Spontaniteti

epremte

Primus registratum
Re: Spontaniteti

po per ndonje rruge te mesme s behet llaf?
a nuk eshte shume e kendshme te mendosh se gjepurat qe i thua tjetrit dhe vetes te pakten larg e larg kane nje kontekst logjik dhe te shendetshem? Ka gje me te bukur (dhe elastike) se logjika?
personalisht nuk me ka pelqyer kurre dhimbja e stomakut pavaresisht nga se eshte shkaktuar dhe nese spontaneiteti nuk eshte i shendetshem i jep gjithmoje pasojat diku.

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Fatkeqesia eshte se, edhe pse e bukur, llogjika nuk me rezulton te jete elastike. Problemi nuk eshte pse e perdorim logjiken, problemi eshte se e perdorim ne dem te spontanitetit dhe prej frikes se asaj qe s'njohim. </font>

ana karenina

Primus registratum

Nuk di qe spontaniteti te jete e kunderta e llogjikes. Ketu po flitet per spontanitet=vetvetja, gje qe nuk perjashton te sjellurit me llogjike. E kunderta do ish po ta perdornim llogjiken ne funksion te manipulimit te vetes per te arritur dicka qe e konsiderojme te paaritshme nese do ishim spontane.

epremte

Primus registratum

Tonce hallall!
s lexohot mo kjo tema tashi!

Logjika eshte kurthi me i bukur qe njeriu i ngre vetes; perpiqet te kuptoje dhe kur ia krijon kete komoditet vetes ndihet mire, ngrohte, sigurt.
Dhe eshte shume elastike, te pakten, shumicen e rasteve kur e kam kerkuar nje justifikim per nje gje qe kam dashur te bej e kam gjetur.
kur s e kam gjetur s me ka terhequr me
mbase s ia ka vlejtur barra qerane,
pikerisht sepse s ka patur asgje per te kuptuar.
Ca ti bej une qe "vetja" nuk eshte Yxhym?

Dolores

Primus registratum

....ah shtoj qe paranoja eshte nji forme spontaniti gjithashtu...pavarsisht se vlersohet si ekstreme

gurax

Pan ignoramus

Pse e komplikoni kaq shume. Rikujtoni veten ne kete moment: Kur blini rrobat mendon me shume se si do blesh kemishen qe te te shkoje me rripin, apo ecen rruges, te zene syte nje pale pantallona dhe meqe te pelqyen i blen dhe i merr me vete?

Dolores, /pf/images/graemlins/kiss.gif

abs

nuk e di...

Kshtu spontan /pf/images/graemlins/grin.gif hey mädels - ihr seid cool! /pf/images/graemlins/cool.gif

/pf/images/graemlins/grin.gif

eniad

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Pse e komplikoni kaq shume. Rikujtoni veten ne kete moment: Kur blini rrobat mendon me shume se si do blesh kemishen qe te te shkoje me rripin, apo ecen rruges, te zene syte nje pale pantallona dhe meqe te pelqyen i blen dhe i merr me vete?

[/ QUOTE ]

<font color="brown"> Nuk e kam idene nese ketu dojet e perjashtoje njeren apo tjetren Guri, por both of them prove true. Te dyja i bejme. Madje, ka raste kur dalim per dicka dhe perfundojme te dicka tjeter qe duket se na pelqen ende me shume. E bukura e kesaj eshte se nuk ka kufij te mirepercaktuar dhe se asnjehere nuk e di tamam se ku do shkojne gjerat, edhe pse mund te kemi bere ca llogari laps e leter. It's a vast territory, as vast as impossible to cover all. </font>