MATURANT-1974- 29 NENTOR
Primus registratum
Re: si thoni ju a esht shkodra djepi i kultures????
Fillimisht postuar nga Blue:
[QB] Gileke, ata qe ke permende ti jane shkodran qe jane nderi i kombit, si Kole Idromeno, apo "Marubt" te cilet i kane mbaru studimet e nalta ne Itali, (pergjithsisht ne familje). Nuk e di per ca i ke permende? Se nuk e kuptoj lidhjen.....................................
Nuk ka lidhje se ku kane studiu as ku kane ushtru talentin e tyne .
Ti dukesh se je i meçim.
Por une fola per prejardhjen e tyne .
Te keshilloj para se te bani deklarime pompoze stdio per kureshtje dhe do te mesosh ma shume e ndoshta do te shkruash ma saket.
"Te past baba", kur te rritesh do te jesh ma i kulturuar dhe ma i meçem.
Sigurisht qe ne Shkoder investohet shume pak e shume keq, por te pakten ate qe e kemi mos te jemi ne shkodranet qe ta shkaterrojme. Nese eshte si thua ti, "qe ne Shkoder ka shume njerez qe duan ta mbrojne ate nga degradimi e kthimi ne nje qender mediokre" atehere ku jane? Pse po predimoninon pjesa me e felliqur e shoqerise? Pse ne Shkoder nuk organizohet askush per te denoncuar e luftuar me arsye krimin qe po i behet? Duhen vepra reale, faktike, qe mbeshtesin ate qe thua ti, perndryshe eshte e kote qe ta fus ne loje historine e shkuar te Shkodres dhe te djepit te saj te famshem.Fillimisht postuar nga Shkodrano:
[qb] Po me vjen shume mire COMOVA qe po diskutojm per rreth k'saj teme, se jane me qindra njerez prej rretheve te tjera qe skan ide per rreth Shkodres . Ne te vertet kan ndodhur shume gjera negative si ne jeten shoqerore ashtu edhe ne jeten naturore, por persa i perket asaj qe ke shkruar qe (ata te pakte njerez qe deshirojn te mbrojne ...........etj)nuk mendoj dhe jam me se i bindur qe nuk eshte ashtu. Por do te thoja qe jan te shumte ato njerez qe deshirojn te mbrojn Shkodren prej disa njerzve te tjer qe jan me pak te pa rregult, si ne c'do vend tjeter te botes.Por gjithashtu nuk duhet te harrojm qe pothuajse i tere veriu ka qene edhe eshte gjithmon i pa perkrahur nga qeveria. Nuk e di se nga cili vend vjen por por jam mese i bindur qe nje gje te tidhe e ke verejtur ose degjuar vet qe c'do investim qe vjen per Shqiperin shkon ose mbetet i teri ne Shqiperin e mesme. Edhe tani me thuaj se nga ti marre veriu ose Shkodra ata para qe te ruaj liqenin e te rregudhoje ambjentin etj etj.Keshtu qe jam i g'zuar qe te pakten jan shum njerez qe bejne te pa munduren (edhe pa ndonje pagese te madhe) per te ruajtur qytetin e tyte.
Gjith te mirat dhe ja kalofsh sa me mire. [/qb]
Pjesa me e felliqur e shoqerise po predominon ne gjithe Shqiperin, dhe jo vetem ne Shkoder. Sot Shkodra vertet nuk eshte si shume qytete te tjera te Shqiperise, se nuk ka koka sot per sot per fat te keq, po Shkodra ka pas koka te ndritura gjithmone dhe ka per te pas edhe kan per ta dasht qytetin e tyne, asht vend ku lindin talenta. Kete dekaden e fundin te gjitha fajet qe ndodhet Shkodra ne ket gjendje qe asht i kane pas edhe i kane pushteti lokal edhe deputet tone te nderuar "njerezit me te ndritur te shoqeris" qa jane zgjedh me voten e lire, nuk kane punu hiq, kjo asht gja qa duket. Shumica e shkodranve e duan dhe mundohen ta mbronje Shkodren, po nuk kane gja ne dore sot per sot.Fillimisht postuar nga comova:
Sigurisht qe ne Shkoder investohet shume pak e shume keq, por te pakten ate qe e kemi mos te jemi ne shkodranet qe ta shkaterrojme. Nese eshte si thua ti, "qe ne Shkoder ka shume njerez qe duan ta mbrojne ate nga degradimi e kthimi ne nje qender mediokre" atehere ku jane? Pse po predimoninon pjesa me e felliqur e shoqerise? Pse ne Shkoder nuk organizohet askush per te denoncuar e luftuar me arsye krimin qe po i behet? Duhen vepra reale, faktike, qe mbeshtesin ate qe thua ti, perndryshe eshte e kote qe ta fus ne loje historine e shkuar te Shkodres dhe te djepit te saj te famshem. [/QB]
Fillimisht postuar nga Gileke:
[qb]nuk kam nerva me dhan mesim per femijet ne kopesht, shkurtimisht, deshta me te thane, se marubt nuk kan ken kurr malcor, (mundesh me e lexu edhe ketu dinastine e marubve) gjithashtu Kole Idromeno, plus, na nuk kena fole per ata qe jane ne GEN malcor, se ashtu dalin gjysma e ma teper e shkodres, e kam pas fjalen per njerzit e egjer qe kane thy kufinin e shkodres vitet e fundit.Fillimisht postuar nga Blue:
[QB] Gileke, ata qe ke permende ti jane shkodran qe jane nderi i kombit, si Kole Idromeno, apo "Marubt" te cilet i kane mbaru studimet e nalta ne Itali, (pergjithsisht ne familje). Nuk e di per ca i ke permende? Se nuk e kuptoj lidhjen.....................................
Nuk ka lidhje se ku kane studiu as ku kane ushtru talentin e tyne .
Ti dukesh se je i meçim.
Por une fola per prejardhjen e tyne .
Te keshilloj para se te bani deklarime pompoze stdio per kureshtje dhe do te mesosh ma shume e ndoshta do te shkruash ma saket.
"Te past baba", kur te rritesh do te jesh ma i kulturuar dhe ma i meçem. [/qb]
shndet se ktu asht taman "puna mbare pepe" !
Fillimisht postuar nga Joe Somebody:
[QB]
A ashte e mujtun qe na Dukagjinsit e kena drejtue Shkodren qysh prej '91 , dhe me pislliqet qe kena ba tuj abuzue pushtetin sa me Salen ,sa me Mretin sa me t'djathten e ma shum per "xhepin" e kena lane Shkodren si qyqe krah kputun ???
Pergjigjia e jeme per ket pytje ashte ma shume JO se po .
Munet me kene Po vetem ne kjofte se Gurazest ,Kazazet, Topallet e Rucet jane prej Dukagjini??!!