Shqipetaret ne Kanada

Odea

Primus registratum
Re: Shqipetaret ne Kanada

Hey, sa shume veta jena bo ketu ne toronto ere...papapa, bengo vallai une du te jem me mire ne montreal se sa ne toronto. Ketu sguxo robi me fol shqip se ke frike se mos personi afer teje do e mori vesh ca je tu thon :eek:

Tek ajo taste of the danforth ika une dje dhe kishte me pak njerez sec mendohej qe do vinin.
Supozohej qe shifra te arrinte 1 milionshin por me duket koha e keqe e hudhi poshte supozimin.
Me vjen keq though qe e humba nje festival qe ishte bo te shtunen ne mbremje se me tha i shoqja ime qe kishte qene i bukur.

Vera, vetem do vish knej per studime?
Sa per jeten ketu nuk di car te te them se ata qe rrine vetem i dine mo mire se une keto gjona.
Ne qe banojme me prinderit s'dime asigjo mbi qytetin lol

Ho pra mo, ju cunat hudhjani i fjale goces se duhet me mor ene i vendim e shkreta.
Hajdeni tashi, bohuni te mire.

Shnet se me duhet me ik tashi :wave:

Odea :book:

Darien

Primus registratum

Fillimisht postuar nga BENG:
[qb] isha ne toronto para dy jave, booh car fshati :lol: [/qb]
si thu ti BENG, mos ta marr mundimin kot una? kam ndërmend me shku, pranej pys

AlbiD

Primus registratum

Po thot fshat ai sepse ai per vete jeton ne Montreal dhe menyra e jeteses atje esht ndryshe nga ajo ne Toronto dhe i duket si fshat ktu. Shif pisten e F1 qe ja u hoqen ate bej.

Xhaferr

Primus registratum

gjith ju qe keni ndermend te vini ne toronto, hecni se ju mirpresim, kemi nevoj per shqiptar. po ama behuni gati te punoni dhe te ngriheni si qeni. nje gje ka te mire toronto aman, eshte shume multicultural, shume ndryshe nga europa, flitet me shume sri lankesce dhe kineszce ne atobus sesa anglishte.
ajt shnet
gjith te mirat

gezim lame

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Darien:
si thu ti BENG, mos ta marr mundimin kot una? kam ndërmend me shku, pranej pys
Toronto ka vende shume te mira per tu vizituar si turist, vetem po te kesh dike qe te orienoje si fillim.

Bengo!
vallaj s'ka si Quebec City. Me mire se Montreal. /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Odea!
per te ndihmu Vesen jemi mbledh gjoja gjithe ne ketu...
pytjet po presim.... /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

:wave:

bengu

Primus registratum

ximo, po sdite frengjisht ne Quebec City as kafe nuk te japin, jane nacionalista fare ata :smash:

nejse, sa per toronto vs. montreal.
montreali ka me shume stil evropian, qytet bilingual, me i qete, me pak pune, me shume gjume /pf/images/graemlins/laugh.gif

e ne toronto kam qene njehere kshuqe nuk e shof te arsyeshme te bej ndonje analize duke u bazu ne fjalet e protos /pf/images/graemlins/laugh.gif

gezim lame

Primus registratum

per kaq qeka problemi Bengo?!!!! ahuaaaaaa!!
frengjisht dime me mire se ang.
pastaj lene mo se c'frengjishte qe flasin, per t'vdek gazit.... /pf/images/graemlins/laugh.gif
Montreali qyteti me i mire ne north america ke te drejte, por vetem ne vere... /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

montreal sucks /pf/images/graemlins/laugh.gif
majo hasano /pf/images/graemlins/wink.gif

endrit maci

Primus registratum

Pershendetje nga Calgary Alberta
Vesa mos u merzit se ne Canada qytetet jane fshatrat me te bukur ne bote.
Per mua Calgary eshte shume qytet i mire sikur te mos kishte bore 9 muaj te vitit dhe te kishte me shume Tironsa dhe me pak Firake

Vesa

Primus registratum

ne fakt do doja te dija dicka me te detajuar per jeten atje, nese ndonjeri prej jush studion apo punon, cfare te mirash ka? nuk e di nje informacion te cfaredo lloji...
flm te gjitheve

bengu

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Vesa:
[qb] ne fakt do doja te dija dicka me te detajuar per jeten atje, nese ndonjeri prej jush studion apo punon, cfare te mirash ka? nuk e di nje informacion te cfaredo lloji...
flm te gjitheve [/qb]
car tet them, e ka bo zoti me lezet kete vend. Pa pate mundesine, eja pa u menu fare :cool:

Seriozi

Primus registratum

Vesa varet per çfare do shkosh atje.Shkon si studente apo shkon si rezidente permanente.Une kam jetuar vete ne Montréal dhe te them te drejten nuk me pelqeu.Kjo mbase ngaqe isha mesuar te jetoja ketu ne Belgjike.Nga njerezit do marresh mendime te ndryshme,disave ju pelqen dhe disa te tjereve jo.Varet se çfare qellimi i ke vene ti vetes.
Fillimi eshte gjithmone i veshtire por po i rezistove vitit te pare ja hudhe d.m.th. do rrish atje.Edhe ne Shqiperi te shperngulesh nga nji qytet ne një tjeter dhe eshte e veshtire jo te shkosh e te jetosh ne Kanada(ose edhe ne ndonji shtet tjeter).

illyricus

Primus registratum

Oooooj sh'ype! Thashë mos jom i vetmi n'Kallgari une! Nejse.....Allberta osht ma e mira provincë, e Kallgari ma i miri qytet. Pa konkurrencë. Pa hajgare.

bengu

Primus registratum

Isha ne Ottawa kete week-end. Fshat i bukur ishte /pf/images/graemlins/smile.gif

Odea

Primus registratum

[qb] Isha ne Ottawa kete week-end. Fshat i bukur ishte /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Bengo, sa kritikues qe qeke mer vlla. Une isha ne Ottawa, Quebec dhe Montreal kete weekend dhe te them te drejten me pelqyn shume qe te tre, sidomos Quebecu me ato ndertesat e vjetra. Supozohet qe ndertesat te jene ndertuar ne shek e 17. Sa mire qe ishin mbajt though. Plus, e ke gabim kur thu qe ste japin sherbim te mire kur iu flet anglisht. Shumicat e kamarierve dhe shiteseve neper dyqane flasin anglisht dhe ishin shume te sjellshem. Te pakten me ne turistat.
Montreali ishte shume i bukur po ajo rruga St-Catherine me ta shpif ishte. Vetem gay people mer vlla. Bobobo, na u tmerrun prinderit ere amon.
Si duket ate nate do kete pas noi feste vetem per ata debilat qe nuk dinin me vesh gjo tjeter po vetem pantallona lekure qe tregojshin prapanicat me xhinse. O zot, o zot ca jena tmerru. Papapapa.....nejse. Gjoja mo e bukur per mu ama ishte ajo kisha ne maje te asaj kodres. Wow ca pamje qe atje siper. Shume beautiful. Kam deshire te shkoj prape po kesaj radhe shpresoj te shkoj me shoqerine.

Odea

bengu

Primus registratum

E para, per french canadians te lutem mos me flit. Ta shpifin me ate nacionalizmin e shek. 18. Ata ende mendojne se jane ne kohen e Luigjit XV dhe duhet ti presin anglezet me shpata. Mua fqinjt me shifnin me maje syri kur u flisja anglisht, gje qe me ben kurre te mos ju flas frengjisht edhe pse kuptoj dhe flas mire.
E dyta, Ottawa ishte qytet shume i mire, i paster dhe i ngrohte, po asgje nuk ndodhte dhe shume i qete (per ate thash fshat).
E sa per Montrealin, rruga St. Catherine eshte shume e gjate, eshte dashur te vish me ne west, ne kendin Crescent & St. Catherine, se atje ku si duket ke qene ti, vertete ta shpif. Po erdhe prap, ta sygjeroj Portin e Vjeter dhe rrugen St. Denis apo edhe St. Laurent, po jo afer St. Catherine.

Odea

Primus registratum

[qb] E para, per french canadians te lutem mos me flit. Ta shpifin me ate nacionalizmin e shek. 18. Ata ende mendojne se jane ne kohen e Luigjit XV dhe duhet ti presin anglezet me shpata. Mua fqinjt me shifnin me maje syri kur u flisja anglisht, gje qe me ben kurre te mos ju flas frengjisht edhe pse kuptoj dhe flas mire.
E dyta, Ottawa ishte qytet shume i mire, i paster dhe i ngrohte, po asgje nuk ndodhte dhe shume i qete (per ate thash fshat).
E sa per Montrealin, rruga St. Catherine eshte shume e gjate, eshte dashur te vish me ne west, ne kendin Crescent & St. Catherine, se atje ku si duket ke qene ti, vertete ta shpif. Po erdhe prap, ta sygjeroj Portin e Vjeter dhe rrugen St. Denis apo edhe St. Laurent, po jo afer St. Catherine. [/qb]
Ishim tek Porti i vjeter dhe ishte me verte shume shume bukur. Fantastike fare. Kam shume deshire te vij prape aty por kesaj radhe shpresoj te qendroj me shume pasi dua ti shikoj te gjitha gjerat e bukura aty.

Odea

bengu

Primus registratum

edhe nje sygjerim, po se merr per te keq..
vizitoje kazinon e montrealit dhe parkun Jean Drapeau (perreth kazinos) eshte vertete vend i mrekullueshem...