Re: Shqiperia ne mesin e 146 vendeve Islamike!!
Djale i mbare(per Gysin) ka vetem nje moment kur me vjen keq vertet, kur njerez si ty me detyrojne te shkruaj ne nje menyre qe nuk me pelqen, por qe eshte e domosdoshme t'u shkruash ashtu, por nga ai moment nuk pendohem aspak, pavaresisht se ç'mund te thone. Jeten time duhet shume shume qe ta prishesh. Kete fiksoje ne koke dhe fiksoje mire.
Ne pergjigjet e mija nuk ka pasur aspak asnjelloj agresiviteti dhe nuk me behet vone nga sa thua ti, je thjesht nje islamist qe enderon çdo nate maje minarese duke deshiruar qe nje dite ky vend te therrese "allah ikbar".
Ne pergjigjet e mija jam marre gjithmone dhe ne çdo rast me idete e tua dhe kjo perben nje ndryshim ose diference te madhe nga pergjigjet e tua te cilat me jane drejtuar personalisht, sikurse perben nje diference te madhe ne edukate, ne kulture dhe ne ate qe sa je ne gjendje te dominosh urrejtjen tende per njeriun ne pergjithesi(diktuar nga islamizmi) dhe per shqiptarin ne veçanti qe eshte indiferent ndaj fese tende te importuar me dhunen e armeve, fe qe e ka mbyllur kaq shume trurin tend sa e çon deri ne marrezira te tilla qe vene ne diskutim figurat historike te ketij populli, gje qe e kane bere vetem armiqte shekullore tanet. Kryeministri turk erdhi dhe kerkoi modifikimin e figures se Skenderbeut dhe pinjolle te tyre, ferra qe mbijne ne token e shqiptarit kerkojne te kushtezojne nje figure te tille duke e pare me lentet e sotme te ideologjise terroriste te islamizmit qe kerkon te xhveshe nje popull nga historia dhe rrjedhimisht edhe nga identiteti i tij nepermjet rrugeve e formave te felliqura dhe nepermjet figurinave te felliqura.
Kur une shkruajta dhe permenda shiltete dhe minarete, ishte zberthim i ideve te tua, ku na çojne ato. Ndersa ti me tregove se ku duhet ta ul menderen. Djale i mbare ti mund te jesh shume i zoti, ndoshta sepse lartesia e minarese te duket reale, tendja, te siguroj se eshte vetem nje iluzion, nese mundohesh te fluturosh do te thyesh koken. Mbetet ta provosh.
Kur une shkruajta duke nxjerre nenkuptimin e vertete te mendimeve te tua, se çdo te thote nje prostitucion dhe kurveri, ti serish u kundervure ne planin personal duke lene te nenkuptohet shitja e bythes tek europianet te lidhur ne prizmin personal, te njejten gje ben edhe ne shkrimin e mesiperm. (thjesht per informacion, nuk besoj se ndokush me ka perbuzur ketu ku jetoj. Njoh intelektuale qe nuk dine gje per ty, njoh te pakten dy deputete te parlamentit italian, sikurse kam miq shume shume te mire nder njerez te merituar, te shtresave te larta dhe nuk ma ha mendja kur me japin çelesat e viles se tyre per te shkuar me pushime ne Sardenje, ose Orta, e bejne nga perbuzja). Nuk them se je deficent dhe se nuk dallon dot njeriun nga mendimet, je me keq akoma, je nje deficent i programuar dhe kjo eshte per te ardhur keq. Ndryshe do te kuptoje qe kunderveniet e mia jane vetem ndaj mendimeve dhe pasojave te tyre, asnje referimi personal, sepse une nuk e gjykoj nje njeri vetem nga nje aspekt.
Ndoshta nuk te pelqen kundervenia ime dhe do te ishe i lumtur sikur ti dhe ata qe veprojne si ty, me qellime te caktuara fondamentaliste, ta kthenit kete forum ne nje xhami, ashtu sikunder bete gjetiu derisa i detyronit anetaret te hynin kembezbathur, e qelbet me islamizmin tuaj ne çdo teme deri edhe çfare te hanin e te pinin, çfare te lexonin, si te benin seks, si te shkonin rruges, si te lidhnin kepucet e shume e shume çudira te tjera. Besoj se AF do ta ruaje lirine e vet dhe personalisht deshiroj qe ky forum te jete vertet shprehje e zerit te lire te shqiptareve, pavaresisht nga ndryshimet relative. Personalisht do te jap kontributin tim qe te ngrihet, ne mos eshte ne krye te forumeve shqiptare nga cilesia, duke u kthyer veç te tjerash edhe ne nje forum enciklopedi. Gje qe mund te arrihet duke ruajtur distancen nga njerez si ty, si nje garanci per lirine e te tjereve.
Orosh, me vjen keq por mendimet tona ne kete rast nuk perputhen. Une nuk jam dakort me ata shqiptare islamiste qe kerkojne te mbulojne femrat shqiptare, qe kerkojne te deformojne figurat shqiptare, qe kerkojne te na lidhin pas qerreve islamiste dhe nuk behet fjale per vendet arabe por per teokracira, islamizem ne pushtet dhe agresiv, terrorizem, arab dhe islamist jane nje.