Studentet ne Itali

BJONDINKA

Primus registratum
Re: Studentet ne Itali

te gjithe po studiojme le economie di scala (une jam per jurudik dhe po e studioj )po svij te qahem ketu ..nejse se po beja shaka .ju pershendes te gjitheve .p.s kurva e costos marginale mc duhet te jete me e perkulur se lratc dmth kurva e kostos mesatare ne zgjedhejn optimale te prodhimit.OK ?kjo ne zgjidhjen optimale ;ose qe te maksimizoni perfitimet mc=mr ...o zot o zot sa gjera kam mesuar sot (edhe me rime pale ) ciao te gjitheve

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga BIONDINKA:

te gjithe po studiojme le economie di scala (une jam per jurudik dhe po e studioj )po svij te qahem ketu ..nejse se po beja shaka .ju pershendes te gjitheve .p.s kurva e costos marginale mc duhet te jete me e perkulur se lratc dmth kurva e kostos mesatare ne zgjedhejn optimale te prodhimit.OK ?kjo ne zgjidhjen optimale ;ose qe te maksimizoni perfitimet mc=mr ...o zot o zot sa gjera kam mesuar sot (edhe me rime pale ) ciao te gjitheve

Zemer ,thuhet Curva (dmth ne italisht) ose Kurba (ne shqip)...Ca jane ato fjale te ndyra qe nxjerr nga goja! :eek:

E para kjo... e dyta

mc?? mr???

ça jane keto mi??? Jo mc po CMa= Costo Marginale

Jo mr po RMa=Ricavo Marginale

RMa= CMa eshte kushti i maksimizimit te perfitimit nga ana e sipermarrjeve (impresa = sipermarrje,apo jo??? :confused: )

Rambla

Primus registratum

me duket se impresa i thuhet ndermarrje shqip suami /pf/images/graemlins/wink.gif

nuk hy me tek kjo tema, se po me beni terrorizem psikologjik anticipato me muhabetet e shkolles /pf/images/graemlins/tongue.gif

Moulin Rouge

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] Fillimisht postuar nga BIONDINKA:

Zemer ,thuhet Curva (dmth ne italisht) ose Kurba (ne shqip)...Ca jane ato fjale te ndyra qe nxjerr nga goja! :eek:

E para kjo... e dyta

mc?? mr???

ça jane keto mi??? Jo mc po CMa= Costo Marginale

Jo mr po RMa=Ricavo Marginale

RMa= CMa eshte kushti i maksimizimit te perfitimit nga ana e sipermarrjeve (impresa = sipermarrje,apo jo??? :confused: ) [/qb]
MC=marginal cost
MR=marginal revenue
Keni thene te njejtat gjera po ne dy gjuhe te ndryshme. Ciao dhe studim te mbare :wave:

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga Satine:

MC=marginal cost
MR=marginal revenue

Meqe "Marginal" shenohet me "M",po "Medio"(mesatar) si shenohet?? :confused:

Une di qe Costo Marginale dhe Ricavo Marginale shenohen percatesisht CMa dhe RMa ndersa me CM e RM tregojne perkatesisht Costo Medio dhe Ricavo Medio.

Moulin Rouge

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] Fillimisht postuar nga Satine:

MC=marginal cost
MR=marginal revenue

Une di qe Costo Marginale dhe Ricavo Marginale shenohen percatesisht CMa dhe RMa ndersa me CM e RM tregojne perkatesisht Costo Medio dhe Ricavo Medio. [/qb]
Me cka mbaj mend une:
CMeT (costo medio totale)= CMeF(costo medio fisso) + CMeV (costo medio variabile)
e njejta gje me ricavi.
Dmth M=marginal dhe Me=medio.
Nejse se u be ca si shume konfuzion ketu, dhe besoj se keto inicialet varen nga libri i testit qe perdoret, une kam pas patur Mankiw "Principi di economia" dhe si rrjedhim ca koncepte i kishim me shkurtimet ne anglisht.

Wii

Grupi i të moçmëve!

ca bohet etu mer ej.po nuk ju mjafton gjithe dita po edhe tani duhet te zgjidhni probleme ekonomike.une ekonomine e perdor vetem kur behem gati te bej pazar:te shkoj te todis apo te auchani apo te in's apo te euro spini apo te GS,apo te shkoj te ble kdisa gjera te todis pastaj ti hyp autobusit te marr keto te tjerat ne auchan se jane me oferte....gjona te tilla.per te tjera gjera nuk na lejon buxheri ADISU-s te bejme llogari. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] Fillimisht postuar nga Satine:

MC=marginal cost
MR=marginal revenue

Une di qe Costo Marginale dhe Ricavo Marginale shenohen percatesisht CMa dhe RMa ndersa me CM e RM tregojne perkatesisht Costo Medio dhe Ricavo Medio. [/qb]
O vdeksha une per Economisten! :kiss: :wub: :tipsy:

O te marte e mira te marte,po bej shaka mi dreq,po prandaj nuk me kishe kthyer pergjigje mesazhit ti mi,une po mendoja ca ka kjo,pse eshte merzit??

Wii

Grupi i të moçmëve!

o faithless po adisu-ja e kishte menderosur fare me keto bursat e fundit e pe ore?kam pare persona qe ishain nder te paret te listat e para dhe ketu se kishin marre .ty si te shkoi ore?

pippo

Primus registratum

mua me nderoi jo per gje po isha conferma nuk mund te me shkonte keq i kisha creditet per te tjeret me vjen keq sidomos per ata student shqiptare qe nuk kane fituar se ca legena te tjere po shqipetare mashtrojne per leket ............. te themi te drejten keto dy vitet e fundit nga shqiperia ka student qe vijne me nje buxhet familjar te larte jo si te pasurit italian po qe mund ta perballojne jeten ketu e ça bejn meçefin leket per mua jane shkerdhata jo per gje po nuk fiton nje tjeter qe ka ndoshta me shume nevoj se ai hajt qao e viva la figa se per te tjerat ahhahaha