Sugjerime mbi regulloren e dhomes #shqiperia

FALKO

Forumium maestatis
Sugjerime mbi regulloren e dhomes #shqiperia

Ne kete teme mund te hidhen te gjitha sugjerimet e mundshme per te perfeksionuar apo rregulluar permbajtjen e rregullores se dhomes #shqiperia.
Stafi i dhomes do te kete per detyre te seleksionoje ato opinione qe do te kene vleren e rregullave edhe do ti shtoje ne rregullore duke e modifikuar kete te fundit sa here qe te kete paqartesi, probleme apo nevoje per pershtatje, ne indekset perkatese.

bizi

Forumium praecox
Re: Sugjerime mbi regulloren e dhomes #shqiperia

Pervec sugjerimeve do desha te di pse me shte bere ban permanent??
Eshte problem per te cilin do ju pyesja tek kanali #ndihme por kam problemin qe s'futem dot ne server.
mesazhi qe me jep eshte si vijon:
--- Looking up irc.shqiperia.com..
--- Looking up proxy.sci.univr.it..
--- Connecting to ns.sci.univr.it (157.27.10.10) port 8080..
--- Connected. Now logging in..
--- HTTP/1.0 200 Connection established
---
--- *** Looking up your hostname...
--- *** Found your hostname (cached)
--- *** You are permanently banned from Albnetwork.net (jashteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee)
--- Closing Link: I_Modhi[ns.sci.univr.it] (User has been permanently banned from Albnetwork.net (jashteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee))
--- Disconnected (Remote host closed socket).

Pres pergjigje.

FALKO

Forumium maestatis

Duhet ta paraqisje tek nenforumi Ankesa per abuzime ne server kete problem.
Sop nuk te ndihmojne dot.

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""

ama kjo qenka tema e famshme ku duhet te behen sygjerimet.. /pf/images/graemlins/wink.gif

endrin

Primus registratum

Une do te sygjeroja qe ne dhomen #ndihme te mund te rrije kushdo pa penguar mbarevajtjen, pa nderhyre dmth, ska ndonje gje te keqe nese dikush hyn ne dhome, kjo eshte pjese e nje transparence qe duhet te egzistoje midis personave me acc dhe userave te thjeshte.

bye

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""

Fillimisht postuar nga TrusT:
[qb] Une do te sygjeroja qe ne dhomen #ndihme te mund te rrije kushdo pa penguar mbarevajtjen, pa nderhyre dmth, ska ndonje gje te keqe nese dikush hyn ne dhome, kjo eshte pjese e nje transparence qe duhet te egzistoje midis personave me acc dhe userave te thjeshte.

bye [/qb]
e mire bej sygjerime kot ti,se do te te pergjigjet njeri ketu pa he...kjo teme,eshte lodhur kot ai qe e ka hapur.... :rolleyes:

endrin

Primus registratum

mire pergjigjja ose mos pergjigjja ka te beje me respektin qe kane ndaj nje useri !!!

bye

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""

[qb] mire pergjigjja ose mos pergjigjja ka te beje me respektin qe kane ndaj nje useri !!!

bye [/qb]
akoma vazhdon ti....

korcarizemer

Primus registratum

PLANETARIA apapa ti ti, /pf/images/graemlins/wink.gif
TrusT edeh une jam dakord me mendimin tend per ke dhoma #ndihme /pf/images/graemlins/tongue.gif

endrin

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Hugo-Boss:
[qb] PLANETARIA apapa ti ti, /pf/images/graemlins/wink.gif
TrusT edeh une jam dakord me mendimin tend per ke dhoma #ndihme /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
tani morra krahe , rrofsh lal /pf/images/graemlins/laugh.gif

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""

[qb]
Fillimisht postuar nga Hugo-Boss:
[qb] PLANETARIA apapa ti ti, /pf/images/graemlins/wink.gif
TrusT edeh une jam dakord me mendimin tend per ke dhoma #ndihme /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
tani morra krahe , rrofsh lal /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
une jo se ste jap krahe... e mbeshtes sygjerimin...
por per mendimin tim ajo eshte dhome per ndihme e jo per te folur dikush...nqs beeht si te main i shqiperise edhe atje..pastaj kush kerkon ndihme hajd te meret vesh...
keta operat sjapin ndihme te sakte kur eshte bosh mendo ne remuje..
ate qe do ndryshoja un ne lidhje me keet teme..do et thesha menyren si sillen operatoret ne ate dhome me chatuesit qe fuetn per ndihme..
dhe menyra si i nxjerin jashte nga ajo dhome...
duhet et kete nje dispozite et veçante per keet edhe ne regullore... :wave:

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""

duket qe spaska ndryshime per regulloren!!
normal kur duan te behen te gjithe shefa...te drejtojne ne menyre absolute...pa regulla...

xhim_kopsa

Primus registratum

une sugjeroj qe intervista per kandidatet per aop-e te behet te maini i dhomes #shqiperia....
per me teper mirebesim te usera-ve ndaj aop-ve te ardhshem...

THUG-LIFE

Primus registratum

meqe kete teme e ka bere armiku im po them mendimin tim dhe ne qofte se sdo meret parasysh
e para sduhet te vendoset akill asnjeriu pervec faktit qe parashikohet ne rregullore (apo jo falko)
e dyta jam me mendimin e xhimit qe aop te zgjidhen nga chati dhe aop e tjere dhe jo te jete ne dore teketyre sop dhe te tjereve se keta ne vend qe te vejne rregull krijojne konflikte me te tjeret me pak fjale abuzojne me detyren
e treta dhe e fundit kerkoj qe te gjithave kerkesave ky mandi ti jape pergjigje dhe te tjere mos japin ne vend te tij sepse ky eshte fondator .
ky eshte menimi im falko editoje

acid

Forumium praecox

Pershendetje te gjitheve!
Sugjerimi im bazohet ne keto pika:
1)Intervista e sop ose founder te kanali mbi user qe kerkojne acc ne #shqiperia apo #ndihme te behet ne nje dhome te caktuar dhe ne nje moment te pacaktuar, pra nese kerkohet pergatitje nga userat qe kerkojne acc le ta shohim ate ne nje moment kur ato nuk e presin dhe ne menyre qe mos te kete nderhyrje ndihme nga jashte.
2)duhet nenvizuar qe: Userat qe jane apo jo pretendent per aop pra kane vop (+v) acc, ne rast fjalori banal, flood te mundeshem, ofendime te cfaredo lloji ndaj userave, provokime ne main, dhe sjellje jo korrekte ndaj operatoreve dhe ndaj userave te thjeshte I hiqet Acc ne menyre te pa revokushme.
3)Kjo pike i perket me se shumti operatoreve. Mbajtja e programeve te chatimit si mIrc apo mIrcscripte te ndryshme ne /remote on mund dhe duhet te coje deri ne heqje te acc. duhet aplikuar mbi dike qe te mesojne te tjeret. Dhoma eshte e paisur me bot te vete serverit te cilet jane me se te dobishem per te. Ne raste kur logjika e botit nuk arrin (dhe kjo dihet) te kuptoje problemet ne dhome , nderhyn useri te cilit i eshte dhene acc per kete me logjiken e tij, duke ndermarre veprimin perkates.
4)oPeratoret duhet te jene aktiv si ne main te dhomes #Shqiperia ashtu edhe ne ate #Ndihme duke ndihmuar userat. Useri qe ka marre ose ka per te marre acc duhet te dije qe dhenia e acc nuk do te thote te rrije lart dhe te beje rolin e vezhguesit. duhet te kemi parasysh se problemet e dhomes nuk zgjidhen vetem me kick Ban por me bisedim.
Persa i perket regullores ne pergjithesi nuk kam verejtje specifike por thjeshte supozoj qe pikat e regullores qe sapopermenda te nenvizohen ne menyre qe ti kemi parasysh dhe ti zbatojme me shume. Ju uroj momente te bukura

THUG-LIFE

Primus registratum

vallaj se mund te ndryshoj keshtu sa te mund te me jipet accesi per aop do ta uroja veten mos e marrsha kurre megjithate acid ne nje pike te mbeshtes sa per te tjerat ke shkruar me pike e presje rregulloren noten lal

italstud

Primus registratum

po jap ne une i menim meqe u opranokan sugjerimet. une menoj mos te kete me operatore.shif si tja bejme.
atehere i lejojme te gjitha fjalorin ofendus shqip.se ne fund te fundit te merr malli me fol shqip. kshu nqs lehohet fjalori ndyt operatori ska ca ben . lejm noj bot sa per qejf mos te kete noj flood ne e bojm chatin palle ariu. ky o menimi im personal.

acid

Forumium praecox

TRIADI :
Une kuptoj qe juve nuk keni shume qejf operatoret por, duhet te dish qe serveri ALBNETWORK (Serveri i pare Shqiptar) Shquhet per Seriozitet. Nuk ka favorizime, nuk ekzistojne spekullimet ndaj userave etj etj. Pra duke marre parasysh rregulla morale dhe duke pas parasysh se ne server hyjne cdo dite user te gjinive te ndryshme , Mendoj qe si ne cdo ambient publik dhe privat duhet te ekzistoje nje fare regulli dhe nje fare (ligji) pra ne rastin tone regulloreje. Dhe ne thjeshte zbatojme ate regullore qe eshte percaktuar nga shumica aktive. Ju pershendes dhe ju ftoj ti permbaheni temes seriozisht.

acid

Forumium praecox

Tjeter supozim:
Vop (+v) te jene ne nje mase te kontrolluar ku ti jepet vetem userave qe jane ne pritje te acc dhe userave aktive, jo user qe deri sa kane marre vop ishin shume aktiv ne dhome dhe pasi marrin acc nuk marrin pjese absolutisht ne dhome. Useart aktiv ato qe i japin main gjalleri eshte gjeja me e vogel qe mund ti jepet nga stafi (vop) acc fundja chat eshte per te biseduar jo per te qene (away) pra Ashtu sic jepet vop acc per qenie aktive ne main ashtu te hiqet per mos pjesemarrje.