Studentet ne Parma

Re: Studentet ne Parma

Fillimisht postuar nga ErSI:
[qb] Keta interistat, pa kupe, pa burse tani mesa shof edhe pa shoqeri femerore... boooo
interist = jetqeni.
Ps. ja dhe nje, rrofte "juvja" dhe i rregullojme mire keta. :wave: [/qb]
Ersi kishe ndonje gje ti lali,shif jeten tende,mos i qaj hallin kalorsit qe i varen kembet!

Fillimisht postuar nga loren^:
[qb] Fillimisht postuar nga X-Ray:
E di ate barsaleten ma jep njehere ta tregoj?

Shyqyr qe keto web-sitet s'ndjekin parime si ky i joti kur nepermjet komandave i kerkoj te me japin ndonje informacion! /pf/images/graemlins/laugh.gif

X-Ray!Cfare ke??Pushim keto kohet e fundit??? :smash: [/qb]
Mundohu te me kuptosh ndonjeher!

Diddy19

Su@mi

E mire e tha Ersi..Rrofte Juvja! :thumbsup:

X-Ray!Te kuptoj ,te kuptoj...dhe me dhimbsesh biles...Te gjithe Interistat me dhimbsen ne fakt.Gjithmone i cojne deri ke burimi po kurre si japin uje per te pire.Te shkretet! /pf/images/graemlins/laugh.gif

geek

Primus registratum

Une nuk e kuptoj perse disa "no names" qe nuk jane studenta, futen te tema kot se koti, dhe ftojne studentet e tjere ne parma duke u thene "mireseerdhe", me pas flasin gjera qe as vete nuk i kuptojne, dhe me se fundi flasin per juventusin dhe per tifozerine qe ketu nuk hyn un kazzo. ajt in bocca al lupo kush ka akoma privme dhe pushime te mbara kush niset per ne shqiperi

p.s. pershendetje X-Ray, kur nisesh per pushime, do shifemi ne berat apo jo?

Sallaku

Primus registratum

Te gjitheve provime te mbara edhe te gjithe profa e ça ti doje zemra URIME
Me respekt ROBO :thumbsup:

Diddy19

Su@mi

geek!Shyqyr qe ste kane vene ty moderator se Albforumi do te kishte ne teresi gjysmen e postimeve qe ka tani.

In bocca al lupo te gjitheve per provime!

COCTAIL

Primus registratum

SI JENI O NJEREZ DHE SI JA KALONI?CA NA THONI NA I GJO TE BUKUR?DHE SA PER JU QE THONI KTE PUNEN E PUNTORVE NUK KA NA I GJO TE KEQE PERDERISA JEMI NE DEMOKRACI KETU MUND TE HYJ KUSHDO DHE TE JAPI MENDIMIN E TIJ.KURSE SA PER PROVIMET JU UROJ FAT DHE I CIK VULLNET ME MSU NE KTO DITE VAPE. A PRESTO COCTAIL

Onufri

Primus registratum

Pershendetje te gjitheve. Jetoj edhe une ne parma dhe me terhoqi tema.

Geek nuk e prisja prej teje. Siti duhet te jete ne sherbim te studenteve ne parma. Ne bejme aq sa mundemi dhe mos harro 'QINGJI QE LARGOHET NGA KOPEJA E PERDHUNON UJKU'.

geek

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Onufri:
[qb] Pershendetje te gjitheve. Jetoj edhe une ne parma dhe me terhoqi tema.

Geek nuk e prisja prej teje. Siti duhet te jete ne sherbim te studenteve ne parma. Ne bejme aq sa mundemi dhe mos harro 'QINGJI QE LARGOHET NGA KOPEJA E PERDHUNON UJKU'. [/qb]
OLEEEEE, nje interist tjeter ne forum...
ku je ti mo, e?
ejj..sa per punen e sitit ... me mir mos flasim fare..

fjala e urte andej nga ne tingellon çik ndryshe: "delen qe ndahet nga kopeja, e "ashtus" bariu" s'ka rendesi, se s'jemi as dele as barinj, çdokush ben zgjedhjen e vet dhe ka te drejte te shprehe ate qe mendon. ciao onu. :wink:

COCTAIL

Primus registratum

O cuna padyshim qe tema eshte per studentet ne Parma,por duke ditur qe jemi ne nje forum qe mund te hyj kushdo eshte e kote te thuash duam vetem studentat.Leqe pastaj cdo teme ka te bukuren e saj kur eshte e larmishme dhe me persona te ndryshem.Apo jo? COCTAIL

Onufri

Primus registratum

?????????????!!!!!!!!!!!!!!!! geek
... por jo prapa kraheve te shokeve!!!!
Burri qe eshte burre i thote ato qe ka, duke te pare ne sy. Nuk eshte nevoja t'i marrim vesh disa opinione(negative) nepermjat alforumit. Aq me teper qe nuk te takon ty si pjesetar i sitit apo qofte edhe komunitetit tone te besh rreklama te tilla. Nuk e di nese prisje qe te te thoshim faleminderit pas "perlave" qe shkruan???!!!!!!!

Onufri

Primus registratum

Fillimisht postuar nga COCTAIL:
[qb] Pershendetje te gjitheve cuna e goca.Uroj te jeni mire te gjithe.Kurse sa per ty loren doja te thoja se nuk ka asnji gjo te keqe te hapesh nje teme si kjo sepse ku e di ti qe ktu ne Parma njifen te gjithe.Sa kujton ti se jemi vetem 10 studenta ne Parma dhe duhet te njifena sesbon.
ciao . COCTAIL [/qb]
Eshte e vertete qe ne parma jemi shume studente por nuk besoj te jemi po aq shume ne albforum.
Nejse ne grupin tone po qarkullon ideja e nje feste para pushimeve verore... nuk e di ne do realizohet?!

Turing

Primus registratum

Javen tjeter do shkoj ne Itali dhe nuk e di sesi funksion sistemi i trenave aty. Faqja

http://www.fs-on-line.com/home/it/index.html

ne Internet e hekudhurave shteterore italiane eshte e padeshifrueshme.Pyetjet e mia jane keto.

1)Ne faqen e tyre ne internet pasi zgjedh drejtimin te nxjerrin nje liste ofertash dhe kur klikon djathtas per te pare cmimin duhet te zgjedhesh midis 8 tarifash qe une si kuptoj fare.

A ka ndonje qe mund te me ndihmoje te me thote se cilen duhet te zgjedhe une si < 25 vjec dhe student.

2)Pyetja e dyte eshte:pasi e pret bileten a ke drejte te udhetosh me ate bilete me cfare do lloj treni?

Nese ndonje ka mundesi te me pergjigjet nga ju qe jeni ne Parma do e falenderoja jashtmase.

Erind

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Turing:
[qb] Javen tjeter do shkoj ne Itali dhe nuk e di sesi funksion sistemi i trenave aty. Faqja

http://www.fs-on-line.com/home/it/index.html

ne Internet e hekudhurave shteterore italiane eshte e padeshifrueshme.Pyetjet e mia jane keto.

1)Ne faqen e tyre ne internet pasi zgjedh drejtimin te nxjerrin nje liste ofertash dhe kur klikon djathtas per te pare cmimin duhet te zgjedhesh midis 8 tarifash qe une si kuptoj fare.

A ka ndonje qe mund te me ndihmoje te me thote se cilen duhet te zgjedhe une si < 25 vjec dhe student.

2)Pyetja e dyte eshte:pasi e pret bileten a ke drejte te udhetosh me ate bilete me cfare do lloj treni?

Nese ndonje ka mundesi te me pergjigjet nga ju qe jeni ne Parma do e falenderoja jashtmase. [/qb]
Nuk e di nese e kuptova mire, po ti ke kerkuar te presesh nje bilete online apo ke pare thjesht tarifat? kurse ato tarifat qe te jepen kur klikon tek "acquisti" te jep mundesine nese ke, kartat qe ka leshuar hekurudha italiane per te pasur ulje ne cmim por edhe pse ti ke 25 vjec smund te te bej ulje nese ske kete karten,

Te udhetosh ne itali me tren jane keto sigla ose kategori.

R = regional
IR = inter regional
ESP= espreso

Nese pret nje bilet normale mund te udhetosh ne njerin nga keto tre siglat ose kategorite me larte.

IC = inter city

qe pervec biletes normale ke nevoj te paguash nje "suplement" dhe e pret tek sporteli ku ke prere dhe bileten.

ES* = EUROSTAR

ka nevoje per prenotim dhe bileta eshte shume me e shtrenjte se te tjerat.
shpresoj te te kem ardhur ne ndihme.

Turing

Primus registratum

Une doja thjesht te dija cmimin e biletes.Dhe zgjodha si kategori giovani, por nuk isha i sigurte nese ishin cmimet e sakta dhe nese beja pjse ne kete kategori apo jo.

Por per ata qe nuk kane karta si i mund ti blejne biletat online. Une qe nuk kam asnje nga ato kartat per te pare cmimet e udhetimeve ke kategori duhet te zgjedh?

Faleminderit per pergjigjen!

Diddy19

Su@mi

Po nuk pate karta,biletat nuk i blen dot online..duhet te kesh ndonje tip karte krediti,Bancomat etj etj..Nuk e kuptoj pse duhet ta blesh bileten online..ne cdo stacion treni ka nga ato "machinette" qe funksionojne tamam si te jesh duke perdorur kompjuter(kane touch-screen)..jane ne cdo gjuhe qe i deshiron ti dhe i blen aty per aty....

1.Ne fillim klikon (dmth prek me dore) mbi opzionin "Gjuha" (shfaqen disa flamuj) dhe ti duhet te zgjedhesh shtetin ,gjuhen e te cilit e njeh me mire.
(nese zgjedh gjuhen italiane ,funksionon keshtu)
2.Pastaj ,"kliko" mbi "Acquista biglietto"
3.Pastaj zgjedh qytetin(stacioninn) ku do mberrish(nese nder alternativat nuk ekziston stacioni ku do mberrish ti)dixhitoje shkronje per shkronje aty ku thuhet "stazione di arrivo".
4.Pastaj zgjidh orarin i cili per ty eshte me i pershtatshem.(nese treni qe zgjodhe nuk te con drejtperdrejte aty ku do mberrish ti,ne ekran do te te shfaqen edhe koincidencat..dmth stacioni ku do zbresesh dhe treni(se bashku me orarin)qe duhet te marresh.
5.Pastaj te kerkon sa bileta do blesh,te ca klasi e do(nje normal eshte ai 2C),nese e do vajtje e ardhje.
Te thote "Riduzione biglietto)Po duhet te kesh karte te posacme..nese nuk e ke zgjidh opzionin "In contanti"
6.Pastaj (nese nuk kam harruar ndonje gje) te thote cmimin e biletes,dhe duhet te fusesh leket tek kjo machinetta dhe te konfermosh me Ok

P.S Mos harro te konvalidosh bileten para se te hypesh ne tren,ndryshe bileta eshte e pavlefshme

Une nuk jam ne Parma ne fakt ..po besoj se ne gjithe Italine njelloj funksionon.Bon Voyage! /pf/images/graemlins/smile.gif