Supergirl...

Eni_883

Primus registratum
Re: Supergirl...

Lara te lutem po s'ishte ti super mendon se mund te jete DDD me super nga te gjithe /pf/images/graemlins/smile.gif te lutem shume tani ti je zuper

Kordelja

Valoris scriptorum

Ti je super, por supermodeste...nje lloj i alternuari temes.

I do not have enough time to argue, to much to do, sorry honey. Nonetheless, I think U are a bit wrong.

abs

nuk e di...

Nje Docent tha dje, femrat kane tendence me ja ul vlerat vedit, meshkujt kane tendenc me ja ngrit vlerat vedit, se kam vu re kush e ka hap temen /pf/images/graemlins/laugh.gif

mes te tjerave tha, suksesi qe shohin te tjeret tek ne, s ka vlere aq te madhe nese NA vete se shohim tek vetja jone.

Ai tha, jo une /pf/images/graemlins/grin.gif

E te gjitha kto u thane, sepse dy veta ndieheshin te pasukseshme. Na fillume tuj germu ne jeten e tyne. dhe gjetem gjithe ate sukses mren /pf/images/graemlins/wink.gif

Ne kendveshtrimin e herojve apo Personat Prominent, etjere mendoj se kjo teme ka kendveshtrimin e pasqyrimit tek vetja, dhe e te ndierit mire me vehten, me arritjet qe ban, qofshin ato hapa te vegjel apo gjigande , e rendesishme eshte qe njeriu ka sukses per vehten e jo per boten, ajo e botes sado te reflektoje tek njeriu qe ndjehet i pasukseshem prap eshte pasqyrim i jashtem.

Lara, fundja ti je nje supergirl sepse s je parazit, dhe nje parazitar quhan VEHTEN ndoshta super, se thote :- arrij te jetoj duke vu ne pune te tjeret.

Ne fakt kam lexu vec mesazhet e fundit te kesaj teme, dhe se di sakte se ku don me dal hapsja/i e saj, por kur t kem kohe do ja hedh nje sy, (rreshti i fundit ishte me teper nje justifikim per dalje nga tema) /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Jo ti je superkokederre, se kam pershtypjen qe s'ke dallu qe pak e shume kete kam thene, gjithesekush super per veten e tij, jo me rraf gjoksin se ashu s'mbetet asgje c'te dallojne te tjeret tek ti pervec qe je nje superpordhace.

P.s.Perdora veten e dyte si reference, por nuk te referohem ty.

abs

nuk e di...

Shpegohesh mire, e nepermjet shpjegimit tregon se je modeste ashtu sic te tha Kordelja.

Shoh se mendimi yt eshte, qe te kemi parasysh mendimin fallco i nje SUPER mbi vehten, ke te drejte.
Ktu ama flasim per nje sukses te perditshem, te vetdijshem dhe te shendetshem, menjefjale ne mase te shendosh.

Oj Lara do me lesh te punoj apo si e ke hallEn /pf/images/graemlins/grin.gif, se masanej kam probleme me vehten ne darke /pf/images/graemlins/laugh.gif ne lidhje me suksesin e dites /pf/images/graemlins/smile.gif

/pf/images/graemlins/wave.gif

alinos

Forumium maestatis

tema eshte hapur ne anglisht ama /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

ana karenina

Primus registratum

Supa eshte ushqimi me i thjeshte por me me shume vlera se gjithe te tjeret /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Rruget e Tiranes do dukeshin me bukur mbushur me qenie qe e konsiderojne veten supernjerezore dhe jo supergirl apo superman.

ere

Primus registratum

eshte sh e veshtire qe ne tiran te shikosh shume supernjerez,,,,

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Hmmmm /pf/images/graemlins/rolleyes.gif, me duket se andej paskan treg shumice /pf/images/graemlins/laugh.gif. Could I order one online? /pf/images/graemlins/laugh.gif </font>

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown">Jo zemer, they could not afford me any ways, sepse krahasimisht me supernjerezit qe kane filluar te mbijne si OMGJ, une kam avantazhin e te qenit mese normale. I wouldn't fit.
Megjithate, ti lexoje rrjedhen e diskutimit dhe kupto pak cfare arsyeje ka shkrimi im, meqe ke marre mundimin t'i pergjigjesh.
</font>

^^MIA^^

Forumium maestatis

Eniad :Mua me pelqeu ajo qe ti ke shkruajtur,por kjo ste jep te drejten te flasesh per keta njerez qe brenda tyre ndihen te tille si objekte apo me keq OMGJ.Nese nje njeri ndihet apo eshte rritur me ndjesine e te qenit i/e vecante ketu ska asgje te gabuar,sic nuk ka asgje te gabuar te ndjerit mese normale si masa.
Te qenit nje supernjeri sdo te thote te kesh aftesi mbinjerezore,mbi normale,por jane ato cilesi te vecanta te njeriut sic kam permendur taleni,pasioni ,inteligjenca qe e bejne ate te vecohet (per mire )nga te tjeret.DIkush i ka ,dikush jo.Me kane bere gjithmone shume pershtypje keta njerezit e vegjel gjeni.Do doja te kuptoja nje here si ndiheshin ata nga kjo e vecante qe kane.Do me pelqente te kuptoja nese ata e donin kete gje.A eshte gjithmone dicka e preferuar te jesh ndryshe nga te tjeret?

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Shiko une nuk e di pse e si te kane pelqyer ato qe kam shkruar, kur ende ketu tregon se nuk ke kuptuar ate qe kam thene.

Une po nuk fyej aspak njeri dhe aq me pak po i konsideroj objekte. Po te kishe kuptuar shkrimet e mia do e dije qe eshte krejt e kunderta. OMGJ? Patjeter qe po!!! Po modifikojme ADN-ne njerezore dhe ketu nuk flas per ADN trupore (ndoshta edhe kete, por nuk eshte kryesore).

Ti e ke hapur temen me "supergirl", apo jo? Te te pyes pak, vertet keshtu e koncepton tekstin e kenges se ciles i je referuar? Po ta sjell te plote.

Reamonn - Supergirl

You can tell by the way
She walks that she's my girl
You can tell by the way she talks she rules the world
You can see in her eyes that no one is her Chi
She's my girl my Supergirl

And then she'd say it's OK I got lost on the way
But I'm a Supergirl and Supergirls don't cry
And she'd say it's allright I got home late last night
But I'm a Supergirl and Supergirls just fly
And then she'd say that nothing can go wrong

When you're in love what can go wrong
And then she'd laugh the night time into the day
Pushing her fears further along

And then she'd say it's OK I got lost on the way
But I'm a Supergirl and Supergirls don't cry
And she'd say it's allright I got home late last night
But I'm a Supergirl and Supergirls just fly
Then she'd shout down the line tell me she's got no more time
Cause she's a Supergirl and Supergirls don't cry

Then she'd scream in my face tell me to leave leave this place
Cause she's a Supergirl and Supergirls just fly
She's a Supergirl a Supergirl

She's sewing seeds she's burning tree
She's sewing seeds she's burning tree
She's a Supergirl a Supergirl
A Supergirl my Supergirl

E kupton cfare do te thote "But I'm a Supergirl and Supergirls don't cry"? Ketu do qaja mesa te me vinte. E kupton cfare bejme? Na imponohet te behemi 'garipe', te forta, nje mashkull i feminilizuar, apo edhe e kunderta. E kupton kete kerkesen per te qene "super", nese duam te kemi te drejta te barabarta? Ky eshte mohimi i ndryshueshmerise dhe justifikimi i sa e sa menyrave te shemtuara ne emer te kesaj. Nese deri dje ishte emancipimi ne te gjitha frontet e punes, apo ku di une, sot arrijme deri aty sa te mohojme edhe veten apo ate qe ndjejme. "Une jam supervajze dhe supervajzat nuk qajne..."

Kjo eshte ajo "super" qe trumbetohet sot, per te gjithe njerezit, pa ndarje seksesh. E kupton tani ate OMGJ-ne qe them une? Njerez qe kane klonuar frikat ne siguri agresive te dukshme. Ne po harrojme cfare eshte normalja, ajo e natyrshmja, njerezorja, ne nje lufte te eger per krijime imazhesh plot shkelqim e te rreme, qe jane te pathyeshme, te paarritshme, te paprekshme, si rrjedhim te pamundura; kallp me nje fjale, qe na gerryejne jeten pak nga pak ne stermundime per t'u zgjatur e per t'i kapur dhe per te kuptuar me vone se kemi harruar te jetojme ate jeten e vogel te zakonshme, qe nga e pira e ujit e deri te ... uffff, lere me mire.

Ti po flet per gjenite e vegjel, talente, ndjesi te vecanta. Per gjenite nuk dua te flas, me duket nje teme me vete per shtjelluar e stershtjelluar. Per te tjerat qe ke permendur, jane thjesht normale njerezore dhe asgje super. Nje me i talentuar diku, nuk ia thote ne nje vend tjeter. Ka momente kur njerezit e zemres te bejne te ndihesh me i/e pazevendesueshmja e keshtu me radhe dhe kjo hyn natyrshem te ligjesite tona si njerez.

</font>

^^MIA^^

Forumium maestatis

Pse u dashka te konsiderohet e paprekshmja,e paarritshmja nje supergirl? Kush i fut supernjerezoret ne kete kategori?Une u mbeshteta ne realitet dhe ajo cka pyeta ishte shume e thjeshte,cfare ju ben ju te ndiheni te vecante brenda jush?Spo mundohem te krijoj nje realitet me supernjerezore iluzioniste ,po mundohem te gjej te vecantat pikerisht ne kete jete qe po jetojme,sepse te vecanta ka.dhe per me teper nuk mohohet asgje ,madje te konsiderosh veten nje supernjeri te shfaqe deshire,autostime per vete,pasione dhe deshira per te vazhduar me tej.Eshte thjesht te vleresosh veten me etalonet e tua dhe qe keto etalone te te vecojne ty nga te tjeret.Ketu ska asgje per te mos qene jetesore.Mbase une ste kam kuptuar ty,por ndjej Eniad qe as ti sme ke kuptuar mua.Mbi te gjitha mos paragjyko ,jemi te lire te shkruajme c'deshirojme,dukesh sikur papritur shkeli ne territor te gabuar .( mendimi im)

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Absolutisht qe s'te ndalon njeri te shkruash. Te gjithe e kemi kete te drejte. Por permbajtja e shkrimeve te tua nuk korrespondon me titullin e temes. Te kuptoj shume mire ne ato cka shkruan, por je ti qe po i ngaterron mendimet e tua. Edhe nga ana kuptimore e fjales, "super" me "normale" nuk puqen gjekundi.
Ate punen e territorit te gabuar s'e mora vesh se per cfare ishte, por s'ka lidhje me ate qe mendoj une. S'kemi ndonje territor per te ndare ketu.
Edhe nje gje tjeter, ishe ti qe iu pergjigje shkrimit tim, kam pershtypjen dhe qe me teh se po paragjykoja. Perkundrazi, une po perpiqem te te them qe, pikerisht, ajo "supergirl" ne titull eshte paragjykimi me i madh.
Ky eshte mendimi im dhe ti nuk mund te mendosh qe tema te eci vetem me pohime dhe komplimente. Ka edhe mendime kunder, por jo dashakeqe. Te jesh realist te ndihmon shume, shpeshhere.
</font>

^^MIA^^

Forumium maestatis

Kur po shkruaja me siper te siguroj qe mendova qe debate apo shkrime si keto do ta benin kete teme shume me konstruktive.Nuk kam asgje personale,thjesht me pelqen qe keto kuptimet moskuptimet te evitoheshin.Ketu ska rendesi kush kupton,ai qe deshiron mund te shkruaj pa patur friken se me pas do kete patjeter nje pergjigje.Nuk pashe aspak ngaterrese kuptimore te "normales" dhe "super"...

Guest

Gjithkush ka ndjesine e te qenit "super", ashtu sic ka ndjesine e "dobesise" dhe pse jo shpesh.
Gershetimi i dy ndjesive, na shnderron ne "normale".
Ndjesia e te qenit "Super", fshihet nen lekure.
Nuk ka shume rendesi ta shprehesh, sesa ta ndiesh...

* /pf/images/graemlins/wink.gif