Si duhet te Dashurojme!

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Si duhet te Dashurojme!

Po mir ëre, ti e the që Frojdi o trangull. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Megjithate, kjo nuk do t'thot që femrat (apo meshkujt) dashurojn idealet e tyre. Sigurisht ka ca që nuk mund të dashurojn dikë që del nga kornizat por kto raste janë përjashtime. Shpesh, femrat (apo meshkujt) martohen me dikë që është krejt ndryshe nga idealet e tyre dhe kjo sepse nuk njohin si duhet veten deri në momentin kur bien në dashuri (ndofta edhe më vonë).

Ësht e komplikume çështja ... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

une s'kam qene ne kopesht...kam pas gjyshe ne shtepi...une s'paskam asnje refleks?!!! pu ça tmerri e shkreta une qe m'eshte fik zjarri dhe shkruj neper forume per dashurine si teori se kam kohe pa e provuar!!!

Zog nese ti mendon se dashuria lidhet me paren dhe blihet...une them se ti nuk ke per ta pas asnjehere...

Kondrapedali

Kondrapedali

Ti duhet t'kesh tendenca lesbike me gra t'mdhoja n'mosh /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

eeehhh them se kjo me ka ngel... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Mos mi goc se ka yje kinemoje e pop-i sa t'dush. Niz televizorin ne zgjidh njonin që mund ta dashurojsh, sidomos nanjonin që e dashurojn 1 342 674 742 femra /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

jo Kondre vallahi..une dashuroj ate jevgun e vogel te lagjja se ate mund ta HAJ... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

zog

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: DAHLIA</div><div class="ubbcode-body">Zog nese ti mendon se dashuria lidhet me paren dhe blihet...une them se ti nuk ke per ta pas asnjehere... </div></div>

ti nuk me ke kuptuar ngaqe biseden time TE LARTE e kap nga POSHTE, shih çka shkruar Oscar Wilde : L'amour est le privilège des riches, pas l'occupation des chômeurs.

per ket ta kisha fjalen, shih perseri kete tjetren :

Lorsqu'on est amoureux, on commence par se tromper soi-même, et on finit par tromper l'autre. C'est ce que le monde appelle une historire d'amour.

ps: tani ti po pate propos me te larta nga keto ketu (dmth refleksione qe na prekin te gjitheve), vazhdo, ndryshe ato qe the pak me siper mbaji per vete ngaqe jane shume subjektive (te perkasin vetem ty).

Kondrapedali

Kondrapedali

Qeke e dhonme mas veglave ti me i llaf? Jo se jevgjit e vegjël kon reputacion t'keq /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Une nuk dua te prek asnjeri...une thashe vetem nje fjali...qe dashuria nuk eshte me receta...dhe nuk me behet vone se çfare ka shkruar Wild...as nuk dua t'ja di fare...dhe nuk jam dakort me te...nje histori dashurie eshte mire ta jetosh...kaq...asnje histori nuk ngjan me nje tjeter, asnje dashuri nuk krahasohet me nje tjeter...teorite e tua nuk kane vend ketu dhe nese nuk te pelqen Zog s'je i detyruar ti lexosh postimet e mia...

biseden e nisa une...mos bjer kaq poshte here tjeter...meqe ti je shume lart

zog

Primus registratum

"une s'kam qene ne kopesht...kam pas gjyshe ne shtepi...une s'paskam asnje refleks?!!! pu ça tmerri e shkreta une qe m'eshte fik zjarri dhe shkruj neper forume per dashurine si teori se kam kohe pa e provuar!!!"

e kisha fjalen per ket recitalin ketu, qe ka lidhje veç me ty (bile ti vet tregon per kete), ndaj nuk eshte argument. ndersa edhe kur nuk vlereson diçka qe njihet si reference (ate shkrimtarin) nuk eshte perseri argument, sepse te perket veç ty.

sidhe ajo qe me ben pershtypje eshte qe megjithe boten e gjere e pa limite ne te cilen e vendosni dashurine tuaj (ketu nuk e kam fjalen vetem per ty por shumicen e diskutanteve femra ketu), jeni te pakenaqura prej saj, ate kerkoni vazhdimisht duke treguar qe u mungon.

zog

Primus registratum

me ne fund e the te verteten e ndritur e legjendare /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

ok heuresement que je te conait (peu)...et j'essaie de comprendre le ton... si non gjaku deri ne gju do shkonte /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Mir o Zog, po themi që ti dhe Frojdi keni të drejtë. A mund të më shpjegosh se përse një vajzë nga familje e mirë, me pare, me kulturë, me edukatë, etj. bie në dashuri me një pabuks, horr, hajdut, pijanec, etj.? Apo edhe ajo aq mund ta Haj? Dhe të lutmi shum, mos më thuj që e bo nga inoti i dikujt (baba p.sh) që e ka zhgënjy më parë. Jo se do ishte paksa në kundërshtim me teoritë e tua.

^^MIA^^

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: zog</div><div class="ubbcode-body">
ndersa sa per pyetjen tende : qekur lexova njonin qe shkrute qe vetem te pasurit mund te dashurojne, une nuk kerkoj dashnine po paret ne jete, kur ti kem keto them me pas ta blej edhe dashnine. </div></div>

Po e marrim qe sje i pasur ,dmth i bie te mos kesh dashuruar ndonjehere ne jeten tende.Nese eshte keshtu...po flet per dashurise, njesoj si ai qe kujton se masturbimi eshte njesoj si seksi.

Sa per O.Wild , besoj je ne dijeni qe ka qene homosexual.Mllefi e ka pasur ai per te mos dashuruar i lire..uhh as qe e mendoj se sa larg mund te kete shkuar me shkrimet e tij.

p.s. Flasim kur te behesh i pasur /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

zog

Primus registratum

rastet qe ti merr si shembull jane teper te rralla, dmth a priori nje goc pasaniku nuk asnje rast te bjere ne dashuri me nje te varfer, ngaqe edhe ne dashuri siç ne çdo aktivitet tjeter njerezor duhet KOHE, te njohesh veten njehere se çfare do e te njohesh tjetrin pastaj se pse e do. ndryshe po nuk e pate kete kohe ne dispozicion ti vepron ne lidhje me edukaten qe ke marre ose te kane dhene. dmth po te pati then babi ose shtypi i vendit qe shqipatri eshte hajdut, malok e hunderr shpifarak nga ata bile me bisht, ti nuku do ta duash shqiptarin sikur mali me malin te puqen.

mirepo po kohe ne dispozicion, ne nje kamp pushimi psh midis dhjetar kampisteve te edukuar e shkolluar, dmth çunave mami ka ata ma kollare, te jete edhe nje gango shqiptar, kete gangon do ta duan pidhnat sepse jo vetem eshte origjinal po duhet shume me guxim, burrerri, e bile zgjuarsi e marifet te jetoish si gango ne nje shoqeri civile sesa si njeri me kulture e qyteterim.

nuku di sa ta mbush mendien cicerimi im.

Kondrapedali

Kondrapedali

Ti lali natarron dashnin me t'nrefmen. Ai gango mes kollareve sigurisht që do tërheqi mo shum por problemi qënro tek dashnia e jo ke e tërhekmja. Për qef apo për kuriozitet robt mund ta bojn ne me gomerët po kjo s'do t'thot që do bin n'dashni me gomerët.

Sa për ate rastin e edukatës që ke përmen aty nolt, m'vje keq me t'zhgënjy që e ke gabim. Pjes e edukatës për të cilën ti po flet, është edhe feja, edhe arsimi, edhe leshi e preshi. E po ti marrim të gjithë rastet ku dashnija ka dal kundër edukatës, plus rastet ku nuku ka fitu dashnia por interesi, kërcënimi, tradita (ma ruj çunin për gocën që do m'lindi p.sh), etj. i bie që rregulli t'jet që dashnija fito mbi çdo gjo. Se duhet t'kesh parasysh që jo t'gjith e gjejn dashnin e kjo vje si pasoj e pamundsis me e njoft dashnin. Kjo i nodhi ne Os-karit t'shkret, i kaloi dashnia për shalësh e smujti me e kap megjithse ishte përkul me koh.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Personalisht as qe me ka ndodhur ndonjehere te dashuroj me formule.Po te nisesha nga edukata qe do kisha mare ne familje me siguri do kisha rene ne dashuri me ndonje princ..por fal zotit kam dashuruar nje njeri shume te thjeshte pa u instruktuar nga asnje.

zog

Primus registratum

shprehja tende e perdorur "fale zotit" tregon qe ti e ke ditur qe me pare se çfare kerkoje per te dashuruar. kjo nenkupton qe te ka shtyre EDUKATA, dhe edukata çupëline nuk eshte vetem familjare, por edhe qytetare, dmth civile. kete ta jep shkolla, gazetat, filmat, etj pra s'ka shume te bej sot vetem me perkatesine tende sociale.

nje koleg qe kam te puna me thot qe goca tij eshte "pour les causes perdues" dmth ajo ka shpirt social, te ndihmoje te vobektet, te papunet, te semuret, etj. me zezak qe thu ti ka rene ne dashuri. domosdo.