si thoni ju a esht shkodra djepi i kultures????

naqja

Primus registratum
si thoni ju a esht shkodra djepi i kultures????

poooooooooooooooooooooooooooooooooooo

sonida

Primus registratum
Re: si thoni ju a esht shkodra djepi i kultures????

SHKODRA eshte djepi i kuletures ne histori
dhe tani mund te thome se ka qene ok
:smash:

mostro

Putraku

shkadronat popll i kalturum fort /pf/images/graemlins/laugh.gif
jo si na injoronta te gjith mer jahuu te gjitheeeee........

kadal i her kalturen shkodra e ka mor nga tirona qe ne ate kohe ka qene vetem nje breg lumi,dmth kaltura e tyre asht njish me kalturen e bregut te lumit tone /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga naqja:
[qb] poooooooooooooooooooooooooooooooooooo [/qb]
Po tash mbaje veten /pf/images/graemlins/laugh.gif Pse doni me dal ju shkodranet ma te miret a ? Po nuk jeni /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ene plas /pf/images/graemlins/laugh.gif

pS: :kiss:

Guest

Shkodra eshte njesh! /pf/images/graemlins/smile.gif

hEEbiE_jEEbiEs

Primus registratum

MAn shkodra??????????????????
don't think so! /pf/images/graemlins/laugh.gif :thumbsup:

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] shkadronat popll i kalturum fort /pf/images/graemlins/laugh.gif
jo si na injoronta te gjith mer jahuu te gjitheeeee........

kadal i her kalturen shkodra e ka mor nga tirona qe ne ate kohe ka qene vetem nje breg lumi,dmth kaltura e tyre asht njish me kalturen e bregut te lumit tone /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif
pikes i ke ra, per disa gjana vec jo per tana. problemi ma i madh i shkodres asht se abuzohet shume emri-titulli shkodran nga ata qe nuk i perket... /pf/images/graemlins/smile.gif
psh disa prej tyne mund te quhen "shkodran te ri fringo"... ose ose, hmmm si i quani ju tropojanet me banim ne tirane? /pf/images/graemlins/laugh.gif :goofy:

Anglophile

Primus registratum

Shkodra ka kene dhe asht djepi i kulturs.

Kjo zonja/usha ktu siper paska thane se (problemi ma i madh asht se Shkodres i abuzohet emni-titulli shkodran nga ata qe nuk i perket...psh disa prej tyne mund te quhen "shkodran te ri fringo"), ta kishte thane ndonje tjeter ket gja s'do t'me kishte ba pershtypje, jam shkodran puro dhe nuk m'ka ba pershtypje se ka permend "shkodran te ri fringo", po Kjo ne disa postime qa kishte ba ktu te forumi i shkodres kishte shkru shume me kultur (si me u pa rrite n'zall t'kirit).

Gileke

Primus registratum

*
................!

Trojet shqipetare jane burim i mrekullushem dhe i pashterrun i jetes kulturore e historike te kombit tone.
Por shume nga foshnjet e njoftura te kultures shqipetare jane perkundur ne djepin shkodrane.
Per kete Shkodra ka mbet djepi i kultures shqipetare, nese do mundet ta mbaj ajo do te behet perseri dhe perjetesisht krueqyteti i te gjithe shqiptarise.
Persa i perket te rive dhe te vjeterve je shume gabim.
Shkodra eshte ujite gjithmone me kontributin kulturor e historik te maleve te saje.
Te rinjet qe thoni ju jane ma te vjeter se shume shkodrane "dem baba dem" te cilet kane shite doket shqipetare dhe kane blere doket dhe zakonet e atyre qe i kane pushtuar forcerisht.

Ta shikojme, ta njohim dhe ta rrespektojme te verteten historike eshte virtut i larte shqipetare. OK

Pershendetje te gjithve

*

Never Alone

Primus registratum

Shkodra ka qene djep i kultures, se a ashte prap nuk e di ca me thane :shrug:
Por nji gja e ka populli i Shkodres qe livdon vedin fort :smash:

Ps: Nje gja me vjen keq qe shkodranet diskriminojne njeri tjetrin, se kush ashte shkodran puro e kush i ardhun /pf/images/graemlins/frown.gif Shumica e shkodraneve puro kane mbiemrat e malcinave dhe fshatnave te shkodres (te dalun ne shkoder tash 100- 200 vjet), disa jane te ardhun prej Podgorices, pjese shume e vogel vendali....

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Anglophile:
[qb] Shkodra ka kene dhe asht djepi i kulturs.

Kjo zonja/usha ktu siper paska thane se (problemi ma i madh asht se Shkodres i abuzohet emni-titulli shkodran nga ata qe nuk i perket...psh disa prej tyne mund te quhen "shkodran te ri fringo"), ta kishte thane ndonje tjeter ket gja s'do t'me kishte ba pershtypje, jam shkodran puro dhe nuk m'ka ba pershtypje se ka permend "shkodran te ri fringo", po Kjo ne disa postime qa kishte ba ktu te forumi i shkodres kishte shkru shume me kultur (si me u pa rrite n'zall t'kirit). [/qb]
ne fakt ne komentin e masiperm kuptohet kultura jote. kjo te dashtun miq asht fatkeqesia e shkodres, edhe arsyeja qe i detyron shkodranet te "emigrojne" ne tirane apo ne qytete te tjera. kanuni i leke dukagjinit bashke me dukagjinin edhe dukagjinsat kane fillu me depertu mire ne shkoder. dy shembuj kam une, nga ata shkodran dhe shkodran te ri fringo:
shkodrani: mengjes ora 8 e nadjes, burre edhe gru pine kafen e nadjes tuj u ba gati per ne pune.
shkodrani i ri fringo: gruja me kallash ne krah (ne moshen 60 vjece) del ne orarin kur te tane po shkojne ne pune-shkolle edhe gjun ne ajer. burri i saj del me shpejtesi te rrufeshme: ja ke lujt fene- i thote.
keto jane dy shembuj krejt te thjeshte, por te dy jane ish kojshi te mi ne shkoder. s'besoj se doni ma shembuj se te tjeret i keni parasysh vete. tashti ka edhe ndonji rast... (them anetar i forumit) qe asht i ngjashem me shembullin e masiperm, edhe nuk i ban pershtypje se asht nji nga ata.
shndet e dashni
Blue

Anglophile

Primus registratum

Blue, nje njeriu ca flet si Ti jane te rralle ata qa ju pergjigjen me kultur.

Ai dukagjinsi me banim ne shkoder apo "shkodrani i ri fringo" si i thu Ti me kultur, qa del e gjun ne ajer me arme i ban pershtypje gjithkuje (edhe dukagjinsve vete), por mu asht e keqja qa m'bajne pershtypje edhe disa gjana tjera.

Shumica e dukagjinsve qa jetojne ne Shkoder nuk jane ashtu si thu ti, ata jane njerz me tradita fisnike, dhe kur kane ardhe ne Shkoder dihet se cfare kushtesh kane pase, po kane punu edhe e kane rregullu jetesen e vet, bile nje pjese e tyne sot jetojne edhe ma mire se shkodrant e vjeter.

Tesh edhe une po permendi nje rast si Ti, ktu njoh nje shkodran qa i thote vedit qytetar i vjeter, me i ra hunda ne toke nuk ulet me e marr, po motra e tij punon te vendi edhe ky e din mire, ajo i dergon edhe pare edhe ky i pranon, po une njoh edhe "shkodran te ri fringo" edhe ata ti marr shembull nga ky rast, kollaj fort ata munden me than (si thu ti): shkodrant se kane problem se ju punojne motrat ne rruge. Po a flitet ajo fjal?

Blue, mos permend ashtu rastesh po thuje nje fjale t'mire se nuk t'gjen gja.

JENA DJEPI I KULTURS DHE PIKE

bebi

Primus registratum

Hmmm, qe jena djep kulturet, kuptohet qe asht e dukshme.
Por, sikur ne shkoder te kishte pase ma pak prototipa prej atyne qe kam permend ma siper, shkodra patjeter qe kishte me kene ma mire.
Kuptohet, nqs jena tuj fole per kulture, ne kulture hin njohunia mbi artin, historine etj etj, gja qe ata te lart permendunit nuk e kane. Nqs jena tuj fole per nder, atehere, asht krejt ndryshe, megjithese ajo asht thjesht nji peshore. Ato shembujt qe ke permend ma siper, jane shume abstract, per arsye se morali i historise "punon te vendi" asht dicka ne karakter, "mungese karakteri" edhe nuk ka te bajne me kulture. Ky nuk asht per ta justifiku, sepse ai asht nji turp kombetar, por nqs na jena tu fol per kulture atehere kto gjestet "fisnike" maloke e injorojne kulturen e muzikes, artit edhe humorit shkodran. Ne cdo vend te botes ka imoralitet, (shthurje totale) gja qe asht shume e shemtume, por nuk mund te thush qe ne keto vende mungon kultura. Kultura dhe imoraliteti jane dy gjana krejt te ndryshme, ndersa kultura dhe injoranca nuk qendrojne bashke. Ti mendon se ata qe jane te kulturum, si ne shkoder, shqiperi, apo kudo neper bote jane tane njerz me moral??? Nuk e di, por u mundova me ta ba te kjarte disi se i percmoj ato qe "punojne te vendi" por kjo nuk asht ajo qe e ban shkodren e pakulturume, por asht ai maloku qe bertet me za te nalte, s'din me bisedu me qetesi, por nget me marre pistoleten, qe shan nji te moshum ne rruge...qe kur flet per muzike din vetem cifteline ndersa kur flet per piktura nuk ja ka haberin, humorin e ka vetem me banalitet, etj etj etj. Nuk asht se shkodranet nuk i bajne keto gjana, por nuk jane ne menyre masive si ato dukagjinsit (dukagjinsit jane vetem si shembull) qe edhe me u la lahen njehere ne vit. Une flas ne pergjithesi, kuptohet qe ka perjashtime, Ok.
Nejse se nuk du me e zgjat ma, shpresoj qe pak a shume ta keni kuptu se ku du me dale.
Shkodra asht djep kulturet, momentalisht ky djep perkundet nga duar... me kallash !!! /pf/images/graemlins/frown.gif

Anglophile

Primus registratum

Blue, une e di se ne kultur futen, traditat(zakonet), arti, muzika, literatura,etj.
Ate qa kam permend "punon te vendi" e kam pas me te vellane edhe e kam pas per "zakonet", e nuk e kam pas me ate (me at ide jam nise po nuk jam shpjegu mire) edhe Ti e kishe interpretu si kishe dashte.
Muziken arabe (qa ka pushtu shkodren) nuk e kam fute dukagjinsit edhe nuk besoj se i blejne ata ato kaseta po i blejne qytetart ma teper. Krytari i bashkis nuk ka kene ndonjeher dukagjins, dihet se qa kane kene edhe si jane zgjedhe dhe se sa kane per kulturen e shkodres edhe fondet ca kane ardhe i kane vjedh. Se sa njohuri kane dukagjinsit, ate nuk e di,(shume mire ca e din Ti) po une di se fmite i qojne neper shkolla edhe i edukojne. Se sa shpesh lahen ate nuk e di, po di vetem, se nuk ju vjen era ma e keqe se atyre qa shkrujne parudha me gishta neper VC-te publike.
Per fat qa nuk jam dukagjins se nuk kisha mujte me u fute ma ktu ne forum /pf/images/graemlins/tongue.gif

Blue, po sikur te kishin kene shkodran, Da Vinci, Picaso, Titian, Beethoven, a thu si do te kishte kene shkodra me kultur /pf/images/graemlins/laugh.gif

dorado brushtulli

Primus registratum

blue,pash zoten a e kupton se ça je tuj thane!!!po si mund te kete kulture ne imoralitet???a e kupton ti,se imoraliteti,asht njena ftyre e injorances.ku mund te kete kulture tek nji familje e çthurun???(aaa,vajze e kulturume asht njaja,po shkon me gjithkend)-kombinon kshtu eee???-mandej,une ja kam pa kthy nji pergjigje,atij oliverit,per pune te malsoreve,ne nji teme tjeter.mos i futni te tane ne nji thes,se ke pase sa te du'sh shkodrane qi e kan majte kallashin ne dore tane diten,ma fort se malsoret.per punen e kultures,At Gjergj Fishta,Ndre Mjeda,Migjeni,Vinçens Prendushi,jane vetem disa prej atyne qi kane ba Shkodren djep te kultures e nuk jane shkodrane den baba den,jane kene fringo si thu ti(ke sa te dush te tjere,po s'po me vijne ne mend te tane)kujdes kur flet here tjeter,se ban gabime si me legjenden.te fala prej nji shkodranit fringo(se kam le ne Shkoder po e kam per nder qi jam malsor,si baba e nana jeme) :smash:

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Anglophile:
[qb] Blue, une e di se ne kultur futen, traditat(zakonet), arti, muzika, literatura,etj.
Ate qa kam permend "punon te vendi" e kam pas me te vellane edhe e kam pas per "zakonet", e nuk e kam pas me ate (me at ide jam nise po nuk jam shpjegu mire) edhe Ti e kishe interpretu si kishe dashte.
Muziken arabe (qa ka pushtu shkodren) nuk e kam fute dukagjinsit edhe nuk besoj se i blejne ata ato kaseta po i blejne qytetart ma teper. Krytari i bashkis nuk ka kene ndonjeher dukagjins, dihet se qa kane kene edhe si jane zgjedhe dhe se sa kane per kulturen e shkodres edhe fondet ca kane ardhe i kane vjedh. Se sa njohuri kane dukagjinsit, ate nuk e di,(shume mire ca e din Ti) po une di se fmite i qojne neper shkolla edhe i edukojne. Se sa shpesh lahen ate nuk e di, po di vetem, se nuk ju vjen era ma e keqe se atyre qa shkrujne parudha me gishta neper VC-te publike.
Per fat qa nuk jam dukagjins se nuk kisha mujte me u fute ma ktu ne forum /pf/images/graemlins/tongue.gif

Blue, po sikur te kishin kene shkodran, Da Vinci, Picaso, Titian, Beethoven, a thu si do te kishte kene shkodra me kultur /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Aaaa tesh me pelqen... ke fillu me arsyetu, por prap nuk e leshon flamurin /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ata qe e sollen ne shkoder muziken arabe, turke apo te kesillojshme, hmm jane "anadollaket" sepse nqs je shkodran, edhe frekuenton ambjente shkodrane besoj se nuk i ke ndi kund ato kange, si nder dasma po ashtu neper raste qe kane familjet shkodrane. kanget turke apo arabe nuk kane askurgja te keqe, deri ne momentin qe ndihen thjesht si muzike e huj, por bahen dicka e pakandshme kur xajne vendin e muzikes shkodrane.
Sa per informacion per ty, "titian" Tiziano Vecelli asht i ashtuqujtun "malsor" piktori i te kuqes veneciane aq te famshme. Ka lind edhe asht rrite ne nji vend ne alpet e italise qe quhen Dolomiti, (asht pas ba nji film aty, ai me stallonen "clifhanger") Pieve di cadore. Une kam pas fatin me pa shtepine e tij qe sot asht muze, ku ai ka lind edhe asht rrite, si edhe shume piktura te tij origjinale. Ne pikturat e tij shifet e trasmetohet vetem dashni, si pikturat mitologjike me cupidon ose venus. POR, aty, ka kene edhe asht nji qender kulturet, jo i banum me njerz te egjer, kur gruja trajtohet si ne zonat malore te shqipnise. une kam jetu disa kohe aty, edhe kam pa nji kulture masive, prandej, prapambetja asht qysh ne gjana te vogla. (edhe nuk ka te bajne hic se asht Itali atje, sepse nqs don mundem me dhan shembuj shume vendesh ne Itali qe jane bajagi te prapambetun). nuk e di a kuptohena ketu, se prapambetja asht qysh ne gjanat e vogla ne tavoline, dukagjinsit ose malesoret jane marre si shembull, por ka edhe kategori te tjera qe hyjne ne ket shtrese.
Asht e veshtire me bind dikend per nji gja te tille, kur nuk asht rasti me fole gojarisht.
shndet e dashni
Blue

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga biri i shqipes:
[qb] blue,pash zoten a e kupton se ça je tuj thane!!!po si mund te kete kulture ne imoralitet???a e kupton ti,se imoraliteti,asht njena ftyre e injorances.ku mund te kete kulture tek nji familje e çthurun???(aaa,vajze e kulturume asht njaja,po shkon me gjithkend)-kombinon kshtu eee???-mandej,une ja kam pa kthy nji pergjigje,atij oliverit,per pune te malsoreve,ne nji teme tjeter.mos i futni te tane ne nji thes,se ke pase sa te du'sh shkodrane qi e kan majte kallashin ne dore tane diten,ma fort se malsoret.per punen e kultures,At Gjergj Fishta,Ndre Mjeda,Migjeni,Vinçens Prendushi,jane vetem disa prej atyne qi kane ba Shkodren djep te kultures e nuk jane shkodrane den baba den,jane kene fringo si thu ti(ke sa te dush te tjere,po s'po me vijne ne mend te tane)kujdes kur flet here tjeter,se ban gabime si me legjenden.te fala prej nji shkodranit fringo(se kam le ne Shkoder po e kam per nder qi jam malsor,si baba e nana jeme) :smash: [/qb]
shume interesant por je shume gabim zotni!
mjeda ose ndoj tjeter qe ke permend ma siper, si fillim, nuk jane malsor por edhe ndonji qe asht, duke kene prifta (99% e tyne) kane ba studime te nalta edhe kane kene ne zemer te kultures. te na falin ata qe nuk e mendojne keshtu, por kristianizmi asht zemra e kultures, i jane kushtu gjithmone kryeveprat botnore. malsort ishin si shembull, ka edhe perjashtime kuptohet, sa per imoralitetin, ti a don me fillu me te kallxu historine e Schuman edhe klares? apo ndoj piktorit ose kompozitorit? njerezit e kulturum jane si te tjeret, pra kane dobesite e tyne. dine me trajtu njerezit, kane njohuri te pergjithshme, jane te talentum apo whatever, dine me fole me gjentilese, etj etj etj,
por kane dobesite e tyne, ose vese. kupton???
nqs s'ke kuptu, hap librat edhe lexo jeten e kompozitoreve, piktoreve, regjizoreve, poeteve etj etj etj, lexo biogragine e tyne edhe ke me kuptu.
momentalisht nuk kam kohe me u zgjat, besoj se ajo qe kam shkru ma siper asht kene e kjarte.
shndet e dashni
Blue