Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...!

hawk

Primus registratum
Re: Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...!

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Dusho, se pari ti fut identitetin shqiptar ne ate musliman e ketu ben gabim, pasi jo çdo shqiptar eshte musliman!
E kam ber dhe nje here llogarine ne nje teme tjeter per periqndjen e feve ne Shqiperi, e duke pas parasysh se qe prej 67 ska pas me kisha e xhamia, nje brez e gjysem eshte rrit pa fe.
Shqiperi ka 50% te popullsis nen 25 vjeç dmth te pafe. Brezi qe ka lind prej 67 ska asnje lloj kulture fetare, pasi u rrit jashte riteve te saj, dhe i bije qe mbi 70% e popullsise te ne te jene te pafe ose ti perkasin nje feje po sjan besimtar fare (ndofta mund te ken vetem emrin).
Kur ngelet rreth 30% e popullsise qe i perket nje feje (e jo e gjitha kjo pjese besimtare e aq me pak praktikues te riteve) atehere me duket e kot te bisedohet per nderrim feje!

[/ QUOTE ]

Ku e lexove kete qe thua ????
Un jam pjestare i brezit te "pa fe" por ja qe besoj dhe praktkoj nje besim.Si un ka mjaft te tjere,pra feja nuk u zhduk pas '67-es. Sic e din mire u rihap ne 1990 ne Shkoder dhe te garantoj qe shumica e besimtareve ato dit kane qene te rinj sic jane edhe sot te pakten ne objektet e kultit qe frekuentoj une.
Kjo hedh poshte dhe llogarine tende fantastiko-shekncore e cila mund te qendroje me numra por ne rrealitet keto mbesin vetem numra fantazioz.

Nuk me duket se dusho fut identitetin Shqiptare ne ate Islam(jo, musliman) por sjell identifikimin e shqiptarve ne fene Islame si nje rrealitet dhe fakt i lindur se bashku me identitetin tone kombetare.Te pakten kete kuptoj un.
Sipas studjuesve te ndryshem themeli i identitetit te nje kombi eshte feja.

Ti pastaj ne shkrimin tend kishe sjell krishterimin si identitetin shqipetare te 5 shekujve me pare por a e di qe shqiptaret nuk kishin identitet kombetare ne ate periudhe ?!
Pra nuk eksistonte populli shqiptare.
Filloi te quhej i tille pikerisht 5 shekuj me perpara dhe kjo perkon me depertimin e Islamit ne Shqiperi.
Pra Islami eshte nje fenomen bashkekohor me identitetin tone kombetare,te formimit te identifikimit tek emri SHQIPETARE.
Kjo besoj eshte e qarte.
Nese je ne kerkim te identitetit te parardhesve te shqiptareve ateher duhet te kerkosh paganizmin Ilir.
Ai eshte kthim ne origjine.
Ose kthehu ne origjine ose prano dhe Islamin si pjese e identitetit shqiptare e mos bej perjashtime duke ju referuar fese paraislame pasi egsiston nje fe e parakrishtere te cilen ti e ke harruar.

hawk

Primus registratum

Te njejten gje na beri dhe presidenti Mojsiu kur perdori teorine e te "kruajturit" por po te kruhej me shum dilte edhe ai pagan,ose me mire populli Shqiptare pasi presidenti nuk i dihet c'origjina ka.

MLK

Primus registratum

hawk, e drejta jote te besosh e skam asgje kundra besimit!
Ajo qe shkruajta me siper ka lidhje me shifrat qe sillen ne pergjithesi forumeve apo raporteve ku 70% e shqiptareve prezantohen si musliman!
Brezi jon te pakten as dashnoret e as nuset, as shoqnin se ka dit ndonjehere se kishin fe apo jo, e aq me teper se kujt feje i perkisnin!
Ciftet mikse qe kan bo femije, mund te na thuash ça feje i perkasin?!
Me sa di une pjesa me e madhe robve (per te mos then te gjithe) Shqipnis rrin klubeve e jo ne venet e kultit...
Ky eshte realitet e spo ta shpik un, mjafton te dalesh rrugeve per ta pare.

ByTeCollEktR

Primus registratum

Eshe pak si qesharake kur lexova mesiper nga nje mysliman qe krishterimi eshte fe e re. Dhe ju lutem lexoni pak perpara se te thoni qe ka tre zota, dhe te mendoni qe biri i Perendise eshte produkt i seksit. Keto gjera i kan hequr qafe keshillat e kishes qe ne shekullin e 2 (4 shekuj para muhamedit , per ju qe s'e dini)
Nuk e di a ka nevoje per koment, vetem se eshte qesharake. un kam shume vite qe jetoj ne te gjith ballkanin, dhe turpin me te madh e kam par kur nje burre shqiptar ishte ne oher me gjith gruan e vet, ai u fut me speedos kurse gruaja e vet me gjith ferexhe ne uje. akush nuk ma mbush mendjen qe kjo nuk eshte gje e pakuptimte. dhe meqe ra fjala, duke shetitur kosoven dhe maqedonine me grupe amerikanesh, jane burrat dhe djemte muslimane qe i ngacmojne gocat e huaja. Ah, sikur vetem te dinin 1/100 e asaj qe besonin, nuk do te kishim fare problem...eshte injoranca ajo qe na vret me shume.
Persa i perket Rugoves, konvertimi i tij ishte i fshehur, keshtu qe besoj qe i sherbente vetem per arsye personale. Shum shpejt harrojm qe edhe Gonxhe Bojaxhiu ishte shqiptare dhe katolike. Eshte koncepti qe shqiptaret jan te gjithe myslimane qe ka bere maqedonasit sllave te thone qe ajo nuk ka qen shqiptare, dhe po e njejta gje me Skenderbeun tani vone.

hawk

Primus registratum

Asnje fe nuk thote te trasferohesh me shtepi ne objektet e kultit.
Nuk je ateist nese hyn ne klub ose nese ben nje veper te ndeluar na feja.
Pa u zgjatur ne kete drejtim desha te te rikujtoj se un i perkas atij brezit qe ti na pasqyron si te pa fe, madje sikur ajo qe thua ti eshte e verteta absolute pa perjashtime.Atehere si i shpjegon ato qe kam pohuar me lart...??
Merre si pyetje retorike pasi nuk dua pergjigje sepse nuk ke.Tashme me polemika te tipit "njeni kulls e tjetri çakiçit" jemi plot.
Une mendimet e mia per temen i kam shprehur qe ne fillim dhe nuk kerkoj te diskutoj per dicka qe nuk ka lidhje me teme.
Fundja ti perfaqson rrealitetin tend te cilit un thjesht i kundervendosa nje rrealitet tjeter po aq te vertet sa ai qe sjell ti gjithmone nese eliminon eksagjerimet dhe hiperbolizimet. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

MLK

Primus registratum

Ti ke nje te mire, qe dhe pytjet dhe pergjigjet i bo vet /pf/images/graemlins/laugh.gif
Keshtu qe monolog te mbare /pf/images/graemlins/laugh.gif

hawk

Primus registratum

Falemnerit per urimin.
Nganjehere pergjigjem me pyetje,ceshtej preferencash.
Take it easy edhe ti e mos u shqetso shum.
Kam vetem nje kerkese mundohu te jesh i pa asnshem ose te pakten objektiv duke pasqyru nje rrealitet qe nuk kufizohet tek eksperiencat e tua por eshte me i gjere dhe gjithperfshires,pa ekstreme.

S6T6N6

Forumium maestatis

si ka mundesi qe diskutoni me ket basajevin ktu lart?

^Res-Cogitans^

Primus registratum

une e kam ndryshuar emrin dhe mbiemrin per qeshtje kombetare e jo per para ore "shtegtar"
me nderime nga ish Murat Zemel Muhamedi
tani Gjergj Kristian Dardania

[/ QUOTE ]

Le ti kthehet b.ytha jote cdo lloj sundimi a ndikimi atehere...pikerisht kjo quhet tradheti ndaj tradites, gjuhes dhe kultures SHQIPTARE...per me teper, degjenerim. /pf/images/graemlins/smash.gif

[/ QUOTE ]

Fjalet e tuja degjenerojn veten t'tate i dashur.
sepse TI,perfaqson vetem gjuhen(je 1 keqperdorues!!!),traditen,kulturen t'tate dhe PIK! S'je askushi.

I vetmi trathtim esht injoranca e njerzve qe gjykojn njerzit ne baz te fes&amp;emrit etj etj... /pf/images/graemlins/shrug.gif

"A rose by any other name would smell as sweet." /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Budalliku jot,ka themelet e kalbura ;
lind dhe rritet me PERSONIN tend.

HuH... /pf/images/graemlins/shrug.gif

kalel

Primus registratum

ne fakt shqipetaret po te kete leke nderrojne famigljen jo fene!!!!!!

Admir

Forumium maestatis

une e kam ndryshuar emrin dhe mbiemrin per qeshtje kombetare e jo per para ore "shtegtar"
me nderime nga ish Murat Zemel Muhamedi
tani Gjergj Kristian Dardania

[/ QUOTE ]

Le ti kthehet b.ytha jote cdo lloj sundimi a ndikimi atehere...pikerisht kjo quhet tradheti ndaj tradites, gjuhes dhe kultures SHQIPTARE...per me teper, degjenerim. /pf/images/graemlins/smash.gif

[/ QUOTE ]

Fjalet e tuja degjenerojn veten t'tate i dashur.
sepse TI,perfaqson vetem gjuhen(je 1 keqperdorues!!!),traditen,kulturen t'tate dhe PIK! S'je askushi.

I vetmi trathtim esht injoranca e njerzve qe gjykojn njerzit ne baz te fes&amp;emrit etj etj... /pf/images/graemlins/shrug.gif

"A rose by any other name would smell as sweet." /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Budalliku jot,ka themelet e kalbura ;
lind dhe rritet me PERSONIN tend.

HuH... /pf/images/graemlins/shrug.gif

[/ QUOTE ]

....

Pergjigja e atij tipit lindi nga kjo. A nuk eshte kshu? Vetem e thashe ti tregoja vendin ketyre karajfilave siper qe po drejtonin gishtat njeri-tjetrit, jo ne kshu, jo ju ashtu. Se cfare deshe te thoje ti, akoma s'e kam kuptuar. S'paskam te drejte te flas kshu? Te bertas e te kelthas bile sepse e dua atdheun tim, ndryshoj s'ndryshoj gje. Ndryshe nga ti, jam krenar qe se pari jam SHQIPTAR, e me vjen turp nga ju.

pa ofendime

melankolikjaE

Primus registratum

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif
ti cfarë je???

Admir

Forumium maestatis

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif
ti cfarë je???

[/ QUOTE ]

SHQIPTAR besoj, po jo si ata per cilet po flet.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

"Jam krenar per Shqiperin" ... pergjigjie tipike e nje te humburi.

Aty mbaje krenarin. /pf/images/graemlins/lol.gif
Ehuha /pf/images/graemlins/sleep.gif... pertoj me lujt gishtat,s'jam as pjaniste. /pf/images/graemlins/laugh.gif

QORRI

Primus registratum

Shqipetaret po ckombetarizohen !

Tjetri quhej ILIR , ne greqi duhej te quhej LEONIDHA sa keqqqqqqq
Vall Evropa k........ plak , nuk i din gjith keto padrejtesi qe ben nje shtet evropian ndaj nje kombi te lashte evropian ????? Po shum mire i dine ! Por duhet te behemi te forte sepse sot e tere bota eshte futur ne lufte kulturash .

Admir

Forumium maestatis

"Jam krenar per Shqiperin" ... pergjigjie tipike e nje te humburi.

Aty mbaje krenarin. /pf/images/graemlins/lol.gif
Ehuha /pf/images/graemlins/sleep.gif... pertoj me lujt gishtat,s'jam as pjaniste. /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Ti s'e meriton te mos te lene te hysh ne Shqiperi, biles as te rregjistrohesh ne kete forum.

Admir

Forumium maestatis

Po kerkon me zor si duket te me besh te te ofendoj!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Kujton se fjalt e tuja me rendojn dhe ofendojn .. ?! /pf/images/graemlins/eek.gif

Aspak! /pf/images/graemlins/lol.gif

Harroje... s'je ASKUSHI , s'ke rendsi, s'JE.

Admir

Forumium maestatis

O tip bajat. Fut nje corap ne goje (kujdes protezat) e fillo kendo me mire.