Si behet qe shume femra ankohen se nuk ndihen mire

Raif

Primus registratum
Si behet qe shume femra ankohen se nuk ndihen mire

Ne moshen e femijerise shume femra nuk vishen me rrobe te pershtatshme (p.sh. nuk mbathin qerape) dhe kur te arrijn ne moshen e pjekurise ato ankohen se nuk ndihen mire. Pasojne vizita te shumta tek doktori te cilat ne shumicen e rasteve nuk e zgjedhin problemin. Martesa, lindja e femijve, tani problemet shendetsore ndihen me shume. Ka edhe raste qe si pasoje eshte edhe mos realizimi i trashegimise (lindja e femiut apo femijve).
Per kete pergjegjsine kryesore e bartin te dy prinderit e (me rregull) ne vecanti nena si personi kryesor qe kujdeset per ti veshur dhe per ti ushqyer femijet.

Cfar jan keto probleme qe i percjellin femrat e mesiper permendura tere jeten nese nuk perdorin ushqime (bimet, shumica e tyre jan pjese e ushqimit) te caktuara, te pasterta dhe kualitative?

Ne shkresen e ardhshme ne lidhje me kete teme.
do te mundohem te spjegoi se si eshte e mundur qe me Mjeksi Popullore me Baroja te eliminohen keto probleme.

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: Si behet qe shume femra ankohen se nuk ndihen mire

Ishalla s'e merr per ters /pf/images/graemlins/frown.gif C'fare do te thote qepare?

olti

Neo

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb]Ishalla s'e merr per ters /pf/images/graemlins/frown.gif C'fare do te thote qepare?[/qb]
Nese e ke fjalen per ate qe eshte ne kllapa "qerape"? Ajo duhet te jete nje versiont tjeter per te thne çorape
/pf/images/graemlins/smile.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

Aha /pf/images/graemlins/wink.gif Flmnd Neo /pf/images/graemlins/wink.gif

Une do te thoja qe jo ne moshen e femijerise, sepse ne ate kohe i veshin prinderit, por ne moshen e adoleshenzes kur cdo vajze fillon ti pelqej vetja (normale se eshte ne rritje) mundohet te vishet sa me bukur pa vene shume re kohes. Ndaj me vone ndjejne probleme shendetsore, por s'di te ju jap pergjigje .

Dua

Primus registratum

Une per vete gjithmone jam veshur trashe. Sa vinte sezone vjeshte une dukesha si dordolec. E le me ne dimer. Pixhamet nuk i hiqja nga trupi. Corapet e leshta gjithashtu deri ne pranvere me shoqeronin non-stop. Si perfundim kam dhimbje te hatashme barku. Une bera cfare munda. Nuk pati sukses. Nuk e di pse. Ndoshta jam teper e ndjeshme ndaj te ftohtit, apo edhe kam lindur defekt /pf/images/graemlins/laugh.gif . Te ftohtit nuk i rezistoj dot!

Tani, o me corape leshi o pa to une ngrij. Keshtu qe nuk po ia ve fort veshin rrobave. Rendesi te vecante kane edhe gjenet. Une I kam ngjare gjyshes. /pf/images/graemlins/laugh.gif

....nga Dua

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dua-malsorja:
[qb]Une per vete gjithmone jam veshur trashe. Sa vinte sezone vjeshte une dukesha si dordolec. E le me ne dimer. Pixhamet nuk i hiqja nga trupi. Corapet e leshta gjithashtu deri ne pranvere me shoqeronin non-stop. Si perfundim kam dhimbje te hatashme barku. Une bera cfare munda. Nuk pati sukses. Nuk e di pse. Ndoshta jam teper e ndjeshme ndaj te ftohtit, apo edhe kam lindur defekt /pf/images/graemlins/laugh.gif . Te ftohtit nuk i rezistoj dot!

Tani, o me corape leshi o pa to une ngrij. Keshtu qe nuk po ia ve fort veshin rrobave. Rendesi te vecante kane edhe gjenet. Une I kam ngjare gjyshes. /pf/images/graemlins/laugh.gif

....nga Dua[/qb]
Kur njeriu eshte i semur, (eshte lenduar ose eshte helmuar ose eshte infektuar etj.) nuk vetkuptohet se ai patjeter e din menjihere se eshte semur, por kur njeriu ftofet tani do ta kuptoi (me rregull pas vizites tek doktori) se
ka probleme...
Shume semurje vazhdojn te jetojne ne organizmin e njeriut mu per shkak se njeriu nuk eshte sheruar plotsisht nga te ftoftit i cili ne vazhdim shkakton pezmatimin e organeve te ndryshme, apo reumatizem apo artritis apo pezmatim te cekur te eshtrave apo tek femrat pezmatim te rende te vezeve (qe mjafton qe femra mos te mund te mbetet shtatzan)etj.
Ne femijeri, kalamajt te cilet nuk veshen dhe mbathen me vesh-mbathje adekuate, ata apo ato kur te rriten do te pesojn nga te ftoftit e femijrise
nga te cilet nuk jan sheruar plotsisht.
Ne shkrimin e par ne kete teme ne lidhje me problemet e shumta te shume femrave te cilat shpesh vizitohen tek mjeku adekuat gjithnji per problemet e njejta, probleme keto qe ne shumicen e rasteve gjithnji mbeten, thash se femijt duhet veshur sipas sezonit apo kohes e jo me e teprue shume trash apo shume holl.

Kur jemi te ftofur ne pergjithsi perdorim cajin e njohur me emrin Barimijfletesh (kemi edhe bime te tjera per kete problem) i cili duhet te jet i paster dhe kualitativ dhe problemi zgjidhet shpejt.

Kur dikush kohe te gjat eshte i ndijshem ndaj te ftofurit, duhet pir se paku nga 6-8 caja ne dite
derisa te eliminohet ky problem.

Femrat te cilat ankohen se i kan te ftofura vezet,
dhe nuk kan mujt me e zgjedh problemin (me mjeksi medicinale) ato duhet te perdorin cajin nga bima Alchemilla Vulgaris (anglisht Lady's Mantle) (nga 5 caja ne dite) gjithashtu nga dy caja te Baritmijfletesh.

Raif

Primus registratum

Gjithashtu nje numer i konsiderueshem i femrave ankohen se nuk e kan me rregull "perioden" (vonese me jave apo me muje te tere).
Pirja e nje caji ne dite nga bima (kualitative dhe e paster) Barimijfletesh e zgjedh problemin me se shumti brenda tre javesh.

AnaBlue

Forumium maestatis

Faleminderit per informacionin Mjeku Popullor.

Mund te thoni perseri emrin latinisht te Barimijefletesh?

Gjithashtu desha te pyes per rastet kur PMS jane te rregullta por shoqerohen me dhimbje dhe nje gjendje merzitje dhe depresive per 2-3 dite a ka ndonje bime qe mund te ndihmoje?

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb]Faleminderit per informacionin Mjeku Popullor.

Gjithashtu desha te pyes per rastet kur PMS jane te rregullta por shoqerohen me dhimbje dhe nje gjendje merzitje dhe depresive per 2-3 dite a ka ndonje bime qe mund te ndihmoje?[/qb]
BARIMIJFLETESH NE LATINISHT QUHET "ACHILLEA MILLEFOLIUM", KURSE NE ANGLISHT: "YARROW"

PERDORNI 5 CAJA NE DITE NGA BIMA LADY'S MANTLE 10 DITE PERPARA.

(ME KUSHT QE BIMA ESHTE E PASTER DHE KUALITATIVE, NUK DO TE KENI EFEKTE NEGATIVE, PERKUNDRAZI, DO TE JENI E MBROJTUR NGA INFARKTI I ZEMRES PER DISA VITE NESE E PERDORNI PER 6 JAVE)

NE RAST SE G...DERDHJA NUK ESHTE NORMALE, DUHET DITUR ESHTE PAK APO SHUME MBI NORMALEN?

AnaBlue

Forumium maestatis

Faleminderit shume Mjeku Popullor. /pf/images/graemlins/smile.gif

assassino26

Primus registratum

Megjithse behet fjale per femrat duhet te pershendes mjekun popullor,per kohen qe i kushton antareve te forumit,duke i ndihmuar ata ne zgjidhje e problemeve te tyre.
Faleminderit vertet faleminderit.

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Assassino:
[qb] Megjithse behet fjale per femrat duhet te pershendes mjekun popullor,per kohen qe i kushton antareve te forumit,duke i ndihmuar ata ne zgjidhje e problemeve te tyre.
Faleminderit vertet faleminderit. [/qb]
Me nder qofsh Assassino.
Gezuar vitin e Ri 2003
Shendet

Raif

Primus registratum

Pra femrave qe kan probleme te ndryshme ju rekomandoi te perdorin edhe Hurmet (lexo artikullin "Hurmet").

Kuqalashja

Primus registratum

Si bar minjsh me tingellon kjo mua /pf/images/graemlins/smile.gif

Gjithashtu desha te pyes per rastet kur PMS jane te rregullta por shoqerohen me dhimbje dhe nje gjendje merzitje dhe depresive per 2-3 dite a ka ndonje bime qe mund te ndihmoje?

Ana, merzitja dhe gjendja depresive vjen si pasoje e cbalancimit te hormoneve ne sistem. Per rregullimin e hormoneve si dhe per te eleminuar dhimbjet, mund te trajtohesh me kontraceptiva ("the pill" me permbajtje estrogeni dhe progesteroni) Ne Shqiperi jepen pa receta, kurse ketu duhet patjeter te vizitohesh te mjeku paraprapakisht per te evituar efekte serioze anesore. Ose mund te shkosh ne dyqane vitaminash e te marresh Herbal Estrogen & Progesteron, nuk di sa efektive jane.

gjithe te mirat!

Kuqalashja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor:
[qb] Pra femrave qe kan probleme te ndryshme ju rekomandoi te perdorin edhe Hurmet (lexo artikullin "Hurmet"). [/qb]
C'eshte/jane Hurmet? Hurma??

Guest

Hurma ne shumes /pf/images/graemlins/blush.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eruIja:
[qb] Mund te thoni perseri emrin latinisht te Barimijefletesh?

Si bar minjsh me tingellon kjo mua /pf/images/graemlins/smile.gif

Ana, merzitja dhe gjendja depresive vjen si pasoje e cbalancimit te hormoneve ne sistem. Per rregullimin e hormoneve si dhe per te eleminuar dhimbjet, mund te trajtohesh me kontraceptiva ("the pill" me permbajtje estrogeni dhe progesteroni) Ne Shqiperi jepen pa receta, kurse ketu duhet patjeter te vizitohesh te mjeku paraprapakisht per te evituar efekte serioze anesore. Ose mund te shkosh ne dyqane vitaminash e te marresh Herbal Estrogen & Progesteron, nuk di sa efektive jane.

gjithe te mirat! [/qb]
==================================================

Ju a e keni per hajgare apo po talleni (ne lidhje me barinmijfletesh?

bebi

Primus registratum

une jam dakort me DUA, 50% dhe me mjekun popullor 50% /pf/images/graemlins/laugh.gif

jam me DUA, per arsye se kur kam qene femi, prinderit me kane kushtuar nje kujdes te madh, por sapo ata largoheshin, un si fmi rebel qe kam qene hiqja corapet, hiqja trikon. si perfundim pjesen me te madhe rrija pa vetem me corape te holla (pasi prinderit me veshnin te leshtat siper atyre normaleve) dhe vetem ne nje bluze te holle. rezultati jam person i shendetshem ne te gjitha pikpamjet. nuk vuaj nga asgje, nga asnje lloj dhimbjeje dhe as dhimbje koke.

jam dakort me mjekun popullor per raste te tjera, ku imuniteti i trupit eshte me pak rezistent.

gjithsesi, falenderoj mjekun popullor per kohen dhe vemendjen qe na jep ketu.
flm /pf/images/graemlins/smile.gif

Raif

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor:
[qb] Pra femrave qe kan probleme te ndryshme ju rekomandoi te perdorin edhe Hurmet (lexo artikullin "Hurmet"). [/qb]
C'eshte/jane Hurmet? Hurma?? [/qb]
Hurmet jan lloj peme, shume te rendsishme per shendetin e njeriut ne te gjitha moshat.

Permbajtja kryesore:
100 gr Hurme te thata permbajne:
20,20 gr Uje - 1,85 gr Proteine - 0,53 gr Yndyre - 65,1 gr Sheqerna - “dietary fibre” 8.70 gr -
Acide Organike 1,26 gr - Minerale 1,82 gr -

Mineralet dhe Elementet ne gjurme
- Natrium 35 mg - Kalium 650 mg - Magnesium 50 mg - Kalcium 63 mg - Mangan 150 mikrogram
- Hekur 1,90 mg - Baker 330 mikrogram - Zing 400 mikrogram - Krom (Cr) 29,00 mikrogram
- Fosfor (P) 57 mg -Klorure 117 mg - Jodure 1 mikrogram

Vitaminat
- Retinol ekuivalent 25 mikrogram - Karotenoide ne pergjithesi 150 mikrogram - Beta Karotene 150 mikrogram - Vitamin B1 36 mikrogram - Vitamin B2 73 mikrogram - Nikotinamit 1,9 mg
- Acid Pantotenik 800mikrogram - Vitamin B6 130 mikrogram - Acid Folik mikrogram
- Vitamin C 3 mg -

Aminoacidet
- Arginine 40 mg - Histidine 40 mg - Izoleucine 60 mg - Leucine 62 mg - Lyzine 44 mg
- Metionine 22mg - Fenil Alanine 51 mg - Treonin 49 mg - Tryptofan 49 mg - Valine 76 mg

Aminet Biogjenike
- Serotonin 800 mikromram

Acidet e Frytave
- Acid Malik 1,26 gr - Acid Salicik 4,5 mg

Sheqernat e vecanta
- Glykoze 25,02 gr - Fruktoze 24,92 gr - Sakaroze 13,79 gr - Sorbitol 1,35 gr

Baza Purine
- Ne teresi 34,5 mg
- “Dietary fibre” te tretshem ne Uje 1,20 gr - “Dietary fibre” te patretshem ne Uje 7,50 gr

Perdorimi i hurmeve duhet te jet ne mas te caktuar
se cdo gje qe teprohet nuk ben mire.

AnaBlue

Forumium maestatis

[qb]

gjithe te mirat! [/qb]
Faleminderit per pergjigjen.

Eshte e arsyeshme qe prishja e balancit te hormoneve shkakton shqetesime te tilla, por desha te pyes per ilace popullore apo cajra qe mund te perdoren ne raste te tilla. Une nuk jam simpatizante e ilaceve dhe kimikateve keshtu i menjanoj sa me shume te jete e mundur. Gjithashtu, nuk kam besim te madh ne menyrat e reja te lozjes me hormonet e trupit. /pf/images/graemlins/smile.gif