Si ndiheni ju kur nje i huaj ju shane "Refuge" ose "Refugjate" ne shqip

Si ndiheni ju kur nje i huaj ju shane "Refuge" ose "Refugjate" ne shqip

Kam pasur deshire shume ta hap nje teme si kjo sps me ka vene re ketu ne angli se kjo fjale perdoret shume shpesh nga anglezet edhe gjermanet (kur kam qene ne gjermani).
Te ju them te drejten une jam vajze dhe e urrej shume kete fjale kur e degjoj sps eshte fjala me e ulet per ne shqiptaret qe jetojme ne vende te huaja. Gjithashtu kam pasur rastin te degjoj qe shume shqiptare jane zene me anglezet dhe ka kaluar ne vrasje gjithashtu. N.q.f jetoni jashte shqiperise pergjigjuni kesaj pyetje n.q.f jo nuk do e keni idene se per cfare po flas. /pf/images/graemlins/smile.gif

qafiri

Primus registratum
Re: Si ndiheni ju kur nje i huaj ju shane "Refuge" ose "Refugjate" ne shqip

te te thone "refuge" hajde de!
por kur duan te te shajne ata te thone"fu.king forigner" ose akoma me keq"fu.king albanian.
si ndihem?
maaaaaaaad!!!!!!!!!!!!!!!!!

I love new york

Primus registratum

s'para ndodh ne amerike, mua jo qe jo por kjo eshte nje nga gjerat me fantastike qe ka ky shtet-nuk egziston ksenofobia. (ne pergjethsi flasim gjithmone)

aurrel

Primus registratum

ne Itali neve na quajne thjesht ALBANESI, po kjo fjale per shume italian do te thote hajdute drogagjinj, njerez pa edukat...me pak fiale na kane etiketuar...dhe shpesh here kur kane te bejne me ne nuk flasin me personin po me etiketen qe ai presanton...me vjen keq por eshte pek a shume keshtu...Por neve nuk duhet te demoralizohemi dhe nuk duhet ti pergjigjemi paragjykimeve me paragjykime... :thumbsup:

shine*

Primus registratum

E para njehere ketu ne Usa nuk ekziston kjo gje, teper rralle, (siç e thate), me ka rene rasti qe me kane thene keshtu kur kam qene ne Itali, e ç'kam bere asgje, heshtja eshte injorimi me i madh. Pastaj dhe ofendime te tilla nuk vine nga njerez me kulture po vine nga llumi. Keshtu qe duke ditur kete as qe ja kam vene veshin.

aurrel

Primus registratum

/pf/images/graemlins/smile.gif :wave: nuk eshte i lehte integrazione duhet kohe... dhe nuk vje nga njera ane duhet te vije nga te dyja palet...dua te them qe nuk jane vetem ata qe duhet te ne kuptojne neve, dhe ne duhet te kerkojme ti kuptojme ... :wave: :thumbsup:

mostro

Putraku

vallai me ja u thone sinqerisht kom kater vjet ketu dhe s'kam digju noi gjo qe me te jete drejtuar ne kete fare menyre........ /pf/images/graemlins/laugh.gif as mua as shqiptareve te tjere qe njoh /pf/images/graemlins/laugh.gif

Merlina

Primus registratum

un per vete nuk kam ca me thon se nuk m'ka nodh najiher kjo gjo.......por po te me ndodhte vetem do i ignoroja se siq tha dhe nje tjeter ne fillim (s'ia maj men emrin)qe kto gjera ndodhin nga njerez pa cip se nje i edukuar nuk te thote kshu....mua mbase dhe nuk me ka ndodhur se un shoqerohem gjithmon me njerez te huaj (jo vendalijnt) kshu dhe ato nuk kan ca te thone se fundja dhe ato emigrant jane......

ene ju te tjereve (qe ju therasin ashtu)....beni sikur nuk i degjoni......kjo eshte me e mira qe mund te behet.........se ti dhe mund tia kthesh por nuk ka kuptim te ziheni kot.... :shrug:

Merlina

Primus registratum

Un per vete nuk kam ca me thon se nuk m'ka nodh naiher kjo gjo.......por po te me ndodhte vetem do i ignoroja se siq tha dhe nje tjeter ne fillim (s'ia maj men emrin)qe kto gjera ndodhin nga njerez pa cip se nje i edukuar nuk te thote kshu....mua mbase dhe nuk me ka ndodhur se un shoqerohem gjithmon me njerez te huaj (jo vendalijnt) kshu dhe ato nuk kan ca te thone se fundja dhe ato emigrant jane......

ene ju te tjeret ....beni sikur nuk i degjoni......kjo eshte me e mira qe mund te behet.........se ti dhe mund tia kthesh por nuk ka kuptim te ziheni kot.... :shrug:

Boby

Primus registratum

Per te share sme ka share njeri Refugjat deri me sot.Per ta thene po,por kjo s'jell ndonje shqetesim.Vjen thjesht ne muhabet e siper.Me shume me merzit fakti kur disa lloj njerezish ktu shajne "Shqiptar m..i" :mad:

qafiri

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] vallai me ja u thone sinqerisht kom kater vjet ketu dhe s'kam digju noi gjo qe me te jete drejtuar ne kete fare menyre........ /pf/images/graemlins/laugh.gif as mua as shqiptareve te tjere qe njoh /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
ku jeton ti mor vlla???
wonderland?????

astronaut

Primus registratum

Ne me pyetshin mua une do u thoja se une ndihem si tere ata te tjeret qe kane emigruar neper bote.
Po pse ore cfare kam une me pak ose me shume se te huajte e tjere?
Anglezet dhe gjermanet jane merzitur me te huajte keshtu qe as gruan e tyre nuk duan ta shohin ne krevat jo me per te huajte.

griselda

Primus registratum

mos permenda gje pune jete private ketu une? se cfare bejne ato te huajt nuk me intereson.

(e kam per astronautin) :lol:

astronaut

Primus registratum

Miredita e dashur Gonxhe
Une nuk e pata me qellim te keq ate repliken time por vari qillon se e pati kjo pune.
:lol: :smash: .Te vjen te qeshesh eee
Ciao bela :kiss:

mostro

Putraku

Fillimisht postuar nga qafiri:
[qb]
[qb] vallai me ja u thone sinqerisht kom kater vjet ketu dhe s'kam digju noi gjo qe me te jete drejtuar ne kete fare menyre........ /pf/images/graemlins/laugh.gif as mua as shqiptareve te tjere qe njoh /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
ku jeton ti mor vlla???
wonderland????? [/qb]
te vorri i bomit lali /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Mua sme ka ndodhur por po tme ndodhte do ti vija ne dukje se sa injorante qe jane .........

genti

Primus registratum

Kjo qe thoni ju nuk krahesohet me ato qe kane hequr italianet kur kane emigruar ne vitet 1915-1960.
Deri aty sa kane egzistuar edhe resaurante ku shkruhej se ndalohej hyrja per qente dhe Italianet.
Dhe diskriminimin qe kane pesuar ne Amerike.
Aty edhe ne kinemane Amerikane shumica e filmave komik kishte si personazh ndonje italjan te pacivilizuar qe cdo gje qe ai shihte ishte e re per te dhe me paditurine e tij krijonte situata komike.

Ata e paten kete fat para 90 vjetesh ndersa ne e kemi tani ne shekullin e 20-te.

qafiri

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga qafiri:
[qb]
ku jeton ti mor vlla???
wonderland????? [/qb]
te vorri i bomit lali /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
paske emigruar n`tirane kshu???

edda

Primus registratum

Si ndjehem une kur me shajne refugjat (!!!)..refugjat, emigrant, extracomunitar nuk eshte sharje
Mbiemri qe mund ti shtohet emrit refugjat mund te jete ofendues

griselda

Primus registratum

hey astranaut une te kuptoj por ti duhesh ta kuptosh pak se si ndihen shqiptaret jashte vendit te tyre.
te puth nga larg :kiss: