Shtepia Jone

katsune

cherry blossom
Se mos kontrollove gje keshtu me sy mbyllur

E mire po jua sjell une dreken sot... Urdheroni

search

Aki

Paint It Black
abs me nje nikoqire si ti qe rrezaton plot dashuri e optimizem normal qe do infektohen dhe robt e shpise e do behen te mire :p

Avatari: eshte nje anime e quajtur Spirited Away. Vepra e fundit e regjisorit te famshem japonez Miyazaki i cili vendos te terhiqet nga bota e kinematografise dhe pastaj i inspiruar nga vajza e shokut te ngushte vendos te beje dhe kete filmin e tij te fundit, me te cilin arrin famen me te madhe, madje dhe merr oscar per filmin me te mire te animuar.
Ne fotografi eshte Chihiro, e cila pasi shtriga e botes se shpirtrave ia shnderron prinderit ne derra detyrohet te punoje ne mbreterine e saj per te shpetuar prinderit, ku shtriga ne fjale i mban te gjithe si skllever duke u dhene emra te rinj qe te harrojne te kaluaren e tyre, ne te majte te saj eshte shpirti i nje lumi te ndotur qe i frustruar nga pangopuria e njerezve nis ti gllaberoje te gjithe dhe Chihiro me ilacin e vetem qe i kishte dhene po kjo krijese per ti shpetuar prinderit e sakrifikon dhe ia jep ketij per ti shpetuar njerezit e gllaberuar e pastaj ky i behet shok besnik :D Ne te djathte eshte foshnja e shtriges e shnderruar ne miush nga motra binjake e shtriges, per tek shtepia e te ciles dhe jane nisur ne udhetim keta te tre. Motra e shtriges perfundon duke u ndihmuar, del se ishte gjysma me e mire dhe eshte po ajo qe i ndihmon Chihiro-s per ta kthyer jeten duke i thene se 'cdo gje qe ka ndodhur dhe ke bere nuk harrohet asnjehere edhe pse ti nuk mund ta kujtosh ate' :)
Eshte nje film qe te mbush plot emocione, nje nder gjerat me te lezetshme qe kam pare ^_^

abs

nuk e di...
Aki :engjell: falemners per shpjegimin e detajuar :balanc: qenka me vertete nje film interesant
ja vleka me e pa:wub:

kam nevoj per nje shpegim t'vogel (ngaqe jam hala pergjumesh tesh nade :re9:) dhe kjo shtriga po m'dominon ne ket' story :alien:
esht' rreshti;
"ne te majte te saj eshte shpirti i nje lumi te ndotur
qe i frustruar nga pangopuria e njerezve
nis ti gllaberoje te gjithe
dhe Chihiro me ilacin e vetem qe i kishte dhene po kjo krijese
(dmth lumi i ndotur ja ka dhene ilacin?)
per ti shpetuar prinderit

e sakrifikon
(kush e sakrifikon) dhe ia jep ketij (lumit te ndotur?) per ti shpetuar njerezit e gllaberuar e pastaj ky (dmth lumi i ndotur?) i behet shok besnik"

po m'duket vedja si zyjush itesh, asht zanat qe e respektoj dhe nuk e pereferoj :vrapusi:
zyjusha jeme e gjermanishtes me thote, sa rreshta t'gjat ban ti abs? dukesh qe ke jetu n'frym t'sozializmit:( dhe tha: sot, dmth athere ;) ka aq shume material perreth per te lexuar, keshtuqe rreshtat e shkurter te bejne te lexuar e kuptuar shpejt. Hala s'jam permirsu :D dhe sot, sidomos kur shkruaj n'gjuh tone:bang:

hajt nje hug nga absi jot ty iher, se u knaqa tuj t'lexu:engjell:

Aki

Paint It Black
hahahaha abs po ku di une e sforcova veten ta shkurtoj thash mos bezdis njeri :)

ok dmth kshu :D (shpresoj te te pelqeje) : Tani pasi eshte bota e shpirtrave te gjithe marrin nje forme aty, kshu dhe me kte shpirtin e lumit te ndotur. Kur Chihiros i shnderrohen prinderit ne derrkuca, ajo per t'i shpetuar punesohet ne mbreterine e shtriges (Yubaba ishte emri i shtriges), dhe punon ne nje banjo publike (kur them banjo dmth paramendo ato hamamet ne kohen e turqve ku i lanin e pastronin njerezit :D ). Nje nate Chihiro e shikon kete shpirtin jashte ne shi dhe e merr brenda te mos laget, ai i tere i ndotur dhe Chihiron e detyrojne ta laje e ta pastroje. Pasi Chihiro e lan ate ai ne shenje falenderimi i jep nje ilac qe shkakton vjellje me te cilen Chihiro mendonte t'ua jep prinderve qe te vjellin tere ate ushqim qe kishin ngrene ne boten magjike qe te ktheheshin perseri ne njerez. Por kur ata punonjesit perreth shohin qe ky shpirti ka flori vazhdimisht i vihen perreth ta sherbejne qe ky t'u jep florinj. Kur e sheh ky se sa te pangopur dhe te korruptuar jane fillon t'i haje :D dhe behet nje krijese e tmerrshme gjigande. Keta e therrasin Chihiro qe ta zgjedhe situaten pasi ajo e mori brenda, ndersa shpirti habitet dhe behet agresiv kur e shikon se Chihiro nuk eshte si te tjeret dhe nuk e do floririn. Ne nderkohe kur e sheh gjendjen e shpirtit Chihiro vendos qe ilacin t'ia jep atij dhe te sakrifikoje prinderit, dhe keshtu pasi ky shpirti e gelltit ate ilacin i vjell tere ata krijesa qe kishte ngrene dhe kthehet ne gjendje normale :)

spirited-away-3.jpg

latest

latest

grab110027.jpg

284054855071fcd7343d0be0f4b5bacc.jpg

Ja dhe disa ilustrime ^_^

abs

nuk e di...
Oh sa bukur! Shume falemners, e lexova me shume kenaqesi dhe pashe me vemendje keto foto. Nadje, sapo dola nga Af pashe nje pjese ne youtube.

Ne nje kendveshtrimi shoh te tre personazhet kryesore si nje te vetem :)

Imagjinova do politikane :D si ai lumi -shpirt i keq (qe hane ne kurriz te popullit) :furious:
Pjesen positive (pra Chihiro'n) mbrenda tyre e kan spostu dikund mbrenda trupit te tyne (ndosha ne rruget e jashtqitjes):mad: dhe jane kthy ne nje (spirit/shtrig) qe njerezit perreth i shndrrojne ne derrkuca...
ndoshta ti hajne (ne format e tyne... :bomb:

sa fantazi makabre paskam itesh :D
kam lexu gjithe diten:(
paskam nevoje per pak action, po dal ne bace, pashim:engjell:

Ju perqafon absi te dy, ty dhe Balahk qe pelqen gjuhen shkodrane.
Balahk cfare don me than nicku jot?

P.s. sa me pelqen kjo foto.

Attachments

• spirited-away-3.jpg
    spirited-away-3.jpg
    43.3 KB · Shikime: 0

Aki

Paint It Black
Hahahahahha
Eshte bukur kur keta te inspirojne, te thashe te mbush plot me emocione ^_^

Ja dhe nje qe e pelqej une, eshte Chihiro me shokun e saj per te cilin ndjen dashuri te sinqerte, gje qe e ndihmon te kujtoje jeten e saj, she ai poashtu shpirt i nje lumi (jo i ndotur ^_^)

spirited_away_by_loveandpeacetotoro.jpg

Gezohem qe te pelqeu :)
Te perqafoj dhe une dhe ia kalofsh bukur ^_^

Aki

Paint It Black
Hahahahahahhahahah
U pa puna, do kemi dasem te shyepia me duket :p
Une do merrem me organizimin e dekorimin, dal vullnetare :D

gurax

Pan ignoramus
Dasem? Uuuu. Kush martohet? :D
Une e kam kostumin. Me motive trandafilore, fiks si per kete rast e kam. :p

109629.jpg

Aki

Paint It Black
Pupupu sa te ngjaka ky kostumi, tamam shkoni cift me shoqen e absit, as if you are made for each other :D

corpse-bride-original.jpg

gurax

Pan ignoramus
Naaah. Une nuk po martohem. Te 13-ta heret qe kam dashur te martohem, kam pare endrra me mantisa, dhe ja kam mbathur nga altari. :p
Ej, nese s'te pelqen kostumi im, kam edhe nje alternative. Por me kusht qe te me ndihmoje ta vesh ajo shoqja absit.

6760424cf3dfad26e63a3a75ac56cc87.jpg

abs

nuk e di...
hahahahaha ku ju shkon mendja sapo shihni trandafilin e kuq :p
Aki, qe te martohet dikush ne shpine tone, duhet iher me bashkjetu, me ba disa party ne shpine tone, aaa ktu vendosim tan bashkarisht, nese cifti asht gati per me u martU :D

dhe, ne shtepine tone, martohen zakonisht ato qe s'kane dhome te veten :D

Last edited:

abs

nuk e di...
t'pakten na e veshni ishtu dhandrin :p
ja paska zan frymen buqeta e luleve, asaj fotos tande Guri :D
hahahahahaha

Attachments

• 55a91be61200002c001354e2.jpeg
    55a91be61200002c001354e2.jpeg
    102.3 KB · Shikime: 3
Last edited:

abs

nuk e di...
Hahahahahha
Eshte bukur kur keta te inspirojne, te thashe te mbush plot me emocione ^_^

Ja dhe nje qe e pelqej une, eshte Chihiro me shokun e saj per te cilin ndjen dashuri te sinqerte, gje qe e ndihmon te kujtoje jeten e saj, she ai poashtu shpirt i nje lumi (jo i ndotur ^_^)

spirited_away_by_loveandpeacetotoro.jpg

Gezohem qe te pelqeu :)
Te perqafoj dhe une dhe ia kalofsh bukur ^_^

e kisha fjalen per kete foto :wub: love love this little girl :wub:

• Like
Reactions: Aki

Aki

Paint It Black
abs mka rene malli per dasem, prandaj kerkoj viktima kush tme del para ta martoj :D

P.S. jo nuk e 'veshim' ashtu dhendrrin se nuk e kemi aq seksi, kam frike se do mbetemi me trauma te perjetshme :p