften Amerikes... :shrug:

Katja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Seriozi:
[qb] Kam nji shoqe ketu qe eshte martuar me nji te huaj.E di si na thote kur duam ti shkojme per vizite:hajdeni neser se nuk e kam burrin,jo me kuptimin e keq te fjales por, edhe ne sikur jemi me te shpenguar kur ai nuk eshte ne shtepi.Plus qe dhe ai vihet nji çik ne siklet kur t'fillojme ne nga qyfyret tona alla shqiptarçe.E veshtire pak martesa me te huaj sidomos ne mardheniet me rrethin shoqeror.

Ndonjehere varet edhe nga personi . Partneri im eshte i huaj dhe se ka fare problem te ulet me shoqerine time dhe te kenaqet. Nuk ndjehet fare ne siklet dhe kur nuk kupton nuk i ngelet qejfi .
Lloje , lloje , s'ke ca i ben /pf/images/graemlins/smile.gif

Per sa i perket pyetjes secili e di vete çfare kerkon dhe ç'duhet te beje ne jete.Dashuria dhe halli te bejne te zgjedhesh. [/qb]

kida

Primus registratum

Fillimisht postuar nga giulia:
[qb] Kam degjuar shume djem te rij ne Angli bejme kete zgjidhje martohen me Angleze per dokumenta me vjen keq po jeten do e kalojne te trishtuar vetem se nuk patem pak kurajo te linin cdo gje e te kthehen tek personi qe duan. Mgjth i uroj fat e nje jete sa me te mire. Njeriu lind fale dashurise jeton per dashurine pa te jeta nuk do kishte kuptim. [/qb]
:rolleyes: ka edhe nga ata qe e kane dhe anglezen per dokumenta dhe ate tjetren per ....... dashuri

AnilaM

Primus registratum

Te rralle jan ato qe martohen me dashuri me i t`huj.Kom menimin jo se te hujt (F APO M)jan "te k`qinje" po thjesh sikur s`na hahet muabeti,jam dakort me SERIOZI kur thot martesa me te huj e veshtir ne .....etje etje.Po si s`kom pa noi t`huj qe te marri munimin me m`su gjuhen e partnerit (konkretisht tonen shqip ),noshta at`her do ishte i cik si me nryshe ,pasi shoqnia familja nikon ne mardhnjet e i cifti,dhe jo vetem kaq por ne shumicen e rasteve kur eshte e nje i tret(femija)ato bohen raciste,shqipppp- bahh bahhh thon. Ne n`ket rast do thoja ...ne hale me gjith dokumenta.Jo per noi gjo se shum nisen me menimin qe hajt mo sa t`bojme dok... ne manaj i bejme mutin ,jo jo jo nuk osh kaq e leht pasi nuk kon menu dhe divorcin ,e jep ajo kur do ti apo pit gomar t`bij bar.Nuk kalohet ne jeta kshu mer jahu qofte 1,2 apo me shum vjet ,vetem kur menon streset nejriut i shkurtohet kushsa vjet jet.Por ka halli e kan ne ca ,jo ka qejfi ,pavarshisht qo s`osh mir ne favor te tyne(shqip).Nejse fatit nuk i dihet.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Fati shkon ku bje dashnija /pf/images/graemlins/smile.gif Eshte gjynah me u martu me nje te huaj per dokumenta, sepse nuk eshte se s'jemi te zotet me i marr edhe pa ndihmen e tyre. Ne se s'e dini 10 vjet me rrzidenze ne shtet te huaj, automatikisht merret nenteshtesia e tyre ne se deshironi. Dhe ndaj nje martese me nje te huaj merret vetem pas 3 vjet martese. Ndaj me bo llogarit nuk eshte noi gjo e madhe me u martu me nje te huaj per dokumenta. Ne se bje dashnija /pf/images/graemlins/wink.gif o gjo tjeter.

komino

Valoris scriptorum

jam dakort per punen e marteses- nuk duhet bere per dokumenta
sa per informacon
pas 10 vjet rezidence ben kerkesen per shtetesi por mund te mos miratohet- nuk eshte e drejte po koncesion i shtetit (italian mendoj se behet fjale nga diavolessa)
kur martohesh e merr per
3 vjet nqs je rezident jashte (ne shqiperi)
6 muaj nqs je rezident ne itali

Diavolessa

Valoris scriptorum

pas 10 vjet rezidence ben kerkesen per shtetesi por mund te mos miratohet- nuk eshte e drejte po koncesion i shtetit (italian mendoj se behet fjale nga diavolessa)
kur martohesh e merr per
3 vjet nqs je rezident jashte (ne shqiperi)
6 muaj nqs je rezident ne itali

Ncuq /pf/images/graemlins/smile.gif Pas 10 vjetesh e merr ne se je rrezident ne Itali.

3 vjet pas martese me te huaj. Pas 6 muajsh po hedh pyetjen per nenshtetesi, por e njejte. Sapo hedh pyetjen kalojne fiks 756 dite nga dita kur bere pyetjen merr konfermim qe ke marre nenshtesine. Deri sa te shkruhet ne komune ect ect kalojne disa muaj, pra fiks 3 vjet!

Duke i qendruar temes, nuk kuptoj perse duhet me i nejt pas b**** nje te huaji/e per nje cop nenshtetesie kur e morim ene vete ne se na vyhet!

giulia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kida:
[qb]
:rolleyes: ka edhe nga ata qe e kane dhe anglezen per dokumenta dhe ate tjetren per ....... dashuri [/qb]
mjere ata per veten e vet se jane njerez pa karakter :shrug:

pertejdhnjak

Primus registratum

Po c`i do dokumentat kur nuk ndryshojne ndonje gje te vecante ne raportin tuaj me vendesit??? Me dokumenta ose pa to, ne zemer shqipetar do te ngelesh e ne syte e vendasve u`ll b a FUCKIN FORIGNER!!!!!FOREVER!!!!!!!!!!Unfortunately,t hats te way life is!!!DAMN IT!!!!!!

Ela_001

Primus registratum

Shiko se varet dhe nga robi dhe cfare kerkon nga jeta e sa larg do shkoje deri sa ta arrije. Sipas ideve te mia nuk do me pelqente te mashtroja dike e te hiqesha sikur e dua e dua te martohem me te thjesht pasi dua te marr nenshtetesi. Po ka dhe raste qe ti e ben ne mirekuptim kur ne fakt eshte martese vetem ne letra e ne syte e shtetit, say a friend of yours helps you or you pay someone to do that for you. Ne rastin e fundit do thoja qe eshte something mutual, dhe nuk ka pse te cilesohet si dicka e permasave kolosale-negative. Sic e thashe me siper its all about how much you want what you want in life.

Seriozi

Primus registratum

Veçse ka dhe nji diçka,mos harroni se janë jo te pakët shqiptaret qe kane marre nacionalitetin e shtetit ku jetojne,prandaj nuk duhen hedhur syte vetem nga te huajt por dhe nga shqiptaret /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnilaM

Primus registratum

Hej Diavo.... ti thu me prit nja 10 vjet e nese.... ,po si ma ja bo hallit per ato qe jan ne moshe 25 e siper ?!
Sikurse nuk osht isoj si n`itali e ne u.k apo ne noi ven tjeter ku pervec azilit politik nuk ke t`drejt me kerku azil ekonomik, ne kshtu manaj me nejt ne at shtet .N`itali shko me viz i fut i t`regjistrume me pas merr dok me t`mira ne pas i kohe kerkon me morr ne pashport ,tamon si n`greqi a noi ven tjeter.Pra per kto te kategoris tjeter si thu ti me nejt e me prit 10-vjet e shohim e bojm.

dorisi

Primus registratum

Ka edhe me keq, nje shoku jone martohet muajin qe vjen me nje spanjolle (per dokumenta kuptohet) dhe me e trishtuara eshte se perveç asaj qe ne dasmen e tij ka vetem nje te ftuar shqiptar, ndersa ajo goca ndihet ne qiellin e shtate se beson e shkreta qe ka gjetur princin e kalter ai thote duke psheretire: "kush e duron kete nje vit". Dhe rri duke pyetur avokatet sa kohe duhet te rrij qe te bej divorcin. Eshte vertete e trishtueshme jo vetem per ne po edhe per palen tjeter.
Mendoj se ajo qe vlen me shume se dokumentat eshte personaliteti.