Tallava (Cfare mendimi keni per kete lloj muzike)

Agon Ramadani

Primus registratum
Tallava (Cfare mendimi keni per kete lloj muzike)

Lloj muzike mjaft e perhapur(sidomos ne Kosove,e dexhojme ne cdo kend)dhe Cfare memndimi keni per kete kenge.

Agon Ramadani

Primus registratum
Re: Tallava (Cfare mendimi keni per kete lloj muzike)

Mendimi im eshte se kjo lloj muzike eshte mjaft interesante dhe e mire.
shume kengetare me pelqejne si psh. Valton krasniqi etj etj.shpresoj se nje dite edhe une do te jem ne gjendje te luaj me sint kete lloj muzike eshe pse veq kam filluar.(u munova me permisu akcentin po badihava haha)

OROSHI

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Mendimi im eshte se kjo lloj muzike eshte mjaft interesante dhe e mire.
shume kengetare me pelqejne si psh. Valton krasniqi etj etj.shpresoj se nje dite edhe une do te jem ne gjendje te luaj me sint kete lloj muzike eshe pse veq kam filluar.(u munova me permisu akcentin po badihava haha)

[/ QUOTE ]

Kjo esht muzike magjype mer gamor....apo edhe ti je rac rome??
Te dhj...fsha tallavane!!Piss milet /pf/images/graemlins/tipsy.gif /pf/images/graemlins/smash.gif

Grup

Primus registratum

Muzika Tallava ka elemente rome, serbe etj por kursesi muzike shqiptare !

Legjionixx

Forumium maestatis

Muzike xhipash,degjeneruese,marri te lejohen keso tema,ku cdo gomari i lejohet te hape teme

Daniel H

Primus registratum

Ju mund te paragjykoni dhe gjykoni zhanrin muzikor, por kurresesi s'keni te drejte te ofendoni direkt hapesin e temes.
Une psh nuk kisha degjuar ndonje here se cfare lloj muzike ishte tallavaja, por thjesht nga komentet tuaja arrita ta kuptoja /pf/images/graemlins/laugh.gif.
E pra dicka pozitive e ka dhe kjo teme. /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Blendi

Primus registratum

Edhe une bashkohem me mendimin se tallavaja eshte muzike shume interesante dhe me pelqen ta degjoj ahengun. Nuk kuptoj se per se flasin keta njerez racista kur permendin "kjo eshte muzike magjype", pasi pereferenca per muzike nuk njeh as rrace as kufij..Hip-Hopi aq i perhapur ne Kosove dhe Shqiperi eshte muzike e zezakeve (a u dashka ndalu dhe hip hopi bre?)

Tallava plako!

Iron Maiden

Primus registratum

Tallava ??? /pf/images/graemlins/confused.gif /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

Legjionixx

Forumium maestatis

Une nuk shpreha nacionalizem,une fola per Muziken e Popullit,Tallava nuk ka vende ne Muziken Shqipetare.Nuk mundet oqeani te behet det. Muzike e jo hajde hajde,e hajde hajde,e cka di une ai keshtu e ajo keshtu,rrespekt ndaj Kultures Muzikore.Cdo kush te veten.sa i perkete internacionales dicka tjeter,ajo nuk hyn e thelbin e nje populli,u lutem dallim ne Muziken Nacionale dhe Internacionale

ALBI_

Primus registratum

Tju them te drejten TALLAVAJE eshte KOT...
Degjoni Metal &amp; Rock se ka me shume lezet....

Agon Ramadani

Primus registratum

me vjen shum keq per ata qe shkruajne kunder kesaj muzike.
1.sipas disave nga ju, kjo muzike eshte e maxhupeve serbeve etj, dmth sqenkeni ne ngjarje, kjo muzike i ka rrejnet e veta tek vet shqipetaret, themelues i saj eshte sunaj saraci e per me vone nuk e di qka ka ndodhur.
2.fakt per kete gje eshte vet muzika, perkatesisht shkalla qe perdoret ne kete muzike dmth perdoret shkalla "
e mrekullise" shkalla arabe gje qe tregon se nje serb ose nje maxhup nuk e kane themeluar kete muzike.
3.sa i perket shkrimit te "Legjionit" kjo muzike nuk eshte vetem si thote ai "hajde hajde". Muzikantet e mirfillte te ksaj muzike, duke perjasgtuar maxhupet dhe sllavet jane improvizues te vertete, jane ata qe ne shkallen arabe dine te improvizojne shume me mire se nje kengetar pop apo rock apo rap.si dhe instrumentalistet e kesaj muzike e kane shpejtesine improvizimin, dhe ritmiken shume me te zhvilluar se sa nje instrumentalist i muzikave tjera.qe dmth se qdokush nuk mund ti bie kesaj muzike.

Keshtu qe ju lutem mos u mundoni qe ketu te shitni mend kinse dime diqka por mendoni se qka po flisni se ju mbyllet goja.
flm te githeve sidomos adhuruesve te muzikes Tallava, muzikes me te larte shqipetare

ssssssss

Primus registratum

se njof si muzike.nqs doni me na ber nder na jepni naj link ketu dhe te regjistrojme nji shembull dhe ta degjoj:)

cufi_bardhit

Primus registratum

Nigjo gurraliun ke portokallia mer /pf/images/graemlins/laugh.gif

ssssssss

Primus registratum

he te vdes cuf /pf/images/graemlins/tonguee.gif:p lolz

Asklipio

Primus registratum

E pra shkalla arabe gjeti mbeshtetje tek raca e tyre te maxhupet dhe serbet ,pra nuk ka kurfar lidhje me muziken/traditen shqiptare.Eshte per te ardhur keq qe ka shqiptar qe e degjojne kete lloj muzike mjerane/arabe ,le me ata qe e lozin qe per mua nuk bejne fare pjese tek rradha e shqiptarve.

N

nuhi

Guest
TI SI PI KESH MAGJUPT E ARABT FAMILJEN NGOJ TA QIFSHIN SE MUZIKA TALLAVA A NUMER NI KOSOV SE MAMUT FERATI ME DREQNIT E VET PO TA NDREQ DARSMEN M MERRE MEDEN VLLA TA QAN SALLEN QIFSHA PALANIN ENNAES QKA DI DHIA QA A TAGIJA TUNG NGA MAGJUPI