Shqiperia ne Festivalin Europian

TranofiljA

Primus registratum
Re: Shqiperia ne Festivalin Europian

Vidjoja po qe ka cilesi te dobet, por ai do jete festival kenge dhe nuk besoj se do vleresohet nga vidjoja (sa bezdi qeka me e shkrujt kte fjalen /pf/images/graemlins/smile.gif )
Anjeza ka ze dhe kengen e interpreton bukur edhe pse nuk eshte ne gjuhen e vet (kte nuk e kuptova as une).
Ne krahasim me vendet e tjera qe pashe, grekja dhe turkja ishin kot fare (per mendimin tim gjithmone) Ai greku nuk kishte ze dhe si kenge te dyja kishin te njejtin stil. Me pelqeu Qiprijotja dhe them qe do jete konkurence e madhe. Gjithashtu Spanja kishte kenge te bukur.

Ne fund te fundit e gjitha eshte per argetim. Suksese Anjezez meqe e ka per here te pare /pf/images/graemlins/smile.gif

zog

Primus registratum

ec azgone me nallone, ec aty.

ps: o lir mo i ngatarro gjonat. muzike ktu plako, s'shihet raca. pastaj jevgjit dhe jehudite ja thekin per muzike me shume se kushdo tjeter. me muziken e tyre perfaqesohet gjithe ballkani.

muzika popullore shqiptare (ajo ballkanike, ruse, spanjolle e bile italiane) e ahengut s'eshte tjeter veçse muzike jevgjish. shqiptaret vete kenojne veç konge epike ose politiko-morale ka ato te kohes enverit.
mnjf me ta çpif.

i uroj shans anjezkes.

Blendi

Primus registratum

TRANOFILJA
Ne krahasim me vendet e tjera qe pashe, grekja dhe turkja ishin kot fare (per mendimin tim gjithmone) Ai greku nuk kishte ze dhe si kenge te dyja kishin te njejtin stil. Me pelqeu Qiprijotja dhe them qe do jete konkurence e madhe. Gjithashtu Spanja kishte kenge te bukur.

Paske pa vetem vidjot me cuna (me verte siklet kjo fjala vidjoja).
Edhe une pash greken dhe turken, po greken s'e mbarova fare se qe berrxoll fare. Nji metroseksual ose homoseksual qe dote me bo si Ricky Martin po qe kishte harru zerin te dollapi i rrobave te motres se vet. (qe vesh icik si krv. me i llaf)

Dolores

Primus registratum

Mire Filja po ti Blendi ku e pe festivalin :confused: Edhe une e kam qejf Anjezen.

zog

Primus registratum

video/n (njejes) dhe jo vidjo/ja, videot (shumes) dhe jo vidjot.

Dolores

Primus registratum

Thanx kushi :thumbsup: Kjo qenka bere e mire fare /pf/images/graemlins/smile.gif

Cruel_Intentions

Primus registratum

Nji metroseksual ose homoseksual qe dote me bo si Ricky Martin po qe kishte harru zerin te dollapi i rrobave te motres se vet. (qe vesh icik si krv. me i llaf)
why is it that gocat pergjithsisht shajn gocat dhe cunat shajn cunat!! /pf/images/graemlins/tongue.gif wonder clidhje kishte metrosexualismi me ate grekun. Nuk munda ta degjoja per arsye teknike por videoja mu duk e lezecme. Pastaj te gjith europianet jan pak metro ne pergjithsi. He may or may not be Gay, even if he is why should it be a bad thing? - mu duk sikur fjalia kishte kontext negativ.

Blendi

Primus registratum

Jo perkundrazi, kishte kontekst pozitiv.
E mire, dakort ishte pak negativ, por gjithsesi une shikoj "Will and Grace" ndonjehere.
Me detyrim nuk do t'i duam te gjithe ama.

Asgje kunder rrobave spendex dhe zhapone per kengetarin simpatik grek :rolleyes: , por mbeta goxha me i impresionuar nga ajo natyra fshatarake e videos serbe.

Cruel_Intentions

Primus registratum

postimin mund ta lexoni me te shtjelluar ketu

Ndonëse Shqipëria është e para herë që merr pjesë në këtë konkurim, kjo nuk do të thotë që shqiptarët e kanë për herë të parë që “prekin” skenën e këtij festivali apo të paktën të kenë tentuar të bëjnë kështu. Këngëtarja italiane me origjinë shqiptare Ana Oxa (Hoxha) ka prezantuar Italinë në vitin 1989 me këngën “Avrei voluto” në një duet me Fausto Laeli. Ndërkohë një tjetër shqiptar, Armend Rexhepagiqi rreth njëmbëdhjetë vjetë më parë ka dalë i katërti në klasifikimin e shtetit Jugosllav për këngëtarin dhe grupin i cili do të prezantonte republikat e këtij shteti në Festivalin Evropian të Këngës, duke qënë deri më sot këngëtari shqiptar i cili i është “afruar” më tepër kësaj skene, si prezantues i vendit të tij. Gjithashtu ne vitin 2000 Erzana Berisha (Nje nder kengetaret me te mira qe kemi) ka qene pjesmarrese ne Festivalin e Maqedonise me kengen “Iluzion” duke u renditur e shtata ne klasifikim.Grupi fitues prezantoi Maqedonine ne Eurosong te 2000.Një lajm i çuditshëm kohët e fundit nga përfaqësuesit shqiptar ka njoftuar se Shqipëria do të prezantohet në këtë festival me këngëtaren e re Anjeza Shaini,e cila do të këndojë këngën e saj në anglisht...Një sekond...në ANGLISHT? Unë personalisht mendoj se kjo është një zgjedhje e gabuar.Duke qënë se Shqipëria prezantohet për herë të parë në këtë festival ne duhet të prezantohemi në gjuhën tonë SHQIP. Këtu nuk është fjala për të fituar festivalin apo jo, këtu është fjala për një prezantim të vendit tonë.Do kemi rastin në të ardhmen të prezantohemi me një këngë “për të fituar”, por si për herë të parë është më mirë të prezantohemi në gjuhën tonë.Na kuptojnë apo jo kur këndojmë në shqip, ky nuk është problemi ynë, nuk shoh ndonjë shqiptar të ankohet se nuk kupton kur këndohet në anglisht. Për më tepër nuk di pse ju duket kaq e lehtë këndimi në anglisht përfaqësuesve tanë? Njëkohësisht është përfolur për mënyrën e zgjedhjes së përfaqësuesit shqiptar në Eurosong, duke kërkuar të bëhet një tjetër përzgjedhje midis këngëtarëve apo fituesve të festivaleve. Kjo “kërkesë” është e pakuptimtë, sepse askush nuk i kërkoi Vera Grabockës e Ardit Gjebreas apo Petrit Bozos që kur të marrin pjesë në konkurset ndërkombëtare të bukurisë të përzgjedhin bukuroshe jashtë spektakleve të tyre, përkundrazi sejcili ka siguruar një konkurs për të përfaqësuar Shqipërinë me konkursin e tij, e njëjta gjë edhe me Festivalin e Këngës, e vetmja vërejtje do të ishte ndryshimi i këngës e cila këtë vit ishte nën...shumë nën nivelin e duhur. Sigurisht Mariza Ikonomi do të kishte bërë një prezantim dinjitoz të Shqipërisë në Eurosong, por kënga e saj la shumë për të dëshiruar, ndërkohë nëse do të ishte prezantuar me “Zjarrin do ta gjej” një prej këngëve të albumit të saj, jam shumë i sigurt se jo vetëm do kishte hyrë në natën finale por edhe do ishte vendosur në tre finalistët e Eurosong. Perfundimisht disa dite me pare, mesojme se Anjeza do te jete kengetarja e 13 ne naten e pare te Eurosong, kenga e saj tashme e kthyer dhe e riperpunuar ne anglisht (Qe ka mundesi mos ti ngjaj fare origjinalit) prezantohet edhe ne vende te tjera te Evropes fale nje pakti te vendeve jo-Big apo little. A do te jete e sukseshme...per momentin, le te besojme ne fatin e fillestarit...

2004 do ta vendosi Shqipërinë në hartën e konkurseve evropiane, duke i dhënë mundësinë vendit tonë të prezantohet ndryshe, përball një publiku qindra milionësh. Artistët tanë shumë të talentuar mund të shohin një rreze shprese në karrierat e tyre, e të shpresojmë që ky element të mos frymëzoj intrigat e zakonëshme për dhënien e çmimit të parë në “Festivalin e Këngës” të cilit sapo ju është ofruar një komardare shpëtimi.Pakënaqësira ka ngado, këtë e vërtetoi më së miri edicioni i fundit i “Këngës Magjike”, në të cilin votat ju lanë vetë këngëtarëve, e sërisht këngëtarët shtrembëruan buzët kur dëgjuan fituesit, pavarsisht se festivali i Gjebreas ndyshe nga ai i rivalit të tij, është mjaft bujar me dhjetrat e çmimeve që ofron. Sa për pjesmarrjen aq të diskutuar të këngëtarëve më të njohur...pak rëndësi ka. Në mos këtë vit, do kthehen vitin tjetër, në fund te fundit, jo të gjithë janë të zotë si Gjebrea, ti largohen “Festivalit të Këngës” përgjithmonë dhe të organizojnë një të tyrin.
---------------------------------------------

Having a great voice isnt enough anymore. Artistet duhet te mesojn artin e joshjes se audiences, kane ikur kohet e kengeve alla "Elsa Lila, apo Laura Pausini" Zera te bukur e te rinj ka me bollek, tashme duhet te jesh pak me shume, te dalesh ne skenne dhe nejrzit te mos mundin te ndajn syte nga ti. Anjeza esht akoma nje fillestare, "qe premton" !!

Arber

Primus registratum

Jam dakort me artikullin me siper. Shqiperia nese prezanton vehten ne nje festival internacional duhet ta beje ate denjsisht me te gjitha ngjyrat. Po nuk ishe i zoti mos shko fare. Un nuk degjova dicka tek ajo kenge qe e bejne tipike shqiptare. Me vjen keq, ka plot te talentuar ( dhe nuk e kam vetem tek kengetarja).

Genta

Primus registratum

drq1IMG_9147_0.JPG
drq1IMG_9144_0.JPG
drq1IMG_9148_0.JPG

antoni.asgja

Primus registratum

Duke pare ketu ne forum shof qe ka shume preferenca per kengen “Lane moje” Zhelko Joksimoviq perfaqesuesi i Srbise dhe Malit te Zi ne festivalin europian, sa per informim kenga eshte nje deshtim I plote dhe nga mediat thuhet qe nuk do kaloje ne finale. Skena ngjan me nje coban delesh e muzika thuet qe eshte nje plagijat. Me vjne keq kure degjoje se perfaqesuesja e shqiperise nuk eshte ne nivelin e duhur, ne anketat e bera ne Mal te Zi nga nje reviste ditore thuhet qe Shqiperia eshte nje kokurent I forte qe ta fitoje festivalin, thuhet qe Anjeza ka nje ze potent muzika eshte e stilit Dark house I vetmi problem qendronte se kenga zgjat shume 4:20 gje qe kjo me sa di une eshte rregulluar, me vjne mire qe kenga debutohet ne gjuhen anglezeper vete faktin qe te jete e kuptueshme per masen. Zhelko Joksimoviq eshte muduar qe kengen e tije ta beje ne gjuhen angleze, biles ka marre kurse per mesimim e gjuhes, mirepo perfundimi eshte qe nuk ka qene i zoti qe ta beje kete gje, vetem mose harroni se tentativat kane egzistuare.

Genta

Primus registratum

Komente per Anjezen pas provave:

"Albania’s Anjezi looks fabulous in white and by God can she sing. The dancing is gone. She stand front stage and belts out every note perfectly. I don’t like the ennding which could be more dramatic but again there is very little wrong with this. The citcsape background is a lovely touch."

"Here are the comments to the semi-finalists:
.....
Albania: Anjeza was for the first time excellent. She flirts with the camera and sang very good with her strong voice and received a huge applause."

"Anjeza looks very confident and the song is actually very good indeed...She is good looking, a very nice person to speak to and only just 18! She has an extremely nice personality as well as a very strong voice. For a girl that age I tell you her voice is amazing. Initially I thought Albania would submit another boring song just like the other balkan countries but this one is actually quite different in a nicer way. Well never speak till you see hey! The guitar bit is very nice. I like that..I just hope that they would actually have someone on the background playing it...the rules say no more than 6 people on stage but there is room for him since Anjeza and the back singers make out 5 in total...It would have been something to remember if he was there too! Either way the song for me shows all signs of a qualifier and of a (highly) potential winner! "

"Albania is very interesting. Although it is her first time, the song shows the interest of Albania for Eurovision. The song is still average and might not help Albania qualify in the finals. There are some rumors and talks in Greece over the points that the Greek people will give to Albania this year since there are more than a million immigrants from the neighbor country who can repeat the German 12 pts to Turkey maybe?"

H

harap

Guest

Mreme ne provat gjenerale e gjithe salla u ngrit ne kembe pas debutimit te Anjeza Shahinit duke e duartrokitur.
Sot rrugeve te stambollit duke folur me ca turiste polak i nxorrem flamuret shqiptar dhe na thane qe ju ishit numer njeshi.
Sonte eshte gjysfinalja.

Boby

Primus registratum

Votoni sot per Shqiperine ne numrin e telefonit 0900 505 40 13
Per here te pare votomi do te behet nga publiku me telefonata ose SMS
Ne kete votim mund te marrin pjese vetem personat qe jetojne ne vendet anetare te festivalit dhe jo nga Shqiperia.Per me shume lexoni te "Gazeta Shqiptare"

Genta

Primus registratum

Eshte e kote shqiptaret nga Shqiperia nuk votojne dot per Anjezen vetem per vendet e tjera. Me duket se ai numer 0900.... eshte per shqiptaret e Shqiperise. Vendet e tjera kane nr tjeter. ndoshta e kam gabim.

Sa per ato qe kane shkruajtur per Anjezen i gjeta ne faqe te ndryshme interneti ku flasin per festivalin europian.

Boby

Primus registratum

Jo jo mos ngaterro kot.Shqipetaret ne shqiperi nuk votojn dot per arsye se nuk mund te votosh per shtetin tend.Keshtu ka qene dhe me pare kur votimet beheshin me ane te jurive te vendeve pejsmarrese.
Numri eshte 0900 505 40 13

Iness

Primus registratum

Secili vend ka numra te ndryshem votimi. Shikoni faqet e teletekstit te stacionit qe e transmeton festivalin ne shtetin tuaj dhe votoni.
Psh ketu ku jam une per te derguar nje sms duhet ta dergosh ne numrin 3111 dhe si mesazh duhet te japesh numrin e kenges qe i jep voten. (ne rastin e anjezes 13).
Hidhuni njerez votoni! /pf/images/graemlins/smile.gif
Jane te vleshme deri ne 20 mesazhe apo telefonata nga nje numer.
Good luck Albania!