Re: skenari i juj
Last Temptation of Christ
Joshja e Fundit e Krishtit
Skenari Paul Shroeder
Regjizor Martin Scorcesi
---------
Nqs e ke pa filmin, kur Krishti aht ne kryq ai ka nji ander, ku martohet dhe ban femi. Gjithashtu e meson (rej Grekut??) se teoria e tij nuk ka te bajne me Krishtin, por asht nji simbol qe i sherben nji segmentit te shoqnise.
Ne fakt teorite e tij jane transformue kaq shume saqe krishti i urren ato teori.
Mbas te gjitha ketyne, krishti kthejet prape ne kryq dhe ven re se ajo (familja) ishte vetem nji Temptim i nxitun ne Fantazine e tij prej djallit.
Ndryshimi qe une do t'i kisha ba asht se une do ta kishem mbarue filmin aty ku krishti martohet dhe meson se Feja e Krishtene i SHerben nji segmentit te popullesise Europeane dhe nuk ka te bajne me te.
Kjo do te kishte qene reale sepse ne te vertete Krishti i Kristianeve nuk asht Jezusi por Aristoteli, prandaj edhe Feja ka egzistue si asnji fe tjeter ne bote -- e hapun te sektet dhe kundershtimet e hapuna si rezultat i filozofise greke te perfshime ne te.
--------------
Kthimi mbrapa i krishtit ne kryq, afirmon kristianizmin se dicka te vertete dhe hyjonre. Kjo asht ajo qe une do te kisha lane jashte. Une e pelqej kristianizmin si nji levizje tokesore, si nji nevoje e njerezve.