Stargate!

glamdring

Forumium praecox
Re: Stargate!

Fillimisht postuar nga atman:
[qb] Nuk duhet shume mund per te demonstruar injorance per te vetmen arsye se kjo kushton me lire se çdo gje.
Eshte per t'u habitur se si doli njefare Glamdring dhe u dha shpiegim te gjitha problemeve mitologjike qe kane mijera vjet te cilat e ndjekin e formojne dhe e transformojne njeriun, por qe ende nuk eshte zgjidhur plotesisht enigma e tyre, nga budallenj te shkences qe vazhdojne e vrasin trurin, ndersa zgjidhjen e jep pikerisht nje mendje njezet vjeçare qe mendon se ç'fluturon hajet.[/qb]
Meso te lexosh! Une nuk dhashe, as nuk mund te enderroj, te jap shpjegim absolut per ndonje gje. Dhashe vetem disa hipoteza qe jane me me baze si nga ana shkencore ashtu edhe ajo logjike, nderkohe qe ju nuk keni ofruar asnjeren!

Nese vertete une mendoj qe çfare fluturon haet, atehere si ka mundesi qe ju mendoni per kanale kozmike dhe njerez jeshil, ndersa une mendoj per fakte shkencore dhe pervojen njerezore?!? Si ka mundesi qe une ruaj dozen e skepticizmit, nderkohe qe ju pranoni gjerat ashtu si serviren?!?

Fillimisht postuar nga atman:
[qb]Dhe ne te gjitha rastet koha e mire. Shembujt jane te shumte djale i mbare dhe mundohu te lexosh, sa per keshilla je shume larg ende, shume shume larg por nuk e kupton. [/qb]
Zona 51 eshte zona ushtarake, dhe une, ju dhe miliona njerez te tjere jane shume larg te vertetes, deri sa qeverive qe marrin guximin te vendosin se çfare mund te dine nejrezit e thjeshte pranojne te tregojne gjithçka dhe te lejne njerezit te vendosin per te ardhmen.

Profesioni qe keni ju jep perparesine te shtremberoni gjithçka qe une mund te them. Ato shembuj qe keni dhene ju, i kam lexuar, mundohuni ju te lexoni ndonje gje, se mbase ju hapet ai horizonti. E kuptoj qe kokefortesia dhe krenaria shqiptare nuk ju lejon, por edhe nje mendje 20-vjeçare mund te ofroje diçka, apo mendoni me te vertete ta kundershtoni edhe kete?!?

Dhe se fundi, ju mik i dashur ia paskeni ngene, ne fund te fundit qenie virtuale jeni, por une kam gjera me te mira per te bere sesa te çaj derrasat me ju. Nese SG1 e ben punen per ju, shijojeni...

Gjithe te mirat...

atman

Forumium maestatis
Re: Stargate!

Kam pare dikur njerez kakofonike qe çirreshin per ato qe do te benin, sikurse kam pare edhe nga ata qe nuk ndiheshin.
Nga te paret, si puna tende, nuk shikoj me asnje gjurme, humben brenda avujve te mediokritetit.
Te dytet fatmiresisht egzistojne dhe japin kontributin e tyre.
Keshtu eshte jeta, ti s'ke bere asnje gje dhe i bie gjoksit. Me mua ulu e diskuto jo kur te mbarosh studimet, sepse studimi per nje njeri qe qendron mbi mediokritetin nuk mbaron kurre, por kur te kesh bere gje konkretisht.

Aki

Paint It Black
Kujtime kujtime, e pash filmin, u dashurova me idene sikur piramidat te ishin ndertuar nga jashtetokesoret, pastaj u krijua seriali, leja detyrat e shtepise, nuk dilja me shoqet per ta pare kur ishte koha e episodit te ri ^_^
pastaj dolen ne internet dhe i pash qe te tre serialet sg1, atlantis dhe universe qe besoj se kjo e fundit ia vlente vetem per te madhin robert carlyle :)

gurax

Pan ignoramus
Nuk e di pse mua nuk me ka ngjitur edhe aq shume SG1, per te cilen flet kjo teme dhe qe ne ato vite kur eshte hapur, SG1 ishte shume 'hip' dhe ne 'trend'. I kam pare serite e SG1 dhe jane interesante, por nuk e di se pse ka me shume fantazi ne to sesa une do te doja te kishte, ose me mire si te themi, shume gjera sikur liheshin pasqaruar dhe kaloheshin me nje "eshte dicka e teknologjise se larte ne te ardhmen, kshtu eshte dhe pike". Kinematografia e fantastikoshkencores i permban sigurisht keto elemente - ne fund te fundit ka fantazi aty ne mes - por thurja e fantastikes me shkencoren eshte nje art me vete. Ne momente te caktuara kur shihja SG1 mund te qellonte qe te thosha me vete "e mo mo, superteknologjia misterioze perseri"; ishin momente ku rrjedha fantastikoshkencore keputej dhe ngjitej me pak fantazi dhe me pas rifillonte perseri fantastikoshkencorja.
Por megjithate, nuk do ta shaja dot SG1 edhe po te doja. As nuk do te mundesha. :p

Aki

Paint It Black
Hehe
ok pik se pari ke te drejte, mos flasim per faktin qe cusiterisht te gjithe banoret e boteve tjera flisnin anglisht e keta me lehtesi merreshin vesh (gjasme sikur Daniel Jackson e kishte perkthyer gjuhen dhe e kisjte bere te kuptueshme per te tjeret :/)
Por do shtoja dy gjera:
-e para fakti qe e di kur thone me mire te mos jesh fizikant se sdo i pelqesh me filmat scifi asnjehere sa kot jane ne lidhje me shkencen :)
-dhe e dyta duhet marre parasysh vitet kur realizohej dhe sa pak scifi (flasim per buxhetin e serialeve) kishte ate kohe, sidoqofte arriti te mbijetoje per 10 vjet, dhe kjo sukses eshte :)

gurax

Pan ignoramus
Hehe
ok pik se pari ke te drejte, mos flasim per faktin qe cusiterisht te gjithe banoret e boteve tjera flisnin anglisht e keta me lehtesi merreshin vesh (gjasme sikur Daniel Jackson e kishte perkthyer gjuhen dhe e kisjte bere te kuptueshme per te tjeret :/)
Por do shtoja dy gjera:
-e para fakti qe e di kur thone me mire te mos jesh fizikant se sdo i pelqesh me filmat scifi asnjehere sa kot jane ne lidhje me shkencen :)
-dhe e dyta duhet marre parasysh vitet kur realizohej dhe sa pak scifi (flasim per buxhetin e serialeve) kishte ate kohe, sidoqofte arriti te mbijetoje per 10 vjet, dhe kjo sukses eshte :)
Ne ato vite doli Matrix. Gjithashtu kishte dekada te ekzistences se Star Trek (ok, edhe atje qeniet flisnin anglisht, por me teper ishte nje gjuhe e standartizuar me anglishten ne thelb. We're even here :p ). SciFi e mire eshte perhere SciFi e mire. Nje shembull: hyperspace jump. Eshte nje fantazi e paster, nje kundershtim i plote ne te tera kendveshtrimet e shprehjes ne dukje te natyrshme "Njekohshmeria nuk ekziston dhe eshte vetem nje aparance". Por prape eshte dicka qe tashti merret e mireqene neper SciFi dhe madje eshte e 'mirenjohur' ne limitet dhe kerkesat e saj. Pse? Sepse ai qe e solli i pari ne skene, ishte Mjeshtri i Mjeshtrave dhe e ka detajuar aq mire, ate nderthurjen midis shkencores dhe fantastikes e ka bere me aq art, saqe e vetmja gje qe mund te behet eshte te merret cfare ideoi dhe te riperdoret e riperdoret e riperdoret.

And thus spacetravel became common throughout the Sirio-Fermus sector. :p

Por ne fakt ishte nje periudhe kur kjo lloj kimenatografie dhe pop-kulture u perhap goxha. Eshte tashme e provuar se kjo loj fantazie e kombinuar me shkencoren, promovon kreativitetin dhe ushqen shtysen per novacion tek individet. Dhe jane relativisht te rralle ata qe e vleresojne sic duhet kete zhanr te miksit te shkences me artin. :)

Aki

Paint It Black
Hahahahha good one :)
Ok sic thash me larte, flasim per serial, Matrix ishte film, ndersa per 82838383 serialet e Star Trek, ka pasur dhe te ato plot gabime qe sti pranon dot truri :D

gurax

Pan ignoramus
Oh sigurisht qe po. Per te mos dale si nje arrogant i fiksuar, mund te te them qe kam nje mikun tim i cili eshte ne te tera drejtimet nje Trekist fanatik. I disponon ne kompjuter te tera, paperjashtim te tera serite e serialeve te Star Trek qe jane prodhuar qe ne diten e pare e deri kur Gene Rodenberry hoqi dore. Ketu nuk i kam futur fare filmat, the Star Trek Movies. Dhe mund te them qe nder vite kemi shpenzuar ore e ore te tera ku une isha anti-Trekisti qe sulmoja ndonje seri me te padrejte.
Kishte disa gjera dhe situata ne Star Trek qe ishin super antagoniste. Psh gjithmone mpleksjet sentimentale midis specieve - sidomos kur njera pale ishte me aftesi empatike apo telepatike, apo ishte poligame - ishin vetem kryevepra. :D

Aki

Paint It Black
Hehehe
ok ne disfavor te stargate kishte dhe dy gjera, fakti qe ishte produksion amerikano-kanadez dhe dy qe realizohej nga syfy, pavaresisht qe duhet te jete the mother of scifi television seriale syfy ka buxhetin e dobet per te realizuar seriale te denja(po ok mundohen, e presim nje te re tani te shohim si do del ^_^)

P.S. pershendete shokun me kte :p

464967684.jpg

gurax

Pan ignoramus
Spock. Praktikisht ikona e Star Trek.
Ndoshta habitesh po te te them qe ai shokut tim i pelqejne Borget, civilizimi me qeniet qe truri i cdo individi komunikonte direkt me trurin e cdo individi tjeter ne te njejten kohe dhe qe kishin arritur ne nje inteligjence te unifikuar, ne nje mendim koherent dhe ku i tere civilizimi sillej si nje megaorganizem i vetem. A Hive Mind.

Locutus,_full_torso.jpg

Remider: Planeti i Saybrook eshte 'off limits for humans'. :p

Aki

Paint It Black
There is a first time for everything, nese pullat jeshile arrijne te na infektojne mbase do e eradikojne kancerin e tokes te quajtur humanity :p

Sa jemi te borget, mua kur permend borget me kujtohet vetem ajo bjondja nga Deep Space Nine, Seven of nine :p

gurax

Pan ignoramus
Fjale te thena nga nje "Alien infected Dr.Ross"! Blasfemi!
Por je perseri shume afer te vertetes. :p

Ah ajo Borg-ia elastike. Here goes.

The original...
alien-breast-7-of-9.jpg

... and a cosplay.

seven_of_nine_3_by_weatherstone-d47jh67.jpg

:D

Aki

Paint It Black
Do you know what would be good now while we are at scifi, borgs and green patches?

-an article about Weyl fermions :p
(Detyre shtepie kjo :p )

gurax

Pan ignoramus
Ok, nuk do bej me hile te kerkoj ne google menjehere e te dal super smart...
Por nderkohe qe do i le per neser keta Weyl(??) fermionet, mund te permend disa lloj grimcash te tjera, 5-quark compounds qe teorikisht presupozoheshin qe jane, praktikisht nuk ishin pare deri para nja nje jave a ku di une. Me ca kombinime ne grupe kuarkesh 3+2 dhe ca te tjera me te habitshme akoma 4+1. Dy nga te peste jane kuark+antikuark, mezone. :p

SG1 talk, huh?!

Aki

Paint It Black
Hahahahhaha e berem lemsh temen fare
po ia vlente, gjeta nje gje qe sdi gurax :p

Eléonoré

Valoris scriptorum
Resistance is futile, you will be assimilated! Keto ishin fjalet e ish bashkeshortit tim kur me vinte verdalle per te me vjedhur zemren. Ai njeh permendesh dhe eshte i apasionuar pas Star Trek. Une njoh vetem realizimet filmike ku Jean Luc Picard eshte protagonist si dhe realizimet e reja me Chris Pine dhe Benedict Cumberback (sp?). Realizimet e reja me pelqejne me shume, ndoshta per arsye se terheqjen me te madhe, si puna e nje aspiratori, e ndjej nga drejtimi i meshkujve me floke ngjyre te hapur dhe me sy te bute, jeshile, gri, blu (si te mite, varet nga veshja dhe gjendja emocionale) ose ngjyre lajthie.

Yep, you can call it assimilation po te mendosh se nga lidhja jone dy engjej kane lindur. Por ai ne vetvete ashtu si dhe une nuk mundem te asimilonim njeri-tjetrin. He is a square. I am a perfect round.