Shqipetaret ne Kanada
ju lutem shqipetareve qe banojne ne kanada te me kontaktojne
ju lutem shqipetareve qe banojne ne kanada te me kontaktojne
si thu ti BENG, mos ta marr mundimin kot una? kam ndërmend me shku, pranej pysFillimisht postuar nga BENG:
[qb] isha ne toronto para dy jave, booh car fshati :lol: [/qb]
Toronto ka vende shume te mira per tu vizituar si turist, vetem po te kesh dike qe te orienoje si fillim.Fillimisht postuar nga Darien:
si thu ti BENG, mos ta marr mundimin kot una? kam ndërmend me shku, pranej pys
car tet them, e ka bo zoti me lezet kete vend. Pa pate mundesine, eja pa u menu fareFillimisht postuar nga Vesa:
[qb] ne fakt do doja te dija dicka me te detajuar per jeten atje, nese ndonjeri prej jush studion apo punon, cfare te mirash ka? nuk e di nje informacion te cfaredo lloji...
flm te gjitheve [/qb]
Bengo, sa kritikues qe qeke mer vlla. Une isha ne Ottawa, Quebec dhe Montreal kete weekend dhe te them te drejten me pelqyn shume qe te tre, sidomos Quebecu me ato ndertesat e vjetra. Supozohet qe ndertesat te jene ndertuar ne shek e 17. Sa mire qe ishin mbajt though. Plus, e ke gabim kur thu qe ste japin sherbim te mire kur iu flet anglisht. Shumicat e kamarierve dhe shiteseve neper dyqane flasin anglisht dhe ishin shume te sjellshem. Te pakten me ne turistat.Fillimisht postuar nga BENG:
[qb] Isha ne Ottawa kete week-end. Fshat i bukur ishte /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Ishim tek Porti i vjeter dhe ishte me verte shume shume bukur. Fantastike fare. Kam shume deshire te vij prape aty por kesaj radhe shpresoj te qendroj me shume pasi dua ti shikoj te gjitha gjerat e bukura aty.Fillimisht postuar nga BENG:
[qb] E para, per french canadians te lutem mos me flit. Ta shpifin me ate nacionalizmin e shek. 18. Ata ende mendojne se jane ne kohen e Luigjit XV dhe duhet ti presin anglezet me shpata. Mua fqinjt me shifnin me maje syri kur u flisja anglisht, gje qe me ben kurre te mos ju flas frengjisht edhe pse kuptoj dhe flas mire.
E dyta, Ottawa ishte qytet shume i mire, i paster dhe i ngrohte, po asgje nuk ndodhte dhe shume i qete (per ate thash fshat).
E sa per Montrealin, rruga St. Catherine eshte shume e gjate, eshte dashur te vish me ne west, ne kendin Crescent & St. Catherine, se atje ku si duket ke qene ti, vertete ta shpif. Po erdhe prap, ta sygjeroj Portin e Vjeter dhe rrugen St. Denis apo edhe St. Laurent, po jo afer St. Catherine. [/qb]