mydeir margjoni
X-Ray
Re: Studentet ne Itali
Ma va...la pensi veramente cosi...ti sbagli cara mia.
Ma va...la pensi veramente cosi...ti sbagli cara mia.
MC=marginal costFillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] Fillimisht postuar nga BIONDINKA:
te gjithe po studiojme le economie di scala (une jam per jurudik dhe po e studioj )po svij te qahem ketu ..nejse se po beja shaka .ju pershendes te gjitheve .p.s kurva e costos marginale mc duhet te jete me e perkulur se lratc dmth kurva e kostos mesatare ne zgjedhejn optimale te prodhimit.OK ?kjo ne zgjidhjen optimale ;ose qe te maksimizoni perfitimet mc=mr ...o zot o zot sa gjera kam mesuar sot (edhe me rime pale ) ciao te gjitheve
Zemer ,thuhet Curva (dmth ne italisht) ose Kurba (ne shqip)...Ca jane ato fjale te ndyra qe nxjerr nga goja!![]()
E para kjo... e dyta
mc?? mr???
ça jane keto mi??? Jo mc po CMa= Costo Marginale
Jo mr po RMa=Ricavo Marginale
RMa= CMa eshte kushti i maksimizimit te perfitimit nga ana e sipermarrjeve (impresa = sipermarrje,apo jo???) [/qb]
Me cka mbaj mend une:Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] Fillimisht postuar nga Satine:
MC=marginal cost
MR=marginal revenue
Meqe "Marginal" shenohet me "M",po "Medio"(mesatar) si shenohet??![]()
Une di qe Costo Marginale dhe Ricavo Marginale shenohen percatesisht CMa dhe RMa ndersa me CM e RM tregojne perkatesisht Costo Medio dhe Ricavo Medio. [/qb]
O vdeksha une per Economisten! :kiss:Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] Fillimisht postuar nga Satine:
MC=marginal cost
MR=marginal revenue
Meqe "Marginal" shenohet me "M",po "Medio"(mesatar) si shenohet??![]()
Une di qe Costo Marginale dhe Ricavo Marginale shenohen percatesisht CMa dhe RMa ndersa me CM e RM tregojne perkatesisht Costo Medio dhe Ricavo Medio. [/qb]