Si duhet te jene Shqiptaret qe te hyjne ne BE ?

Seriozi

Primus registratum
Re: Si duhet te jene Shqiptaret qe te hyjne ne BE ?

Si duhet te jene Shqiptaret qe te hyjne ne BE ?

Duhet te jene te gjithe musliman dhe te formojne nji shtet islamik.Do ta shikoni se si do ti hapi portat Europa dhe per ne.

Ps.Mendimi im ky. :smash:

Admirali

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Belinda.:
[qb] si greket /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Kesaj i thone: Dashnorja e Perendimit, k*rv* e Lindjes , nuk kena pse t'a meritojme ate term qe eshte per greket.

Presidenti

Forumium maestatis

ne nje diskutim perpara se te flasim duhet t biem dakort me termat, dhe kjo per populin tone eshte nje nder problemet themelore.

shqiptaret, perpara se europa te naidentifikoje si nj eentitet, gje qe une am shume i sigurte qe s'do tekete mjaft ane pozitive ne pershkrim, duhet qe ne te ndajme mendjen seç nenkuptojme me te qenurit shqiptare e se çdo te thote shqiptaria.

Eshte nje periudhe tragjike per popullin tone ku do ti vinin me mend fjalet e te medhenjeve..

PO SOT SHQYPNI MA M'THUEJ SI JE
PORSIKUR LISI I RRZUEM PER DHè
SHKON BOTA SIPNI ME KàM T'SHLET
E NJI FJAL T'AMEL ASKUSH S'TA FLET.

e habitemi e ndoshta irritohemi kur degjojme se shkruajne italianet "E poi l'albanesità, tutti ne parlano, nessuno sa cos'è!"...e une do te thoja qe dhe shum gabim s'eshte pepinoja!

shqiptaret vuajne ne krize identiteti tani per tani. S'dine se me ç'vlere te identifikohen, refuzojne ate qe ndoshta do tu duhej te ishin krenar.dhe s'e njohin, s'e njohin veten.

Ne ne europe? E perse duhet te na merrte europa? vetem per poziten gjeografike? Per te fituar ajo prej nesh?...Jo Jo...le te mos na marre, deri sa ne te gjejme ç'vend kemi e kush jemi. Pastaj jam i mendimit se do te va ftojne vete, pa i lepire menderin europes, a amerikes!

Triumfi

Primus registratum

Nuk e di a mund te kete fjale tjeter me kuptimplote dhe e gjere,ku secili do gjente hapesire per te shprehur idene e tij,se si duhet te jene shqiptaret qe te hyjn ne BE! Cfar karakteri duhet patur? te zgjuar? te drejte? dinamik? te arsimuar? apo duhet te jemi shume ndryshe (sa qe as ne s'e kuptojme)qe te hyjm ne BE? Sidoqe te jete,a do hyjm ndonjehere ne BE a?!

PS. Lara,nuk eshte e vetmja teme qe merr ate form(chit chat),sepse do duhej te mbylleshin gjysma e postimeve te forumit!!! :shrug:

ludwig

Primus registratum

kur synimi i politikes te jet perparimi dhe jo korrupsioni. evropa nuk e ka problem te japi nje ndihme per te vene ne pune economine por nqs vet 'motorri' politik nuk ecen athere eshte e kot te merresh me ate vend.

ky eshte nje kusht. tjetri eshte ai qe tha mistreci.
Nuk mund te kerkosh te hysh ne evrope duke u deklaruar vend islamik, te pakten shqiperia ne ate gjendje qe eshte sot nuk mund ta kerkoje. nuk ka rendesi nese ti mendon se eshte e drejte apo jo, politika e evropes e gjykon keshtu. edhe per mendimin tim eshte e drejte.

shendet