Si e mendoni te ardhmen e Shkoders? Keni menduar ndonjehere te ktheheni ?

samanta

Primus registratum
Re: Si e mendoni te ardhmen e Shkoders? Keni menduar ndonjehere te ktheheni ?

Me duket pak e cuditshme qe te gjithe qe jane jashte shtetit thone pse ky ose ajo s'ben dicka,por asnjeri s'thote cfare mund te bej pikerisht UNE? :confused:

Garuzhda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga samanta:
[qb] Me duket pak e cuditshme qe te gjithe qe jane jashte shtetit thone pse ky ose ajo s'ben dicka,por asnjeri s'thote cfare mund te bej pikerisht UNE? :confused: [/qb]

djal

Primus registratum

Te Flasesh per SHKODREN te m'bushen syt me Lote
Lexova pak ma Siper qe po shashi Berishen dhe Nanon...
Ja te bejm nje Shembull e hoqem Berishen dhe Nanon cili esht ai qe do i japi SHKODRES apo SHQIPERISE nje te ardhme?
te gjith kan qene ne Shtet dhe te gjithe jan Persei ne Shtet, ne SHQIPERIA jan rreth 4 Milion Banore ku Rreth 1 Milione jan ne Kurbet, Kurse qe Mirren me Politik jan me shum se 1 Milion te gjith Duan Karrige per tu Mbush me para se cfar do me Ngrene ai qe sdi te ze Karrigen nuk duan tja dine,
Sipas Mendimit tim te gjithe do kthehen ne SHKODER kur esht ajo DITE nuk mundet asnjeri me Percaktu
sepse SHKODRA dhe e gjith SHQIPERIA ndollet ne Kurthen e Politikanve,
dhe kjo i ben SHQIPTART per te pas inat VEND LINDJEN e tyre,
une kam Lind ne SHKODER dhe aty jam Rrite por per ty Kthy nuk mund te them qe do kthehem sot apo neser
por nje DITE them qe aty do jem i LUMTUR Ashtu sic e kam Endrruar...

vllaznia 2001

Primus registratum

Per dite mendoj me ardh atje e me kriju te ardhmen atje se ktu marume na iku mosha ma e bukur e jetes ne kurbet me ate mendimin se po fitojm diçka po 0-0 del

Garuzhda

Primus registratum

Migjeni shkruante: Kafshate qe te ngele ne fyt eshte mor vlla mjerimi, por une do thoja me teper eshte emigrimi...........

vllaznia 2001

Primus registratum

Nuk ka gja ma te rande se kurbeti per te tana gjanat po Zoti shkurtoft dite e nate e mezi e pres me ardh edhe nji here atje ne vend tem e mas me ike kerkund ma se marume rrugash qysh femi

Garuzhda

Primus registratum

E vertete djale . Kur po vjen ajo dite qe te kthehemi te gjithe te ndertojme vendin tone , ne vend qe te humbim gjithe vitet me te bukura ne emigracion, jemi shperndare ne gjithe boten ku nuk ka shqiptare e per ç'fare ? sepse kjo eshte dukur menyra me e lehte zhgjedhja me opurtune, nuk po e kuptojme qe dale ngadale po humbim identitetin tone ajajajajaja sa keq.

Gileke

Primus registratum

Sigurisht qe do te kthehena. Aty ku dielli pushon ne supet e Rozafes tone..., po aty do te gjejme gazin dhe frymen e shejte te shpirtit tone qe po kalbet ne vransinat e pandame te emigracionit.... Kjo dite do te jete e shejte, do te jete nje rilindje tjeter para shuarjes...
K'thim te shpejte per te gjithe ata qe e dine historine e ksaj... kalaje legjendare.
(kujtoni historine e tre vellezerve per ndertimin e kalase se Rozafes)
Na ishte nje here............pse mos te thone brezat qe vine "bama" edhe per ne.
Pershendetje Shkodra Ime. Mire te gjetsha.

H

harap

Guest

Per mendimin tem do ishgte me mire me u kthy njehere ne tirane me kap pak pushtet ne dore.Sepse eshte shteti ai qe spo e len shkodren me ec perpara.
Edhe une u ktheva me nje ndjenje me punu e me ndertu per kete qytet por eshte shume e veshtire pasi ke pengesa qe jane te ndertuara me dashje dhe detyrimisht drejtohesh nga tirana.
PO sa do te lodhen pushtetaret nga Shkodra do kalojne per ne europe vetem ca te zgjasin ajo dite e ma vone te futen edhe njehere andej nga kane dal se nga greku asht rruge e gjate me u fut ne europe.

eis

Primus registratum

Po si jeni i here se kjo ka randsi??
-Ishalla mire don Zoti.
Tash po kalojme tek pyetja:
Si e mendoni te ardhmen e Shkodres??Keni menduar te ktheheni ndonjehere??
-Te ardhme e Shkodres e kam menduar me drita e uje me bollek,me qetesi qe edhe tash per tash nuk asht tu mungu edhe ma me shume vende pune,qe mire ne qe kemi ik me kohe por te pakten ata qe jane hala aty mas me marr rruget e botes dhe me e shkaterru jeten e tyne me pislleqet e kesaj bote.Kurse nese kam mendu me u kthy ndonjehere ne Shkoder mund ta percaktoja ma saktesisht"Sa here kam mendu dhe a e kam hek ndonjehere prej mendjes teme???".Une personalisht kam plan me ndihme te Zotit shume shpejt me shku andej dhe ju betohem qe do largohem pa keqardhje sepse nuk ka gja qe asht tu me mbet pishman ne kete vend,ahhh po vetem nje gja se harrova,me taku presidentin edhe me i thane nja dy fjale,si me thane me ia shpreh ate dashnin e madhe qe kam per ate Zog GOOOOOOMAAAAAAAARIIIIIIIIIT! /pf/images/graemlins/laugh.gif
S'po shtoj gja ma shume tesh se deshta me e mbyll me ate fjalin e fundit.
Tash ju uroj tana te mirat dhe ishalla nje te ardhme ma te mire per qytetin tone ma te bukur te Shqipnis(pa fymje)dhe te tane Botes.
Ju rujt ZOTI!!
Me rrespektin ma te madh nga une "Vajze_shkodrane" /pf/images/graemlins/smile.gif

100%SHKODRANE

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Garuzhda:
[qb] E vertete djale . Kur po vjen ajo dite qe te kthehemi te gjithe te ndertojme vendin tone , ne vend qe te humbim gjithe vitet me te bukura ne emigracion, jemi shperndare ne gjithe boten ku nuk ka shqiptare e per ç'fare ? sepse kjo eshte dukur menyra me e lehte zhgjedhja me opurtune, nuk po e kuptojme qe dale ngadale po humbim identitetin tone ajajajajaja sa keq. [/qb]
Sa shume e keni leshuar vedin o njerez,po ne çoftese ja filloni ju qe i keni te gjithe te mirat po çfare duhet te bejne ato rreziqet atje.
Pastaj mergimi nuk ka vetem ane negative te pakten flas per ne te rijte,se ketu ne kemi fituar shume njohori,pervoje,qe do te na sherbeje shume ne jete sepse jemi perballur me aq veshtiresina saqe pengesat tjera do te na duken qesharake.Pra kjo exparjence na ka bere shume me te forte dhe na ka dhane shume maturitet.

Persa i perket identitetit tone qe disa mendojne qe po e humbasim un them qe eshte e kunderta, ku me shume se jashte atdheut e kemi ndjere kaq forte frymen patriotike dhe nacionaliste qe na bashkon te gjitheve.Sado qe te jemi larg aq me afer do ta kemi atdheun ne zemer dhe aq me shume do te rritan vlerat e identitetit tone.

Pra ketu ne mergim jemi me te afte ti sherbejne atij vend sesa te kishim mbetur atje me asnje lloj shprese per t'ja dalur.
Dhe tani pytja qe mund te shtrohet do ishte Se çfare mund te bejme ne me gjithe keto diploma per ti dhene atij vend nje te ardhme?
Ne çoftese do ishte folur per te gjithe Shiperin do kisha thene formimi i nje partije politike formuar vetem nga te rinje qe mund te bejne nje lobbie.Ndersa kur flitet per Shkodren puna eshte me e nderlikuar se s'po ja vare kush me dhe e kan lane krejt mbas dore. Nuk mendoj se vetem duke u kthyer per te jetuar atje mund te jete zgjidhja e duhur por per kundrazi duhet te gjejme te gjithe nje kompromis per te bashkeponuar se bashku ne zhvillimin e qytetit.

tana te mirat :wave:

Garuzhda

Primus registratum

Nje lajm i fundit vjen nga Shkodra.
Sot shpallet levizja e re politike , e drejtuar nga intelektuale shkodrane, nuk jam i sigurte, por kjo levizje, ose me mire parti politike do kete per qellim nxitjen e investimeve te huaja si edhe ato private ne zonen veriore te shqiperise , kryesisht shkoder.

Raptor

Primus registratum

Un me 2 janar ika prej shkodret dhe fill me morri malli.
Pa ku ka ma bukur se kur degjon ne gjuhen tende kaq fantastike shprehje si: ta hangsha synin, zemren, te marrsha te ligat, batall, bylmez etj etj. Ku ka ma bukur se nji fund vit plot dill sic ishte ky i sivjetshmi. Ku ka ma bukur se kur degjon aromen e liqenit ne dark?? Ku ka ma bukur se me ndejt me shokt e tuj ne nji nder klubet modern qe jan ba ne shkoder dhe me marr ne goj njerzit (per mir eee:) )
Un kam nder mend sa te maraj shkollen te kthehem ne Shkoder. Per mu Shkodra asht Amerik e kalu ameriks.

Shendet e pare tanve
Sh10

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shkodra10:
[qb] Un me 2 janar ika prej shkodret dhe fill me morri malli.
Pa ku ka ma bukur se kur degjon ne gjuhen tende kaq fantastike shprehje si: ta hangsha synin, zemren, te marrsha te ligat, batall, bylmez etj etj. Ku ka ma bukur se nji fund vit plot dill sic ishte ky i sivjetshmi. Ku ka ma bukur se kur degjon aromen e liqenit ne dark?? Ku ka ma bukur se me ndejt me shokt e tuj ne nji nder klubet modern qe jan ba ne shkoder dhe me marr ne goj njerzit (per mir eee:) )
Un kam nder mend sa te maraj shkollen te kthehem ne Shkoder. Per mu Shkodra asht Amerik e kalu ameriks.

Shendet e pare tanve
Sh10 [/qb]
Ty te lumte goja ishalla se si puna jote pak veta flasin ktu jo se nuk i ka marr malli por jane stabilizu mire .....e ka marr vedin Torovica nje fare fejet :lol: .
Tana te mirat /pf/images/graemlins/smile.gif

ShkodraniNY

Primus registratum

Ooo a pa me merrni edhe mu ma maaaa

/pf/images/graemlins/wink.gif

Raptor

Primus registratum

Ku den me te cu ty shkodraniny ne torvic a? :tipsy:

Shendet e pare tanve
Sh10

Elvin

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shkodra10:
[qb] Un me 2 janar ika prej shkodret dhe fill me morri malli.

Shendet e pare tanve
Sh10 [/qb]

ShkodraniNY

Primus registratum

Ja ma pa deri tek harku i berdices .........uuu e kishin prish harkun eeee !!!

Baaaa pa tesh maaa !!!

Nuk ka shtet hiq, bah gjeveri e poshter hahahaha

Garuzhda

Primus registratum

Pershendetje!
Si eshte jeta , kur arrine ne nje pike , ke gjithmone deshire per me shume, dhe ajo deshira per te pase sukses ne jete rritet dhe nganjehere behet shume e madhe , dhe e kalon dimensionin e jetes reale.
ne fund te gjithe jemi kalimtare, ç'do dite eshte nje dite me pak, dhe qe nuk kthehet me kurre.
Prandaj ju ftoj te gjithve te mos humbisni dashurine per njeri tjetrin , dhe ti leme xhelozite menjane, ti detikohemi diçkaje me te madhe sesa jeta e nje individit, idealit tone te perbashket SHKODRA, SHQIPERIA,

fkvllaznia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Garuzhda:
[qb] Migjeni shkruante: Kafshate qe te ngele ne fyt eshte mor vlla mjerimi, por une do thoja me teper eshte emigrimi........... [/qb]
Shum shum emocionuese keto vargje /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

Sa i takon temes un personalisht per momentin sa te mbaroj shkollen mendoj dhe besoj se do kthehem ne shkoder.Por nuk mund te them me saktesi se do kthehem edhe pike sepse jeta eshte plot me te papritura dhe nuk i dihet kurr.
Sa i perket zhvillimit te Shkodres mendoj se ne rralle te pare duhet qe te hapen ndermarrje te ndryshme ne menyre qe popullsija te punoj se vetem ne ate menyre do te kete perparim, sepse keshtu rritet ekonomija e Shkodres dhe me rritjen e ekonomise, permirsohen edhe faktoret e tjere si rendi publik , etj. Normalisht qe nuk eshte e lehte qe te ndertohen ndermarrje te tilla por me perpjekje e sakrifica besoj se mund te arrihet nje gje e tille .Pastaj sa i takon fajsimit te qeverise per mos-zhvillimin e shkodres , mendoj se nuk eshte vetem faji i tyre por edhe i vete popullsise Shkodrane , pastaj per pagimin e dritave duhet te jemi te gjithe te ndergjeshmem per pagimin e tyre.Pastaj edhe mentaliteti ne Shkoder duhet te ndryshoje sepse eshte mbrapa .

Me respekt Nexhoja .