Si mos e besh lidhjen monotone

klejla

Primus registratum
Si mos e besh lidhjen monotone

Mesa kam degjuar per mos thene shumica, nje pjese e madhe e lidhjeve perfundojne si pasoje e jetes monotone qe krijohet mes çiftit. Cilat jane disa nga variacionet qe do ta largonin lidhjen nga kjo monotoni? Duke marre parasysh qe jo te gjithe e kane mundesine financiare sepse thuhet (qejfi kushton).

Vals

Primus registratum
Re: Si mos e besh lidhjen monotone

Mundesite financiare s'kane te bejne fare me cilesine e nje lidhejeje. Momentet me te bukura dhe me intime ne nje cift jane for free. Eshte kjo loogjike qe duhet te kam para qe te bej qejf qe i con drejt vdekjes nje pjese te lidhjeve.
Per mendimin tim dashuria dhe respekti reciprok si dhe balanca ndermjet punes, kudjesit te femijeve dhe kujdesit per partnerin e bejne nje lidhje te shendetshme. Si te kesh keto, pak fantazi dhe mirekuptim duhet dhe nuk behet jeta monotone.

I love new york

Primus registratum

Valso e di si e the ti.. si ai burri ke rreklama kur jep annoucement per Mega Millions lotto.

"ALL YOU HAVE TO DO is match the 5 numbers and the Mega Ball" and you can be $250 million richer /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif
Like that is so easy

olololol

Primus registratum

<font color="red">Me vjen keq Vals qe praktikon dashni "Komuniste" </font>

Leku eshte nje nga faktoret kryesore ne mbarevajtjen e nje lidhje.
Pse flitet perhere per dashnite e VIPAVE ?
Se jane te pasur bejne nje jete luksoze nuk ju mungon gje .
Lek=Gjendje morale te shkelqyer
Lek=me pak grindje

Ju Klejda jeni shume e "keqe" /pf/images/graemlins/lol.gif
Po pse o goc ktu do me e more formulen e suksesit te dashnise tende ti /pf/images/graemlins/thumbsup.gif
Mgjth keshilla te jap , se jane falas , lek nuk kam. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif
1-Sinqeriteti midis partnerve ka nje rol shume te madh duke qene te tille ju fitoni shume pike dhe secili prej jush do kete deshire te rrije me ju se ka gjetur nje nga cilesite qe e kerkon te partneri/ja.
2-Mos i tregoni te gjitha qe ne fillim , lini dicka per vitet ne vazhdim, mos e trego te gjithe karakterin tend, ji pak enigme ne disa gjera, beje kurioz.
3-Pak shpirti i aventures duhet, i jep gjalleri lidhjes ,harmoni, gezim.
4-Xhelozia sa me ne minimum sa per li lene te kuptoj qe ti e do , por si behesh ferre me xhelozine e semure.
5-Komplimenta partnerit/es sa te shpeshta sidomos ne prani te te tjerve i jep krenari ati/asaj.
6-Mos rrini ore e minute bashke do behet bajate, le tju marre pak malli, takimi i rradhes do jete me agresiv me apasionant.
7-Dhurata , sipas mundesive ska rendesi vlera por xhesti, atij/asaj i behet qefi e kujton , se le mbas dore , kujdesesh, tregon xhentilese.
8-Ndrysho Ne Pamje sa me shpesh duke e pyetur ate, jepi mundesine tju shohe me ndryshe me nje pamje tjeter , jini terheqese.
9-Merruni me dicka , po ndenjet ne shtepi , do beheni dyshuese per te , do beheni xheloze, stresin e dites do ja trasmetoni dhe ati/asaj.Nje kafe mbas pune me te eshte shume clodhese.
10-Enderroni, nje te ardhme ushqejeni me endrra ate , jepini nje motiv per te arritur, jepini nje model.

P.S mos jua jep shoqeve keto keshillat.

Mblodhi nga eksperienca nder vite Juaji BAB_LYMI /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Vals

Primus registratum

Me falni te dyve po kam 12 vjet eksperience ne nje lidhje qe vertet e kam si neper libra. Merredheniet e mira jane pune, nuk vijne vete ose behen kollaj. Kete s'e kuptojne nejrezit dhe ne fazen kur terheqja e fillimit zbehet dhe kerkon pune, palet terhiqen dhe fshihen pas monotonitetit.

Vals

Primus registratum

Babe, nder ato 10 pika qe rradhite aq bukur s'pashe gje leke une ose naj titull qe thote: duhet te kesh kaq $$ qe te jesh i/e lumtur.
Sa per dashurine e vipave mos na fol tashti se shumica kapen e ndahen nga 10 here ne vit. Keshtu qe leku s'te garanton nje lidhje te forte.

Kordelja

Valoris scriptorum

Kurse mu ato pikat mu duken si detyra shpie per grate ne pergjithesi, Lymi, mos cdo gje varet prej tyre sipas teje?

I love new york

Primus registratum

there is no formule..
jam dakort me Korden, s'ka pika te listume qe garantojne nje dashni te forte dhe ajo qe duhet evituar me doemos nuk duhet rrobi te ndjehet sikur duhet te bej detyrat e shpise.

Vals (po beja shaka lart) por edhe une kam 11 vjet lal dhe te them qe do shume mirkuptim, hapsire personale dhe sinqeritet nqs e njeh ate qe ke ne krah...
detyrat e shpise, jo lule me X date, jo komplimenta reale e virtuale, jo mos guxo t'bertasesh n'sy t'shoqeve etj etj - s'ka.
Gjithshka duhet te jete reciprocitet dhe leku vertet nuk ka te beje me qualitetin e mardhenies, mgjth ai te krijon mundesi t'a "enhance" (me falni s'me erdhi kjo fjala ne shqip) mardhenien jashte shpise/apartamentit etj.
Nuk eshte ne asnje menyre baze lumturie though, eshte thesht nje nice incentive po te jete /pf/images/graemlins/wave.gif

olololol

Primus registratum

Ja graria AF-se. /pf/images/graemlins/wink.gif

PO une spo them zbatoji nje per nje.
Po jane ca nga ato qe duhen , goca kerkoj ndihme dhe i thash ca di une , ca kam pa une.
Ti mund te kesh 11 Vjet , mbase je e martume , ajo eshte akoma ne faze dashnie dhe lidhjet jane te ndryshme , sa per leket duhen 4 ever .
Dhe sjane si detyra thjesht ca keshilla po i pelqyen le ti marre.

Ajo pyt si te mos behet Monotone e merzitshme .

Ti i thu respekti reciprok me fjale librash thu ti.
Si ta bej harmonike vajze ket lidhje ?
Po he i here ?
Na trego naj sekret ?

Vals

Primus registratum

Jo mer bab se s'jane fjale librash. Duken si fjale librash po ne fund te dites aty vjen muhabeti. PO nuk respektove partnerin (dhe veten) nuk mund ta duash e ta besh te lumtur tjetrin (dhe veten). Shumica e cifteve qe njof japin doreheqje ne momentin e pare kur gjerat veshtiresohen se kane degju neper libra qe forever after eshte vetem boje roze e ku di une cfare romantizmash te tjera. Ose ka nga ata cifte qe e pranojne monotonine si thelbin e marredhenies dhe fillojne cukitin neper lule te tjera.

ados

Primus registratum

lidhje monotone...hahahaha..
o njerez jepni fund ketyre paragjykimeve ..mos behet lidhja monotone..apo ku di une
Gjithmone nje lidhje behet monotone... ne mos sot ose neser mbas 10 vjeteve kjo eshte e sigurte.
Keshtu zgjidhja me e mire eshte "open relation"...beni shume lidhje..jepini vetes hapsire te keni me shume "lovers"...: /pf/images/graemlins/laugh.gif

klejla

Primus registratum

Tani sa per ta ditur ti (qe vetem ankohesh se ske lek) ky nuk eshte aspak nje problemi im. Eshte nje problem qe e kam degjuar shpesh dhe mbi te gjitha po i ndodh dikujt qe une e kam shume per zemer. Une e kam keshilluar disi por thashe pse jo, te marr edhe mendimet e grupit se mund te jete frytdhenese.

ados

Primus registratum

..dhe kush jane rezultatet atehere ??...dear klejla..
nqs,mu drejtove mua per punen e lekeve..not true

tola77

Primus registratum

e clidhje ana ekonomike ne monotonine e nje cifti, ske lek,dil bej nje xhiro,dhe nuk prish lek, ne vere nuk vete dot me pushime ne nje hotel lluksoz po te pelqejne udhetimet, mer batanije me vete,nje cader dhe sot ketu neser aty, mjafton deshira dhe dashuria per te mos kaluar ne monotoni, te gjitha te tjerat jane cingerima per tu kapur.

ados

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Se kisha me ty po me SEFER-DAJAn

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Guest

Nese nje maredhenie shnderrohet ne monotone, ka lidhje me ate, qe njeri prej te dyve eshte "tip monotoni".
Dhe ketyre lloj tipave, si bo derman as leku. Sepse gjendja financiare, luan nje rol te rendesishem, qe c´ke me te.

Por meqenese Klejla e perjashton, do te thoja....nje lloj variacioni kundra monotonise, do te ishte faktori "Surprize". Surpriza te cdo lloji, qofshin te vogla dhe jo te shtrenjta...si per shembull dy bileta kinemaje/teatri...dy bileta treni (dhe pse mund te keni makine)....organizimi i nje party me shqerine...etj, mendoj se do te ndikonin ndopak pozitivisht. Per te mos folur pastaj per surprizat ne aspektin intim. Ato dihet, qe do t´a benin dhe kryemonotonin, te gjallerohej ate dite.

Tung /pf/images/graemlins/wave.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

e clidhje ana ekonomike ne monotonine e nje cifti, ske lek,dil bej nje xhiro,dhe nuk prish lek, ne vere nuk vete dot me pushime ne nje hotel lluksoz po te pelqejne udhetimet, mer batanije me vete,nje cader dhe sot ketu neser aty, mjafton deshira dhe dashuria per te mos kaluar ne monotoni, te gjitha te tjerat jane cingerima per tu kapur.

[/ QUOTE ]

Po varet nga pretendimet mi goce, jo te gjithe kenaqen me gjera te thjeshta. Ka qe nuk jetojn dot pa salltanete.

Problemi eshte qe kujt i behet jeta monotone per ceshtje parash ne monotoni do i kaloj e tere jeta sepse thelbi nuk eshte tek paraja por tek vetja. Njeriu i pangopur i pangopur do mbetet tere jeten pamvarsisht sesa i japin te haje.

olololol

Primus registratum

Tani sa per ta ditur ti (qe vetem ankohesh se ske lek) ky nuk eshte aspak nje problemi im. Eshte nje problem qe e kam degjuar shpesh dhe mbi te gjitha po i ndodh dikujt qe une e kam shume per zemer. Une e kam keshilluar disi por thashe pse jo, te marr edhe mendimet e grupit se mund te jete frytdhenese.

[/ QUOTE ]

PO s'te kerkoj njeri lek ty mer lal, qe nje nje batute a deshe mendim , ke 10 pika dhe leku qenka tamam ajo qe ju duhet juve dmth paskam pasur te drejte.
Bo ca te dush
Bo si te dush

Le_Routard

Forumium maestatis

[/ QUOTE ]

Klejla, mos do te thuash qe problemet financjare po shkaterojne lidhjen e ketij dikujt qe ti ke shume per zemer?

Ne qofte se po ateher une jam i mendimit qe cdo mund tejter eshte i kote. Me nga sa kam pare e degjuar ne jete cifte te tilla qe mbahen lidhur nga qejfi qe behet me para jane te destinuar te deshtojne.

Mendoj qe nje lidhje eshte teper siperfaqsore ne qofte se eshte e bazuar ne interesa materjale, e interesa te ngushta personale.

Uroj qe te jene duke kaluar nje situat te veshtire, nje situate ku ka rene ana financjare dhe uroj te gjejne menyra te tjera per te kenaqur njeri tjetrin.

Mendoj qe ne ato qe tha Sefer_Daja ka shume gjera interesante e keshilla me teper vlere. Duhet mare edhe mendimi i pales tjeter, vajzave. Cfare do ta bente te lumtur nje vajze ne munges te anes financjare. Dhe keto idera mendoj se do ta ndihmonin ate mikun tend.