Student ne Itali

Diddy19

Su@mi
Re: Student ne Itali

N)...Mos ler apel te te shpetoje pa provuar (sidomos kur provimi eshte i ndertuar ne forme testi me risposte multiple)...Ne shumicen e rasteve provimi eshte çeshtje culo-je.

Rambla

Primus registratum

E dini si eshte: qe ne shumicen e rasteve keshillat vlejne pak. si çdo rrethane e re, ka karakteristikat e veta, "te mirat dhe te keqiat", dhe normalisht ate dozen interesante te "se panjohures dhe te rese" keshtu qe s'mund te planifikosh si do sillesh. çdo njeri ka menyren e vet si i sheh gjerat, si i merr dhe si te organizohet (normalisht dhe ne baze te asaj qe do te arri, vullnetit qe ka etj etj).

p.s. i kuptoj shume mire intencionet tuaja te mira /pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

Fillimisht postuar nga Dafne:
[qb] N)...Mos ler apel te te shpetoje pa provuar (sidomos kur provimi eshte i ndertuar ne forme testi me risposte multiple)...Ne shumicen e rasteve provimi eshte çeshtje culo-je. [/qb]
L'esame e sempre questtione di culo. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Jam shuem dakort me dafne suamin....mundesisht provo ti besh provimet ne apelin e pare...pasi pyetjet jane me te thjeshta dhe ndertohet ne baze te gjerave qe ka thene prof gjate leksioneve.

Ramblushe ...degjo yllo...se ne qe flasim jemi veterane.Edhe une ashu si ti mendoja ama tashi mesova qe nigjo ca thone te tjeter e bej si eshte me mire per ty!
/pf/images/graemlins/wink.gif

Joy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mirisadam:
[qb] le lezet o vlla ktu ne bolonje,shpia plot dhe pa leke fare [/qb]
Ku jeton ti poshte ures?
:kiss:

Joy

Primus registratum

[qb] N)...Mos ler apel te te shpetoje pa provuar (sidomos kur provimi eshte i ndertuar ne forme testi me risposte multiple)...Ne shumicen e rasteve provimi eshte çeshtje culo-je. [/qb]
Dafne ti ke te drejte po nuk te ka qelluar te kesh perpara nje prof. qe vetem ta shohesh ti fa scappare?

[qb] Shume dakord me parafolesin(shkruesin)...

Shumica e shqiptareve,dhe pse jashte shtetit,kane tendencen te rrine perhere me grup shqiptaresh;ha,pi,rri,fle,zgjohu me to...si te perbejne nje komunitete.Kjo per mua eshte sh e gabuar perderisa je ne 1 vend te huaj mundohu ta shfrytezosh kete eksperience per te njohur kulture te re,kostume e zakone te reja ,te ndryshme nga ato tonat,gjuhe te re..Ja ,shumica e tyre po ti vesh te flasin me italiane s'dine ti lidhin 2 llafe italiasht.Nderkohe qe bashke moshataret tane italiane kane sh per te na mesuar ,kane menyre tjeter te konceptit te studimit,argetimit,pavaresise dhe nga gjitha keto ne kemi vetem per te mesuar...
Me ndodhi mua para ca ditesh ne mense:une ,pasi kisha mbaruar se ngrenuri dreke po hidhja mbeturinat duke respektuar la racolta differenziata...Me pa nje vajze shqiptare dhe shume e habitur nga ajo çfare po beja une,me pyeti:çfare po ben moj?? I pastron piatat ketej (ishte koshi " Umido" dhe i hedh andej?(ishte koshi "plastica")...Ngela shume keq...Procesin e "racolta differenziata" (sdi si thuhet shqip) e ben gati gjithe bota ,nderkohe qe ne akoma s'ia kemi haberin per cfare behet fjale...

Ky eshte vetem nje rast po ka shume e shume te tjera...Nje gje s'kuptoj une ;kur ke mundesi te frekuentosh te rinj italiane,qe dine shume sepse ndryshe nga ne kane "jetuar" ,kane pare,kane degjuar,kane lexuar,pse duhet te frekuentosh shqiptare qe akoma s'dine qe mbi vijat e bardha te rruges mund te ecin pa frike kembesoret (bie fjala... [/qb]
Ky shkrimi jot me ben megjithmend te irritohem persa i perket disa pikpamjeve te trajtimit te temes!
Ajo rinia italiane qe e ke ngritur aq lart ne altar,nuk ka asnje lloj ndryshimi nga ne,pervecse jane madrelingua italiane!
Ajo qe per ty eshte e gabuar,qe e quan nje tip komuniteti,nuk eshte gje tjeter vecse menyre jetese,ku disa persona te te njejtit nacionalitet gjenden shume mire me njeri tjetrin,dhe nuk kane nevoje te rrijne me italiane(dove la maggior parte sono rompi pale),sepse edukata dhe kultura merret edhe ne shqiperi,sepse dine te bej"raccolta differenziata",respektojn semaforin dhe vijat e bardhe me mire se italianet!
Ajo qe ne vija te gjera me pak fjale ti e quan integrim,pra duke u assimiluar me studentet italiane se ata kane nje te kaluar me te larmishme se ne se dine me shume se ne,nuk jam prap dakorte,per vete faktin se kam shume shoke studente qe nje kohesisht dhe kolege pune italiane,dhe nuk kam verejtur asnje lloje diferenze,jane krejt si ne,ka te zgjuar dhe me pak te zgjuar,ect!
Per te dal ne konkluzion,dua te them te pakten atyre matricolave te ketij viti,qe nqs gjendeni mire ne shoqeri shqiptare,nuk ka sgje te gabuar,por edhe nqs gjenden mire ne nje shoqeri italiane prap nuk ka asgje te gabuar,por mos vuani ate deshiren per te gjetur sezben shoqeri italiane,me ate mendimin se ata jane me te ditur se ne.Se ti trovi un amico/a Italiano ben venga,nuk jam kunder!
Ciao Dafne,cfare me thua???

Joy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mirisadam:
[qb] shpine e kam te madhe dhe eshte falas vetem per ndonje goce te bukur [/qb]
O Miri, po Bologna ben pjese ne shtetin italian me sa di une dhe meqe ngelem te gjithe ne studentet duke kerkuar shtepia me qera dhe jo falas(se nuk gjenden) e nuk gjejme, na ndriço e na trego edhe ne te tjereve si t'ja bejme? /pf/images/graemlins/laugh.gif s'diskutohet nqs ke deshire. /pf/images/graemlins/laugh.gif

mirisadam

Primus registratum

o joy!
ta them un si ta besh,duhet pasur pak fat deri sa ta marresh shpine pastaj nuk e paguan, eshte e thjeshte apo jo?nuk kane car te bojne per te pakten 6 muaj,pastaj kerko nje tjeter.ka edhe menyra te tjera por jane pak me te veshtira per disa,si p.sh. e paguan vete te gjithe qerane dhe pastaj fut nja 2 3 goca te bukra dhe shpia te del falas.

pippo

Primus registratum

Sa i zgjut ky tipi ...... ...... paska zbulu ujtin e ngrohte,mos kujton qe e kemi te shkrujt palle ne balle ne , apo ata pronaret e shtepive, kisha degjuar qe duke futur te tjere harrin te paguash me pak po jo falas pastaj kujton se padroni fle gjume e se mer vesh per njerzit qe fut ne shtepi .....? une nuk e di ti po kur merre apartament me qira i le te pakten dy muaj kamat, po ti me duket se leke nji gjo tjeter ......... hajt qao

mirisadam

Primus registratum

or faithless duket qe nga emri qe je torre pranej me duket se po ve dyshime mbi emrin tim,mos je duke ma krujt pak eeeee? jo per gjo po ju 'grupat' keni fjalorin tuj dhe po nuk qe i grupit se kupto dot.mos u merzit ti,po deshe shkruj edhe ndonje teknike tjeter se ne fakt varet nqs je pasiv a aktiv,punet ndryshojne dhe sa per ate shprehjen popullore.... pallen ti nuk e ke ne balle por diku atyyy...

pippo

Primus registratum

hajt se ka ca shpi falas ketu ne rome hajt gjei hajt , mos e kalo munabetin ne sharje personale po tu krujt kruje........... ciao mjeshtri i midhjes dhe i peshkut

Rambla

Primus registratum

E kishte gjetur shtepine. "afer qendres ne milano" me tha. "e mire"- thashe me vete "s'duhet te jete dhe aq shtrenjt". kur pastaj me thote "qiraja e shtepise kushton 1400 euro, ndodhet afer fare duomos ".

:lol: :lol:

"po s'po pretendoj aq shume jo...nuk kam deshiren e madhe ta shoh duomon perdite, bej edhe a meno. flm" /pf/images/graemlins/laugh.gif

p.s. caz*zo però (me falni per fjalorin)..te shohim tani :idea: :shrug:

pippo

Primus registratum

Lajme me se e i fresket 90 % e studentve shqipare nuk do pranohen ne uni. italiane | urdher nga larte |

Ku e degjove ti kete lajm more??
Ec mos ja fut kot se i fute friken robve(dhe mua bashke qe me vjne vellai kete vit)!
Nese po me cfare arsye dhe ku e degjove!

lolita.fr

Primus registratum

po perpiqem te hyj ne kontakt me shoqerine e vjeter ne padova.
a mund te me ndihmoje ndonjeri qe ndodhet ne padova ju lutem?