Henri Anderson
Primus registratum
Sipas Sokratit.
Ne nje pyll nese nje peme bie kur ska njeri ta degjoje ajo bie pa zhurme.
Ju si mendoni?
Ne nje pyll nese nje peme bie kur ska njeri ta degjoje ajo bie pa zhurme.
Ju si mendoni?
??!! - shpjegoma problemin, t'lutem...Fillimisht postuar nga Henri Anderson:
[qb]manga
Me vjen keq te ta them por ti nuk e paske kuptuar se per cfare behet fjele ne te vertete. Eshte filozofike, thellohu ca.[/qb]
Pyll= siperfaqe e konsiderueshme toke mbjell eme peme e te tjera jeshillleqe.Fillimisht postuar nga Henri Anderson:
[qb]Ne nje pyll nese nje peme bie kur ska njeri ta degjoje ajo bie pa zhurme.
Ju si mendoni?[/qb]
nese nji gja perkufizohet, kjo s'do me thane qi po e ban t'qenshme ate gja...mendo kshtu: je tuj ece edhe paprite e shkel gjylpanen. deri n'ate moment ti s'ke kene i vetdijshme per prezencen e gjylpanes, por me shkeljen e saj, e me perceptimin e saj permes dhimbjes, gjylpana merr kuptim per ty.por, kjo s'do me thane qi gjylpana s'ka kene aty edhe para teje...Fillimisht postuar nga shine*:
[qb] Po mire kush ja ka dhene perkufizimin fjales "zhurme" apo "te degjuarit"? Njeriu. [/qb]
chka asht e verteta? a arrihet te e verteta me fakt shkencor, apo me besim n'zotin? nese e pranon qi te e verteta mrrihet me fakt shkencor, at'here qysh arsyetohet egzistenca e zotit, perderisa ai nuk hyn n'asnji prej ekuacioneve shkencore...per ma teper, a asht ma i gjithefuqishem ligji natyror apo zoti (e di qi zoti ka ba me u ringjalle njeri, krishti, e kjo bjen n'kundershti me ligjin natyror, por...)?Fillimisht postuar nga Futbollisti:
[qb] Vis, sic u shpreha dhe me siper e verteta qendron jashte nesh, pra me fjale te tjera se c'fare ti vendos te pranosh apo jo , prape nuk e e ndryshojne te verteten (pra dhe Zotin, pasi Ai eshte e verteta).
Ketu sillet dhe puna e pemes, panvaresisht nga perceptojme ne, fakti ngelet qe pema "zhurmen" e ben.
Thelbi i teorise se relativitetit, asgje nuk eshte realtive pervec perceptimit.
Une [/qb]
konsidero rrximin e nji peme (ose emitimin e valeve elektromagnetike) me nji yll (ose planete), per t'cilen as qi dijme gja (ose qi dijme dishka) - psh, konsidero shperthimin e supernoves, qi asht vrejte me 1987, e qi n'fakt ka ndodhe para 17 000 vjete. ate as qi e ka shkaktue, e n'ta as qi ka ndikue njeriu; por, megjithate, ai shperthim egziston. dmth, sa asht i forte argumenti qi njeri e mbjelle edhe e kontrollon pemen?Fillimisht postuar nga Vis Elbasani:
[qb] Sigurisht qe ben zhurme, pavaresisht pranise se veshit. Por sipas meje, njeriu eshte qendra e kesaj bote, mbjellesi i pemeve apo edhe prishesi i tyre. Nuk mund te jete sigurisht pema!
Ky pohim imi mund te transmetohet edhe si argument se perderisa pema ben zhurme kur bie, edhe nese nuk e degjon, atehere edhe Zoti mund te ekzistoje fare mire, "te beje zhurme", pavaresisht se nuk degjohet...
Pergjijja ime paraprirese do te ishte se une pemen e degjoj, e shoh e prek, e mbjell, e prish dhe e rimbjell. Te njejten gje bej edhe me zotin..., dhe perderisa pranoj se pema nuk me komandon mua, detyrohem te pranoj se as zoti nuk ben keshtu. PERKUNDRAZI... [/qb]
Sic e thashe eshte dicka jashte nesh. Pra psh topi im i futbollit ka vetite e tij, dhe panvaresisht se si une i perceptoje keto , prape vetite e tij ngelen ato qe ka. Sado qe te them une qe eshte ashtu apo keshtu vetite e tij nuk do ndryshojne.Fillimisht postuar nga cemi:
[qb] chka asht e verteta? [/qb]
henri anderson, at'here ka pase vale elektromagnetike, po s'ka pase mikrofone...Fillimisht postuar nga Henri Anderson:
Atehere nuk ka pasur as mikrofone as vale elektromagnetike apo ku di une se cfare tjeter.