TË VDESËSH DUKE JETUAR APO TË JETOSH DUKE VDEKUR

joetisti_

Locus omnem
Cdo individ duhet te dij t'iu bej balle pengesave..me cdo menyre..per jeten tone duhet te vendosim vete..mire a keq..vendimi na takon neve.
Po. Fiton ai qe guxon.

Por njeriu edhe pershtatet. Bie fjala per hir te dashurise heq dore nga dicka qe ti e pelqen ta besh me gjithe shpirt.

dr love

Locus omnem
Nese do ishte dashuri e vertete s'do kerkonte kurre te hiqnim dore nga deshirat dhe enderrat tona..por perkundrazi do na inkurajonte t'i realizonim..nese jo atehere eshte dashuri e rreme.

joetisti_

Locus omnem
Nese do ishte dashuri e vertete s'do kerkonte kurre te hiqnim dore nga deshirat dhe enderrat tona..por perkundrazi do na inkurajonte t'i realizonim..nese jo atehere eshte dashuri e rreme.
Mire e thua por kjo ka me shume vlere ne teori. Te gjithe e dime se ne praktike eshte ndryshe. Pershembull ti ke deshire te dalesh me shoqet por djali do qe te rrish me te, atehere kujt t'ia pirshesh e kujt t'ia ndreqesh??

dr love

Locus omnem
Do dilja.me shoqet dhe djali duhet ta kuptoje qe duhet te kemi vend per te gjithe ne jeten tone.Ajo duhet t'ia beje te ditur qe ai eshte me i rendesishmi per te.dhe ai do e kuptoje..me siguri.

joetisti_

Locus omnem
Sigurisht. Por ama ai ne kete rast po "sakrifikon" dicka per hir te dashurise. Dhe anasjelltas po t'i duhej femres te bente dicka per te...

joetisti_

Locus omnem
Por veshtire eshte per te dy palet. Askush nuk sakrifikon me lehtesi. Sidomos ne dashuri qe, sakrifica te kerkon te japesh edhe shpirtin. Me ka marre malli ta jep shpirtin edhe nje here per dashurine...
S'eshte e lehte te dashurosh, ne fund te fundit...

joetisti_

Locus omnem
Kuptoj nga ty se e ke provuar dhimbjen ne dashuri. Por(mbase e kam edhe gabim) ne dashuri ashtu sic e jep ashtu edhe ai/ajo ta jep shpirtin. Ai/ajo vuan sa ty. Pse t'ia bej me hile qe kur e marr, te mos e jap edhe une shpirtin??

dr love

Locus omnem
E leme sic thua ti.Po s'me rrihet pa thene..ne lufte e ne dashuri cdo gje eshte e justifikuar.pra edhe"hilja"Shpirtin e kam per vete.

joetisti_

Locus omnem
Me ben te mendoj se e ke dhene perderisa ke "frike" ta rijapesh shpirtin. Por eshte dicka: Nese te ze autobuzi, mundohu te mesohesh dhe dalengadale ta largosh kete "semundje" duke udhetuar mbase shpesh. Dhe JO, nga frika se te ze, te mos hipesh kurre ne autobuz(makine, tren, traget, avion)

dr love

Locus omnem
E vertete..por perderisa e kam dhene..se kam me dhe s'kam c'te jap me..me mungon shpirti im..s'duhet t'a kisha bere..

joetisti_

Locus omnem
Eshte nje periudhe shume e keqe kur fillon ta largosh sepse dashuria mes te dyve ka mbaruar(per cilendo arsye) dhe, pikerisht ky eshte nje marrje mbrapsht edhe shpirtin qe kishe dhene. Por, ndonese shume veshtire, e rimerr.

Hope

dans ton coeur
Jemi mësuar të besojmë se për çdo plagë dhe dhimbje ekziston tableta e cila mund të na ndihmojë t’i shërojmë ato dhimbje. Mirëpo në anën tjetër dhimbja e fuqishme emocionale, pikëllimi dhe vuajtja për shkak se ndihesh i hudhur, i braktisur, me shëndet të thyer, me dëshira të paplotësuara, ëndërr të fikur, nuk mund të mjekohet me tableta…
A është jeta e njeriut më shumë se një shkëlqim i shkurtë që shpejtë harrohet? Me siguri secili nga ju jeni pyetur se: “A ekziston diçka më tepër në jetë se: të ushqyerit, fjetja, puna, lindja e fëmijëve?” Cili është në të vërtet kuptimi i jetës dhe qëllimi i saj dhe si të mësojmë se ku qëndron poenta e të jetuarit?
Shumë psikologë, në bazë të hulumtimeve të llojllojshme mbi mënyrën e të sjellurit të njeriut, në pyetjen se: c'ka i jep kuptim jetës?

dr love

Locus omnem
Edhe pse jetojme ..vdesim pa e kuptuar..kuptimin e saj te vertete..ate e zberthejne te tjeret qe do jetojne me kujtimet tona..cfar beme..si jetuam..

dr love

Locus omnem
une s'kam frike..shijoj momentin..jam ok..prandaj jam e "keqe"dhe s'pyes per te tjeret..por s'do te doja te ishte keshtu.

joetisti_

Locus omnem
Besoj. Madje besoj shume. Madje shume shume se, ate qe jep, ate do te marresh. Po dhe 'shpirt', do te marresh 'shpirt'. Po dhe iluzion, do te marresh...