si thoni ju a esht shkodra djepi i kultures????

Gileke

Primus registratum
Re: si thoni ju a esht shkodra djepi i kultures????

Fillimisht postuar nga Blue:
[QB] Gileke, ata qe ke permende ti jane shkodran qe jane nderi i kombit, si Kole Idromeno, apo "Marubt" te cilet i kane mbaru studimet e nalta ne Itali, (pergjithsisht ne familje). Nuk e di per ca i ke permende? Se nuk e kuptoj lidhjen.....................................

Nuk ka lidhje se ku kane studiu as ku kane ushtru talentin e tyne .
Ti dukesh se je i meçim.
Por une fola per prejardhjen e tyne .
Te keshilloj para se te bani deklarime pompoze stdio per kureshtje dhe do te mesosh ma shume e ndoshta do te shkruash ma saket.
"Te past baba", kur te rritesh do te jesh ma i kulturuar dhe ma i meçem.

emiljo

Primus registratum

Te flasesh per kulturen asht dicka e veshtire sepse si kuptim asht shume relative. Por dicka asht absolute sipas meje, qe kultura nuk mund te mbeshtetet vetem mbi traditen, por duhet te pasurohet cdo dite. Kulture do te thote shume gjana: do te thote te respektosh tjetrin, te pasurosh mendjen dhe shpirtin, te respektosh ambientin qe te rrethon, mos ta dhunosh natyren si behet me liqenin e Shkodres, etj.etj. Fatkeqesisht shume nga keto gjera i mungojne Shkodres, dhe ato te pakte njerez qe deshirojne ta mbrojne Shkodren dhe ate mozaik kulture qe e gjen te shperndare pak kudo, jane te pafuqishem para nje injorance groteske, qe mbreteron ne boten intelektuale shkodrane.

Shkodrano

Primus registratum

Po me vjen shume mire COMOVA qe po diskutojm per rreth k'saj teme, se jane me qindra njerez prej rretheve te tjera qe skan ide per rreth Shkodres . Ne te vertet kan ndodhur shume gjera negative si ne jeten shoqerore ashtu edhe ne jeten naturore, por persa i perket asaj qe ke shkruar qe (ata te pakte njerez qe deshirojn te mbrojne ...........etj)nuk mendoj dhe jam me se i bindur qe nuk eshte ashtu. Por do te thoja qe jan te shumte ato njerez qe deshirojn te mbrojn Shkodren prej disa njerzve te tjer qe jan me pak te pa rregult, si ne c'do vend tjeter te botes.Por gjithashtu nuk duhet te harrojm qe pothuajse i tere veriu ka qene edhe eshte gjithmon i pa perkrahur nga qeveria. Nuk e di se nga cili vend vjen por por jam mese i bindur qe nje gje te tidhe e ke verejtur ose degjuar vet qe c'do investim qe vjen per Shqiperin shkon ose mbetet i teri ne Shqiperin e mesme. Edhe tani me thuaj se nga ti marre veriu ose Shkodra ata para qe te ruaj liqenin e te rregudhoje ambjentin etj etj.Keshtu qe jam i g'zuar qe te pakten jan shum njerez qe bejne te pa munduren (edhe pa ndonje pagese te madhe) per te ruajtur qytetin e tyte.
Gjith te mirat dhe ja kalofsh sa me mire.

BOY_UK

Primus registratum

Mir se u gjej te gjith
Me vjen mir qe e keni hapur kete teme per shkodren sepse eshte nje nder nga me qytet me me kultur te shqiperis pamvaresisht se e ka lan pak politika /pf/images/graemlins/smile.gifpor perseri eshte vendi ma me kultur i shqiperis mos ti vij keq askujt sepse jemi me te miret:))

U pershendes te gjitheve qe ta kaloni sa me mir

emiljo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shkodrano:
[qb] Po me vjen shume mire COMOVA qe po diskutojm per rreth k'saj teme, se jane me qindra njerez prej rretheve te tjera qe skan ide per rreth Shkodres . Ne te vertet kan ndodhur shume gjera negative si ne jeten shoqerore ashtu edhe ne jeten naturore, por persa i perket asaj qe ke shkruar qe (ata te pakte njerez qe deshirojn te mbrojne ...........etj)nuk mendoj dhe jam me se i bindur qe nuk eshte ashtu. Por do te thoja qe jan te shumte ato njerez qe deshirojn te mbrojn Shkodren prej disa njerzve te tjer qe jan me pak te pa rregult, si ne c'do vend tjeter te botes.Por gjithashtu nuk duhet te harrojm qe pothuajse i tere veriu ka qene edhe eshte gjithmon i pa perkrahur nga qeveria. Nuk e di se nga cili vend vjen por por jam mese i bindur qe nje gje te tidhe e ke verejtur ose degjuar vet qe c'do investim qe vjen per Shqiperin shkon ose mbetet i teri ne Shqiperin e mesme. Edhe tani me thuaj se nga ti marre veriu ose Shkodra ata para qe te ruaj liqenin e te rregudhoje ambjentin etj etj.Keshtu qe jam i g'zuar qe te pakten jan shum njerez qe bejne te pa munduren (edhe pa ndonje pagese te madhe) per te ruajtur qytetin e tyte.
Gjith te mirat dhe ja kalofsh sa me mire. [/qb]
Sigurisht qe ne Shkoder investohet shume pak e shume keq, por te pakten ate qe e kemi mos te jemi ne shkodranet qe ta shkaterrojme. Nese eshte si thua ti, "qe ne Shkoder ka shume njerez qe duan ta mbrojne ate nga degradimi e kthimi ne nje qender mediokre" atehere ku jane? Pse po predimoninon pjesa me e felliqur e shoqerise? Pse ne Shkoder nuk organizohet askush per te denoncuar e luftuar me arsye krimin qe po i behet? Duhen vepra reale, faktike, qe mbeshtesin ate qe thua ti, perndryshe eshte e kote qe ta fus ne loje historine e shkuar te Shkodres dhe te djepit te saj te famshem.

Anglophile

Primus registratum

Fillimisht postuar nga comova:
Sigurisht qe ne Shkoder investohet shume pak e shume keq, por te pakten ate qe e kemi mos te jemi ne shkodranet qe ta shkaterrojme. Nese eshte si thua ti, "qe ne Shkoder ka shume njerez qe duan ta mbrojne ate nga degradimi e kthimi ne nje qender mediokre" atehere ku jane? Pse po predimoninon pjesa me e felliqur e shoqerise? Pse ne Shkoder nuk organizohet askush per te denoncuar e luftuar me arsye krimin qe po i behet? Duhen vepra reale, faktike, qe mbeshtesin ate qe thua ti, perndryshe eshte e kote qe ta fus ne loje historine e shkuar te Shkodres dhe te djepit te saj te famshem. [/QB]
Pjesa me e felliqur e shoqerise po predominon ne gjithe Shqiperin, dhe jo vetem ne Shkoder. Sot Shkodra vertet nuk eshte si shume qytete te tjera te Shqiperise, se nuk ka koka sot per sot per fat te keq, po Shkodra ka pas koka te ndritura gjithmone dhe ka per te pas edhe kan per ta dasht qytetin e tyne, asht vend ku lindin talenta. Kete dekaden e fundin te gjitha fajet qe ndodhet Shkodra ne ket gjendje qe asht i kane pas edhe i kane pushteti lokal edhe deputet tone te nderuar "njerezit me te ndritur te shoqeris" qa jane zgjedh me voten e lire, nuk kane punu hiq, kjo asht gja qa duket. Shumica e shkodranve e duan dhe mundohen ta mbronje Shkodren, po nuk kane gja ne dore sot per sot.

emiljo

Primus registratum

Thu ti ANGlOPHILE qe nuk kane gja ne dore...a e din ca kane ne dore shkodranet? Nje formular per me e mbush e me ik ne Amerike. Pse kena ik tane jashte shtetit? Sepse kena pas frike edhe kena frike per me i perballu veshtiresite e perditshme ne Shkoder. Edhe nuk asht puna se dalim rrugash per nji, dy ose tre vite, por pergjithmone (te pakten nje pjese e mire), sepse ia vejme fajin gjithmone te tjereve tuj mendu se secili prej nesh asht si uji i burimit. Nuk duhet dicka vec me zemer, vetem sakrifica e veshtiresia e vejne ne prove dashurine per gjithcka.

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gileke:
[qb]
Fillimisht postuar nga Blue:
[QB] Gileke, ata qe ke permende ti jane shkodran qe jane nderi i kombit, si Kole Idromeno, apo "Marubt" te cilet i kane mbaru studimet e nalta ne Itali, (pergjithsisht ne familje). Nuk e di per ca i ke permende? Se nuk e kuptoj lidhjen.....................................

Nuk ka lidhje se ku kane studiu as ku kane ushtru talentin e tyne .
Ti dukesh se je i meçim.
Por une fola per prejardhjen e tyne .
Te keshilloj para se te bani deklarime pompoze stdio per kureshtje dhe do te mesosh ma shume e ndoshta do te shkruash ma saket.
"Te past baba", kur te rritesh do te jesh ma i kulturuar dhe ma i meçem. [/qb]
nuk kam nerva me dhan mesim per femijet ne kopesht, shkurtimisht, deshta me te thane, se marubt nuk kan ken kurr malcor, (mundesh me e lexu edhe ketu dinastine e marubve) gjithashtu Kole Idromeno, plus, na nuk kena fole per ata qe jane ne GEN malcor, se ashtu dalin gjysma e ma teper e shkodres, e kam pas fjalen per njerzit e egjer qe kane thy kufinin e shkodres vitet e fundit.
shndet se ktu asht taman "puna mbare pepe" !

Anglophile

Primus registratum

Pershendetje.
Nuk asht mire me diskriminu tjert per arsy se jane malsor apo shqiptaro-turq apo ...... une jetoj ne UK, dhe ktu shqiptart nuk lane gja pa ba ( si shqiptart), po ktu nuk i diskriminon kerkush shqiptart, qa jena edhe te huaj. :shrug:

Comonova, shkodrant kane ik jashte shtetit se ne Shkoder nuk munden me ba nje jete normale, se jane cmimet e larta si ne Europe dhe rrogat e ulta edhe nuk ka rend e qetsi, keshtu mendoj une.

u74

Primus registratum

Pershendetje te taneve !

Interesante kjo tema ! Ka fillu si pyetje "a ashte Shkodra djepi i kultures?" pyetje ndoshta e panevojshme,se pergjigjia eshte PO.

Dhe ka perfunu me konkluzionin e disave se Dukagjinesit ,Malesoret e paskan shkatrru,tjetersu.. kulturen e Shkodres(!).

Atehere del se keta Dukagjinesit dhe te ardhurit e tjere (kushedi se prej kah..?,ndoshta prej Marsit :confused: ) paskan pas nje "kulture" teper "te forte" qe kane arrite deri aty sa me "shkatrru" djepin e kultures shqiptare ,Shkodren ?!!!

Zoti na rujt prej ktyne "barbareve" !(Qe me siguri nuk i perkasin rraces njerzore)

Meqe une vete jam nga Dukagjini, dhe jam edhe pak "sensitive prej natyre" fillova me "dyshue" vetveten !

A ka munsi qe une paskam ba ket fare "krimi" !?

I paskam detyru Shkodranet me u arratise deri ne Australi e SHBA(edhe pse une vet erdha ne Amerike te Veriut,po nejse ktyne Kanadezeve dhe Amerikaneve ose do tiau nryshoj kulturen, ose do ti nisi ne Antarktide)!

A ashte e mujtun qe na Dukagjinsit e kena drejtue Shkodren qysh prej '91 , dhe me pislliqet qe kena ba tuj abuzue pushtetin sa me Salen ,sa me Mretin sa me t'djathten e ma shum per "xhepin" e kena lane Shkodren si qyqe krah kputun ???

Pergjigjia e jeme per ket pytje ashte ma shume JO se po .

Munet me kene Po vetem ne kjofte se Gurazest ,Kazazet, Topallet e Rucet jane prej Dukagjini??!!

Masanej deshta me falenderu BLU qe prej kultures se madhe qe e karakterizon asht mjaftu vetem me terma diskriminuese ndaj Dukagjinsve ,dhe te ardhurve te tjere ne Shkoder se do t'kishte mujt me thane edhe "gijotine per Dukagjinesit, dhe "Shkodranet fringo te ri" ne kete bote ..., e ferri asht pak per ta ne boten tjeter...".

Sigurishte BLU nuk e ka parasyshe poziten e saje si "Amerikane fringo e re " ne Michigan.

Ca ma cuet dam kete masdite !

Po nejse meqe nuk e shohim njani-tjetrin edhe kto diskutime duken si thashetheme qe gjithmone kane kene karakteristuke e aneve negative te Shkodres.

bebi

Primus registratum

joe somebody, mos u mundo me shkru ma skeqe e humor se nuk na ke ba hiq me qeshe. (se ma merr mendja se njata qe ke shkru ma siper, nuk i ke shkru seriozisht, vetem kshtu, si per humor). ma shume me zgjojne emocione dukagjinsat e sapo ulun ne shkoder, sesa ti, te pakten ata te bajne me qesh e me kja ne te njejten kohe.
medet per ne!

me vjen keq se i paske dhane edhe zor vedit, me pompozitet. ne fakt u desht me ta lane tehin mbare, por do ta kem parasysh ne te ardhmen, se ishtu ju bahet qefi "juve".

shndet e dashni
Blue

emiljo

Primus registratum

Shkodra asht fushe e malesi e ka nje malesi shume te bukur bile. Dukagjinasit, shaljanet,Merturi, salcnjoret e shume e shume fise te tjera kane nxjerre njerez qe kane ba pjese ne qytetarine ma ne za te Shkodres. Prandaj nuk ka pse bahet ky diskriminim per me diftu se shkodranet "qytetare" jane viktime e "barbareve malesore" apo e pushtetit qendror, lokal a te kryeplakut, etj.etj. Gjithkush ka kontribu nga pak me ia nxi fytyren Shkodres...

Ndersa ANGLOPHILES mund ti them se jeta asht e veshtire gjithkund...jam dakord qe shqiptaret e shkodranet perfshire, kerkojne nje jete me te mire, si gjithkush, edhe emigrojne. Por keshtu nuk ndertohet kultura e nje vendi. Sikur te ishte keshtu ne do te kishim sot pasurine me te madhe kulturore ne Europe...ngaqe shqiptaret ne shekuj kane emigruar ne mase.

Anglophile

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Joe Somebody:
[QB]
A ashte e mujtun qe na Dukagjinsit e kena drejtue Shkodren qysh prej '91 , dhe me pislliqet qe kena ba tuj abuzue pushtetin sa me Salen ,sa me Mretin sa me t'djathten e ma shum per "xhepin" e kena lane Shkodren si qyqe krah kputun ???

Pergjigjia e jeme per ket pytje ashte ma shume JO se po .

Munet me kene Po vetem ne kjofte se Gurazest ,Kazazet, Topallet e Rucet jane prej Dukagjini??!!

Po kuj je ti i thane???!!!
Une kto kohet e fundit kam kriju pershtypjen se keta forumistat nuk kuptojne, me te vertet.

bjondina

Primus registratum

keni zili ju te tjeret,apo e dini qe s'krahasoheni me kulturen e shkodres dhe flisni nga me te ndryshmet.Pa pyetni te vjetrit c'pergjigje do ju japin,jo per gja jo por e kam fjalen se te tan e din se shkodra asht djep i kultures dhe mesoi se si te jene te kulturuar dhe qytete te tjera. :smash: :thumbsup: