Re: Si behet qe shume femra ankohen se nuk ndihen mire
Ne mjeksi popullore me baroja nje nder ilaqet qe e stabilizojne crregullimin hormonal eshte bima Viscum Album (vetem fletet - sepse frytat jan helm). Ne kete rast perdoren nga tre caja ne dite (per 4-6 jave) te cilet duhet pregaditur me uje te pijshem te ftofet duke i lene per 8 ore dhe me pas duhet voke pakez ma shume, dhe pas filtrimit pihen nje ne mengjes, nje ne dreke dhe nje ne mbremje gjithnji te vaket.
==================================================Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb]Faleminderit per pergjigjen.Fillimisht postuar nga eruIja:
[qb]
Ana, merzitja dhe gjendja depresive vjen si pasoje e cbalancimit te hormoneve ne sistem. Per rregullimin e hormoneve si dhe per te eleminuar dhimbjet, mund te trajtohesh me kontraceptiva ("the pill" me permbajtje estrogeni dhe progesteroni) Ne Shqiperi jepen pa receta, kurse ketu duhet patjeter te vizitohesh te mjeku paraprapakisht per te evituar efekte serioze anesore. Ose mund te shkosh ne dyqane vitaminash e te marresh Herbal Estrogen & Progesteron, nuk di sa efektive jane.
gjithe te mirat! [/qb]
Eshte e arsyeshme qe prishja e balancit te hormoneve shkakton shqetesime te tilla, por desha te pyes per ilace popullore apo cajra qe mund te perdoren ne raste te tilla. Une nuk jam simpatizante e ilaceve dhe kimikateve keshtu i menjanoj sa me shume te jete e mundur. Gjithashtu, nuk kam besim te madh ne menyrat e reja te lozjes me hormonet e trupit. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Ne mjeksi popullore me baroja nje nder ilaqet qe e stabilizojne crregullimin hormonal eshte bima Viscum Album (vetem fletet - sepse frytat jan helm). Ne kete rast perdoren nga tre caja ne dite (per 4-6 jave) te cilet duhet pregaditur me uje te pijshem te ftofet duke i lene per 8 ore dhe me pas duhet voke pakez ma shume, dhe pas filtrimit pihen nje ne mengjes, nje ne dreke dhe nje ne mbremje gjithnji te vaket.