SHQIPTARET E AMERIKES

BISOU

Primus registratum
Re: SHQIPTARET E AMERIKES

ja dhe parku perpara shtepise.....jo po beni numra /pf/images/graemlins/laugh.gif
sh2.jpg
....

109UV

Primus registratum

boo sa shume u lendut mri cika...pu pu pu...hapet thesin e rrenave direkt. Una jetoj ne hamptons, una kam nje vile te 1800 ne mediterranean...shtt. ikni ke plazhi per milingonat dhe mos u qani /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

isabelle,

po ti si ja con i her se MrsD e kam grup, flas perdit.

ladouce2005

Primus registratum

mbete inatci more njeri /pf/images/graemlins/laugh.gif pse mendon se genjejme o ziliqar? :devil:

BISOU

Primus registratum

KY BEBJA SHETIT NEPER KOPESHT GJITH QEJF KUR SHKOJME NE PLAZH /pf/images/graemlins/laugh.gif
biso2.jpg

FOTO ME REALE NUK KISHA MO /pf/images/graemlins/laugh.gif ULUR NE BAR......

BISOU

Primus registratum

PO PO AI E KA BO
SE I THASHE QE KOKA IME ESHTE SHUME E BUKUL PER AF /pf/images/graemlins/laugh.gif ...... ME MARRIN MESYSH :lol: /pf/images/graemlins/laugh.gif :lol:
POR NESE E MBAN MEND FOTON ATY ANASH MEJE JE ULUR TI.... DHE I THASHE QE TA HIQTE.... JE E VESHUR ME TE BARDHA DHE KE GJYSYLYQE PER DIELLIN... TE KUJTOHET....

TDSH

Primus registratum

Skam degjuar njeri deri me sot, te cdo lloj kombesije, apo rrace, te flasi me kaq pesimizem, dhe negativitet duke i uruar kaq keq bashkeatdhetareve te saj. Duke lexuar ato qe shkruan ti te krijohet nje imazh kaq i erret e kaq i varfer per jeten sa ste behet te shtysh me nje dite...
E pra qe te pellcasesh ti nga inati Bona po te tregoj qe njoh shume shqiptare qe kane bera shkollat ketu, apo ne shqiperi dhe kane filluar punra me me shume se sa 40,000 ne vit qe ti e konsideronke si shume te madhe. Nje shembull meqe ti kerkonke nje- avokat qe punon ne Cravatth, swaine and moore- (firme me emer ne bote-sipas termave te tua). Qe te behesh partner ne nje firme te duhen ca vite eksperience dhe vjetersi...por me kalimin e kohes, fitimin e eksperiences etj. miku im apo dhe shume te tjere do ja arrijne te behen partners, drejtues, menaxhues, share holders e pse jo dhe pronar te ketyre kompanive, firmave etj.

Ti kujton se nga gjithe shqiptaret qe ka amerika, ti paskish qene e vetmja kandidate qe mund ti arrije ato pozicione pune qe per ty qenkan te pa kapshem nga shqiptaret, e perderisa ti nuk i ke arritur atehere asnje tjeter s'mundet...Po e perseris dhe une ate qe ta kane thene dhe te tjere ketu :vetem sepse ti ske arritur ato qe ke dashur sdo te thone qe si arrijne dot te tjeret. Plus mos kujto se cdo gje arrihet "if you want it badly enough"...jo e dashur se ketu hyn dhe nje faktor tjeter qe quhet kapacitet...ty aq te mban mushka e aq larg te ka cuar...ka te tjere qe arrijne dicka me shume.

Ti je pikerisht imazhi me tipik i shqipetareve ne amerike, qe syte i jane kthyer ne ngjyren e dollarit dhe i shkelqejne me nje $ sign. Keta tipa perpiqen e perpiqen, dhe plasin nga marazi se nje shqiptar tjeter ben pak me shume para, vishet me mire, kane mundesi te blene shtepira, apo ku e di une se cfare tjeter...Por jeta nuk eshte vetem para, heret a vone shpresoj ta kuptosh se kur te ikesh nga kjo bote ato para sdo te ti fusin me vete...

E ke shume gabim Bona, dhe uroj sinqerisht qe te te hapen syte e te shikosh realitetin...ne amerike ka shqiptare doktore, avoketer, ekonomiste, inxhinjere etj etj qe punojne ne profesionet e tyre dhe ecin perpara ne jete me ambicje te shendosha-jo ziliqare si kjo jotja. E ne qofte se sic thua ti nuk eshte bere ndonjeri gjyqtar, politikan, drejtues ne bordin e ndonje kompanije apo te tjera e te tjera...mos u merzit se shume shpejt do ju vije radha ne sju ka ardhur akoma...

p.s. eshte e kote te flasesh me ty kur ti konsideron sigurimin shendetesor si nje arritje te madhe dhe e mban per mburrje...vetem se me irituan shume fjalet e tua dhe ta ndjeva per borxh nje pergjigje.

Fillimisht postuar nga bona:
[qb] per ata qe ju rrejne si derr per arritjet e tyre ne americe.

kam taku nje dite nje shiptar dhe tha I make a loooooooooooot of money . dhe mora vesh qe bente 40,000. ne vjet.

ne america Kuuuuuuuurre nje shqiptar nuk do arrije te behet partner ne kompanite americane. kurre .

rrena si derr dite e nate.

pune e madhe se esthe nje e dy qe bejne a loooooooot of money si ajo me siper. shumica s'jane.

emigranti shqiptar esthe emigrant shqiptar pavaresisht qe nuk e shkruajne ne faqe te pare te gazetes.

edhe nje here punet e mira si merr kurre shqiptare . mos degjoni budalliqet e te tjereve. jo bej pare me shume se ty jo budalliqe te tjera, jo jam drejtuse e shoqerise aksionere.

ma thoni me emer kush esthe partner shqiptar ne ndonje firme te cfare do lloji: law, medicine , ing. architect e te tjere. dhe po flas firma me emer ne bote.

NOBODY.

po rrenat e masters . qe te gjithe me rradhe me zorr pagujne rentin.unless je bo doc, ing, law qe jane me shuuuuuuuume pakice ose ata qe kane ndihme nga familja.

po health insurance qe esthe problem ketu qe s'kane again 52 milione e me shume americane.

ja gjete nje pune po derisa te arrish atje je pa health insurance.

kush nuk ka pune me insurance me shqiptaret bashke s'kane pare per doc.

so vazhdoni ju duket fole per plazhet dhe per shoping ne Chanel .

STATISTICAT PER ATO QE I KANE INAT THONE. 65 % e atyre qe punojne ne americe bejne $10 dollare ne ore.

ah po flasim per clubs ka sa te duash nqs bota e naj njonin rrotullohet drejt tyne.

KETO RRENACAKE QE JU JAPIN ARRITJET E TYNE NE VEND QE TE ARGUMENTOJNE ME FACTE JA FILLOJNE TASHI SA TE MBAROJ UNE ME KA I TE SHAME.

DHE NJE HERE 65 % E NJERZVE QE PUNOJNE NE USA JANE ME 10 NE ORE. [/qb]

Cruel_Intentions

Primus registratum

hehe, 40.000? konsiderohet si shum e madhe?
Te pakten Shtetet e Bashkuara jan i vetmi vend ne bote qe spyet nese je kinez, Grek, Shqiptar apo Italian. Nese je i zoti (i zoti vertet e jo me mik si ne Shqiperi...çan qe cke me te)

Keto gjera i them nga eksperienca vetjake dhe te aferme dhe shokeve te mi. Ky vend esht per ata qe jan vertet ambicioze, te zote dhe te talentuar. Esht per ata qe punojne e jo lodhen ne kafe.

Ska per tu bere asnjehere Shqiptari partner ne law Firm? of course qe duhen vite eskperience, po kjo esht e njejte per te gjithe, perfshire amerikanet.

Get educated, earn work experience by doing internships and trust me...if you're good do ti kalosh edhe vet pretendimet e tua per veten.

e nejse,,,hajd ciao

standards

Primus registratum

Hajde amerika se e zute ju nuk dimi ta leshoni me, kjo do te thote qe ketu ne usa ka shqipe me shumice imagjinojeni sikur te mblidhen te gjith shqipetaret ku do qe te jene ne te gjithe ameriken ne nje vent de te benim nje qytet vetem me ne shqipot por aman do te ishte vent shum i rezikshem per amerikanet :eek: :eek: vetem ky na sjell ne vete ne :smash: :smash: :smash: .bye tashi /pf/images/graemlins/smile.gif :thumbsup:

besim231071

Primus registratum

MOS U ZINI ME NJERI=TJETRIN PER PUNE PARESH E KARRJERE O SHQIPETARE.PER MOMENTIN NJESHI ESHTE BUSHI E I DYTI JAM VETE.PAS PAK RROTULLIMESHRRETH DIELLIT DO JEMI TE GJITHE TE BARABARTE.

DFV

Primus registratum

Kanani,shyqyr qe te kemi ty te dytin,pas Bushit, se kam nje shqiptar ketu qe thote - Une jam i pari bashke me Bushin!
O po jemi te zgjuar dhe te zot shume ne shqiptaret,
por ce do Shqiperin e lam per faqe te zeze ne duart e hajdutve!!!

ladouce2005

Primus registratum

Penguin :thumbsup: kapelen ta heq...bravo per shkrimin...

per ju grupi tjeter, party mbreme ishte nje blast i vertete dhe ja kaluam shume mire. shume shqipetare, ca amerikane e franceze qe lumturohen kur jane mes tone nga energjia dhe deshira e mire qe kemi per te festuar e per t'u lumturuar ne grup :thumbsup:
hajde dhe njehere 100 Helenes se Trojes dhe te shpresojme te mblidhemi nje here me njeri-tjetrin e te festojme per miqesite/shoqerite virtuale qe kane lindur-rritur e vazhdojne te jetojne e lulezpjne ne albforum :rockband:

disku

UNI

Paskeni pasur feste ju te paudhe dje? :smash:
Un isha ne Giant Stadium sot qe ne mengjes deri mbasdite. Filloi me festen e rastit te organizuar nga Adidas ne ambjentet perreth stadiumit. Kam ba foto edhe me kupen e kampjoneve. Pastaj pame ndeshjen midis 74 000 tifozave nga 80 000 qe mban stadiumi :eek: ... Atmosfera ishte fantastike...un kam qene edhe ne yankee stadium por kenaqesine qe te japin tifozat angleze ska tifozeri ne bote qe e ben. Pastaj kisha afer nja 2 anglezka :wub: E vetmja e kqe ishte se u poqem ne diell :cry:
other than that....it was fun ..thumbs up :thumbsup:

zog

Primus registratum

prap ju ameriqenat tek kjo teme ere.

po mire tregomani nje shqiptar te ket bo emer atje dhe jam dakort me ju historikisht.

nji t'ju jap ca shembuj:

ne europe: kadare, mula, ata kercimtaret ne itali, ca aktore ne greqi, ca artista (piktore) ne france. (vetem ne keto vite)

ndersa ne amerike Fan Noli koke e madhe e u detyrua te behej prift mos "vdiste nga urija" (qe te mos bente pune krahu du me thone).

dhe a e dini nga vjen ky rezultat, pikerisht ngaqe ne europe eshte me VESHTIRE me ça, e kjo te detyron o te kapesh MAJEN o te rrosh i neperkembur e me asistence sociale gjithe jeten, por pa punu si skllav ama.

ps; ai qe punon nuk dashuron. /pf/images/graemlins/wink.gif

disku

UNI

Fluturaku i ka majt pishtarin Nolit.
Ma shpjego icik shprehjen "nene moj mos ku frike se ke djemte ne Amerike" ti mua?

iliriano

Primus registratum

Ik o xhaxhi zog..te paska mbaruar dituria me duket dhe ke filluar te na shkruash traplliqe!

Nuk mund te krahasosh shqiptaret e Europes me ata te Amerikes,pasi ndryshojne si dita me naten.

Lexo librin shqiptaret e Amerikes,dhe aty do te njofesh historine e 100 vjeteve.
Disfatat dhe sukseset e emigranteve shqiptare ne Amerike,jane te shkruajtura ne liber.

Dhe Rrofshin shqiptaret e Shqiperise :thumbsup:

zog

Primus registratum

o njoranta (qe tashti imagjino me vone) ju duhet te mesoni te lexoni, qe te tjeret persembari ti kuptoni e me vone mendimet si une ti rimoni. /pf/images/graemlins/laugh.gif

o ilir (i lyret, kuptimi emrit tat, mesoje te pakten diçka) meqe ti e ke lexu ate librin na i thuj pra shembujt, une shembujt kerkova jo librat e "ushtareve te panjohur". hehe!

o unicorn, nolin ta permena me shtru nji ide, degjoje plak!

amerika nje femer e ben me barre. nje burre te shtroje zift per me rrit kalamojt, nje intelektual PRIFT.

e qe te tre keta tipat jane ne origjine njerez te mençur e aspak per tu share.

disku

UNI

Sa palle je me raste ti...
Ste ka faj amerika se fisi jot i ardhur ketu eshte marre me shtrimin e ziftit... Shkollen e ke ne USA boje po ishe i zoti edhe urdhero te tjeret te shtrojne zift. Pastaj mos u hiq sikur e njef ameriken si xhepat e tua se pres koken nqs e ke shkelur ndonjehere...Leqe ti rrezik i falesh henes ne darke per ta shkelur po ngaqe ska ra rrufeja ne hale edhe ke filluar ta shash. :lol: