si thoni ju a esht shkodra djepi i kultures????

Gileke

Primus registratum
Re: si thoni ju a esht shkodra djepi i kultures????

Fillimisht postuar nga biri i shqipes:
[qb] blue,pash zoten a e kupton se ça je tuj thane!!!po si mund te kete kulture ne imoralitet???a e kupton ti,se imoraliteti,asht njena ftyre e injorances.ku mund te kete kulture tek nji familje e çthurun???(aaa,vajze e kulturume asht njaja,po shkon me gjithkend)-kombinon kshtu eee???-mandej,une ja kam pa kthy nji pergjigje,atij oliverit,per pune te malsoreve,ne nji teme tjeter.mos i futni te tane ne nji thes,se ke pase sa te du'sh shkodrane qi e kan majte kallashin ne dore tane diten,ma fort se malsoret.per punen e kultures,At Gjergj Fishta,Ndre Mjeda,Migjeni,Vinçens Prendushi,jane vetem disa prej atyne qi kane ba Shkodren djep te kultures e nuk jane shkodrane den baba den,jane kene fringo si thu ti(ke sa te dush te tjere,po s'po me vijne ne mend te tane)kujdes kur flet here tjeter,se ban gabime si me legjenden.te fala prej nji shkodranit fringo(se kam le ne Shkoder po e kam per nder qi jam malsor,si baba e nana jeme) :smash: [/qb]
Po i shtoj per hatrin tend mbasi nuk po te kujtohen piktorin e shquar KOL IDROMENON,fotografin KOLE MARUBI,CAMAJ, NDREK LUCA e shume e shume te tjere trima e luftetare qe e kane çue deri ne qelle zanin e Shodres e te Shqiperise.

bebi

Primus registratum

Gileke, ata qe ke permende ti jane shkodran qe jane nderi i kombit, si Kole Idromeno, apo "Marubt" te cilet i kane mbaru studimet e nalta ne Itali, (pergjithsisht ne familje). Nuk e di per ca i ke permende? Se nuk e kuptoj lidhjen.

biri shqipes, lexo me ma shume vemendje, ndoshta me here te dyte kupton.

ps:
shenim* "ka disa tema ne Af qe jane serioze edhe duhet me u mbulu nga disa grup mosha te caktume.
per ma teper, ata qe dojne me kalu kohen, te shkojne te chit chat, ndersa ata qe shifet se nuk gjejne vedin ne disa tema te drejtohen te forumi i femijeve".

Gentian Memaj

Forumium praecox

Blu, ne pergjithsi jam dakord me ty. Vetem se prej tane asaj tradite kulturore qe ka pase Shkodra i ka met shum pak. Nuk e di sa shpesh shkon ti ne Shkoder por une mund te them qe shkoj mjaft shpesh dhe e ndiej mjaft kete varferim kulturor. Shkaqet jane te shumta. Njeni eshte ai qe thu ti dmth levizja e lire e popullsise megjithese nuk eshte arsyeja kryesore. Nje tjeter do thosha rregjimi komunist. Mos te harrojme se sa rende e ka goditur diktatura klasen intelektuale shkodrane. Nji faktor tjeter eshte emigracioni qe po thith(perpin ma mire me thane) nje pjese mjaft te madhe te intelektualeve te ri.
Varferia eshte nje shkak tjeter. Megjithate tek Shkodra ka nje force te vecante qe e mban ne siperfaqe e qe se len me u fundos. Ka nje deshire te madhe per te rene por edhe per te mbajtur fort ate tradite kulturore qe kemi pasur.
Kohet e fundit me ka bere pershtypje hapja e dy galerive pikture, ku piktoret ekspozojne punimet e tyre (per shitje normalisht). Por ajo qe dua dua te theksoj eshte kjo dashuri ndaj arit, ndaj se rese e ndaj te bukures ne pergjithesi.

dorado brushtulli

Primus registratum

blue,shyqyr qi t'kena ty,aman se kena pshtu' krejt.na jena teper te vegjel per me marre pjese ne ket forum.si duket,12 vjet shkolle muziket ne Shkoder e 4 vjet ne Itali e qindra koncerte neper Shqipni e jashte Shqipniet nuk me kan bà njeri me kulture e te pjekun.te kerkoj te falun.(ah,historine e Schumann-it me Claren e dì ma mire se ti...dì ma mire se ti edhe legjenden e Rozafes) nji shkodran fringo...

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga I tretun:
[qb] Blu, ne pergjithsi jam dakord me ty. Vetem se prej tane asaj tradite kulturore qe ka pase Shkodra i ka met shum pak. Nuk e di sa shpesh shkon ti ne Shkoder por une mund te them qe shkoj mjaft shpesh dhe e ndiej mjaft kete varferim kulturor. Shkaqet jane te shumta. Njeni eshte ai qe thu ti dmth levizja e lire e popullsise megjithese nuk eshte arsyeja kryesore. Nje tjeter do thosha rregjimi komunist. Mos te harrojme se sa rende e ka goditur diktatura klasen intelektuale shkodrane. Nji faktor tjeter eshte emigracioni qe po thith(perpin ma mire me thane) nje pjese mjaft te madhe te intelektualeve te ri.
Varferia eshte nje shkak tjeter. Megjithate tek Shkodra ka nje force te vecante qe e mban ne siperfaqe e qe se len me u fundos. Ka nje deshire te madhe per te rene por edhe per te mbajtur fort ate tradite kulturore qe kemi pasur.
Kohet e fundit me ka bere pershtypje hapja e dy galerive pikture, ku piktoret ekspozojne punimet e tyre (per shitje normalisht). Por ajo qe dua dua te theksoj eshte kjo dashuri ndaj arit, ndaj se rese e ndaj te bukures ne pergjithesi. [/qb]
sa kenaqesi me lexu shkrime te qeta, njerez qe arrijne me kuptu edhe me arsyetu me qetesi.

ps: biri shqipes, ti mund te jesh ashtu si thu ti por me ato qe ke shkru ma siper, provon te kunderten. legjenda e rozafes asht nji shkrim artistik (jo i jemi kuptohet) se sikur ta kisha shkru une e kisha shkru shqip. kryesisht e dine tane ate legjende, edhe fakti qe une e kam vendos ne AF nuk ka kene me ju diftu legjenden, por me ka dhane kenaqesi menyra artistike e te shkrujtunit, gja qe nji shtrese qe nuk po e percaktoj nuk e kane vu re, por jane turre tane me ba pytje edhe kritika. fatkeqesisht mungesa e kultures te qon ne konkluzione te gabume, jane te verber ata qe nuk dine me shiju artin, shofin ne menyre siperfaqesore. :shrug:

Anglophile

Primus registratum

Blue, ket "shenimin" ktu e paske lan shume gabim, dhe njerzit nuk shikjohen nga mosha (je shume gabim). Ta kishe lexu dje artikullin ne gazeten "korrieri" rreth asaj ngjarje do ta kishe kuptu mire se sa te afte jane keta intelektualet e forumit te llogjikojne, (nuk po flas ma teper, se nuk asht vendi).
Blue, t'kesh kujdes here tjera.
Shndet.

bebi

Primus registratum

anglo-- nuk e di per cilin artikull bahet fjale, mgjth jam ma se e bindun qe disa lloj grup moshash ose kategori njerzish me hobi te ndryshem prej artit jane te afte per me diskutu mbi artin e kulturen. Besoj se gjithsecili asht ne gjendje me dhan opinione, por jo me kambngul me bindje me i mbush mendjen te tjereve me idete e tyne.
Une per vedi nuk jam e afte me fol per motorra makinash, as si elekticiste, prandaj ne raste te tilla limitohem edhe kufizohem ne opinion, (gjithmone nqs e jap).
Good luck 2 every1.
paqe e dashni
Blue

Anglophile

Primus registratum

ps:
shenim* "ka disa tema ne Af qe jane serioze edhe duhet me u mbulu nga disa grup mosha te caktume.
per ma teper, ata qe dojne me kalu kohen, te shkojne te chit chat, ndersa ata qe shifet se nuk gjejne vedin ne disa tema te drejtohen te forumi i femijeve". [/QB][/QUOTE]
Blue, me m'fal, se kam mendu se kete "shenimin siper" ma kishe drejtu mu (gjujt korne) per nje teme tjeter ktu ne AF, dhe kur e lexova u bana pak me nerva (se asht e diele edhe sjam krejt i kthjellt zakonisht), e ti kur den me lane shemime na i nis me MP se keqkuptohen njerzit /pf/images/graemlins/laugh.gif . Me fal se te kam ba me shkru nje mesazhe. /pf/images/graemlins/tongue.gif
Ja kalosh mire.

Shkodrano

Primus registratum

Hej o naqe spo mjen mir qe po na e ven ndushim e ndiskutim at mohabet se tan e din shum mir se kush asht Shkodra jon e traditat e saj, e kujt mos ti pelqejn skena se qa me i ba se thesht njashtu aaaaaasht /pf/images/graemlins/wink.gif :rockband:

naqja

Primus registratum

ke te drejte o shkodran jena te vetmit qe thojme qe jena shkodran me plot krenari e jo si te tjeret qe thon qe jemi durrsak e jan durrsjan...

TranofiljA

Primus registratum

Po nuk e thate ju qe jeni shkodrane...kush do ta thote!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Leje pastaj si kerceni.... :wub:

Danae

Primus registratum

Fillimisht postuar nga biri i shqipes:
[qb] blue,shyqyr qi t'kena ty,aman se kena pshtu' krejt.na jena teper te vegjel per me marre pjese ne ket forum.si duket,12 vjet shkolle muziket ne Shkoder e 4 vjet ne Itali e qindra koncerte neper Shqipni e jashte Shqipniet nuk me kan bà njeri me kulture e te pjekun.te kerkoj te falun.(ah,historine e Schumann-it me Claren e dì ma mire se ti...dì ma mire se ti edhe legjenden e Rozafes) nji shkodran fringo... [/qb]
biletat e koncerteve na i nis me poste,ose te pakten na thuaj ku jep koncerte se keto evenimente i kam shume qejf.
si kane thane ne shkoder:a don me name,thuji tu rrite mendja.
vlen per debatuesit shkodrane kjo,pa perjashtim te gjithe.

genci

Primus registratum

Fillimisht postuar nga TranofiljA:
[qb] Po nuk e thate ju qe jeni shkodrane...kush do ta thote!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Leje pastaj si kerceni.... :wub: [/qb]
YPPPPPPPPP xhixhiiiiiiiiiii /pf/images/graemlins/laugh.gif :wub:

:rockband: :rockband: :rockband:

TranofiljA

Primus registratum

Ti qe na nxjerr nga tema me zor....se mos me ke harru porosine :mad: /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

..pervec AHENGUT...do shtoja humorin :thumbsup:

genci

Primus registratum

Duke u kthy prap ne teme

Fillimisht postuar nga TranofiljA:
[qb]

..pervec AHENGUT...do shtoja humorin :thumbsup: [/qb]
A shef maj Danae, /pf/images/graemlins/tongue.gif edhe te tjeret thojne qe kena kulture, Aheng dhe humor /pf/images/graemlins/laugh.gif

p.s trano.. :wave: kam memorje t'mire unaa :cool:

naqja

Primus registratum

rrofshim shkodranet dhe shkodra e vdeksha un per pak dri se me ka marr malli

emiljo

Primus registratum

Posi, Shkodra asht djepi i kultures, por kultura asht rrit tesh, ka dale me shetit se s'mundet me ndejt tane kohen ne djep. Mos u bani egoista!
Puna asht se nuk dina ma ku asht djepi...se kur i kthejme muzeumet ne kafe e mejhane e nuk kena as edhe nji kinema me pa nji film, shpi tradicionale apo libra te hapun te kultures pa mbrojte e qe digjen prej korrentit... kultura jo djepin, por as shpine ku ka le nuk e gjen ma. Nuk mund te krenohesh me historine nese realiteti ta merr fytyren. Nuk mund ti thuash nje mysafiri qe Shkodra eshte djepi i kultures (shume, shume mund ti thuash "ka qene djepi i kultures")kur nuk mund ta cosh ne nje muzeum apo ne nje galeri arti...edhe kalaja eshte shprehje e nje te shkuare qe po amortizohet cdo dite e me shume,por eshte vendi ku popullsia ka plage te thella te varferise, kriminalitetit dhe gjakmarrjes. Nese sherohet Shkodra nga keto plage, atehere do te kete shume e shume njerez qe do te mendojne per kulturen edhe ne vendlindjen e tyre dhe jo vetem jashte saj.

Shkodrano

Primus registratum

Po mjen shume keq qe te te them qe qenke gabimisht i informuar.Eshte me se e vertete qe shume gjera jan ndrushuar vitet e fundit, por te ndrushosh kulturen, traditen dhe historin e nje vendi tu te duhen te pakten vite e vite e ndoshta shekuj << apo jo ? >>.Por megjithate gjithkush ka te drejt qe te jape mendimin e tij.Gjith te mirat /pf/images/graemlins/smile.gif

dorado brushtulli

Primus registratum

me vjen keq me e pranu',po comova ka te drejte...na mund ti thona kujtdo qi Shkodra ka kene djepi i kultures,ne tana aspektet e saj,po nuk mund ta thona tash nji gjà t'tille,se ne Shkoder,ka prej atyne qi,me i ra hunda ne toke,nuk ulen me e marre e mi thone te kenunit shkodran,titull,se e kane mendjen e madhe.ka prej atyne qi nuk shkojne me pa nji drame ne teater,ose nji koncert me muzike klasike(sado te rralla qi t'jene)se i duket per ulje,se done me pa vetem estraden,per hater(edhe pse asht nji ftyre e kultures edhe kjo)e nji muze i duket gjà e kote.Shkodra asht qyteti qi ka biblioteken ma te vjeter ne Shqipni e ma te pafrekuentumen ne Shqipni...Shkodren,zotnite e mi jena tuj e bà vete njishtu,s'asht tuj na ndihmu' kerkush.jena njata qi ne 91-shin e thyme,e vodhme,e e bame çarap,me pase marre me ece neper rruge(e mos me thoni qi e kan bà malsoret!!!)si ka mundsi qi jena bashkqytetare te atyne personazheve qi e bane Shkodren,djep kulturet????a mund te thona ma qi te kenunit shkodran asht titull?