Re: Si duhet te jene Shqiptaret qe te hyjne ne BE ?
ne nje diskutim perpara se te flasim duhet t biem dakort me termat, dhe kjo per populin tone eshte nje nder problemet themelore.
shqiptaret, perpara se europa te naidentifikoje si nj eentitet, gje qe une am shume i sigurte qe s'do tekete mjaft ane pozitive ne pershkrim, duhet qe ne te ndajme mendjen seç nenkuptojme me te qenurit shqiptare e se çdo te thote shqiptaria.
Eshte nje periudhe tragjike per popullin tone ku do ti vinin me mend fjalet e te medhenjeve..
PO SOT SHQYPNI MA M'THUEJ SI JE
PORSIKUR LISI I RRZUEM PER DHè
SHKON BOTA SIPNI ME KàM T'SHLET
E NJI FJAL T'AMEL ASKUSH S'TA FLET.
e habitemi e ndoshta irritohemi kur degjojme se shkruajne italianet "E poi l'albanesità, tutti ne parlano, nessuno sa cos'è!"...e une do te thoja qe dhe shum gabim s'eshte pepinoja!
shqiptaret vuajne ne krize identiteti tani per tani. S'dine se me ç'vlere te identifikohen, refuzojne ate qe ndoshta do tu duhej te ishin krenar.dhe s'e njohin, s'e njohin veten.
Ne ne europe? E perse duhet te na merrte europa? vetem per poziten gjeografike? Per te fituar ajo prej nesh?...Jo Jo...le te mos na marre, deri sa ne te gjejme ç'vend kemi e kush jemi. Pastaj jam i mendimit se do te va ftojne vete, pa i lepire menderin europes, a amerikes!