Student ne Itali

Rambla

Primus registratum
Re: Student ne Itali

ndonjenjeri kishte probleme me njerzit qe duan apartament m'vete /pf/images/graemlins/laugh.gif (sinqerisht me beri per te qesh ai postimi)

1697 /pf/images/graemlins/wink.gif

dafne shejtanke , une prandaj zgjodha ate dege, qe te ndryshoj rregullat /pf/images/graemlins/tongue.gif (tek yahoo me vinin cdo nate rezultatet e burses, bah vetem njehere provova me i lexu /pf/images/graemlins/laugh.gif , figurati nese do blej il sole 24 ore, mgjth chi lo sà)

pippo

Primus registratum

allora se questa qua nn ha il minimo problema, xche viene e rompere i coglio a noi altri con domande stupide...................

O dafne po ku ke humbur,se me ka marre malli!
Provimet mire vene??
Se une pra dy ditesh dhashe nje,Storia Economica,Mi ha bocciato,e infatti ha fatto bene,perche non gli avevo gia sco...pato la sua figlia,il prossimo appello je lo facco vedere prima le muttande della sua figlia poi iniziò e fare l'esame!

Nejse njehere,ti do shkosh ne shqiperi tani afer??

Diddy19

Su@mi

Hey ,X-Ray ,ça jane keto llafe! Pse kshu behet ,e?? Ncuq ncuq ncuq! :smash:

Une mire kam qene ,me shkollen çka..probleme plot...!Ne Shqiperi kthehem me date 28...Besoj do rri deri ne tetor andej!Mi faccio una bella vacanze se me te vertete qe kam nevoje!Sto sclerando!! :mad:

Do shkruhemi! :wave:

rambla :kiss:

Rambla

Primus registratum

faithless merre con calma, mos u streso shume. stupida shko tregoja nej tjetre, kujdes kujt i drejtohesh here tjeter se sme njeh fare.

ku pe domande ti njehere :confused:

dafne :kiss:

O Dafne isha me nerva te dite,nga profesori prandaj jam shprehur ne ate menyre,megjithate ti pak a shume me njeh une jam cun i mire :angel:

Une ne shqiperi nuk kam per te shkuar tani ne vere,Ndoshat nga viti i ri,edhe atehere me ???
Kam shume provim per te dhene,duhet mbaruar shkolla!

pippo

Primus registratum

era il discorso che era stupido nessuno ti ha detto stupida .......................

Diddy19

Su@mi

faithless,me rregull te treshit i bie qe i discorsi stupidi vengono fatti da xsone stupide.Implicitamente hai dato della "stupida" a rambla.(me fal per nderhyrjen)
Kerkoji shpejt te falur! /pf/images/graemlins/tongue.gif

X-Ray,te uroj fat me provimet (me uro edhe ti te lutem se kam nevoje)...Epo Shqiperine aty e kemi kur te kemi kohe kurse universiteti nuk pret...Disa gjera vengono messi in una corsia di precedenza...ne kete rast universiteti!

P.S As qe e kam vene ne dyshim ndonjehere qe ti je cun i mire! /pf/images/graemlins/smile.gif

Ciao

Te uroj suksese ne provime! /pf/images/graemlins/smile.gif :cool:
Lo so,lo so,pero le cose che abbiamo lasciato nella corsia di precedenza stano andando un puo male(in senso,che stano andando piano ),devo fare un sforzo ad agosto per accelerare e per questa causa non posso fare le vacanze,non so se mi capisci!
Tra studiare e lavorare,non c'e troppo tempo a divertirci!
Ciao e in buoca a lupo!

pippo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dafne:
[QB] faithless,me rregull te treshit i bie qe i discorsi stupidi vengono fatti da xsone stupide.Implicitamente hai dato della "stupida" a rambla.(me fal per nderhyrjen)
Kerkoji shpejt te falur! /pf/images/graemlins/tongue.gif

mahhh nuk e di se sa hyne matematika ketu besoj çdo njeriu ne kete bote shume shpesh i ndodh qe ne raste te ndryshme ben pyetje e diskutime pa vend, mua me ndodh shpesh , nejse pastaj ne dikutim nuk merrte pjese vetem rambla po shume veta e sipas teje u kam thene budallenj shume njerzve nese e shifni keshtu kerkoj falje,

Wii

Grupi i të moçmëve!

te gjithe atyre qe do te vijne ketevit per te studiuar do tu jepja ca keshilla qe normalisht mi kane thene edhe mua kur kam ardhur.keto vlejne pjeserisht per ato qe quhet specie aliene ose robokop.
1-mos refuzo note.mbi 90% e atyre qe kam degjuar qe kane refuzuar note jane penduar me pas per ate qe kane bere.ketu vihet ne loje bursa dhe konvikti.nje fraze qe kam degjuar eshte "eshte bere 18 per noicomuni mortali"

2-sa vjet e ke shkollen?3 vjet?llogarite 4.do studiosh per mjeksi?pergatitu te shohesh me breza te tere qe do vijne dhe do ikin para syve te tu. gjatesia fakultetit:6+2+2...

3-populli jone ka thene "koha eshte flori" dije se ka qene popull i zgjuar dhe mundohu tia kuptosh kete proverbe.

4-ke pas pergatitur provime per 1 jave!!!ska mo!do te lexosh per nje provim aq sa mund te kesh lexuar ne nje vit shkolle te mesme.

5-keni vese si duhani e alkoli?nese nuk e keni babane kryetar te ndonje firme nafte ose ndertimi ose nese skeni menduar me punuar beni mire ti lini keto huqe.

nese ka ndonje per te shtuar ose per te hequr bujrum... /pf/images/graemlins/laugh.gif .cdo gje e shkruajtur siper bazohet mbi histori te verteta. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Juir

Forumium maestatis

7) Zgjidhni shokun/shoqen me te mire se veten.
8) Mundohuni te kurseni sa me shume(kuptohet sipas mundesive)
9) Duhet te jeni te gatshem te beni sakrifica.

Rambla

Primus registratum

aman mos e beni kaq tragjike...sikur po bejme vetem ne universitet :sleep:

p.s. flm per keshillat /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diddy19

Su@mi

I mbeshtes plotesisht keshillat e nemesis...I kam provu gati te gjitha mbi shpatullat e mia...

pippo

Primus registratum

Une nje gje te vogel kisha per te thene:
Kam vene re se ne shqiptaret mblidhemi e behemi grup u keshilloj ketyre qe vine e atyre qe studjojne tashme ketu te futen me shume, e me aktiv ne shoqerin italiane jo per gje po eshte e vetmja menyre per te njohur me te vertet kulturen e nje populli.

P.s. une per ket sezon mbarova !!!! nga sot jam pushim :goofy: dhe tre e mbaroj fare .

Diddy19

Su@mi

Shume dakord me parafolesin(shkruesin)...

Shumica e shqiptareve,dhe pse jashte shtetit,kane tendencen te rrine perhere me grup shqiptaresh;ha,pi,rri,fle,zgjohu me to...si te perbejne nje komunitete.Kjo per mua eshte sh e gabuar perderisa je ne 1 vend te huaj mundohu ta shfrytezosh kete eksperience per te njohur kulture te re,kostume e zakone te reja ,te ndryshme nga ato tonat,gjuhe te re..Ja ,shumica e tyre po ti vesh te flasin me italiane s'dine ti lidhin 2 llafe italiasht.Nderkohe qe bashke moshataret tane italiane kane sh per te na mesuar ,kane menyre tjeter te konceptit te studimit,argetimit,pavaresise dhe nga gjitha keto ne kemi vetem per te mesuar...
Me ndodhi mua para ca ditesh ne mense:une ,pasi kisha mbaruar se ngrenuri dreke po hidhja mbeturinat duke respektuar la racolta differenziata...Me pa nje vajze shqiptare dhe shume e habitur nga ajo çfare po beja une,me pyeti:çfare po ben moj?? I pastron piatat ketej (ishte koshi " Umido" dhe i hedh andej?(ishte koshi "plastica")...Ngela shume keq...Procesin e "racolta differenziata" (sdi si thuhet shqip) e ben gati gjithe bota ,nderkohe qe ne akoma s'ia kemi haberin per cfare behet fjale...

Ky eshte vetem nje rast po ka shume e shume te tjera...Nje gje s'kuptoj une ;kur ke mundesi te frekuentosh te rinj italiane,qe dine shume sepse ndryshe nga ne kane "jetuar" ,kane pare,kane degjuar,kane lexuar,pse duhet te frekuentosh shqiptare qe akoma s'dine qe mbi vijat e bardha te rruges mund te ecin pa frike kembesoret (bie fjala...

Guest

1- Mos degjoni te tjeret sa e veshtire eshte fakulteti qe kini zgjedhur.

2- Degjoni se cfare thone per materialet qe jep profesori gjate leksionit

3- Ndiqni leksionet...edhe pse zgjasin deri vone. Provimi vertitet rreth asaj cfare thote profesori gjate leksionit

4-Mos tregi gjithcka cfare dini...mundohuni ti mbani peng koleget e juaj...qe tju japin edhe ato.

5- Mos e beni ju gjithe punen dhe te tjeret vene vetem emrin ne fund te punes( per punet ne grup kjo)

ps.saluti speciali per il mio colega nemsis :wave:

ill write to you...very soon /pf/images/graemlins/wink.gif