Shtepia Jone

gurax

Pan ignoramus
Lum ne per shtepine surrealiste qe kemi :p

Po mendoj ta perdor kete ambientin e lagesht siper per te ndertuar nje serë te vogel shtepiake, qe te mbjellim perime dhe fruta ekzotike :D nuk e kam fare idene si behet, por kam shprese se do gjej ndonje video me udhezime edhe te ketij lloji ne YouTube :D

Nga studimi i situates, del se duhet te kemi parasysh dy gjera.
- E para eshte qe mikroklimat neper shtepi ndryshojne dhe levizin. Dmth qe do te duhet te ndiqen zonat me reshje kur na duhet reshje, dhe zonat me diell kur na duhet diell. Ato levizin, ne pas tyre.
- E dyta eshte se keto zona perhere jane me permasa te vogla dhe hapesiren e kemi te kufizuar.

Sugjerohen keto zgjidhje, por inkurajoheni te zbuloni edhe te tjera:

vaughn-bell-hanging-greenhouse.jpeg

VaughnBellTHUMB.jpg

:D

katsune

cherry blossom
Nga studimi i situates, del se duhet te kemi parasysh dy gjera.
- E para eshte qe mikroklimat neper shtepi ndryshojne dhe levizin. Dmth qe do te duhet te ndiqen zonat me reshje kur na duhet reshje, dhe zonat me diell kur na duhet diell. Ato levizin, ne pas tyre.
- E dyta eshte se keto zona perhere jane me permasa te vogla dhe hapesiren e kemi te kufizuar.

Sugjerohen keto zgjidhje, por inkurajoheni te zbuloni edhe te tjera:

vaughn-bell-hanging-greenhouse.jpeg

VaughnBellTHUMB.jpg

:D

oh fantastike! tani kur te ndjehemi te lodhur apo te pergjumur, apo sa here te kemi nevoje per oksigjen per te ajrosur mushkerite dhe per te ushqyer neuronet, do na mjaftoje qe te fusim koken brenda ketyre "shtepizave" prej xhami :p

them t'i bej nje suprize doktorit te shtepise duke ia zbukuruar zyren ne kete menyre :D

microclima-in-ufficio.jpg

gurax

Pan ignoramus
Me nje zyre si kjo, do filloj te mendoj me seriozisht per ndryshim ne menyren e jeteses, te behem edhe une doktor dhe t'i kerkoj doktorit te me beje dishepull e te mesoj prej tij. :D

katsune

cherry blossom
Me nje zyre si kjo, do filloj te mendoj me seriozisht per ndryshim ne menyren e jeteses, te behem edhe une doktor dhe t'i kerkoj doktorit te me beje dishepull e te mesoj prej tij. :D

qe mos keqkuptohemi gurax, ajo goca aty ne foto nuk eshte pjese e "mobilimit" :p

gurax

Pan ignoramus
Kuptoj, eshte nje keq-perceptim i situates, si ne rastin e merakut qe ne nje restorant ekzotik mund te kerkosh ushqim me mish lope dhe te japin me mish qeni. Ne fakt eshte e kunderta, kur porosit mish qeni duhet te ruhesh se mos te genjejne e te japin mish lope; mishi i qenit eshte nja disa here me i shtrenjte sesa i lopes.

Keshtu edhe ajo goca. As qe behet fjale te jete pjese e dekorit. Qameti do sjellin nje replika, nje statuje zbukurimi si te thuash.

summer_thumb_330x365.jpg

:p

katsune

cherry blossom
oh c'pergjigje e ashper per syte e mi :(

replika (statuja) eshte e bukur, por kam frike se do na terrorizoje mysafiret :eek:

gurax

Pan ignoramus
Epo per statuja zbukurimi po flasim. Pastaj, ne nuk do e vendosim ashtu kur ende te jete pergjysem ne pergatitje e siper...

alicia_3_large.jpg

... por vetem kur te perfundoje e plote.

77246720150602aliciavikanderazexmachina.jpg

ex-machina-mkv_snapshot_01-40-06_2015-12-08_18-36-34.jpg

:mask:

h3o

Papirus rex
Sa rralle e vjen n'shpi moj naqe @abs edhe kur vjen vetem gurin ke n'menje maj.. se jemi edhe ne tjert n'shpi maj,mos na harro :p:p

Mos u bej qeloz kot. Per Gurin lejne gocat koken. Kjo dihet. :D

gurAXE effect!!! :p

Last edited:

Balahk

Locus omnem
Nuk behem qeloz per gurin jo,nuk kam arsye :)
por me vjen qudi,q'ka ky guri qe ne nuk e kemi? i terheq femrat si me ilac :p :p :p