Taksat e makinave ne shqiperi

DriniS

Ecejak
Taksat e makinave ne shqiperi

Kohet e fundit kam degjuar plot njerez te permendin heqjen e doganes apo te taksave te tjera te makinave te reja qe vijne nga jashte. Nuk e di sa e vertete eshte kjo dhe nese do zbatohet ne Shqiperi, perfitimin qe kane kompanite qe shesin makina te reja ne Tirane dhe loja politike qe po ben qeveria me Komitetin Evropian ne kete aspekt.

Ka ndonjeri ndonje informacion me te qarte?

ujku81

Primus registratum
Re: Taksat e makinave ne shqiperi

Pfffff te gjithe jane konfuze Drino, une kam ndermend me ble nje makine (jo te re, te perdorur) dhe po pres korrikun te shof, po kam pershtypjen se nuk do perfitoj noj gjo nga kjo. /pf/images/graemlins/confused.gif /pf/images/graemlins/confused.gif

komino

Valoris scriptorum

mos harro te kerkosh certifikaten e origjines se makines.

Po te jete prodhim i EU ke ndonje ulje nga taxat ne dogane (qe nuk eshte vetem taxa doganore)

soni2

Primus registratum

duket me shume si nje manover e importuesve be per te ndaluar makinat kineze qe nuk permbushin asnje kriter be dhe marrin minus yje ne euro crash test incap /pf/images/graemlins/wink.gif

DriniS

Ecejak

Qe jane llafe dhe manovra politike, dihet ai muhabet, puna eshte sa do na leverdisi neve shqiptareve qe jetojme ketu. Perqindjet e interesave nga bankat s'u kam pare ndonje ulje ketu, nderkohe qe ne stacionet tv te Italise shoh qe e kane me 0% kredine nga vete kompania qe shet makinen.

true confidental

Forumium maestatis

Ky ligji vlen vetem per makinat e sjella nga komuniteti europian apo edhe me gjer ?
Financimin 0 % e kane vetem makinat brand new , kurse per ato qe jane used nuk funksionon keshtu

Njoftime

Primus registratum

Megjithese u hoq dogana eshte vendos taksa e importit.

Per te perllogaritur se sa kushton ajo qe do paguani ne dogana pas 1 korrikut ne linkun me poshte do te gjeni nje banner. Klikoni mbi te dhe duke mbushur te dhenat qe kerkohen, ne fund keni per te marre vleren qe duhet te paguani si takse importi.
http://www.njoftime.com/forumdisplay.php?f=28

MLK

Primus registratum

Ky quhet publicitet i nje website e ska lidhje fare me temen /pf/images/graemlins/smash.gif

Daniel H

Primus registratum

Pse MLK nuk ka lidhje? Perkundrazi, nga te gjithe postimet me siper, ky mua me duket sqaruesi me i mire per te gjithe paqartesite.
Te gjithe duan te dine sesa do kushtoje taksa e importit sipas marreveshjes se asocimit dhe webmasteri i njoftime.com e ka shnderruar formulen e perllogaritjes se saj ne nje format teper funksional dhe lehtesisht te perdorshem.