Shqiperine po e merr lumi shqipetare...

Shqiperine po e merr lumi shqipetare...

Drejtuesi i lobit grek,nje njeri me ndikim ne politiken amerikane Nikolas Geijxh u ka dhene direktiva te qarta organizatave te minoritetit grek ne Shqiperi per greqizimin e Sarandes.
Pak kohe me pare mediat shkruan per nje mbledhje te fshehte te Gejxhit ne Sarande, por per here te pare behen publike porosite e tij ne te perditshmen shqiptare "Albania". Nje ishagjent i rendesishem i sherbimit sekret shqipetar ka mundur te regjistroje kete mbledhje.

REKOMANDIMET NGA GEJXHI

1Te hapen bankat greke qe te stimulojne ne kredi deri ne falje te kuadrove minoritare.

2 Te sigurohen vende pune ne ekonomi,gjykata,dogana,banka e tatime.

3 Te krijohet opinjoni se Saranda eshte krijuar nga greket.

4 Te krijohet pershtypja se minoritaret jane debuar nga shqiperia.

5 Intelektualet minoritare te organizohen e te zgjedhin drejtuesit qe t'u japin paga e shperblime per festa.

6 Te stimulohen minoritaret te blejne toka nga shqiptaret.

Nga ana e politikes sone vetem Sabri Godo kish reaguar duke thene se SHISHI duhet te informoje qeverine per aktivitetet antikombetare te Gejxhit qe jo vetem na cenojne interesat por edhe prishin fqinjesine tone me greket.
Dhe Gejxh ka gjetur terren ne vendin tone sepse ai gjen perkrahje te Partia per te drejtat e njeriut te cilet jane shnderruar ne mercenare te Gejxhit.
Jane edhe disa deputete te tjere qe paguhen nga lobi i grekeve dhe agjensi te ndryshme.

Une jam i mendimit se shteti yne ka kaluar ne nje degjenerim total dhe njerez te tille jo vetem do penguar por une do thoja se duhet te eliminohen fizikisht nga sherbimet tona sekrete.

SPORTELISTI

Primus registratum
Re: Shqiperine po e merr lumi shqipetare...

Fillimisht postuar nga Triumfi:
[qb] Shqiptari i shqipnis, me nje luge mjalti e qese mielli e shet troullin, sic ka ndodh, po ndodh e do ndodh!!!! Opss ka faje qeveria, jo jo ka faje Nano, as Nano po ka faj shqiptari, ke faje ti. [/qb]
C'a thote ky mor jahu,ku e ke nigju ti mer cun se shqipetari i shqipnis po e shitka shqipnin per i qese mjell e i luge mjalt.
as ka nodh e as ka per te nodh noi here,po mos ja fut kot.

do thosha ndryshe une.

a i ke nerru markat ne euro o shqiptari i kosoves
a te kan ngel ne dore :smash: :smash:

Triumfi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SPORTELISTI:
.. po mos ja fut kot.
Oh ja paskam fut kot. Me falni pra!! Po ni gjo deshta me t'pyet: Si shpjegohet, qe ne sarand shqiptaret shyqyr qe vec shqipen s'e kan harru? ( Se ata ne greqi thone qe jemi greke, e din ti kete? ) Flas me fakte, se kam qene ne greqi e kam pare e degju tregime nga me te tmerrshmet!! Eh e ju flisni per camerin!!! Po si shpjegohet qe nje koke te poshtroj e okupoj tere shqiptaret ne shqiperi a? A sa trima e te fort jeni ju? Apo jeni te forte sikur jevgjit, per te vrare vellaun e fqiun?

SPORTELISTI

Primus registratum

ME pate pelqy aty tek ajo tema per UNMIKU-n sepse
mu duke atdhetar i mire bre triumf,e kur lexova kte shkrimin ketu mendova se po beje shaka sa per tu gjet ne muhabet po me duket se e paske pas me ter mend.

tani po hidhem ne teme.

e para e punes shqiptaret jane shqipetar gjithandej,e nuk jane te ndame ne ata te shqiperise e te kosoves,sepse kush e mendon keshtu ka marr fund e ne vena nuk i rrjedh gjak shqipetari.

sa per ne sarande ata shqip kane fole, flasin e do te flasin more triumf se jane shqipetar e te tille do te mbesin ne jete te jeteve.
kurse per ata te tjeret qe ndodhen jashte e thone qe nuk jane shqiptare harram qumeshti i nenave.

ne greqi mund te kete nga ata qe thone qe s'jane shqipetar por do desha te te kujtoj se mitingjet me te medha emigrantet shqipetar i kane kryer pikerisht ne greqi.

do te te kujtoja edhe ndeshien e futbollit greqi -shqiperi te 3 vjeteve me pare kur rreth 30mije refugjat shqipetar u drejtuan per ne tirane dhe mbas fitores qendruan ne sheshin SKENDERBEJ deri ne 5 te mengjezit duke kenduar himnin tone te flamurit,e me lot ne sy ngrinin larte flamurin e shqiperise.

Ja pra pse o triumf nuk ka lindur akoma ajo koke qe thua ti se do ta beje shqiperine greqi.sepse per ate pellembe toke shqipetari behet hi.

Triumfi

Primus registratum

JO mer vlla m'ke keqkuptu!! Une nuk po flas sepse me pelqen ajo qe them, por e them nga mllefi. E kam thene dhe e them, se kombi shqiptare eshte populle madheshtore, dhe duhet bere dicka qe ky populle te dal ne drite e ta tregoje veten!! Cuditem per nje gjo; Pse nuk doli nje trim, (apo nje budalla te pakten) qe t'ja numroje plumbat ne lule t'ballit atij tradhetarit te kombit FATOS NANO-s?!! Pse nuk organizon UNIVERSITETI I TIRONES, qe te perkule qeverine, e te shkaterroj strukturat anti shqiptare, e te vendos nje organ te mirefillte qe do zgjidhte njerzit qe e meritojne ta drejtojne shqiperine? Shqiperia, fatkeqesisht, po vazhdon me sa e shoh edhe RINIA te pasoj te vjetrit e tyre!!! Sikur rinia eshte kapur me grrep nga te vjetrit dhe terheqen zvarre ... O mik, Rinia duhet levizur, nese ka rini te mirefillte shqiperia, e nese jo - atehere kot i japim zor!!!!

altinzaka

Primus registratum

shqiptare bojkotoni prodhimet greke qe shiten ne shqiperi :thumbsup:

DFV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga IC:
[qb] Pse ne epoken e gurit jemi ne qe te na udheheqi ndonje Fis. Sic e thashe edhe me larte Duhet nje intelektual qe te mendoj per shqiperine dhe shqiptaret e pastaj per vete. Per shembull nje njeri i tille ka qen Fan Noli. Sa per mbeshtetje nga jashte ne te semes te vene greket serbet e italianet. E cfare Fisesh bashkoi Sala? Shqiptaret nuk kishin ndonje percarje fisesh apo Jug Veri po Saliu deshte ta nxiste ate. [/qb]
IC, mire e ke ti mor vella, po c'ti besh ndonjerit
qe ka akoma militantizmin ne shpirte dhe na i nxjerre Berishen nga nje idjot fshatare qe s'di te lidhe as breket e tij, ne nje njeri me prejardhje nga nje fise i shquar dhe ne te kundert Edi Ramen na i nxjerre sikur te jete rritur ne ate fshatin e humbur ku ka jetuar Berisha.
Shqiperia jo se nuk ka njerez me potencial , te kulturuar ashtu si ka qene dhe NOLI i madh, por e keqja jone eshte se kemi rene ne dashni me maskarain Nano dhe me gallofin Berisha.
Sido qofte Shqiperia dhe shqiptaret shume shpejte
do ta gjejne me te miren per kombin dhe nuk do te lejojne maskarenjte dhe idjotet te tallen me popullin
Rrofshin Shqipera dhe gjithe shqiptaret kudo ne bote.

Isdca

Primus registratum

Thanks DFV. /pf/images/graemlins/laugh.gif Thuaj po kujt i thuaj

genti

Primus registratum

Dije lexova nje artikull ne gazeten Korrieri ku jepej alarmi se toka bujqesore po shitej nga pronaret e vet shtetasve me kombesi Greke dhe kjo gje eshte e ndaluar edhe me ligj, dhe ketu nuk kemi te bejme me investitore te mirefillte.
Me duket o djema sa ai Geixhi, flet flet por edhe ben.

Nuk eshte se vuaj nga ndonje Grekofobi apo nacjonalizem i semure por nese shqipetaret do te gezonin te njejtat te drejta ne Greqi dhe nese do kishte marrdhenie me te verete reciproke pse jo?

Por ne e dime shume mire se cfare diskriminimi ka ndaj nesh ne Greqi bile une do te thoja qe ata e kane institucjonalizuar diskriminimin,ndersa ne nga ana tjeter behemi "gandistet" e 2004-es, ne "flijohemi" per hire te miqesise me ta ne bile behemi edhe me "katolike" se papa kur eshte nevoja.
Dhe ketu nuk kemi te bejme me ndonje mefshtesi nga ana e pushtetareve tane por jane kompromisa dhe mbrojtje interesash te caktuara qe i lejojne keto gjera te ndodhin.
Nuk e di por ne eshte duke na u perseritur historia eshte ajo shprhja e famshme " o zot ruaji shqipetaret nga vetja".

njemijeenjeenjedite

Primus registratum

Fillimisht postuar nga IC:
[qb] Ja cfare ka thene Fan Noli ne 1924 ne parlamentin Shqiptare. Ky fjalim i aplikohet shume mire edhe politikaneve te sotem sidomos Berishes dhe Nanos. Mbaheni vath ne vesh.
Nga një fjalim i mbajtur nga Fan S. Noli në Parlamanetin Shqiptar në 1924

E para. Anarkia fetare: katër fe të ndryshme që nuk kanë zënë rrënjë në zemrën e
një populli pagan.

E dyta. Anarkia sociale: Këtu s’ka as klasë bejlerësh, as klasë bujqësh, as klasë
burzhuazie. Këtu bujku është më bejse beu dhe beu më bujk se bujku. Kemi një
shembull të bukur për partinë popullore e cila mbahet sot në fuqi prej bejlerëve nga
oxhakët më të vjetër, kurse anatarët e saj lëvdohen se kanë shpëtuar prej bejlerëve.

E treta. Anarkia morale: Këtu qeni nuk e njeh të zonë, këtu karakteret dobësohen,
qullosen dhe ndërrojnë formë e ngjyrë dita me ditë si në kaleidoskop. Këtu ambicjet
janë pa fre e pa kufi, këtu i padituri i di të gjitha dhe i pazoti është i zoti për të gjitha.

E katërta. Anarkia patriotike: Këtu brenda një dite si me magji tradhëtori bëhet patriot
dhe patrioti tradhëtor. Këtu shohim përpara syve tanë të kapërdisen si patriotë të mëdhej
ata që kanë luftuar për harfet dhe për flamurin e babës, që kanë djegur Shqipërinë e
Mesme ose ata që janë puthur me andartet e i kanë ndihmuar shenjtërojnë anë
e mbanë Toskërinë. Këtu si më thoshte një mik është më mirë që njeriu të jetë tradhëtor
e të shikojë interesat e tij sepse kështu do të jetë i sigurtë që të nesërmen do të
prokllamohet patriot i madh.

E pesta. Anarkia e idealeve : Këtu idealet e shtrembëra, të errëta e të mumifikuara
të Fanarit e të Buhares përfyten e përleshen në një luftë për jetë a vdekje me idealet
më të gjalla më elegante e më të nderitshme të Perëndimit. Na mungojnë vetëm idealet
e antropofagëve. Po për të zënë vendin e tyre kemi kolltukofagët, krimba të verdhë me
kokë të zezë, që rriten me plagët e infektuara të Shqipërisë në lëngim, këpuseh që
mund ti copëtosh, por jo ti shqitësh nga trupi që kafshojnë dhe thëthijnë. Herodi tregon
se në betejën navale të Salaminës, një athinas kapi një anije persiane me dorën e djathtë
e s’e lëshonte, gjersa ja prenë; atëhere e kapi me dorën e mëngjër, ja prenë dhe këtë,
atehere e kapi me dhëmbë e s’e lëshoj gjersa i’a prenë kokën. Sikur të ngjallej Herodi
përsëri do të shikonte që kolltukofagët tanë janë më të fortë se ky trim legjendar i
vjetërsisë antike. Që t’i çqitësh këta tanët nga kolltuku duhet të preç jo vetëm duart e
kokën po dhe këmbët e trupin. [/qb]
dakort per cfare u mundu te bente por u mundua te bente me force qe nuk e lejne ligjet e demokracise
ta dishe se ai donte ta bente ate por kur nuk mundesh mos e fillo. bindu ne ate cfare do me bere pastaj vepro.

genti

Primus registratum

As une nuk kam shume simpati per Nolin, per mua mbetet nje idealistoenderrimtar.

E para e punes c'do kushtetute i pershtatet mentalitetit te vete popullit dhe pa pasur nje njohje te mire te mentalitetit nuk mund edhe te formosh nje kushtetute. Ndersa ai shikonte si model sistemin Amerikan te ligjvenjes kur ne ate perjudhe kohe na eshte nevojitur nje sistem si i Izraelit sot sepse luftonim per egzistence.

Kete gabim e bene edhe keta te tanet me kushtetuten e fundit qe miratuan sepse ishte nje model i propozuar nga BE, dhe gjthe kohen kane pasur probleme te shumta dhe s'kane qene te pakta rastet kur edhe e kane shkelur kushtetuten, dhe Sabri Godo ka propozuar para disa ditesh qe te mbahet nje referendum per ndryshimin e kushtetutes.

Isdca

Primus registratum

Shqiperine ka per ta cuar perpara ai njeri qe eshte me nje vizion per te ardhmen qe nuk mendon vetem sot per sot sic kane qene pas ardhsit e Nolit, duke filluar nga Zogu e gjer tek Tosi. Nolin nuk erdhi me force ne pushtet erdhi me nje revolucion popullor. Ndersa Zogu erdhi ne pushtet me ndihmen e mercenareve, Serbve duke i shperblyer me tokat shqiptare sikur pak toka shqiptare kishte serbi. Ne qofte se Noli do kishte arritur te rrinte ne pushtet ne do ishim nga vendet ballkanike me te perparuara tani. Nuk mendoj se ishte idealistoenderrimtar sepse po te kishte vetem ideale dhe enderra nuk do te kishte arritur gjeri ne krye te shtetit shqiptare. Nuk e di po ky eshte mendimi im. Periudha më e rëndësishme e aktivitetit të tij në të gjitha fushat është dekada 1920-1930. Më 1920 ai, së bashku me patriotë të tjerë, u përpoq dhe arriti të sigurojë pranimin e Shqipërisë në Lidhjen e Kombeve. Më 1921 ai botoi edhe veprën e rëndësishme "Historia e Skënderbeut".
Gjatë viteve `20-24, në krye të opozitës demokratike, Noli zhvilloi një luftë të ashpër në Parlament dhe jashtë tij kundër gjithë forcave reaksionare dhe feudale, duke ngritur zerin për vendosjen e lirive demokratike dhe zbatimin e reformës agrare. Fjalimi i tij mbi varrin e Avni Rustemit në Vlorë shënoi fillimin e Revolucionit Demokratik në Shqipëri.
Me fitoren e revolucionit Noli u caktua kryetari i qeverisë së re, që doli prej tij, që ishte qeveria me përparimtare në Ballkan. Ajo shpalli një program revolucionar e demokratik, por nuk arriti ta realizojë. Revolucioni Demokratik në Shqipëri u gjend menjëherë i rrethuar nga qëndrimi armiqsor i Fuqive të Mëdha, monarkive dhe qeverive evropiane të shteve ballkanike. Nolit iu desh të bënte një përpjekje të jashtëzakonshme që qeveria shqiptare të njihej. Por ndërkohe gjithë forcat reaksionare të vendit, të kryesuara nga A.Zogu dhe të ndihmuara nga qeveria jugosllave si nga ana financiare, ashtu edhe me mercenarë biellogardistë arritën ta rrëzojnë qeverinë demokratike, e cila duke mos patur kohë të realizojë reformat e shpallura, sidomos reformen agrare, mbeti e shkëputur nga populli. Në gjithë këtë veprimtari politike, patriotike, artistike e shkencore Noli mbeti demokrat konsekuent. Vegjëlia ishte shtresa e vetme që ai vlerësonte, shtresa, tek e cila ai besonte, kurse feudalizmi ishte klasa që ai urreu për vdekje, klasa për të cilën ai s'pati kurrë ndonjë iluzion. Megjithatë si politikan e udhëheqës shteti ai humbi në ndeshjen me feudalizmin, pasi nuk deshi kurrë të përdorej dhuna. Ky vigan i demokracisë e i kulturës shqiptare, te i cili vepron me të njëjtën forcë intuita e artistit shkencëtarit dhe e politikanit, ky patriot i madh që shkriu gjithçka për Shqipërinë, për fat të keq vdiq larg saj më 13 mars 1965 në ShBA, ku ndodhen edhe sot eshtrat e tij. Ja pra cfare ishte Fan Noli jo vetem me ideale por edhe me veprime. Po deshet me shume informacion per Nolin shkoni tek letersia.fajtori.com

mengjesi

Primus registratum

Shqiperine ka per ta cuar perpara ai njeri

Me humbe ketu, te ai njeriu.

mengjesi

Primus registratum

Me humbe ketu, tek ai njeriu = te njejtat diskutime, kulti i individit me melodi te ndryshme- me duket se ka kaluar koha e perandoreve, ne ka qene ndonjehere. Te pretendosh se Shqiperine do ta 'beje' nje apo nje tjeter eshte nje ide qe mua me ben te mos dua te merrem fare me diskutimin ne fjale.

Isdca

Primus registratum

Kush do e bej shqiperine per ty? Shpjegohu pak me thelle.

ilirjan

Primus registratum

BERISHA eshte fis i madh ARBEROR.
(me gjak te paster)

Noli erdhi nga P... Somes , nga Greqia ,
(nuk kishte gjak te paster shqiptar) filorus, antievropian, (bile vizitoi RUSINE)
Ti cojme Shqiptaret ne Autrali, thoshte NOLI,tja lejme Shqipnine Greqise.
Ishte GABEL i zgjut.

Nano gjysem Grek gjysem Coban

Ju koqet e dini cdo me thone FIS, DERE, OXHAK,

Anglia qe drejtohet nga LORDET jeton ne epoken e gurit, apo drejton boten?

genti

Primus registratum

Une per vete nuk do ta krahasoja kurresesi Nolin me Zogun, "Pema e mire duket nga frutat", Ca beri Noli dhe cfare beri Zogu,

Ai vertet erdhi ne pushtet me ndihmen e serbeve por sapo ja arriti qellimit ai u shkeput menjehere nga ata dhe u lidh me Italine dhe shume monarki ta asaj kohe, futi sistemin bankar ne shqiperi dhe e beri lekun monedhe te konvertueshme ne cdo vend te evropes pati nje rritje te mireqenjes u vu nje shtet ligjor si dhe beri nje reformim te ushtrise si dhe futja e avjoneve luftarake per here te pare ne armaten e shqiperise u be nga Zogu dhe nuk kishte bir Serbi dhe Greku qe te conte neper mend te cenonte Shqiperine e asaj kohe, u zhvillua indusria e naftenxjerrjes dhe burimeve te tjera minerale qe per ate kohe ishin me rendesi jetike per vendin tone dhe etj. etj.

Une mendoj se Zogu ja arriti qellimit te tij, ndersa Noli vetem mesoi si te deshtoj.

genti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga LIR111:
[qb] BERISHA eshte fis i madh ARBEROR.
(me gjak te paster)

Noli erdhi nga P... Somes , nga Greqia ,
(nuk kishte gjak te paster shqiptar) filorus, antievropian, (bile vizitoi RUSINE)
Ti cojme Shqiptaret ne Autrali, thoshte NOLI,tja lejme Shqipnine Greqise.
Ishte GABEL i zgjut.

Nano gjysem Grek gjysem Coban

Ju koqet e dini cdo me thone FIS, DERE, OXHAK,

Anglia qe drejtohet nga LORDET jeton ne epoken e gurit, apo drejton boten? [/qb]
Tingellon pak banale por eshte e vertet, jo vetem Anglia por edhe ne Amerike qe ka histori shteti qindravjecare dhe eshte nje shtet shmekombesh nuk ka pasur president te asnje kombesie tjeter pervecse anglosakson.

Isdca

Primus registratum

O xhino,
Po mire Zogu erdhi ne pushtet ne 1924 me ndihmen e Serbve dhe pa te drejte i dha Vermoshin dhe Shen Naumin Serbve me qe e ndihmuan. Per te miren e Shqiperise e beri ai kete? Pastaj Zogu ndenjti ne pushtet nga 1924 deri me 1939 nuk eshte se beri ndonje gje te madhe jo duke ditur se ai kishte pushtet absolute. Edhe nje gje tjeter Zogu thua ti beri nje reformim te ushtrise dhe futi per here te pare avione luftarak ne ushtrine shqiptare. Po po te ishte aq trim Zogu nuk ia mbathte nga frika kur erdhen italianet duke e lene vendin dhe popullin ne meshire te fatit. E italiani nuk vajti dot as ne greqi aq i dobet ishte. Kjo eshte pema me fryte e Ahmet Zogut qe e vetshpalli veten mbret sic deshte te bente edhe Saliu me bandat e tij ne 97 ta shpallte veten mbret se nuk i kishte mbetur gje tjeter. Duhet ta shihni mire historine sic ndodhi e jo si te deshironi.