Si ndiheni ju kur nje i huaj ju shane "Refuge" ose "Refugjate" ne shqip

Si ndiheni ju kur nje i huaj ju shane "Refuge" ose "Refugjate" ne shqip

Kam pasur deshire shume ta hap nje teme si kjo sps me ka vene re ketu ne angli se kjo fjale perdoret shume shpesh nga anglezet edhe gjermanet (kur kam qene ne gjermani).
Te ju them te drejten une jam vajze dhe e urrej shume kete fjale kur e degjoj sps eshte fjala me e ulet per ne shqiptaret qe jetojme ne vende te huaja. Gjithashtu kam pasur rastin te degjoj qe shume shqiptare jane zene me anglezet dhe ka kaluar ne vrasje gjithashtu. N.q.f jetoni jashte shqiperise pergjigjuni kesaj pyetje n.q.f jo nuk do e keni idene se per cfare po flas. /pf/images/graemlins/smile.gif

genti

Primus registratum
Re: Si ndiheni ju kur nje i huaj ju shane "Refuge" ose "Refugjate" ne shqip

Si ndihemi ne kur nje i huaj na shane?
Si Shqipetar o vella,si te ndihesh ndryshe...

enkela

Primus registratum

Puna e pare, pse te me shajne, e dyta varet nga menyra se si e perdorin fjale emigrant.Deri me sot nuk me ka ndodhur qe te perdorin fjalen emigrant dhe emrin tim ne te njejten fjali me intonacion fyes. Tani ne fund te fundit emigrant jemi po te jesh jashte Shqiperise.

bimba81

Primus registratum

kam qene gjithmone e mendimit dhe jam akoma qe kush eshte racist eshte injorante dhe pike.kur erdha ne fillim e vuaja kete gje edhe pse asnje nuk me ka bere te ndjehem keq,tani nuk e vuaj aspak une jam une dhe te tjeret jane te tjeret.cdo njeri perfaqeson veten e tij dhe as qe dua tia di per ata qe i perkasin llumit te shqiperise sepse eshte faji i tyre qe ka bere qe te jene racista ndaj shqipetareve.por mos harrojme se edhe ne si popull dhe gjithe kjo nga injornca dhe se kemi qene te mbyllur jemi me racista me te tjeret te bardhe e te zinj bashke.keshtu qe dhe shume se hapim dot gojen per te akuzuar dike qe eshte racist.ju uroj fat kudo qe te jeni

romeo

Forumium maestatis

ndihem me keq kur degjoj nje shqiptar ofendon nje person te nje race tjeter (zezaku i m...it etj si puna e ketyre) /pf/images/graemlins/frown.gif

Nei

Primus registratum

Askush ste ofendon dot pa konsensusin tend. Nese dikush me kapacitet "dy miza+grenxe, iken grenxa vijne rrotull mizat" me drejtohet me "albanese" apo "refugjate" per te me ofenduar, une sforcohem me bindje dhe vullnetplote per ta kuptuar, por s'perceptoj dot me shume se nje gumezhime bezdisese ne pike te vapes... :confused:

usta_Qima

Primus registratum

un se mor vesh i her... po pse qeka sharje fjala refugjat mer ?? po pse per ca e majm veten ne per venali ee ??refugjat biles esht fjal me e mir se emigrant ose i huaj.
un se kam problem fare as kur me therrasin ALBANESE sepse shqiptar jam edhe atyre qe me therrasin kshu i them gjithmon me mir shqiptar se italian edhe se e kom per nder me qen shqiptar.
biles kur grricet nanjoni kom qef se kshu te pakten kuptojn ene kta se sjan me te mir se ne (jo vetem italiont po ca do lloj shtetsie te ken)
kshuqe poplli shqiptar mos e rruni fare per kshu gjonash se nuk jan te tjeret me mir se ne jo.
hajde ciao