Si e përjetojnë gjimnazistët seksin

Dotesa

Primus registratum
Re: Si e përjetojnë gjimnazistët seksin

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
...po mi ke te drejte...skam mbaru per mjekesi ne fakt..kshu qe te fillosh e te me besh ndonje leksion ti ketu me terma mjeksore e sigurt qe sdo kap shume...
edhe ???ca pastaj??? ti po don me tregu se sa mire i di???
apo je ketu per te folur noj gjo koherente ta kuptojne te gjithe (mqse rastesisht jemi ne nje forum per bisedim...)

un po te them cfare thon gjinekolloget pergjejsishte ....sepse si kam shpik nga menja...
trupi i femres prodhon kiste, shpeshhere vete i prodhon edhe vet i eleminon...ka raste qe kistet duhen kuruar...
raste qe nese nuk kurohen ka probleme te tjera me te renda nga pas...
tani me shpjego, te kesh apo jo mardhenje seksuale ca ka te bej??? apo ndryshimi i partenereve ca ka te bej???
keto gjera duhen pare raste me rast, dhe ka te bej me teper me trupin e femres, se sa me raportet e saja seksuale...

nejse personat qe me kan shpjeguar kete keshtu i paskan ik 10vjete shkolle mjeksie per lesh edhe 15 vjete eksperjence pune akoma me shume per lesh atehere ...se duhet te ishin fut ne Af me mire...

[/ QUOTE ]

o cupke te kane shpjeguar rastin tend ndoshta...por ti se di nje rast nuk e pergjitheson dot...ja pse doktorat bojen 15 shkolle.
ik e pyeti ato njerzit e tu cndodh kurr me ciste jo kiste kur rritet nr i partnerve seksual? sa rritet probaliteti i semundjeve seksuale kur rritet nr i partnerve...ah se os harro tu thuash qe ne shqiperi bideja perdoret me la kembet e jo menderen. dhe qe robte e lajne organin e tyre gjenital kur bojne dush.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

O Lili...po ti vetem shkrun postimet e tua?!!!
Lexo içik edhe te te tjereve...
te gjitha ato qe une te kam cituar jane PARAGJYKIME dhe nje mllef i papare kunder rinise shqiptare...me vjen keq nuk me pelqen...do te kundershtoj deri ne fund
po te me lexosh mire edhe une kam thene te njejtat gjera (vetem disa) qe ke thene edhe ti...ndryshimi midis nesh eshte qe ti je Moraliste e ndershme dhe une jam Amorale e shthurrur...kaq...po te lutem mos bertit...

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

ah se harrova...ty duhet te te ndalojne te shkruash ne nje forum shqiptar se ti je ANTI SHQIPTARE...

Dotesa

Primus registratum

O Lili...po ti vetem shkrun postimet e tua?!!!
Lexo içik edhe te te tjereve...
te gjitha ato qe une te kam cituar jane PARAGJYKIME dhe nje mllef i papare kunder rinise shqiptare...me vjen keq nuk me pelqen...do te kundershtoj deri ne fund
po te me lexosh mire edhe une kam thene te njejtat gjera (vetem disa) qe ke thene edhe ti...ndryshimi midis nesh eshte qe ti je Moraliste e ndershme dhe une jam Amorale e shthurrur...kaq...po te lutem mos bertit...

[/ QUOTE ]

Une nuk te cilesova me asnje epitet... /pf/images/graemlins/winkwink.gif
e bertitura nuk ekziston ne kulturen time so... /pf/images/graemlins/shrug.gif

bebi

Primus registratum

addiritura /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

obobooooo

Dotesa

Primus registratum

ah se harrova...ty duhet te te ndalojne te shkruash ne nje forum shqiptar se ti je ANTI SHQIPTARE...

[/ QUOTE ]
muhahahahaha
Bofte hajer sala qe na hapi kufijte! /pf/images/graemlins/winkwink.gif

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

ps. meqe ke mundesi thuj nononit te me bej ban se ja ka marre doren asaj pune /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Dotesa

Primus registratum

Lily_Girl, ti e ben sikur te kete rregullore se si dhe ku dhe ne cfare pozicionesh dhe ne cilat ambiente lejohet te behet seks. Jo ne banje, po ne dhome te gjumit, jo siper lavamanit, po afer sobes, jo me stil qeni, po me stil cicikopi...

Une per vete jam me Nelkan, long live excercise /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
me fal se kisha harru me permend edhe dhomat e chatit te shqiperia.com

ps.vec rujuni mos jua lejne thate

pinkparadise

Forumium maestatis

...o shoqe....
aty ku je ti i thon Ciste, ktu ku jam une Kiste...ka shume rendesi per ty kjo ??? perderisa te dyja e dim se per ca po flasim???

e ka mire Dahlia, ti kemngul ke idet e tua, pa i lexuar ato te te tjereve...

shoqe sa per muhabet vari trapin mnjf,me ka rastisur te shof njerez, femra, qe kan pasur vetem 1 mashkull ne jeten e tyre, qe kan pasur nje higjene te perkryer, por qe kan pasur lloje lloje problemesh, jo vetem me gjera te vogla si kistet, por edhe me me te renda si demtimi i vezoreve, apo i mitres etc etc etc
dhe kjo thjeshte nga fakti qe nuk kontrollohen nuk e kane refleksin e kontrollit te pergjithshem te shendetit te tyre(sepse shqiptaret e kan pas per zakon me shku ke gjinekollogu vetem kur ishin ne mujin e 9 te shtatzanis /pf/images/graemlins/laugh.gif )
sa per djeni nje femer duhet te shkoj 1 here ne 2 vjete ke gjinekollogu, sa femra shqiptare e bejne kete???

nejse varja...

bebi

Primus registratum

Lily_Girl, ti e ben sikur te kete rregullore se si dhe ku dhe ne cfare pozicionesh dhe ne cilat ambiente lejohet te behet seks. Jo ne banje, po ne dhome te gjumit, jo siper lavamanit, po afer sobes, jo me stil qeni, po me stil cicikopi...

Une per vete jam me Nelkan, long live excercise /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
me fal se kisha harru me permend edhe dhomat e chatit te shqiperia.com

ps.vec rujuni mos jua lejne thate

[/ QUOTE ]

goce, flet me baza ti?

se kjo do ishte fatkeqesia vete in persona /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Vals

Primus registratum

Ne kohen time ne gjimanz dy vitet e para ishim akoma ne komunizem dhe mbremjet i organizonte shkolla dhe nuk lejohesh me kery rrok'n'rrol (e kam pa tallje) se te vinte anterja e partise qe ishte zysha e PPSH-se dhe te shkulte veshin mu ne mes te pistes. Keshtu qe ne zinim ndonje cep dhe kercenim rrok po nuk i leshonim duart nga njeri tjetri se teknikisht ishte akoma vallezim. Sa maroj tu qesh sa here me kujtohet.
PO Putraku dhe LR e kane tamam. Na sillshin ne shtepi cunat e klases, ne vitin e pare te rremujes nuk kishte me party ne darke, i benim gjate dites se lijshim mesimin. Dilshim tek liqeni me nje majtofon me bateri dhe kercenim sa zhdepehim ose tek shtepia e shokut/shoqes qe i kishn prinderit ne pune dhe s'ju vinin per kontroll. Me 30 leke blejshe nji shishe me ponc portokalli qe ta digjte fytin te bente cope (po te vinte goja era protokall apstaj). Cigaret i vdhshim nga prinderit (me filter se dukeshe si me i sofistokuar). Kur na tekesh te blenim noj torte mblidhim leket dhe e blenim, megjitehse petullat dhe pitet ishin po aq te kerkuara. Qejf i madh kur doli Fanta dhe Coca Cola, panettone, hamburgerat e para. I blenim rruges per tek parku Rinia ku shkonim nje tufe gocash mbasi mcefnim perpareset dhe gjyshim cunat me te medhenj (ku eshte Shirazi se ajo ka qene deshmitare e situatave te tilla se me vinte mbrapa si me e vogel qe qe).

Si perfundim, une gjithe dates qe kam pas i kisha cuna jashte shkolle, me te mdhenje se une se moshataret me dukeshin shume kot. Keta ishin tip: shoku i kusheririt apo cun i njoft tek ato konferencat e organizates se rinise (s'kam aps dale me te forte une se me dukeshin shume vulgare). Vetem ne vit te katert kam dale me nje shok klase (me ne fund) dhe ajo qe lidhja e pare serioze qe kisha. U desh me prit sa te piqeshin fiqte e klases. Ku kisht eme ndejt ne pub deri ne mengjes atehere? Ku me lente njeri ne shtepi? C'kishte per tu bere behej gjate orarit te shkolles ose mbasdite po ne shtepi duhej me u kthy ne 8 ose qameti 9 se do beheshin mesimet per neser. A e mbani mend se kemi pas shkolle dhe dite te shtune (kater ore kater ore, po dy nga ato ishim matematike e duheshin bo detyrat). Ishte ambienti qe te impononte mungese lirie po nga ana tjeter askush nuk fliste per eduakte seksuale. Shoqja ime e ngushte ksihte nej te dashur me te cilin u fejua/martua shume heret dhe nglei shtazane me te kur ishim ne vite te katert. Kaloi nje traume shume te madhe se beri abort dhe po ju them, mesim me te mire per ne qe e dinim nuk ishte. Fatkeqesisht u desh qe mesimi te jepej ne kete menyre po keshtu eshte ku s'e hap njeri gojen per pjesen me aktive te mendjes/imagjinates se nje adoleshenti. Gjithashtu mbaj mend qe zysha kudjestare na e nxiu jeten pse rrinim me kete gocen sepse ajo kishte te dashur dhe patjetjer qe ne do "infektoheshim" nga ajo. Me vinte per te qeshur se ajo kishte nje stabel diten per diell kurse ne te tjerat i nderronim po s'na e merrte vesh njeri.

Eh, c;na kujtuat kohe te largeta. Kohet kane ndryshuar dhe eshte shume e veshtire te frenosh impulset natyrale te moshesh. Edukimi qe heret eshte e vetmja menyre per ti hapur syte rinise. Nuk fitohet qe nga mbajtja ne erresire dhe mohimi i lirise se ai/ajo qe ka ndermend te beje dicka e gjen menyren. Na falni qe u zgjatem po na hapet kapituj te gjate.

Sirena

Primus registratum

Une e kuptoj Lily_Girl kur flet me kaq pasion per nje teme qe me siguri duhet te jete e informuar (ndoshta sepse studion apo ka studiuar mjekesi), gjithsesi mendoj se ky (pra kryerja e marredhenieve ne moshe shume te re) eshte nje problem jo vetem i Shqiperise por edhe i vendeve te tjera te Evropes.I vetmi ndryshim eshte kultura seksuale qe ne vendet e tjera ekziston, ne Shqiperi akoma jo.Kane turp nga gjinekologu, turp nga mjeket, nderkohe qe kontrollet duhet te jene te vazhdueshem.
Si dhe eshte e vertete qe pasja e nderrimi i shpeshte i partnereve tek femrat rrit probabilitetin e pasjes se cisteve dhe semundjeve te tjera me te renda (tumore...etj).
E vetmja gje qe mund te behet eshte sa me shume informim, fushata te tera informimi ne rang popullsie.

S

Scorpion

Guest

Ca teme yyyyy...., duhet te ishte "si e perjetojne te rriturit seksin....para se te shkojne ne menopauze..." /pf/images/graemlins/laugh.gif

Se pari me vjen mire te shoh Lily_Girl dhe te tjere kaq "pasionante" dhe te vendosur ne mendimet e idete e tyre. E di pse, per vete faktin qe ne tema si "Gruaja Myslimane" (veshja u dukej kurvellik) apo "Homoseksualet" (s'ka gje te keqe, njerez jane) kane qene me liberalet dhe me demokratet. Ke kjo e dyta nuk flitej asnjehere per semundjet seksuale qe mund te shfaqen mes tyre, po nejse mos zgjatem me gjera te tjera kot. Thelbi mos jini kaq kontradiktore me veten...Ose mos beni shenjtoret...

Ore ju djem e vajza te mira ne vitet tuaja te rinise kur keni qene 15-16 vjeç nuk keni pas hiç deshira dhe fantazi seksuale eee? Apo tani qe u rritet, i kuptuat e studiuat gjerat, te besh seks qenka "mekat" tani eee?

Po mire mer jahu, te gjithe kaq humane ju mer, do shpetoni popullin... Pse kur ti teket Lily_Girl apo ndonje tjetri qe e mendon si ajo, atehere do kryej marredhenie une X apo Y, apo me grafik, dhe vetem ne shtepi...e me prezervativ... Qyqa qyqa...

Mos ecni me keto fanatizma. Nje adoloshent nuk ka nevoje per shume ndihme qe te jete ekspert ne keto gjera. E vetja ndihme qe mund ti trasmentohet eshte mesazhi qe seksi dhe dashuria ecin paralelisht me njera-tjetrin. Se degjenerohet se abuzohet, ate s'mund ta gjykoj une, per keto gjera cdokush mban pergjegjesite e veta. Une bej timen, mundohem t e jem i kujdesshem, se kam 5 apo 15 histori, aventura, te dashura, s'ka pse i hyn ne xhep ndokujt.
Kur kujtohem tani, qe kam harru me bo dhe ndonje gje ekstra ne gjimnaz e me shume, me vjen inat...

S'ka ndonje ndryshim te madh mes adoloshences tone dhe kesaj te sotmesh, mbase ne kemi qene me te frenuar, keta me liberale e te shfrenuar, ne jemi rritur me fryme tjeter, keta me tjeter. Pastaj Bota keto fenomene i ka me te theksura, ne Shqiperi mbeten per tu komentu aq shume...

Ah, me irritojne femrat qe ngulin kembe si mushka...kur gjykojne mbi veshjet e te rinjve e sjelljet e tyre seksuale, kur vete vishen me tanga e dekolte...

Ne fund te fundit gjithkush ne intimitet ka te drejten e tij te beje cfaredo.

P.S Sugjeroj temen te transferojme te "Trupi Dhe Shendeti"

regele

Forumium maestatis

Ne kohen time ne gjimanz dy vitet e para ishim akoma ne komunizem dhe mbremjet i organizonte shkolla dhe nuk lejohesh me kery rrok'n'rrol (e kam pa tallje) se te vinte anterja e partise qe ishte zysha e PPSH-se dhe te shkulte veshin mu ne mes te pistes. Keshtu qe ne zinim ndonje cep dhe kercenim rrok po nuk i leshonim duart nga njeri tjetri se teknikisht ishte akoma vallezim. Sa maroj tu qesh sa here me kujtohet.
PO Putraku dhe LR e kane tamam. Na sillshin ne shtepi cunat e klases, ne vitin e pare te rremujes nuk kishte me party ne darke, i benim gjate dites se lijshim mesimin. Dilshim tek liqeni me nje majtofon me bateri dhe kercenim sa zhdepehim ose tek shtepia e shokut/shoqes qe i kishn prinderit ne pune dhe s'ju vinin per kontroll. Me 30 leke blejshe nji shishe me ponc portokalli qe ta digjte fytin te bente cope (po te vinte goja era protokall apstaj). Cigaret i vdhshim nga prinderit (me filter se dukeshe si me i sofistokuar). Kur na tekesh te blenim noj torte mblidhim leket dhe e blenim, megjitehse petullat dhe pitet ishin po aq te kerkuara. Qejf i madh kur doli Fanta dhe Coca Cola, panettone, hamburgerat e para. I blenim rruges per tek parku Rinia ku shkonim nje tufe gocash mbasi mcefnim perpareset dhe gjyshim cunat me te medhenj (ku eshte Shirazi se ajo ka qene deshmitare e situatave te tilla se me vinte mbrapa si me e vogel qe qe).

Si perfundim, une gjithe dates qe kam pas i kisha cuna jashte shkolle, me te mdhenje se une se moshataret me dukeshin shume kot. Keta ishin tip: shoku i kusheririt apo cun i njoft tek ato konferencat e organizates se rinise (s'kam aps dale me te forte une se me dukeshin shume vulgare). Vetem ne vit te katert kam dale me nje shok klase (me ne fund) dhe ajo qe lidhja e pare serioze qe kisha. U desh me prit sa te piqeshin fiqte e klases. Ku kisht eme ndejt ne pub deri ne mengjes atehere? Ku me lente njeri ne shtepi? C'kishte per tu bere behej gjate orarit te shkolles ose mbasdite po ne shtepi duhej me u kthy ne 8 ose qameti 9 se do beheshin mesimet per neser. A e mbani mend se kemi pas shkolle dhe dite te shtune (kater ore kater ore, po dy nga ato ishim matematike e duheshin bo detyrat). Ishte ambienti qe te impononte mungese lirie po nga ana tjeter askush nuk fliste per eduakte seksuale. Shoqja ime e ngushte ksihte nej te dashur me te cilin u fejua/martua shume heret dhe nglei shtazane me te kur ishim ne vite te katert. Kaloi nje traume shume te madhe se beri abort dhe po ju them, mesim me te mire per ne qe e dinim nuk ishte. Fatkeqesisht u desh qe mesimi te jepej ne kete menyre po keshtu eshte ku s'e hap njeri gojen per pjesen me aktive te mendjes/imagjinates se nje adoleshenti. Gjithashtu mbaj mend qe zysha kudjestare na e nxiu jeten pse rrinim me kete gocen sepse ajo kishte te dashur dhe patjetjer qe ne do "infektoheshim" nga ajo. Me vinte per te qeshur se ajo kishte nje stabel diten per diell kurse ne te tjerat i nderronim po s'na e merrte vesh njeri.

Eh, c;na kujtuat kohe te largeta. Kohet kane ndryshuar dhe eshte shume e veshtire te frenosh impulset natyrale te moshesh. Edukimi qe heret eshte e vetmja menyre per ti hapur syte rinise. Nuk fitohet qe nga mbajtja ne erresire dhe mohimi i lirise se ai/ajo qe ka ndermend te beje dicka e gjen menyren. Na falni qe u zgjatem po na hapet kapituj te gjate.

[/ QUOTE ]

Ca kujtese? /pf/images/graemlins/smile.gif Fiks keshtu kane qene gjerat...ne linim oren e katert te shtunen (kishim fiskulture) dhe venim tek shtepia e nje shokut, prinderit e te cilit ktheheshin nga puna ne oren 3! Mbremja vazhdonte deri ne oren 1 e gjysem ose dy dhe pastaj fillonte pastrimi rrufe i shtepise, qe prinderit e ketij ta gjenin ne rregull... Apropos, shtepia e ketij cuni dhe krevati i madh /pf/images/graemlins/smile.gif kane sherbyer per shume shoke e shoqe tonat per te hedhur hapat e pare ne boten e seksit /pf/images/graemlins/smile.gif! Por e rendesishme nuk eshte thjesht historia... pavarsisht se atehere ishim me injorante se c'jane te rinjte e sotem (besoj se eshte keshtu), nuk preferonim pyjet, shkurret, banjot apo cdo cep qe na dilte para... Te fitoje besimin e nje vajze patjeter te detyronte t'i ofroje dicka te mire, jo nje cep haleje apo nje shkurre nga pylli... Per kontraceptive ishte e veshtire, por jo e pamundur ...

Si perfundim, te gjithe keto ndryshime vijne per mendimin tim, si pasoje e pergjegjesise qe ndjenim atehere ne raport me nje vajze dhe nga nje respekt i imponuar nga shoqeria. Interesi per seks me duket normal tek te rinjte e sotem, perpjekjet e tyre per te zhbiruar sa me shume jane normale, por mungesa e pergjegjesise, romantizimit te heres se pare si dhe marrja e masave (pasi mundesite jane) perbejne problem ne ditet e sotme...

Diddy19

Su@mi

E ke problem romaticizmin e heres se pare ?

P.S Sa te vjeter qenkan anetaret e forumit.

bebi

Primus registratum

un jo ishalla. he, konfirmoje /pf/images/graemlins/laugh.gif !

S

Scorpion

Guest

Ti tregon per me shume ne fakt... /pf/images/graemlins/laugh.gif

regele "interesi per seks" ekziston kudo dhe jo vetem nga adoloshentet. Ndryshojne kohet, ndryshojne situatat, ndryshon mentaliteti, etj etj faktore, nuk eshte aq e thjeshte...

Thuaji SEKSIT PO... /pf/images/graemlins/laugh.gif

regele

Forumium maestatis

Postimi im te paska lene mbrese per romantizmin e permendur? /pf/images/graemlins/smile.gifSeicili ben sic mendon dhe nuk ka te beje as me moshen dhe as me kohen...ferrat, ferra kane qene ferra mbesin, vetem se kujtimi i pare i jep drejtim jetes seksuale per shume veta...anyway, do thuash qe seksi seks mbetet /pf/images/graemlins/smile.gif! Dakord me ty, praktikoni ku te keni qejf e si te keni qejf , por te pakten perdorni prezervativin ...

Diddy19

Su@mi

Jo ti jo! Kto te tjeret paskan kene ne gjimnaz ne kohen e xhaxhit.
Ma zi s'po gjekam as burre ne forum ( ishte shpresa jeme e fundit) /pf/images/graemlins/laugh.gif Ktu over 40 te gjithe. /pf/images/graemlins/shrug.gif

Si s'doli nje gjimnaziste me shkru tek kjo teme. T'gjithe ketu: ne kohe teme....bla bla bla. /pf/images/graemlins/goofy.gif