Solidarizohuni me studentet shqiptare ne Austri.

eagle_eye_andi

Primus registratum
Re: Solidarizohuni me studentet shqiptare ne Austri.

Me lejoni te them edhe dicka tjeter.

Ky veprim i ministrise se arsimit te austrise eshte komentuar jo mire edhe nga ana e punonjesve te ndryshem neper universitete,te cilet jane pergjegjes per kete.
Mua personalisht me eshte shprehur punonjesja e sekretarise apo edhe e ÖH qe rritja e papritur e takses eshte e padrejte,duhet te pakten te lihet nje afat kohe pas njoftimit ne menyre qe njerezit te shikojne mundesite e tyre. eshte,pak a shume paralelisht, qe njoftohet rritja e biletave te transportit publik,por ama kjo hyn ne fuqi disa muaj me vone,jo te nesermen.

Ajo qe me beri per te qeshur eshte se me shume mbeshtetje na dhane austriaket se sa bashkatdhetaret.
Jua siguroj une qe nje peticion apo leter ne drejtim te ministrise apo rektorateve ne universiteteve na eshte keshilluar shume nga zyrat perkatese ne universitet.pra sic e shihni kjo menyre e paraqitur ketu qenka mese e pranuar,dhe madje paraqitet si menyra me optimale ketu,nga shtetasit austriake.

Tschüs!!!

pippo

Primus registratum

Or miqe te dashur ju boni ç fare te doni ( dhe e keni bere besoj) thjesht ne ketu jemi per te llafollogjisur, por per mendimin tim nuk ka kuptim mor student, se nuk egsiston universitet ne kete bote qe eshte falas.....!!!!!!!!
ka bursa e ku di une etj etj qe ndihmojne studente, po nuk qendron ne toke mendimi qe per nje sherbim te ofruar te mos paguash, e di ti qe ajo segretarja po nuk paguan studentet ngel pa pune ????? po kjo eshte e drejt ? e ata professore qe vijne e te japin leksion mos ta marrin rrogen, kjo te duket e drejt ty e pra te bejme te gjithe petizione se keshtu i zgjidhim gjonat.
Per ju me vjen keq po une personalisht nuk kam si tju ndihmoj, ndoshta keni gabuar menyre kerkimi ndihme

eagle_eye_andi

Primus registratum

Temen e pavaresise ekonomike dhe madje didaktike te universiteteve e dime shume mire,nuk ka nevoje per perforcim.

Faithless, ti e di pse u be gjithe kjo rremuje???

Nese nuk e di po ta sqaroj me mire:

Kjo eshte hera e pare ne historine e universiteteve austriake qe studentet shqiptare duhet te paguajne taksa,prandaj me sa duket me pare nuk paguhej per te bere oret e studimit neper auditoret austriake.Ja qe paska pasur nje universitet si ai,ekzistencen e te cilit ti e mohon.

Ishte ai universitet,ai shtet, qe deri me sot i kishte perjashtuar studentet shqiptare nga pagesa e taksave shkollore.E megjithate niveli i ketyre universiteteve dhe fakulteteve ka qene dhe eshte shume i mire.Pra, se 600 studente ne austri nuk paskan paguar taksa gjate ketyre viteve nuk qenka shkaterruar nje universitet i tere,apo edhe profesorat dhe sekretaret qenkan paguar.

Besoj u sqarova.

Per pjesen e fundit te postimit ke te drejte
...ndoshta...

pippo

Primus registratum

Une te kuptoj jeni ne gjendje te veshtire (po te flas pak per veten) as une nuk i paguaj taksat se marre burse po nuk eshte se e kam universitetin falas, eshte dikush tjeter qe paguan per mua, ketu ne rome ku studjoj une n.q.s. ti fiton bursen nuk eshte se nuk i paguan taksat, eshte Regione (komuna o krahina nje gje e tille) qe i paguan taksat per ty, keshtu qe mos mendoni qe ka qene falas dikush ka paguar si do qe te jete, tani besoj ky fill eshte keputur dhe ju duhet te paguani, ju kete duhet te kuptoni me te vertet pse-ne e nje veprimi te tille

eagle_eye_andi

Primus registratum

Une e di si funksionon ne Itali,dhe ajo nga e cila ti dhe te tjeret perfitojne quhet "Borsa di Studio Regionale",apo jo? Kete burse e kam perfituar edhe une disa kohe me pare kur isha student ne itali.
Ceshtja eshte se ketu ne austri,deri me sot funksiononte nje ligj,i propozuar nga ministria e arsimit dhe aprovuar ne parlament qe shqiperia,si vend i "botes se trete" (keshtu quhej) nuk kishte nevoje te paguante taksa,pra askush nuk i paguante per ne,thjesht i kishim falas.
Per kete nuk kishim nevoje as te plotesonim kredite te caktuar brenda vitit,as te paraqisnim te ardhurat dhe gjendjen familiar (ISE),keshtu qe kjo eshte nje forme krejt tjeter ndihme.
Pra ne paguanim taksen,por ajo ishte vetem rreth 30 euro ne vitn,nderkohe qe tashti u be 1500 dhe qe i bie diku tek 5000% rritje,apo jo?

Danae

Primus registratum

andi eshte shume e veshtire qe te kuptojne nje sistem tjeter organizimi,nuk i shpjegon dot me ternet "kokave te ardhshme te shqiperise" pro e kunder...
ju nuk keni patur pro te tjera pervec faktit se nuk paguanit takse,ky eshte nje lehtesim me ane te nje mareveshjeje qe eshte bere nga dy ministrite,kurse bursat qe kemni ne itali jane nen drejtimin e rajonit,apo rrethit.
Paguan Regione,per tajksen qe ju nuk paguani universiteti e ka me te veshtire te ece perpara se me menyren kur krahina pagguan per studentet shqiptare,studentet ketu nuk e kuptojne se ata qe kane fatin e mire ta kene jane te perkohshem se prerjet e burimeve qe ka bere qeveria italiane ndaj universiteteve kane bere te dallohet dukshem mungesa e fondeve,perderisa ketu jane shqiptare nje pjese e studenteve qe kane keto bursa,nje dite do shikosh nje peticion tjeter ne ndihme te ketyre studenteve qe sot u duket e drejte te vene ne dyshim moralin e studenteve austriake.
suksese e gjithe te mirat

eagle_eye_andi

Primus registratum

Me vjen mire qe paska akoma njerez qe flasin me objektivitet dhe logjike ne kete teme.

Pikerisht kete kam kerkuar,askush nuk ka pse krahason ketu.

Flm Doruntina per ndihmen!

Ajo ceshtja e bursave italiane duket se do behet ceshtje ne rend te dites pas disa kohesh,pasi regionet po i shkurtojne gjithmone e me shume fondet,gjithmone e me pak studente arrijne te marrin bursat,dhe gjithashtu ka edhe vonesa ne shperndarje te tyre,apo jo? (kete e kam provuar ne kurrizin tim)
Shpresoj shume mos te ndodhe kjo,pasi nese ne austri studentet shqiptare jane rreth 600,ne itali jane me mijera,dhe kjo do te kishte kosto te larte.

pippo

Primus registratum

edhe une mendoj te njejten gje sa me shume kohe e aq me shume po ulen investimet dhe ketu ne Itali shpresojme sa me vone :cool:
edhe pse personalisht gati nuk me intereson me ............

109UV

Primus registratum

Logjika shqiptare: "Nqs ti mendon si une, ti arsyeton me logjike dhe objektivitet"

Mjaft, se na kernaqet. Ne qe bejme shkollat atje ku paguajme vete, sidomos ne Amerike, besojme se shkollimi eshte pergjegjesi personale. Nqs rritet cmimi i shkolles, eshte pergjegjesia jote ta paguash diferencen. Ne nuk shikojme nje padrejtesi ketu. Thjesht nje ndryshim ne sistem qe ju prek juve dhe per te cilin jeni vecse ju pergjegjes per ta menaxhuar.

Une jua dhashe nje shembull konkret, mua mu rriten shpenzimet e shkolles me 25% + tarifa te reja dhe rritje tarifash ekzistuese. Ju siguroj, qe megjithese nuk ishte 5000 perqind rritje nga 30 Euro LOOOOL (po na tregon sa perqind ju rrit ketij...gjithe krenari a thu se ju zgjat bilja me ate perqindje ketij ahahahhaha) ishte e konsiderueshme. Shifra s'po jap se na shani kapitalist masnej.

Ne fund te fundit, nuk po gezohemi qe keni nje problem, por e mendojme si nje problem nga ato qe i paraqit jeta cdo njeriut. Ooops, mu prish transmisioni i makines....kushton 1200 dollare /pf/images/graemlins/wink.gif

pippo

Primus registratum

Petizion petizion per rrypin e makines se 109 ultra violet-it shpejt e shpejt se u prish dhe ku u prish me se shumti, bo bo sa ke per te pagu , sipas meje e ka fajin ti se bo seks ti aty mrena pranej ...... :cool:
Shaka se mos me hidheni ne fyt ju ostereisch

eagle_eye_andi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 109UV:
[qb] Logjika shqiptare: "Nqs ti mendon si une, ti arsyeton me logjike dhe objektivitet"

Mjaft, se na kernaqet. Ne qe bejme shkollat atje ku paguajme vete, sidomos ne Amerike, besojme se shkollimi eshte pergjegjesi personale. Nqs rritet cmimi i shkolles, eshte pergjegjesia jote ta paguash diferencen. Ne nuk shikojme nje padrejtesi ketu. Thjesht nje ndryshim ne sistem qe ju prek juve dhe per te cilin jeni vecse ju pergjegjes per ta menaxhuar.

Une jua dhashe nje shembull konkret, mua mu rriten shpenzimet e shkolles me 25% + tarifa te reja dhe rritje tarifash ekzistuese. Ju siguroj, qe megjithese nuk ishte 5000 perqind rritje nga 30 Euro LOOOOL (po na tregon sa perqind ju rrit ketij...gjithe krenari a thu se ju zgjat bilja me ate perqindje ketij ahahahhaha) ishte e konsiderueshme. Shifra s'po jap se na shani kapitalist masnej.

Ne fund te fundit, nuk po gezohemi qe keni nje problem, por e mendojme si nje problem nga ato qe i paraqit jeta cdo njeriut. Ooops, mu prish transmisioni i makines....kushton 1200 dollare /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
hajde gallata qe lexohen ketu hajde.
Si ishte ajo?!? Llogjika shqiptare?!?
Po hajde nje here na trego ti llogjiken amerikane. Pastaj une mbeshteta mendimin se nuk duhen krahasuar sistemet shkollore me njeri tjetrin. Kete E KUPTON!!!???!!! besoj te sqarova per ate te paren,llogjiken e famshme shqiptare.

Pikerisht ky ishte nje lloj menaxhimi qe iu be situates dhe gjendjes,meqe po na jep leksione menaxhimi...

mendoj se ato "hahaha" i ke vene per ato qe ke shkruar vete.
Ne fakt ato shifra i vura per ti kuptuar me mire ata qe u qaven qe ne fillim.
Perse qahesh ti per vete kur nuk do te qahemi ne???Perse na i shkruan ti me perqindje dhe nuk te pelqeka ti lexosh nga te tjeret??? Perse ti na qenke lodhur keto vjet shkollim dhe ne jo???
Kjo eshte llogjika shqiptare,te cilen me sa duket ajo amerika e famshme nuk e paska ndrequr.

Nese nuk e ke kuptuar me perqindje do te te ndihmonte me trena apo me dele qe kalojne gardhin?Apo me dardha e molle te pelqen me shume?Cila te duket me e kuptueshme???

eagle_eye_andi

Primus registratum

109UV,

me vjen keq qe te jane shtuar shpenzimet papritur.(ashtu si edhe mua ne fund te fundit.)

Shpresoj te pakten tashti qe more vesh qe nuk je i vetem ne rritje pagesash shkollore te te lehtesohet pak dhembja!

ANDi

wINTERsun

Primus registratum

Zbuluat se cilet Uni jane me te mira ose ofrojne kushte me te favorshme per studim?!!!...

Ju lumte pra! Pasi kjo ne te vertete nuk ishte ne rend dite.

Kthehem ne teme:
Une sot bera regjistrimin e semestrit dhe me kushtoi 14,80 Euro.

Shume suxese per gjithe studentet kudo qe gjenden.

Miqesisht,

EL-senno

soni2

Primus registratum

o 109uv pse sdudion ne amerike do te thote ta marresh qeshtjen me arsyetim amerikan

jo lal jo jemi ne europe ne kontinentin e vjeter nuk mund te konceptojme qe duhet te paguajme per fajet e te tjereve dhe per me teper kur duhet qe te studjojne 600 studenta pse nuk je dakort apo ne qe ikem morem rruget e kurbetit nuk patem mundesi te studiojme sepse na u desht te punojme dhe kur te tjeret e paten mundesine dhe tani se kane me per faj te nje politike tejet te gabuar te nje qeverie qe nuk ekziston per popullin po vetem per vete . i jam bashkuar ketij mendimi dhe jam i bindur qe eshte nje kauze e drejte

sa per radiatorin e makines e ka fajin kemba jo shteti (nuk çalon gomari nga veshet ) shife situaten ne nje kendveshtrim tjeter te lutem :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

zana_e_malit

Primus registratum

ne ne zvicer paguajme te gjithe /pf/images/graemlins/frown.gif i madh e i vogel lolnuk e dija qe ju te austrise paskeni qene kaq te priviligjegjuar:)Po nejse, nuk eshte e para here qe qeveria shqiptare ben budallallalliqe fati i shtepise ca ti besh

@d@

Primus registratum

Sorry ,qe skam kohe me i lexuar postimet tuaja..(puna ne te zeze po me pret) po si u vendos,i marri zurück ato 750 euro pasi te kemi plotesuar nje formular ne ÖAD apo te bej gati valixhet una /pf/images/graemlins/frown.gif
:cry: :cry: :cry:
:cry: :cry:

MLK

Primus registratum

Budallalik i qeverise shqiptare pasi nese ne Shqiperi vjen 1 student austriak per te studjuar, ne Austri ka 100 shqiptare qe studjojne! Shkolla kultura nuk duhet te jete biznes pavaresisht se fatkeqesisht po kthehet pak nga pak ne te tille. Cdo njeri duhet te kete akses nese ka rezultate te vazhdoje studimet e larata qofte ky dhe i varfer keshtu qe Universitetet shteterore duhet te jene falas apo nje pagese simbolike dhe e perballueshme.
Nje pjese e stydenteve ne amerike thone qe nuk jane dakort pasi duhet te punosh qe te studjosh!!!! Eshte e vertete qe egziston dhe kjo mundesi po kjo nuk mund te aplikohet ne çdo vend te botes e se dyti fjala student vjen nga fjala studim e nje stydent detyren kryesore e ka te studjoje e jo te punoje pavaresisht se amerika ka bere çdo njeri robot!
Nje student qe do te studjoje ne Evrope e vjen nga nje familje e varfer e ka te pamundur qe te marre vizen nese universiteti eshte me pagese pasi nuk ka asnje lloj garancie financiare e ambasadat refuzojne te japin nje vize te thjeshte e jo me te pretendosh te gjesh pune per te financuar studimet.
Jam solidar me studentet e Austrise po veshtire se qeveria shqiptare do bej ndonje ndryshim ne kete drejtim. C fare prisni tjeter kur keni minister arsimi Luan Memushin?!

Hey Joe

Primus registratum

ti MLK, plako o ceshtje e zgjidhme ka nji gjysem viti qe ne s paguajme . o gjo e konsumume. se keta cakmaket qe kom ktej bojne mo sikur i q... robte shkolles , amon er daje se gjithe kohes poshte tek holli i ke tu diskutu per pidhat qe qine pernate me imagjinate . femrat qe gjithe dites diskutojne per mentalitetin e meshkujve shqiptare dhe q..... me italiane, gjermone se tani qe jane larg shpise ndjehen te lira. shqiptaret kudo qe shko ne itali, , greqi,belgjike, zvicer a njesoj i ke . s te pyet si je si ia kalon , por a ke ** noi gjo , ndersa femrat bojne ****** e bukur ......

amon , te zgjidhim punet tona pa s me plas k... fare .

MLK

Primus registratum

Hahahahaa Hey Joe qeke i modh e nuk je larg realitetit keshtu qe ste kendershtoj po prape ke sa te duash nga ata qe shkojne me mundime ne shkolle se kane 10 breza qe kan vuajtur e skan mundesi me paguar shkolle, keshtu qe per ata behem solidar e me vje inot me ata qypat qeveritare qe kemi. Se kam pare daten e fundit kur eshte shkrujt tema po paske te drejte qeka jashte aktualitetit lol.
Kalofshi mire pra