shtatzene per te shpetuar dashurine!

marina s.

Forumium maestatis
Re: shtatzene per te shpetuar dashurine!

Budallalleqe me oke! Nuk eshte as hera e pare as hera e fundit qe njerez idiote veprojne ne menyre idiote.
Nuk e kuptoj pse lodheni te dikutoni mbi çeshtje si kjo.
naten e mire!

Blendi

Primus registratum

Sceptic, nuk ka pse merzitesh, keto gjera ndodhin. ndonjehere mardheniet mes njerezve humbin aftesine per te komunikuar dhe ndodh qe historia te marri ca kthesa te vrrullshme. Pse hedhim ndonje opinion nuk demtojme kerkend.

Ajo qe behet detyrishimsht e rendesishme ne kete rast eshte shtatezania vete. Apo me qarte, femija qe do te vije ne jete nga kjo shtatezani. Menyra e saj vjedharake sado e rende, zvenitet nga rendesia prej ketij femije qe u vjen ciftit. Tani do testojne veten dhe lidhjen, sepse bota rreth tyre do te ndryshoje plotesisht. Le te bejne ate qe do benin sikur kjo shtatezani te ishte vertete aksidentale. Ai s'fiton dot, as nuk ka ndaj kujt te hakmerret. me mire te perveshe menget me nje buzeqeshje te madhe dhe te shijoje fazen e re te jetes se tij. Prind!

Dolores

Primus registratum

Epo 6 vjet i ka humbur dhe durimi tjetres /pf/images/graemlins/laugh.gif....Brockulla sepse nqs pas 6 vjetesh nuk ke akoma vendosur te ecesh me hapa te sigurta ne nji lidhje athere eshte e kot qe humbet kohe...sepse veprimet ekstremiste te lene si gomari ne balte.....edhe pergjegjsite shtohen

alban bala

Primus registratum
KUR DHE GJERAT BEHEN ME ZOR

Po me kujtohet nje moment te komedia "kunati i shokut xhemal" ku loni thoni "epo kesaj i thone me te feju me zor" po keshtu dhe une them "epo kesai i thone te te bene baba me zor". esa duaket blendi do te ishte shume i lumtur nga nje rast i tille. une mendoj qe dhe djali sdo kishte kundershtim por ai duhet te vihet ne dijeni se i thone ta beje kukull fare rolin e tij si baba. pershendetje

Blendi

Primus registratum
Re: KUR DHE GJERAT BEHEN ME ZOR

Une e thashe qe ne fillim qe ajo ia beri me hile atij. Nuk do doja aspak te me ndodhte keshtu. Thjesht mendoj se tani femija eshte me i rendesishem se hateret, fundi i fundit eshte femija i tij. Perderi sa ka kaq vjet qe dashuron/shkon me ket femer duhet t'i kete vajtur mendja se mund edhe ta lere edhe shtatezan. Qejfi paguhet! /pf/images/graemlins/wink.gif
A nuk tha S6-ta qe kane nja 5 vjete bashke.
Ec boll mo!

pinkparadise

Forumium maestatis

asnjerit nuk i vete mendja, qe nje person qe "te do" kur eshte ne gjendje te te bej nje gje te tille, mund te jet ne gjendje te te bej akoma me shum, me keq, me pas krave ???

Blendi

Primus registratum

E di, jam dakort "it sucks"!
Po ca t'i beje ai asaj tashi qe ajo u be vet i dyte?
Femrat jane shume te cuditshme.
Ka ndodhur psh:

X - Jam shtatzan.
Y - Ca do bejme?
X - Nuk e heq.
Y - Jo e?
X - Jo, jam katolike.
Y - OK. E mbajme.

(nuk vendosin asgje - jane vetem miq)
DY JAVE ME VONE:

X - Isha gabim, me erdhen.
Y - (me ne fund merr fryme pas dy javesh)

6 Muaj me vone

X - E mban mend kur me erdhen?
Y - Po, alarmi i rreme.
X - Nuk ishte i rreme. Nuk te thash gje por vajta ne klinike e hoqa.
(Y e lë X-in perfundimisht, ato dy jave ishte pregatitur shpirterisht per tu bere baba.)

Guest

Ju harroni qe cdo gje ndodh ne Tirane...qytetin e cudirave. Mbas 5 vjet fejese ku te mbytet ajo e gjora? Jo po jo te gjitha familjet do e pranonin nje gje te tille.
Pastaj o rob...pse nuk e kuptoni qe nje fejese e tejzgjatur me raporte eshte ne fund te fundit nje martese. Ajo jane te martuar dhe te rrenuar ne kuptimin e vertete te fjales.
Dhe nje here e pergjithmone pergjegjesohuni qe kur kryen marredhenje seksuale, o beni dashuri egziston mundesia te kini femije.
Do thoni clidhje ka me temen...po ka si jo se o prish rendi familjar. pRandaj dikur thonin 1 vit fejese mjafton se sa ta bojne cepave te pallateve ta bojne si rob ne shtepi te tyre. Mos hajdeni te na thoni jo po duhet njohur e duhet studjuar...sa do qe e njeh dhe e studjo tjetrin asnje moment o situate nuk i ngjan tjetres. po tek e fundit edhe mosha ben te sajen nuk je njelloj 20 vjec e 50.
prandaj rober shikoni mire kur filloni me njoh tjetrin. ne fejese tregohet cfare nuk te pelqen tek tjetri...nuk maten gr e lengjeve.

pinkparadise

Forumium maestatis

ca dmth kjo qe nejten bashk 5 vjet edhe duhet se sben te perfundojne bashk se e gjora ajo...

hej, po ate nuk e forcoi njeri te rrinte as nje vit e as pes vjet, ishin te dy qe donin edhe ndejten...

pastaj kur nje lidhje ftofet, ose fillon e perfundon, pse robt duhet te rin bashk me zore...

pse ore ta detyrosh tjetrin???

ndoshta ishte nje periudhe e ftohet dhe do rregulllohet,
ndoshta ishte fillimi i fundit...

perse tjetrit tja fusesh pas kraheve, dakort ata te dy kishin mardhenje seksuale, por ti kur e shef qe nuk shkon mire pse ta detyrosh te rri personi pran teje nese ai nuk e ka ndermend...

Guest

o goce cdo gje ftohet per pese vjet... se jeta shyqyr zotit nuk o hau hiu gjithe diten. sekreti i nje lidhje afat gjate nuk o se shpikin noj formule po se arrijne te kuptojne qe passioni fillon e zbehet dhe duhet me bashkjetu me tjetrin.

pinkparadise

Forumium maestatis

shiko qe gjerat sikur ndryshojne ne nje lidhje te gjat kete e dim te gjith.
por nga ftofja siperfaqesore dhe nje si rutine ne cift deri ke mos durmi apo mos dashja fare e te qenurit bashk, ka nje ndryshim rrenjesor per mendimin tim.
keshtu qe kur nuk e do me tjetrin ne ate pike sa ta martosh pa qene i detyruar nga ardhja e nje femije, atehere un jam per mos martes, ndoshta edhe per ndarje...

tani seicili e di vet si te veproj ne raste te tilla, ajo deshi dhe ja fut, bravo pra se ja ka fut bukur...
un ne vendin e saja do e kisha pyt a donte te behej nje martese apo jo, dhe pastaj do veproja, femije pas kraheve JO e JO dhe kjo mese e sigurt, por edhe nese femija te ishte aksident do e kisha heq, dhe kjo edhe pse me dhimbje, por gjithsesi nje femer duhet te ket pak karakter, dhe ego.

AnaBlue

Forumium maestatis

Nese mendoni se ardhja e nje femije ne jete do rregulloje mardheniet midis ciftit - them se eshte filozofi teresisht e gabuar. Kur behesh prind, sidomos muajt e vitet e para nuk do kesh shume kohe per partnerin, dhe prioriteti ne jeten tende ndryshon. Eshte femija nr. 1 dhe partneri shkon ne nr. 2 per arsye kohe dhe shume te tjerash, prandaj lindja e nje femije kerkon nje mirkuptim dhe dashuri shume te forte te partnereve qe te tolerojne nj-tj kur lind femija. Mentaliteti shqipetar (por dhe ai i huaj shume here) se femija do lidhi prinderit eshte bazuar ne kohet e vjetra kur familja ishte e shenjte dhe vlersohej shume me teper se ne ditet e sotme. Gabim! Shpresoj qe gocat mos te kene ide te tilla nese duan te fusin nje cun nen zgjedhen e marteses. Duhet te jete me aprovim dhe miratim te lire dhe jo me djallezira e tinzarlleqe.

besim231071

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
shiko qe gjerat sikur ndryshojne ne nje lidhje te gjat kete e dim te gjith.
por nga ftofja siperfaqesore dhe nje si rutine ne cift deri ke mos durmi apo mos dashja fare e te qenurit bashk, ka nje ndryshim rrenjesor per mendimin tim.
keshtu qe kur nuk e do me tjetrin ne ate pike sa ta martosh pa qene i detyruar nga ardhja e nje femije, atehere un jam per mos martes, ndoshta edhe per ndarje...

tani seicili e di vet si te veproj ne raste te tilla, ajo deshi le ja fut, bravo pra se ja ka fut bukur...
un ne vendin e saja do e kisha pyt a donte te behej nje martese apo jo, dhe pastaj do veproja, femije pas kraheve JO e JO dhe kjo mese e sigurt, por edhe nese femija te ishte aksident do e kisha heq, dhe kjo edhe pse me dhimbje, por gjithsesi nje femer duhet te ket pak karakter, dhe ego.

[/ QUOTE ]

Kjo eshte femra moderne.
Bravo Pink,si me ke pelqyer tek kjo tema.
Kur i hyn seriozisht,jep mendime te mira.

AnaBlue

Forumium maestatis

"It takes 2 to tango" e po keshtu ne dashuri jane dy qe marrin pjese e kur njeri e braktis, nuk quhet "tango" me.

Blendi

Primus registratum

Meqe po pyesim si shpetohet.
Sipas Paolo Coehlos, nga ditari i Marias, (11 min.):

"...Gjithe jeten e kam konceptuar dashurine si nje lloj skllaverie te pranuar. Kjo eshte nje genjeshter
; liria egziston vetem kur eshte e pranishme dashuria. Kush vetebraktiset totalisht, kush ndihet krejt i lire, dashuron deri ne ekstrem.
Dhe kush dashuron deri ne ekstrem ndihet i lire
....Ne dashuri nuk mund te plagoset askush. Secili prej nesh eshte pergjegjes per ate qe ndjen dhe nuk duhet te beje me faj tjetrin. une jam ndier e/i plagosur kur humba burrat/grate te cilet kam dashur. Sot jam e/i bindur se nuk humbet askush, perderisa nuk zoterohet askush.
Kjo eshte pervoja e vertete e lirise; ta kesh gjene me te shtrenjte ne bote, por te mos e zoterosh kurre..."

Pak roze kur del nga konteksti por thelbi eshte aty. Ndoshta mos konsiderimi i tjetrit ne veten pronore, por si partner. boh!!
Por mund te mos kemi te bejme me te tilla. Mund te shpjegohet me thjeshte sic thote Trano, dhe shkencerisht alternativa me e thjeshte pranohet.

peson

Primus registratum

baby-20.gif

bravo mami po kur te besh motren ose vellain per mua cfare do sajosh

VoGeLuShI

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Po me kujtohet nje moment te komedia "kunati i shokut xhemal" ku loni thoni "epo kesaj i thone me te feju me zor" po keshtu dhe une them "epo kesai i thone te te bene baba me zor". esa duaket blendi do te ishte shume i lumtur nga nje rast i tille. une mendoj qe dhe djali sdo kishte kundershtim por ai duhet te vihet ne dijeni se i thone ta beje kukull fare rolin e tij si baba. pershendetje

[/ QUOTE ]

Sa kot ja zhysin robt!
Me t'bo baba me zor thot ky i plevitosuri, mos harro ti cuno se me zor spo e ben njeri ate sepse ishte fara e tij qe krijoi femijen ne barkun e asaj goces keshtu qe do sdo ai baba do behet edhe nqse ndahet nga ajo vajza para se te lindi bebi prap babai i bebit do jet.

te kthehemi tek kjo goca tani se e paska qelbur fare, e para njeher nuk thuhet qe ngela shtatzane me dashje apo me kast sepse i bije te kete bere farezim artificial sepse ne kete pune nuk ka "nje e shtene nje i vrare" pastaj me duket shume e ulet te perdoresh nje engjell per te shpetuar nje lidhje ose edhe per ti dhene jete dhe pasion kesaj lidhje dhe mendoj qe ardhja e ketij femije jo vetem qe nuk do i afroje keta te dy por mund t'i largoje edhe me shume sepse ai cuni mund te mos jete gati te beje rolin e babait boh ku di un mund te kete 1001 arsye per te mos qene gati por edhe ne kete rast ky babuci duhet te ishte cik me i kujdesshem, gjithsesi ju uroj jete te lumtur dhe ai bebushi i vockel tju sjelle sa me shume harmoni dhe lumturi. /pf/images/graemlins/laugh.gif

satana mos e ke trilluar gjith kete moreeeeeee /pf/images/graemlins/rolleyes.gif