Si Te Veprojme Kur Prinderit Zihen ?

olololol

Primus registratum
Si Te Veprojme Kur Prinderit Zihen ?

PO e lexoja ne nje gazete mu duk interesante dhe vendosa ti marr vec titullin ta diskutojme ketu.

Ca beni ju kush degjoni shamate ndermjet prinderve ?
Nderhyni ?

matriksi

Primus registratum
Re: Si Te Veprojme Kur Prinderit Zihen ?

Veprimi me i mire qe keshillohet eshte qe njeri prind te mos flase as femija te mos flase.Por per ceshtje krenarie te fshehur ndodhin shume devijime.

abs

nuk e di...

ku me e dit'gja un', ato nuk zihen kurr ne kurres /pf/images/graemlins/laugh.gif

nese m' duhet te fantazoj /pf/images/graemlins/tongue.gif do bertitsha ma shum se ato /pf/images/graemlins/devil.gif

kush asht' ne nje mendje /pf/images/graemlins/idea.gif

TheWanderer

Primus registratum

E mira eshte te mos nderhysh asnjehere, sepse si ne rastin e dy te huajve ne rruge, ashtu dhe ne rastin e prinderve, po nderhyve, ka rrezik te hash dru /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

aaaha sa per dru,uh, ato duhet me m'kap /pf/images/graemlins/laugh.gif, se ma vrap se ato ngas iher /pf/images/graemlins/laugh.gif

cfare do baje ti? /pf/images/graemlins/idea.gif

ps: seriozisht tani, personalisht nuk kam frik nga zenja, e shoh si pjese te 'harmonise', do me shqetsonte nese zenja asht pa 'kamb e krye'.

-Cfare do beja? ka disa variante, nga ajo qe te bisedoj njehere vecmas me te dy e te udhheq biseden qellimisht qe pastaj ato te sqarohen.
-Ose do kerkoja ndihm nga nje i trete (ideale do ishte te jete i specializuar per kete teme, sociologe, keshillus ciftesh, psikologe, etc.).

PSS: nje gjashtvjecare sapo me pyeti, cfare po shkruan? dhe i tregova se per cfare eshte tema.
E pyeta cfare ben ti kur zihen prinderit e tu? tha:
- qaj, qe ato te pushojne!
- ju bertas: mjaft tani!!
- i gjuaj me grusht nga mrapa te dy!!!

PSSS: me ban pershtypje sa harmonike i keni prinderit ju forumistat qe nuk jepni asnje ide dhe nuk merrni pjese ne kete teme /pf/images/graemlins/wink.gif

Fatind

Primus registratum

per mendimin tim mendoj qe zenkat e prinderve ndikojn negativisht te femja duke krijuaj nje stres..
femija, prinderit e te cilit grinden shpesh ai edhe ne shoqeri do te jet me ndryshe.

zoulou

ElB@S@N

Per mendimin tim grindjet nuk duhen te behen ne mes te femive ...dhe une asnjehere nuk kam nderhy ne te tyre se diskutimi behesh ne dhomen e tyre dhe nuk ishin zenie "te egerta" hi ... /pf/images/graemlins/wink.gif

MLK

Primus registratum

Tu paskan duk ty si zonie pra, se dhoma nuk osht per zonie /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ps. Kush bertiste ma teper mami apo babi... /pf/images/graemlins/laugh.gif kur ziheshin /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

eli

Primus registratum

Menyra ma e mire e veprimit asht me u lidh bast… kush fiton

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
PSS: nje gjashtvjecare sapo me pyeti, cfare po shkruan? dhe i tregova se per cfare eshte tema.

[/ QUOTE ]

Une qenkam 6 vjecare! /pf/images/graemlins/laugh.gif
Sa here ne dite zihen ata, aq here ferkohen. Une kam hall se sa me shume po plaken aq me shume kane filluar te perdorin fjalet zemer e shpirt e ti hedhin duart njeri tjetrit. S'kane turp edepsezet! Mua kjo me ben habi, jo zenkat, se kur kam qene e vogel qe te dy ishin tipa kryenec, e tani jane embelsuar shume e po ma shpifin /pf/images/graemlins/lol.gif

M

Mortal

Guest

Une i kam shume qef kur grinden. Dalin ne telefona paralele dhe si lene rradhe njeri-tjetrit te flasin me mua. Babi i hedh gjithenje fajin mamit, dhe mami gjithenje fajin babit...e ne fund se c'ndodh te dy behen aleate dhe ja hedhin fajin vellait, i cili del ne autopolant (ngre zerin) dhe me hedh fajin mua se nuk jam aty. E une qe mbetem si preshke...dhe ja hedh fajin motres si femija i mezit qe jam. E ne fund faji mbetet jetim.

E shumta qe i kam pare prinderit te grindur me njeri tjetrin ka qene kohe midis vakteve /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif ...i mblidhte barku gjende. Mendoj se nuk ka cift me perfekt se prinderit e mi, them keshtu sepse jane te vetmit persona qe dine te ziren deri ne fund dhe nuk mbajne asnje gje perbrenda. Kjo dashuria e pleqerise qenka universale me duket. lol...Su ve faj fare. I kane vendosur te gjitha gjerat ne terezi dhe cfare do qe enderronin per femijet e tyre u eshte realizur...Mund te shkruaj me faqe te tera per ta... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Odea

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Nelka</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body">PSS: nje gjashtvjecare sapo me pyeti, cfare po shkruan? dhe i tregova se per cfare eshte tema.

</div></div>

Une qenkam 6 vjecare! &lt;img src="/pf/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /&gt;
Sa here ne dite zihen ata, aq here ferkohen. Une kam hall se sa me shume po plaken aq me shume kane filluar te perdorin fjalet zemer e shpirt e ti hedhin duart njeri tjetrit. S'kane turp edepsezet! Mua kjo me ben habi, jo zenkat, se kur kam qene e vogel qe te dy ishin tipa kryenec, e tani jane embelsuar shume e po ma shpifin &lt;img src="/pf/images/graemlins/lol.gif" alt="" /&gt; </div></div>

hahaha, nelka, ti paske te njejtin hall si une. Keta te mite ngaqe kane nejt vetem me vllain e vogel (19, po hec i vogel lol) dhe kane fillu me u embelsu me njoni tjetrin. Ironikisht, prinderit kane filluar te ma degjojne shume fjalen dhe sa here shkoj ne shpi (shume rralle lol) kur them une boll, dhe ata pushojne se e dine qe jam sensitive kur grinden dhe sdun te me merzisin ate pak kohe qe kam ne shpi. Kjo tregon se reagimi i te dy paleve varet nga vetite e dy paleve /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Mendoj se femija duhet te veproje sipas grindjes. Nqs grindja eshte thjesht grricje, nje mjaft ose pushoni do mjaftonte. Nqs rritet ne nivel egersie lol, atehere ndoshta dhe e qara do punonte. Nqs jane me verte gati me vra njoni-tjetrin, nderhyrja midis tyre nuk duhet te ndodh, madje duhet te rrish urte qe te mos acarosh momentin e te mos hash noi gjo ftyres lol. Ajo 6-vjecarja me verte qe e ka gjet tamom /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

policia

Forumium maestatis

e kisha harruar me kohe kete periudhe te prinderve te mi...
tani qe i takoj pothuajse nje here ne jave, ato nuk shfaqin fare shenja te tilla, mundohen te japin me te miren e mundshme te tyre dhe te shmangin shume debate ne pranine time, ose edhe kur njeri hap nje debat, tjetri ia pret "tani qe erdhi goca e gjete ti?!" dhe tjetri direkt pushon...
ata per momentin jetojne vetem, se une me shtepi me vete, vellai po nuk ndodhet fare ne shqiperi keshtu qe kane kohe te zihen sa te duan pa pranine tone...
kur kam qene e vogel mbaj mend qe behesha nervoze dhe perplasja dyer dhe dritare nga inati, ndonjehere dilja dhe perjashta...po pergjithesisht prinderit e mi kane shkuar dakort me njeri tjetrin...
tani kam rreth 2vjet e gjysem qe jam bere vete prind dhe nuk kam shance ti bertas burrit ne sy te vajzes time se ajo fillon bertet, na shan te dyve dhe perplas gjera neper shtepi, si eshte bere ky brezi i sotem pu pu pu...
edhe kur me hipin nervat per ndonje gje ose e marr nga dhoma, ose e kercenoj me te qeshur (qe te mos e kuptoje vajza) se ta tregoj une qefin sapo ta zeri gjumi gocen...

Zemrushi

Primus registratum

PO e lexoja ne nje gazete mu duk interesante dhe vendosa ti marr vec titullin ta diskutojme ketu.

Ca beni ju kush degjoni shamate ndermjet prinderve ?
Nderhyni ?

Bab Lymo shamata asht bere tradicjonale mer aman

o i shprehje insan pa naksan :p nuk ka,

dhe njeriu do nderroj ndonje muhabet se gjith jeta

nuk do i shkoj si ne hollivud

Admir

Forumium maestatis

Celsi qendron tek natyra e mosmarrveshjes dhe reagimi i secilit. Kur prinderit fyejne qendrimin e njeri-tjetrit ne menyre te pallogjikshme ndikimi eshte i paimagjinueshem. Femija eshte si sfungjer qe thith cdo informacion duke e pershtatur ne rrethanat e tij/saj, cfaredolloj informacioni qofte ky. Keshtu qe ne te ardhmen, femija do perdore te njejtat standarde sjelljeje ne nje mosmarrveshje si dhe demton menyren se si ato me vone do ngrene familjen e tyre ne baze te modelit kryesor qe gjithsekush merr nga prinderit. Nuk e besoj se eshte teper e demshme nese prinderit shpjegohen tek femijet e tyre se cfare ndodhi dhe se si e zgjidhen. Mosmarrveshje do kete gjithmone, dhe nganjehere gjeja e duhur eshte te mos ndodhe ne prani te femijeve.

LUANESHA

Primus registratum

vec te ishin gjalle prinderit e mi,po le tu ziheshin sa te dojshin...

p.s.prinderit e mi per sa kohe qe kam jetu me to nuk i kam pa asnjihere duke u zan,kan qene dy prinder te mrekullueshem,siq duke neqse jan zan ,qenkan zan pa e marr vesh ne...

poeti_perlotur

Primus registratum

Me aq sa kam jetuar me prinderit e mi si kam par ndonjeher te zihen ne syt e mi. Me ka ndodhur nje her te shoh kur komshiu im ka rraf grun bashk me kalamaj :p

melankolikjaE

Primus registratum

Shum po shum gjera(dhe zenka)qe kan pasur prinderit e mi me pare, kam arritur ti di nga ata shum kohe me vone...se te ishte per mua(ne femijet)sdo i dinim kurre.Me habit jashte mase aftesia qe kan pas per ti fshehur...ndoshta kam qene dhe une tipi qe kur kishte ndonje shkendije midis tyre tentoja here te zhdukesha,here te bertisja here duke iu hedh secilit nga nje shikim te njejte me ate te tim ati kur me hidhte mua kur kisha bere ndonje faj.(Dhe vret ai shikim,besomeni)
Me tim ate kuptohemi vetem me shikim...nuk e shpjegoj dot as vet fuqine e atij shikimi por gjithmone jep rezultat.

Kan nje lloj harmonie dhe ne zenka ata te dy qe do te doja ta kisha dhe un me kedo,i dine sh mire hapsirat qe ju nevojiten,tolerancen e te tjerat.

Qenka me te vertete universale ajo qe thane disa vajza me lart,dashuria e madhe qe ju ka hip per njeri tjetrin tani ne pleqeri,me pare kane qene shum serioze e me habisin ndonjehere kur i shikoj ashtu tani,mgjth jane sh te lezecem /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Dolores

Primus registratum

U jep lek edhe vine ne qejf ....edhe fillojne derdellisin sa femije te mire kan rritur /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

personazh

Valoris scriptorum

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif t'hongshin qent ty. ata te tute kan qene prinder nam, te paskan vu ne pun qe kahone. ka lezet si je tashi /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

instikti i pare i robit kur shef sherr eshte te pozicjonohet, kush me shume kush me pak, duke konsideru qe nga pamja jashtme e sherraxhinjve e deri ke analiza e subjektit te sherrit dhe arsyetimeve te rastit.
tek te shpise, sidomos te ata qe te do shum, zakonisht te mblidhet komka ne fyt. veshtire ti gjykosh me parametra te zakonshem, dhe ne shumicen e rasteve kam vene re qe shpresohet qe koha ta fshije disi tensionin e krijuar.
konsidero qe edhe kur ndahen prinderit, ti i do me te njejtin intensitet.

si perfunim, Lulu-ja me ka dhon zgjidhjen e ksaj dileme. bohu rob i mir i modh, qe te mos ken kohe te zihen, po veç te shifen ne sy e te qurraviten sa mall te mir kan fabriku. pale i kujtohet dhe çasti tamom kur ka mar udhen muhabeti i ktij fmije perri e fillojn bojn gilivili /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif