SHQIPTARET E AMERIKES

I love new york

Primus registratum
Re: SHQIPTARET E AMERIKES

MORNINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG:D

uf c'u lodha tu berit edhe nuk ka asnjeri verdalle :smash:

Ika pra te punoj icik
BE BACK

teab

Primus registratum

Ku e gjen gjithe ate fuqi me bertit qe ne mengjes mi Helena... /pf/images/graemlins/smile.gif

I love new york

Primus registratum

si i behet qe une nuk pi kafe fare, ky eshte problemi /pf/images/graemlins/laugh.gif
E kam energji te brendshme, te lindur /pf/images/graemlins/laugh.gif :cool:

ardit33

Primus registratum

I got back yesterday in the USA, and i already miss Tirana :cry:

Per me shume, bagazhet e mia humben, dhe tani marr ne telefon dhe punen, dhe me thojne se s'filloj pune kete jave, se s'kane bere background check on me :cry:
This is going to be a very boring week.

katina

Primus registratum

welcome Gomari
cthote Shqiperia....si ja kalove atje?cthote jeta atje mir fare besoj he?? ok hollar

109UV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gomari:
[qb] ...dhe tani marr ne telefon dhe punen, dhe me thojne se s'filloj pune kete jave, se s'kane bere background check on me :cry: [/qb]
kjo duket si shume e cuditshme...nqs ti ke bere H-1...keto pune duhet te ishin mbyllur para cdo gjeje. L-1 po ashtu. ca statusi ke ti? F-1 OPT ? Apo J-1? ...

teab

Primus registratum

Meqe ra fjala per ke vizat e punes, dini gje per statusin e aplikimeve per H-1B?

109UV

Primus registratum

ka akoma...po do mbarojne thone nga dhjetori. Ne korrik USCIS kishte marre aplikime per 70% te nr. qe do jepen kete vit. Nqs e ben, mundohu ta besh me premium processing qe te jep pergjigje brenda javes..(ose maksimumi 15 dite)

teab

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 109UV:
[qb] ka akoma...po do mbarojne thone nga dhjetori. Ne korrik USCIS kishte marre aplikime per 70% te nr. qe do jepen kete vit. Nqs e ben, mundohu ta besh me premium processing qe te jep pergjigje brenda javes..(ose maksimumi 15 dite) [/qb]
Une po i dergoj kete jave qe vjen dhe jam e detyruar te bej premium processing sepse eshte shume vone, megjithate egziston mundesia qe te mos behet gje as keshtu, dhe kjo s'me pelqen hic fare.. /pf/images/graemlins/frown.gif

109UV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga T-ToNic:
[qb] Une po i dergoj kete jave qe vjen dhe jam e detyruar te bej premium processing sepse eshte shume vone, megjithate egziston mundesia qe te mos behet gje as keshtu, dhe kjo s'me pelqen hic fare.. /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
asaj nuk i dihet, po mundohu ti dergosh sa me shpejt. te uroj fat te mbare.. ishalla behet per ty

ardit33

Primus registratum

Une erdha me H-1B

Por ca nga debilet e HR te corporates, kishin harruar per kete Background Check-n. Meqe une po punoja aty deri ne kete prill (me OPT), kujtuan se do isha OK per te filluar, dhe se s'e kisha nevojen per nje check tjeter (e pata bere nje check, para nje viti kur fillova si intern).

Po ky background check-u u dashka bere prape. Keshtu, nga neglizhenca e ketyre robve, mua me duhet te rrij nje jave pa pune (dhe pa pare).

Ugh.
Dhe kisha bere nje liste te gjate te gjerave qe desha me ble:
Nje Makine
Nje Hardrive te ri
Nje ......

teab

Primus registratum

[qb] Une erdha me H-1B

Por ca nga debilet e HR te corporates, kishin harruar per kete Background Check-n. Meqe une po punoja aty deri ne kete prill (me OPT), kujtuan se do isha OK per te filluar, dhe se s'e kisha nevojen per nje check tjeter (e pata bere nje check, para nje viti kur fillova si intern).

Po ky background check-u u dashka bere prape. Keshtu, nga neglizhenca e ketyre robve, mua me duhet te rrij nje jave pa pune (dhe pa pare).

Ugh.
Nje Makine
Nje Hardrive te ri
Nje ...... [/qb]
Pate probleme per vizen e kthimit, me H-1B status?

ardit33

Primus registratum

T-Tonic

Po behet fjale se kongresi mund te nxjerri nje ligj te ri, qe i ben 'exempt' nga quota at qe kane mbaruar Master ose PHD degrees ne USA

N.q.s. ke mbaruar masterin ketu, duhet te jesh me e qete.

Megithate, nxiti ato te kompanise tende ti hedhin sa me shpejt dokumentat, dhe te perdorin se s'ben permium processin. (offroj qe ti paguash at 1000 dollarsh-in, nga xhepi yt, n.q.s. ata s'i bejne aplikacionet permium.)

Good luck

teab

Primus registratum

Ate jam duke bere tani, dhe do e paguaj vete, mjafton qe te behet! Nga vera dua te shkoj ne Shqiperi, por dua te di sa safe eshte ta marresh vizen e kthimit atje! Apo eshte me mire me be nje ndalese nga Kanadaja???

109UV

Primus registratum

[qb] Ugh.
Nje Makine
Nje Hardrive te ri
Nje ...... [/qb]
ahahaa...hyre direkt ne borxh per 3 vitet qe vijne /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sa per ate ligjin per master, edhe une e lexova dje a pardje, por mund edhe te mos aprovohet ne kohe sepse i mbyllin punimet ne tetor deri ne fund te vitit me duket...